Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאזדה לאנטיס 323 שנת 2000.

מה?!

א)זהו רכב מאוד אפרורי

ב)הוא יצא עוד לפני כן

ג)אין בו משהו מיוחד

להגיד לכם את האמת, היצרנים הרסו את המכוניות. מכוניות חדשות נהיות יותר ויותר כמו מקרר.

אני חושב, שמגיע את הכבוד לכמה:

לוטוס אליז

vw phaeton

סקודה סופרב (פריצה מדהימה של סקודה בכלל בכל הדגמים)

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"אמרו את זה קודם לפני, לא משנה..."

אבל בוגאטי ווירון היא ממש אבל ממש לא הישג טכנולוגי פורץ דרך. גם לא בעלת גישה חדשה לנושא. מקסימום ווריאציה מחוזקת של כל הדברים שנעשו עד אז.

שנית, לגבי פריוס. זו שאנו מכירים כאן היא דור שני לטכנולוגיה הזו מבית טויוטה (וממש לא חידוש בעולם הרכב, נסיונות כאלו היו גם בשנות ה- 70). כך שחדשנות אדירה היא אינה נושאת תחת כנפיה.

למכונית כמו מכונית העשור ראויות אלו שהביאו עימן גם שאר רוח מרענן.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

הפריוס אולי דור שני לטכנולוגיה, אבל היא דור ראשון להצלחה מסחרית בקנה מידה רחב, מה שהופך אותה לפורצת דרך מבחינה זו ולחדשנית של שוק שלם (שוק, להבדיל מטכנולוגיה). מהבחינה הזו היא אכן המכונית הכי משפיעה של העשור ואת זה שאת הרוח שהיא עושה אנחנו לא אוהבים להריח, לא אומר שאין בה שאר רוח. יש ויש. בגדול.

לצערי.

ווירון?

עם כל הכבוד (ואין) לייצר מכונית הפסדית זה לא הישג. זה תרגיל בשיווק. הפלצה מוטורית אמר RK - וצדק

סופרב - צעד גדול לסקודה, צעד קטן למכונית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפי דעתי:

פז'ו 206

מיני

טאטא נאנו

שברולט וולט - אם היו מוכרים אותה כבר

פיאט 500

ומה הקשר כל המאזדות? זה כמו שבגרמניה יכתבו גולף, הרי זה האוטו הכי נמכר אצלהם. שתיהם לא מחדשות בשום דבר, לא בעיצוב, לא בטכנולוגיה, ואף אחת מהם לא גרמה למישהו לחשוב.. ואני דיי בטוח שאף יצרן לא הסתכל על מאזדה כלשהיא כדי לקבל השראה, כי בכלל לא מכרו הרבה מאזדות בעולם ובכל מקרה הם לא משהו..

- בוגאטי ווירון, לפי דעתי סתם דחיסה של כל טכנולוגיה אפשרית בתא מנוע אחד, זה לא מציאותי וזה יישאר רק בבוגאטי ווירון.

- היברידיות - סתם מכוניות פופוליסטיות מיותרות לחלוטין, מי שרוצה לחסוך שלא יסע באוטו בגודל של פריוס אלה באוטו בגודל של פולו. העובדה שאין כמעט (או בכלל?) מכוניות היברידיות בגודל הזה, מוכיחה מה שאין צורך להוכיח: שהמכוניות האלה נועדו ליחסי ציבור בלבד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לדעתי בוגאטי לא צריכה לקבל את התואר הזה. הסיבות כבר נאמרו.

חשבתי על עוד רכב- לנד רובר דיסקברי 3.

מציע את הטוב שבכל העולמות. מצד אחד יכולת שטח אמיתית ומצד שני פינוק והידור בכביש.

פורסם

וג'יפ וואגוניר/סופר וואגוניר/גראנד וואגוניר הציע עוד לפניו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פרייבט-

1.מאזדה 3 ללא ספק. אם כל זה שיש מכוניות הרבה יותר טובות ממנה,

עשרות אלפי מכוניות בארץ וכל רכב חמישי שאנחנו רואים בארץ, עם זה קשה להתווכח.

2.סקודה סופרב- כל האיכות, הפאר והיופי (לטעמי), כל האיבזור הנוחות,

כל החיסכון ונתוני הזיהום הטובים והמחיר הכי משתלם.

וואן/מיניוואן- פורד S-MAX- המיניוואן האיכותית ביותר, הנוחה והיפה ביותר.

רכב שטח/פנאי- לקסוס RX450h- כל הפאר והגודל, והוא הגיע לנתוני זיהום כמעט זהים ל i10.

ואין קשר למחיר, הכוונה ליוקרה הרבה ובעיקר לגודל ולמשקל (2 טונות).

שלומי.

פורסם
פרייבט-

1.מאזדה 3 ללא ספק. אם כל זה שיש מכוניות הרבה יותר טובות ממנה,

עשרות אלפי מכוניות בארץ וכל רכב חמישי שאנחנו רואים בארץ, עם זה קשה להתווכח.

