Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקרוא ולהבין שיש פה יד נעלמה (או שסתם מדובר ביבואני הרכב) אשר מנסים למנוע יבוא מקביל של רכבים אשר ינפץ את בועת הליסינג ואת הרווחים שלהם על חשבון הצרכן הפרטי ?

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3384523,00.html

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא חושב שמדובר פה במכשלה רצינית.

הדרישה לעוד עשרה מיליון שקל הון עצמי ולעומתה ויתור על רשת מוסכים ארצית (שזה דומה למה שקורה בארה"ב,שם הסוכן המקומי מחזיק צמוד לסוכנות מוסך אחד) ובנוסף ניתוק מוחלט של הקשר עם היבוואן הסדיר (בעניין ריקולים,לא עלינו) זו עסקה לא רעה בכלל.

אם כבר, זו הקלה ליבואנים המקבילים.

מי שירצה להתקשר בנוסף וכדי ליצור פער איכות על מתחריו עם רשת מוסכים, אני בטוח שהרגולטור לא יעמוד בדרכו. מי שיכול להציג הון עצמי של 10 מליון, יוכל בקלות להשיג מינוף של עוד עשרה מליון (אם ע"י שיעבוד נכסים לבנקים או ע"י מימושם לכסף נזיל)

לא מדובר פה על "מוסך אהרון שירותי מדרכה בע"מ". ממנו אתה לא באמת רוצה לקנות רכב. לא משומש ולא חדש.

רק שיעבור כבר. ונראה סוף-סוף מי השחקנים שיעלו למגרש. ואז נוכל לאשר או להזים את כל הקונספירציות שנרקמו פה ע"י משתמשים כמו ד"ר פוליצ'וק ואחרים...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
ואז נוכל לאשר או להזים את כל הקונספירציות שנרקמו פה ע"י משתמשים כמו ד"ר פוליצ'וק ואחרים...

חוששני כי לא הובנתי על ידך נכון. אינני פרנואיד שמחזיק בתאוריות הקונספירציה למינהן. להפך, אינני מסכים למשל עם הטזות הנפוצות כגון "הלקוח הפרטי מממן את הליסינג" או "היבואנים מרוויחים הון עתק".

נשאלת השאלה - למה בכלל נחוצים היבואנים הרשמיים? למה היצרן איננו משווק את התוצרת ישירות ללא פערי תיווך המיותרים לכאורה? נדמה לי כי התשובה היא שישנו הצורך בדמות מקומית חזקה עם הקשרים המתאימים בעולם העסקים המקומי, בפוליטיקה ובאינסטנציות למינהן ע"מ לקדם את המותג, דבר שהיצרן שיושב בחו"ל יתקשה לעשות בעצמו. כך למשל כל אחד יכול לרכוש נדל"ן או להתדיין בבתי המשפט ללא ליווי וייצוג משפטי. אבל האים החסכון שכזה יכול להשתלם? כך לערכתי השירותים של היבואנים הרשמיים משתלמים ליצרנים. יתרה מכך, היינו עדים גם למקרים בהם היצרן מחליף את היבואן כאשר זה מתקשה לבצע את משימתו, והיא, כאמור, קידום המותג (למשל קיה מוטורס והסמל"ת).

המחירונים של הרכבים נמצאים בפיקוח צמוד של היצרנים. אני מאמין כי היצרנים אינם מעוניינים בכך שהיבואנים יתעשרו יתר על המידה על חשבון המותג (פערי תיווך גדולים מדי). בהתאם, היבואנים ככול הנראה מקבלים גם מחירי FOB נוחים במיוחד. נשאלת השאלה האים חברה כזאת או אחרת, תמהונית או לאו תוכל להשתלב במערכב הזו? האים היצרנים יהיהו מעוניים בכלל בקיומה? האים למשל היצרן מאזדה יאהב אם מישהו ימכור כאן מאזדות עם 2 כריות אוויר בלבד מדגם שהיה מיועד לפקיסטאן ומערכת סטריו מבית המוסך אבו עלי מכפר כסם במחיר מוזל תוך זילות המותג וגרמת לו שם רע? אני מאמין שלא. יתכן והיבואנים המקבילים יוכלו לתפוס פה ושם הזמנויות עסקיות כאלה ואחרות תוך תשלום פערי תווך כפולים ומכופלים (יש לזכור כי בעסקים אין מתנות חינם). יתכן ויוכלו להתגנב לנישות כאלה ואחרות. אבל שינוי מהותי של מבנה השוק? נחיה ונראה.

פורסם
אינני מסכים למשל עם הטזות הנפוצות כגון "הלקוח הפרטי מממן את הליסינג" או "היבואנים מרוויחים הון עתק".

בקרב עמך אתה חי?

לגבי רכבים "רגילים": אתה יודע שהיבואנים מוכרים לליסינג (ברווח, כמובן) רכבים בהנחה של עשרות אחוזים. אתה רואה את התוצאות העסקיות של היבואנים. ואתה עדיין חושב שמדובר בשוק משוכלל?

לגבי רכבי "יוקרה": אתה רואה את היבוא המקביל שפורח כאן. זה סתם?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חוששני כי לא הובנתי על ידך נכון. אינני פרנואיד שמחזיק בתאוריות הקונספירציה למינהן. להפך' date=' אינני מסכים למשל עם הטזות הנפוצות כגון "הלקוח הפרטי מממן את הליסינג" או "היבואנים מרוויחים הון עתק". [/quote']

ואוו. ד"ר. הציניות שלי לא חצתה היטב את המקלדת. אני מתנצל. לא התכוונתי לפגוע, טיעוניך תקפים ומנומקים היטב.

