רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פרצו אלי הביתה וגנבו את המפתחות של האוטו (ועוד כמה דברים). האוטו לא נלקח (יש לו גם קודן) אני מעוניין להחליך מפתח כמה שיותר מהר מפחד שעוד יחזרו וינתקו את הקודן. האם זה אפשרי, אם כן איפה עושים את זה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
רציתי לשאול אם עדיף לכבות את המנוע כשאני מחכה למישהו? בעצירה של כמה זמן מומלץ לכבות את המנוע? (התשובה תלויה ברכב? בגודל המנוע?) אכפת לי מאיכות הסביבה, כך שאני מעדיף לחסוך בדלק. למרות זאת, שמעתי שאם העצירה היא פחות מ5 דק' אז עדיף לא לכבות את המנוע כי רק ההתנעה תצרוך יותר דלק מאשר אם האוטו עמד על ניוטרל בזמן הזה. זה נכון? ושאלה אחרונה: האם התנעות מרובות פוגמות במנוע וגורמות לבלאי מואץ ומורגש מבחינת טיפולים ואחזקה? תודה מראש חבר'ה!
הודעה אחרונה מאת BMW, -
שלום לכולם. אתמול אני נוסע עם חבר לכיוון קניון רמת אביב ברחוב שבו היה פעם מועדון ה5 (ממש איפה שהמעונות). לפני נסע קטנוע ולפניו יונדאי אקסנט ישנה. ממשיכים בניסעה ברחוב, ובדיוק לפני הפניה שמאלה לקניון רמת אביב, היונדאי עצרה בפתאומיות ורוכב האופנוע המסכן עצר בפתאומיות, החליק עם הקטנוע ושבר את הרגל והושלך על הרצפה. אני וחבר שלי באותו רגע ירדנו מהאוטו , הזמנתי אמבולנס ועזרנו לבחור לעבור למדרכה והרמנו לו את האופנוע. בזמן הזה שרק אני וחבר שלי עזרנו לו ברחוב הומה אדם, אנשים מסתכלים ומחייכים , לא שואלים אם הכל בסדר, מציעים את עזרתם וכ'ו. פשוט אדישים למה שקורה. מטר ממני אני רואה מישהי מדברת בטלפון צוחקת ובזמן הזה היא מסתכלת עלינו. אף אחד לא טרח לצאת מהאוטו וע…
הודעה אחרונה מאת bublik1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
טיפלתי ברכב שהיה ברשותי במשך מספר שנים במוסך מורשה הוצאתי עשרות,כן עשרות אלפי שקלים על תיקונים שונים ומשונים תמיד שילמתי אם לא ביום שאספתי את הרכב אז מספר ימים לאחר מכן.הטיפול האחרון(בתיבת ההילוכים) שבר אותי והחלטתי למכור את הרכב,רציתי לעשות טרייד אין וביקשו ממני להביא להם בדיקה ממכון בדיקה מורשה,עשיתי את הבדיקה באותו יום עוד לפני שהספקתי לשלם עבור התיקון של הגיר ולא הייתה לי שום כוונה לא לשלם,אך בבדיקה נמצאו ליקויים משמעותיים בתיבת ההילוכים.חזרתי למוסך ובעל המוסך התעקש שהגיר תקין כשביקשתי שייתן לי הצהרה בכתב שהגיר תקין הוא סירב כי הוא רצה שאני ישלם על התיקון ,לא הסכמתי.הרכב עבר בדיקה נוספת במכון בדיקה מורשה בעיר אחרת גם שם נימצאו ליקויים משמעותיים בתיבת ההילוכים. בעל ה…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני שבוע נתקע לי הרכב בירושלים. במסגרת הביטוח הזמתי גרר שהגיע תוך שעה. הבחור שגרר לי את האוטו לא הוציא את הגיר מפארקינג ולא הוריד את הבלם האחורי. וגרר את הרכב כך בערך מטר וחצי. עד ששמתי לב וצעקתי עליו ואז העביר אותו ל"N", השאלה היא האם נגרם לרכב נזק בגיר או בחלק אחר כתוצאה מגרירה זו?