דווקא די קל.

כל מה שיש למאזדה זה עיצוב קצת חריג יחסית לעגלה 1600 אוטומת.

מבפנוכו היא יותר גרועה מהרבה מכוניות אחרות. כבר ציינתי את זה.

זה שהישראלי המצוי קונה אותם כל הזמן- לא מבין את זה.

בעיניי זה (!) של אוטו. לא אגע יותר במאזדה בחיים שלי, בגלל ה"חווייה" שאני נאלץ לחוות יום יום. לא זום-זום ולא טום-טום. יותר כמו חרא-חררה. אני כבר מעדיף קאיהק או זונדאי או מטאטא של מכשפות. יש לחמותי אחד מה-זה חמוד...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ובגלל זה הוספתי את הסופרב.

אבל כמות כזאת של רכבים בכביש לא זכורה לי

אני לא מדבר על הרכב עצמו, התואר מגיע לרכב רק מהסיבה שהצליחו למכור כמות אסטרונומית מהרכב הזה עד כה,

כמות שקיה, כמו שהזכרת, היו משתוקקים לה.

שלומי.

פורסם

אבל זה רק בארץ, וזה לגמריי רק בגלל בגלל תופעת העדר. סובארו לאונה היית מגדיר כהמכונית של 80-90 ? כנראה שלא, ובכל זאת הוא היה הכי נמכר..

זה כמו שתגיד שקורוקס זה הנעל הכי טובה כי מכרו ממנה המון, יותר מכל דגם אחר של נעל....

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

איפה ראית שכתבתי שהמכונית הזאת טובה?

אוקיי קרוקס זה באמת משהו מיוחד ומוצלח אבל זה בעיה להשוות הצלחה של נעל להצלחה של אוטו.

המאזדה 3 היא מכונית מעולה (הנה עכשיו אמרתי את זה), אבל אין ספק שהיא לא יוצאת דופן

ולא מצטיינת באף נושא פרט לכמות שמכרו ממנה, כבר היום בקלות אפשר לראות מאזדה 3 חדשה.

שוב אני אומר, מגיעה לה התואר רק מהסיבה שמכרו ממנה המון.

מכונית יוצאת דופן זו הסופרב.

לכן כתבתי שתי מכוניות.

שלומי.

פורסם
בין מה שאמרת לבין הכתרת המזדה3 כרכב העשור, הדרך ארוכה מאוד.

לא שונאים את מזדה. פשוט לא חושבים שהמזדה3 - משפחתית לא רעה, עם התנהגות כביש טובה, אבל נוחות ומרווח גרועים יחסית למתחרים - ראויה לקבל תואר כזה.

אתה לא צריך להעלב אישית מכל מי שלא חושב כמוך שה 3 היא המכונית הטובה ביותר של העשור האחרון.

תתבגר.

ודעתי על רכב העשור?

טאטא נאנו.

אכן נראה במבט ראשון שההיברידים הם בעלי משמעות הסטורית, אבל אני מסכים עם הדעה שנאמרה כאן שזה בסה"כ פתרון זמני פופוליסטי.

בראייה הסטורית, הטאטא נאנו תהיה לדעתי בעלת השפעה גדולה יותר על עולם הרכב כפי שאנחנו מכירים אותו.

היא הרכב היחיד שהוצג בעזור האחרון שבאמת משנה משמעותית את התפיסות המקובלות כלפי מכוניות.

להעלב? אם הייתי הבעלים של מאזדה אולי הייתי נעלב.

לכל מכונית יתרונות וחסרונות.

אבל חברה באמת,אמרו פה S2000,אני מקווה מאוד שזו בדיחה.

פורסם

מבחינתי כל VW המכיל DSG ראוי. מכיוון שהגולף GTI דור V נתנה דוגמה טובה לשימוש בגיר הזה וגם חויית נהיגה יחסית לזמן יציאתה היא המכונית הנבחרת שלי.

ה-DSG בצורתו המסחרית חשובה יותר בעיני מפרימוס כזה או אחר. עד שלא נגיע לרכב חשמלי מלא או מימן נזדקק לגיר וטוב שזה יהיה DSG

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
בראייה הסטורית, הטאטא נאנו תהיה לדעתי בעלת השפעה גדולה יותר על עולם הרכב כפי שאנחנו מכירים אותו.

היא הרכב היחיד שהוצג בעזור האחרון שבאמת משנה משמעותית את התפיסות המקובלות כלפי מכוניות.

איזה תפיסות זה משנה? תפיסות של אמצעי תחבורה מינימליסטי וזול.

זה לא משנה כלום, היו כבר ייצורים דומים בשנות ה-40-50-60, ואנשים ברחו מהם ברגע שהופיע להם כסף לקנות מכונית נורמלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...