אפילו אני מתחיל להשתכנע.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
נשאלת השאלה - למה בכלל נחוצים היבואנים הרשמיים? למה היצרן איננו משווק את התוצרת ישירות ללא פערי תיווך המיותרים לכאורה? נדמה לי כי התשובה היא שישנו הצורך בדמות מקומית חזקה עם הקשרים המתאימים בעולם העסקים המקומי, בפוליטיקה ובאינסטנציות למינהן ע"מ לקדם את המותג, דבר שהיצרן שיושב בחו"ל יתקשה לעשות בעצמו. כך למשל כל אחד יכול לרכוש נדל"ן או להתדיין בבתי המשפט ללא ליווי וייצוג משפטי. אבל האים החסכון שכזה יכול להשתלם? כך לערכתי השירותים של היבואנים הרשמיים משתלמים ליצרנים. יתרה מכך, היינו עדים גם למקרים בהם היצרן מחליף את היבואן כאשר זה מתקשה לבצע את משימתו, והיא, כאמור, קידום המותג (למשל קיה מוטורס והסמל"ת).

רק שתדע לך שבהרבה מאוד מדינות היצרן לא מוכר ישירות.

גם מזדה באנגליה זה חברה נפרדת.

רנו באירלנד זה זכיין.

וכו'.

חברה/זכיין מקומיים פותרים את היצרן מהקמה/ניהול של תצוגות/מוסכים/שרות וכו'.

כך היצרן יכול להתמקד ב-CORE שלו - שזה הייצור.

בכל מקרה - גם אני בעד הגברת התחרות.

זה תמיד עושה לטוב לצרכן.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
בקרב עמך אתה חי?

לגבי רכבים "רגילים": אתה יודע שהיבואנים מוכרים לליסינג (ברווח, כמובן) רכבים בהנחה של עשרות אחוזים. אתה רואה את התוצאות העסקיות של היבואנים. ואתה עדיין חושב שמדובר בשוק משוכלל?

לגבי רכבי "יוקרה": אתה רואה את היבוא המקביל שפורח כאן. זה סתם?

אינני חושב שיש משהו משוכלל בעולם הזה, כי הרי דבר כזה מנוגד לחוק השני של תרמודינאמיקה. ובכל זאת מפעם לפעם קמים המורדים הבלתי-מרוצים מהמצב הקיים. וכאשר מזדמן להם לקחת את המושכות לידיים, לעיטים התוצאה היא גרוע אף יותר.

לגבי הליסינג והלקוח הפרטי דובר רבות. אין בידינו נתונים ע"מ להצדיק או להפריך גם את טזת "המימון הליסינג ע"י הלקוח הפרטי" ולא את הטזה ההפוכה. אני באופן אישי (ושוב, כמובן, ללא מספיק נתונים בידיים) נוטה לדעה כי ליסינג דווקא היה טוב ללקוח הפרטי. הרגולטור היה כופה מחירונים נמוכים לרכבים משפחתיים חדשים מחד, והגופים הגדולים (הבנקים וחברות הליסינג) יחד עם מר לוי יצחק גורמים למחירים גבוהים להחריד ליפנומטיות משפחתיות מאידך. אז דעתי היא כי הלקוח הפרטי יוצא נשכר מהמצב הנ"ל. למעשה למרות המיסוי הכבד יוצא המצב שמחזיקי רכבים משפחתיים חדשים בארץ בסופו של דבר משלמים אף פחות מבאירופה. הם קונים בהפרש לא כ"כ גדול מאירופה, אבל נכסיהם לא מאבדים 70% תוך 3 שנים כפי שזה קורה שם, אלה 30-40% לכל היותר. השנה אגב היו אף עליות הערך.

ולגבי רכבי היוקרה זו בכלל סגה אחרת. צריך עוד לברר מה החלק של הסמל על מכסה המנוע במחיר לצרכן ומהו החלק של עלות הייצור של הסחורה הנ"ל. אני מאמין כי התוצאה תהיה מפתיע. מעניין לברר מהו חלקם של רכבי היקרה המשומשים ביבוא האישי, מה היה מחירם האמתי בחו"ל (וירידת הערך היא ללא ספק סטרטוספרית, כזאת שלא מוכרת במחוזתינו) ועל מה מרוויחים יותר - על היבוא הסדיר או על היבוא האישי.

פורסם

אני לא מבין גדול בכלכלה, אבל נשמע הגיוני. ברור שללקוח סיטונאי יעשו מחיר יותר טוב, כי פה הם מרוויחים על כמות.

תאר לך קולה בסופר. יש בקבוקים של 0.5L במקרר שנמכרים ב-6.99 ש"ח, ויש בקבוקי 1.5L על מדפי מחלקת משקאות, שנמכרים די באותו מחיר, ועוד יוצאים עליהם במבצעים דוגמת 5+1. עכשיו על מי נראה לך הסופר מרוויח יותר, ומי נחשב לקוח מועדף? קונה מזדמן שנכנס ביום חם וקונה בקבוק חצי ליטר מהמקרר, או על בעל משפחה שקונה כל יום שישי ארבע שישיות קולה 1.5L לילדים?

אז זה בדיוק הסיבה שהיבואנים עושים הנחות לחברות ליסינג וציי רכב גדולים (אם כי לא בטוח שעוד קיימים כאלה). אלה נחשבים ללקוחות אסטרטגיים, ולכן מנסים לשמר כזה לקוח בכל דרך אפשרית, בדיוק כמו שסופרמרקט יוצא במבצעים המיועדים לאותם בעלי משפחה עם שישיות קולה, כי אלה הלחם והחמאה של הסופרמרקט.

עניין ביקוש והיצע, ואפשר להגיד שסופר עושה הנחות על שישיות קולה על חשבון אלה שקונים בקבוק חצי ליטר מהמקרר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...