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
אני רוצה לעשות ערב של חברים וללכת לשם לנהוג וכדומה.. מה אתם אומרים :מקום טוב? איך הקארטים?שווה את הכסף? מהנה? אשמח לקבל תשובות
הודעה אחרונה מאת אלכס נמרמן, -
-
מעשה במקרה שהיה שבוע שעבר שכן שלי שברשותו פאסאט 2 ליטרTDI רצה להחליף את הרכב שברשותו לאחר 3 שנים לומרות שלל התקלות שהיה לו עם הפאסאט הוא הזמין נסיעת מבחן בפאסאט CC 2 ליטר. הוא הגיע לסוכנות לקח אותו איש המכירות לנסיעת מבחן ואז ששאל לגבי מחירים ומועד אספקה התחילו התשובות המשונות: "כמה עולה"- אני לא יודע תתקשר בינואר אולי נדע "מתי יהיה במלאי"- לא יודע תתקשר בינואר יגידו לך עוד דבר שהאיש מכירות ציין זה שהמחיר שיהיה זה מחיר שיהיה ולא יהיה עליו מיקוח גם לא של שקל התהיה שלי היא למה לא יודעים שם כלום, למה היחס שם מתנשא ונותנים לך להרגיש שלא רוצים למכור שם. דרך אגב השכן שלי ציין שפעם אחרונה שהוא נכנס לצמפיון וקבע נסיעת מבחן על 159 3.2 עידכון בהמשך
הודעה אחרונה מאת LevAizik, -
- 0 תגובות
- 746 צפיות
יש ברשותי קטלוג חלפים חדש ומעודכן המיועד לרכבי (רכב אמריקאי מיובא)שבו מן הסתם המחירים מצויינים בדולרים, את רוב החלפים המכניים ניתן למצוא גם בארץ ,השאלה שלי היא כמה אחוז בערך יותר משמצויין בקטלוג אשלם בארץ עבור חלק זהה? אני עומד להתחיל פרויקט שיפוץ דיי רציני ומעוניין לערוך רשימת חלפים מסודרת שעליי לרכוש ולכן מעוניין לדעת בערך מחירים סבירים/מקובלים בארץ. תודה רבה מראש ושבת שלום לכל חבריי הפורום.
הודעה אחרונה מאת bosss, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://carscoop.blogspot.com/2009/12/fiat-500-to-get-09-liter-turbocharged.html
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום! לאחרונה נתקלתי בסמל מוזר על רכב די נפוץ, מישהו מזהה את הסמל? (וכחידה, מי מזהה את הרכב?) דבר נוסף שיצא לי להיתקל בו, הוא 'תרבות השיפורים למסחריות'. פורדים, מרצדסים ועוד מיניבוסים של חברות שונות נוסעים עם פגושים מעוצבים. למה? שמתי לב אפילו שלאופלים מסחריים מסוימים גם יש סוג כזה של שיפורים, ושם אפילו השמל מוחלף לסמל של דולפין, או משהו דומה. למישהו יש הסבר או מידע? ערב טוב!
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 0 תגובות
- 837 צפיות
האם ניתן לשנות מס' נוסעים ל 3 מקדימה בטנדר בשינוי מושבים וחגורות כדוגמת טנדר פיז'ו והפיקאפים האמריקאים?
הודעה אחרונה מאת באבורי, -
- 2 תגובות
- 766 צפיות
מי שכבר יצא לו להביא רכב בייבוא אישי יודע שמקבלים רשיון יבוא, שבו רשום שם היבואן, אני חשבתי שהשם שלי יהיה רשום אבל מסתבר מדיבורים עם אנשים שאו שהשם של החברה שעשתה עבורם את הייבוא הופיע, לדוגמא "רכב אנטרנשיונל" או "חברת ייבוא אישי" לצורך העניין, או בחלק מהמקרים כתוב את היבואן הרשמי בארץ איך זה הגיוני?? למשל אדם שייבא c300 היה רשום לו מכשירי תנועה, איך ניתן להסביר את זה ומה זה בעצם קובע?
