Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתם עושים צחוק? טויוטה פריוס?

רכב העשור ללא ספק בוגאטי ויירון, רכב מהפכני, ביצועים שישאירו את האנשים עם פה פעור עוד הרבה שנים.

טויוטה פריוס, הצחקתם אותי :lol::lol::lol:

פורסם

מה בדיוק מהפכני בבוגאטי ויירון? רכב שאמנם חזק מאד, אך הכל על בסיס טכנולוגיות קיימות ובמשקל של 1900 ק"ג. מכוניות על אחרות (ע"ע קוניגסג) מוציאות הספק דומה מבלוק של מוסטנג ומשקל של משפחתית רגילה. הויירון היא הפלצה מוטורית וגם לא הכי מוצלחת - הייצור שלה נדחה בכמה וכמה שנים עקב פאקים שונים. מכונית העשור היא בטוח לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אלפא 156, תחילתו של הרנסנס והרצינות של אלפא, אבל הוצגה כנראה שנה או שנתיים לפני 1999.

הונדה S2000, הראתה שגם לאחר עידן ה-NCAP ניתן לייצר מכונית כל כך מופרעת וחדה, שהייתה גם תצוגת יכולת של הונדה בתחום המנוע האטמוספרי המלהיב בעולם.

פורד פוקוס הראשונה, לקחה את כל היתרונות של הפז'ו 306 בתחום הנוחות וההתנהגות ושילבה זאת בחבילה מעוצבת, מודרנית ובטוחה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אלפא 156 הוצגה בסוף 1997 ו-S2000 באפריל 1999 (על פי וויקיפדיה). עם כל הצער שבדבר ולמרות ששתיהן מהמכוניות האהובות עלי בכל הזמנים, אין לאף אחת מהן את החשיבות וההשפעה בכדי להפוך למכוניות העשור. ה-156 היא בהחלט מכונית העשור של אלפא, ה-S2000 אני אפילו לא בטוח שהיא מכונית העשור של הונדה (הייתה האינסייט ויש את מכונית המימן).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הקלאריטי לא מתאימה, כי לדעתי רכב העשור צריך להיות מייצור המוני, וזמין לציבור הרחב.

יצרן העשור - פורד, שהתחיל במהפך שהוא התחיל בו עם הפוקוס MK1, והמשיך עם המונדאו/מוסטנג/מזדה3/מזדה6/GT/דגמים היברידיים, ועוד, וכתוצאה מזה עבר את המשבר הכלכלי של 2008-2009 בתור תאגיד הרכב האמריקאי היחיד שלא נזקק לסיוע מבחוץ, ועבר את המשבר בזכות התוצרת המוצלחת (אומנם נפרד מיגואר ולנד רובר, אבל לדעתי המשבר היה פשוט תירוץ להיפרד ממותגים הלא רווחיים). אומנם הרעיון לא היה חדש עבור פורד, הם פשוט שחזרו בשאר העולם את ההצלחה שלהם עם הסיירה באירופה בתחילת שנות ה-80.

רכב העשור - זוהי לא פורד, ואפילו לא סיטרואן (הסיטרואנים המוצלחים, לדעתי, באו משנות ה-90), אלא טויוטה פריוס, עד כמה שאני מתעב את הרכב הזה ואת אלה שנוהגים בו. אני אנמק - פריוס הוא רכב המסמל את שנות ה-2000, הבא כהמשך הגיוני למלחמת עיראק של 2003, כי הרי הם בנויים על אותו העיקרון - להשגת/שימור דלק כל האמצעים כשרים. בין אם זה יצירת אנרכיה במדינה שלמה, ובין אם זה לטנף חצי עולם כדי לבנות מכונית שתאכל קצת פחות דלק.

כי בזמן שהיפנים (שמתלהבים מכל דבר שבו לוחצים כפתור ונדלקת מנורה) דחסו כמה שיותר אלקטרוניקה, וכמה שיותר מצברים שהובאו מהקצה השני של העולם, לתוך הפריוס שלהם, הגרמנים והצרפתים פשוט בנו מכוניות עם מנועי דיזל.

אז כן, אפשר לבנות מכונית חסכונית בדרך שקטה ויעילה, ואפשר ללוות אותה במסע פירסום ענק וצעקני, בהשתתפות מפורסמים. משום מה לא שמעתי על שחקנים/זמרים מפורסמים שנוסעים על C4 HDI, או פולו BLUEMOTION. אני בטוח שיש כאלה, אבל מצד שני שומעים הרבה יותר על אלה שנוהגים על פריוס כי הם "מצילים את העולם".

אז כן, זו הסיבה שהפריוס תיזכר בתור המכונית שמסמלת את העשור 1999-2009.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

RK, זה שייצורה של הויירון נדחה כמה וכמה פעמים ממש לא משנה, בסופו של דבר היא הגיעה לייצור ובגדול!

מכונית שנבנתה בשביל להשיג את התואר "הכי הכי" וגם הצליחה. כל המכוניות שהגיעו אחריה וניסו (וחלקם הצליחו) לשבור את השיאים שלה לא מציעים את החבילה הכוללת והשלמה של הויירון, שלא לדבר על מספרים בייצור.