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 3 תגובות
- 887 צפיות
אהלן חברה', לפני כשלוש שנים קיבלתי מסבתא שלי את הרכב שלה (יונדאי אקסנט שנת 1999) אותו היא נתנה לי במתנה. בגלל שאני נכד טוב , התעקשתי לשלם על הרכב, במיוחד בגלל הקילומטראז' הנמוך במיוחד שהיה לרכב. עד היום שילמתי כ 25 אלף ש"ח, אבל אני לא יודע כמה הוא עלה בזמנו כדי לדעת אם סיימתי לשלם עליו או שמא נשאר לי עוד כסף לשלם. למישהו יש מושג כמה עלה רכב כזה בתחילת שנת 2007? מדובר על יונדאי אקסנט שנת 1999, מנוע 1500 שהיו לה באותה התקופה כ-24 אלף ק"מ (נמוך מאוד, אני יודע) תודה רבה לכל העונים! יוני. עריכה: אני לא בטוח שהפוסט הזה קשור לפורום הזה או לא, אז אם לא, אני מתנצל ומבקש ממנהל הפורום שיעביר לפורום המתאים, תודה
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני יומיום הורדת מדבקה שהייתה מודבקת על הרכב, משום מה נשארו סימנים של דבק וסימן של האותיות(פרסום לעסק), בעיקר סימני דבק, יש איזה עצה\חומר שאפשר להוריד אותו ללא פגיעה בצבע של הרכב. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טוב אז ככה, ברשותי פולקסווגן ונטו 1994,אני ''מאוהב'' ברכב הזה,אבל בזמן האחרון הגעתי למסקנה שכדי שיהיה נוח והכי חשוב בטוח לנהיגה אני אצטרך להשקיע בו תיקון רציני (משהו שלא עשו לו מזמן). כל יום מתעוררות בעיות חדשות, עם זה סחיבה שהרכב התחיל להחנק בהילוכים ואמרו לי שזו בעיה בחיישן אויר + אגזוז כולו עם זה רעשים מוזרים בזמן הנהיגה שבאים מחלקו התחתון של הרכב (כנראה צריות) וכל הדברים הרגילים,ברקסים+דיסקים חדשים בזמן האחרון אני גם מרגיש שהלך ההגה כוח,בקיצור השקעה של לפחות 5 אלף ש''ח. וזה עוד לפני הפחחות שצריכים לעשות לו,לא מזמן עברתי תאונה לא רצינית ,יש מכה בדלת הימנית מקדימה. מה אתם אומרים? למכור או לשפץ? ואם למכור איפה אני יכול למכור רכב במצב כזה? חשוב לציין …
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מזה שבועיים-שלוש לא שטפתי את הרכב(אני לא יודע איך עשיתי את זה) והצטבר המון ליכלוך בעיקר בתחתית של הרכב. זאת אומרת בפגושים ולמטה בדלתות. עכשיו זה הליכלוך השחור הזה, כמו נסיעה בשלוליות, בוץ ולא יודע לתאר את כל השחור הזה(כמו שיש במוניות) שטפתי את הרכב(בבית) ועדיין יש שאריות וסימנים במבט ראשוני לא יראו את זה, אבל אם מסתכלים טוב רואים סימנים. אמרו לי שרק מכונה תוריד את זה, אבל אני לא רוצה לשים את הרכב בשטיפה כי המכונות שורטות. יש איזה חומר/סבון שיכול להוריד את זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אהלן חברים מה שלומכם?? אחרי כמה מכוניות ספורט לא רעות בכלל שהיו בבעלותי בעבר, החלטתי שאני מנוסה מספיק לעלות רמה ולקנות אימפרזה !GT ברצוני לשתף אתכם על היותי בעל רכב כזה כבר 3 שבועות, ומאז אני בזיקפה מתמדת! הרכב הזה פשוט אלוקי, הצלילים שהוא מפיק פשוט גורמים לי להישאר עם רדיו דיסק זבלה תוצרת GVC (לא JVC ) אני בכלל לא מדליק את המערכת, קול הגירגור הזה הוא פשוט תאווה לאוזניים! קראתי בפורומים בחו"ל שמנוע הבוקסר נבחר לבין המנועים עם הצליל הטוב ביותר שיוצרו אי פעם! מהירות, אחיזה, כח, צליל = חווית נהיגה לא נורמלית! ממליץ בחום לכולם! מקווה שעשיתי לכם חשק לקנות אחת! בברכה, עדי
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
מה קרה למסלול?
מאת felixr- 2 תגובות
- 946 צפיות
היום """""עברתי במקרה""""" ליד המסלול שהיה אמור להיות בדרייב-אין בת"א. כרגע פועל שם חניון בתשלום, ונראה שהוא פועל שם מזה זמן רב. מה קרה למסלול? מתי הוא פתוח? יש איזה אתר או משהו?
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
החוק החדש של מכירת רכב למדינה לפירוק נכנס לתוקף? ייכנס בכלל לתוקף? מה לגבי רכב שעונה על הקריטריונים אבל עבר תאונה רצינית?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
אני יודע שהאשכול מאוד מתאים לאוף טופיק אבל אין לי הרשאה לאוף-טופיק, במהלך העשור יוצרו המון רכבים, מהמון יצרנים, אז מהו הרכב שיכול להיקרא "רכב העשור". יש שני תנאים: 1. הרכב יוצר בין השנים 1999-2009. 2. הרכב עלה לייצור סדרתי. אז יאללה מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת RK, -
בדיוק היה עכשיו אייטם קצר ב"היום שהיה" בערוץ 10. גיא זהר אומר "נהג הפיג'ו הזו עשה היסטוריה. הוא הראשון שנתפס נוהג עם המכשיר הזה ברכב". ומה אני רואה? משבש רגיל יושב לו על לוח השעונים ברכב. השוטרים אח"כ שמחו להדגים איך הוא עובד, ודאגו לומר ש"כמה עשרות נהגים נוסעים בישראל עם המכשיר הזה. המטרה שלנו עכשיו תהיה לתפוס את כולם". ואני שואל - כמה עשרות נהגים? איפה הייתם בעשר שנים האחרונות?
- 2 תגובות
- 810 צפיות
היי שמי רן ואני גר בפרט מערב אוסטרליה קרוב ל8 שנים עם אישתי ושלושה ילדים. אני נוהג על טויוטה לנדקרוזר פרדו דיי חדש ועל אופנוע מדגם ימהה V MAX שנת 2009 שלא כולם מכירים. אני בחופשה בארץ קרגע עד סוף ינואר. התחברתי לאתר היות וזה עניין אותי ואני רוצה לדעת כמה דברים שאולי יש משהוא מהחברים שידע ויוכל לעזור או לתת טיפים. אני מעוניין לרכוש משבש ראדר שמשבש את אקדח הלייזר ואת המצלמה שנימצאת בתוך נידות המשטרה בפרט אוסטרליה, יש לי חבר פה שנתן לי שני דגמים שהוא מכיר וממליץ ולא הצלחתי למצא אותם באינטרנט כדי לראות במה מדובר מחיר וכו''. אשמח לקבל את המידע הדרוש כמו מחיר כתובת אתר אינטרנת או כול דבר שיכול לעזור בעניין. הדגם הראשון הואRD3 והדם השני הוא LASER PRO ועד כמה שי…
הודעה אחרונה מאת gt99, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 769 צפיות
http://business.il.msn.com/article.aspx?cp-documentid=151492778 כן כן, רק בישראל , ערך רכב משומש עולה...