לכן, בוגאטי ויירון היא מכונית העשור שלי.

ומבחינה עיצובית, אז הרוונטון היא המכונית הכי מדהימה שיוצרה בעשור האחרון לטעמי.

למכירה שעון ברייטלינג shark יד 2 במצב נהדר!

פרטים בה"פ.

פורסם

איזו חבילה שלמה יש לויירון? הרי כמו שאמרת, אין לה שום יתרון פרט להיותה "הכי הכי" וגם זה בעיקר עקב פמפום יחצ"ני. שוב, הישגים טכנולוגיים אין לה. היא פשוט חזקה באופן מופרך, בדיוק כמו שהיא כבדה באופן מעורר גיחוך, אך לא משיגה שום דבר שלא ניתן להשיג גם במכוניות סדרתיות משופרות (הנסי וייפר בתור דוגמא אחת שקופצת לי לראש). זה פשוט לא יכול להספיק למכונית העשור - אין לה לא השפעה ולא השלכות. אף אחד לא חיקה אותה, היא לא בישרה דבר. הפלצה לכל דבר ועניין. יכול להיות (וסביר להניח) שזה ממש כיף לנהוג בה, אבל זה לא משנה דבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אבל זה לא משנה דבר.

כמות החידושים הטכנולוגיים שחלחלו למכוניות רגילות עצומה.

נתחיל מזה שגיר כפול מצמדים לראשונה הותקן על ויירון. לימים יקראו לו DSG. אני לא מדבר על תצורת W של מנוע ושאר ירקות.

זה לא משנה.

היא עודה ותשאר אגדה לדורות. בדיוק כמו מקלארן F1 הייתה בעשור הקודם.

פורסם
מצחיק כמה ששונאים פה מאזדה,כדאי שרבים פה יעשו שיעורי בית,מעניין למה היא ידוע בתור אוטו נאמן,מעניין למה מאזדה וטיוטה שומרות הכי טוב על המחירון שלהם.

בין מה שאמרת לבין הכתרת המזדה3 כרכב העשור, הדרך ארוכה מאוד.

לא שונאים את מזדה. פשוט לא חושבים שהמזדה3 - משפחתית לא רעה, עם התנהגות כביש טובה, אבל נוחות ומרווח גרועים יחסית למתחרים - ראויה לקבל תואר כזה.

אתה לא צריך להעלב אישית מכל מי שלא חושב כמוך שה 3 היא המכונית הטובה ביותר של העשור האחרון.

תתבגר.

ודעתי על רכב העשור?

טאטא נאנו.

אכן נראה במבט ראשון שההיברידים הם בעלי משמעות הסטורית, אבל אני מסכים עם הדעה שנאמרה כאן שזה בסה"כ פתרון זמני פופוליסטי.

בראייה הסטורית, הטאטא נאנו תהיה לדעתי בעלת השפעה גדולה יותר על עולם הרכב כפי שאנחנו מכירים אותו.

היא הרכב היחיד שהוצג בעזור האחרון שבאמת משנה משמעותית את התפיסות המקובלות כלפי מכוניות.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
כמות החידושים הטכנולוגיים שחלחלו למכוניות רגילות עצומה.

נתחיל מזה שגיר כפול מצמדים לראשונה הותקן על ויירון. לימים יקראו לו DSG. אני לא מדבר על תצורת W של מנוע ושאר ירקות.

זה לא משנה.

היא עודה ותשאר אגדה לדורות. בדיוק כמו מקלארן F1 הייתה בעשור הקודם.

גיר DSG היה קיים באודי קוואטרו ובפורשה 956 ו-962 עוד בשנות ה-80. מה גם שבזמן שבורג-וורנר שיכפלו גירים עבור אודי TT וגולפים כבר מ-2002-03, לריקרדו לקח עד 2005 להתגבר על כל הפאקים ולהוציא ויירון נוסעת ליותר מקילומטרים ספורים.

מנוע W יצא עוד ב-VW עצמה בפאטון לפני הווירון, מה גם שאין פה חוכמה גדולה מדי - זה אפילו לא מנוע W קלאסי (3 שורות צילינדרים - תצורה לא פרקטית במיוחד) אלא שני מנוע V8 (או שני מנוע VR6 בפאטון) על קראנק אחד.

המקלארן F1, אגב, נתנה לויירון פייט בעימות טלויזיוני (לא זוכר איפה, נדמה לי ב-TG) כמעט עד הסוף והיא באמת מכונית העל הגדולה ביותר.

אפשר להגיד על הויירון הרבה, אבל חדשנית או משמעותית היא לא.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם כבר רכב העשור עסקינן, ללא ספק רכב העשור הוא לדעתי הקאמרי הייבריד.

רכב מנהלים היברדי זו פריצת דרך.

פורסם

חוץ מהעובדה שהקאמרי היא לא רכב מנהלים (חוץ מבישראל). רכב מנהלים היברידי זה לקסוס GS450h, למשל. מה גם שאני לא רואה את פריצת הדרך הזו. מילא הפריוס, שהביאה את "בשורת ההייבריד" להמונים, אבל קאמרי?

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...