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 799 צפיות
כתבה מאתר ספורט 5: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.618.70927.html זה אמיתי? ולמה דווקא למרצדס ולא לפרארי?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברי הפורום היקרים , לילה טוב. אני בעל רכב יונדאי אקסנט אסטים 2001 גיר רגיל מנוע 1500 סמ"ק והיום גיליתי משהו מעניין על הרכב שלי ( אני נהג לא מנוסה בן 21 ): גיליתי שאם אני על הילוך ראשון והרכב סטטי ואני מרים את הקלאץ' לאט לאט הרכב יתחיל ליסוע לאט בזמו שהוא רועד ואז אם אני עוזב את הקלאץ' לחלוטין המנוע- לא מתכבה לי! הרכב ימשיך ליסוע לאט. עכשיו ניסיתי את הדבר גם במישור וגם בעלייה היינו הך! הכיצד הדבר? למה המנוע לא מתכבה לי ? האם יש בעיה בקלאץ'? בגיר? חברים שלי ראו את זה ולא האמינו לי! ממש התערבתי איתם שזה אפשרי והרוחתי על זה כמה גרושים.. אנא עזרו לי לפתור את הבעיה הזו.
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זה התחיל עם מכירת האמר לסינים לפני כמה חודשים, והיום פורד מודיעה על סגירת עסקה למכירת וולוו לג'ילי הסינית: http://wallstreet.bizportal.co.il/articles.php?id=109204
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב שקניתי ביבוא אישי אמור להגיע לנמל אשדוד בשבוע הבא יש לי כבר רישיון יבוא ככה שאני אלך לשחרר אותו שבוע הבא. אני מתכוונת לקחת עמיל מכס אבל אני גם רוצה לדעת על מה אני משלמת. אני יודעת שלוקחים את מחיר השילוח והרכב ומוסיפים על זה 113% כי זה רכב שגם מיוצר וגם מיובא מארה''ב אני יודעת שכאשר מיובא רכב משומש ינוכה מערכו כחדש פחת-שימוש על פי מספר החודשים שחלפו מיום רישומו של הרכב לתנועה בדרכים ועד ליום שחרורו מהמכס הרכב שלי ייוצר בסוף שנת 2009 ככה שיוצא שגילו הוא 14 חודש אז אחרי כל חישובי המיסים השונים והמשונים מהמחיר הסופי שיוצא מנכים 14% המחיר של הרכב שלי בישראל יוצא 175 אלף ש''ח מזה אני מורידה 14 אחוז?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 726 צפיות
הבנתי ממספר אנשים (סתם אנשים לא מישהו שמתעסק בזה) שיש בעיתיות בלבטח רכבים שנקנו בייבוא אישי, שבעצם מבטחים את הסכום כסף שהרכב שווה לא את הרכב עצמו, משהו מסורבל כזה. יש למישהו נסיון עם העניין?
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
בהתחלה פירסמתי את זה בפורום אספנות, אבל אני חושב שיש לזה עניין קצת מעבר לפורום ההוא. אם לדעת המנהלים זה לא מתאים, אז עמכם הסליחה. במסגרת פרויקט שעושה בימים אלו את צעדיו הראשונים (כחלק מהפעילות ההתנדבותית שלי בעל"ם) אנחנו מתכוננים לפרויקט שיפוץ של רכב אספנות שיבוצע על ידי בני נוער במסגרת הפעילות של על"ם בהוד השרון, כאשר המטרה היא שבסוף הפרויקט הנערים יוכלו להתגאות במטרה שהם השיגו בעצמם. הרעיון הוא שבסופו של הפרויקט, הרכב ימכר באיזושהי מכירה פומבית (או משהו בדומה), והכסף ישמש להמשך הפרויקט עם רכב נוסף. כרגע הפרויקט ממש בחיתוליו, ואנחנו בשלב של מציאת המשאבים: 1. רכב: כשאני חשבתי על הפרויקט, חשבתי על איזשהו רכב לא נדיר מדי ולא מסובך לשיפוץ - המחשבה הראשונית היתה ח…
הודעה אחרונה מאת DimaX111, -
- 0 תגובות
- 598 צפיות
שלום רב אני מחפש בתי מנורה אחוריים ועוד חלקים לקליאו B. אם מישהו מכיר פירוקיות באיזור חדרה-נתניה שיש בהם רנו קליאו B - אני אשמח לקבל מידע. תודה רבה גיא
הודעה אחרונה מאת גיא .ב,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 787 אורחים (הצג רשימה מלאה)