Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפריוס לא מגנה על כדור הארץ ולו בשל בהעובדה כי כל חסכנה בפליטה ובצריכת דלק הוא זניח לעומת הנזק שייגרם כשהסוללות שלה יצאו מכלל שימוש ויהיה צורך להיפטר מהן. נכון לעת זו הן לא ברות מיחזור. לא מספיק?

נתחיל בכך שצריכת הדלק של הפריוס כן נמוכה משמעותית משל מכוניות אחרות. אני לא יודע לגבי מידת הזיהום שלה, אבל אני בטוח שהיא נמוכה בהרבה מהכמות של רוב הרכבים האחרים.

דבר שני, ואני לא בא לפקפק במה שאמרת, אני לא מבין למה הכוונה "הנזק שייגרם כשהסוללות שלה יצאו מכלל שימוש ויהיה צורך להיפטר מהן. נכון לעת זו הן לא ברות מיחזור."?

Uno Turbo כתב: לא יודע, לשמוע גבר אומר: אוטו קטו ואדום, עושה לי קצת צמרמורת :smile:. alexk כתב: כשאתה אומר צמרמורת אתה מתכוון לרטט במקומות מסוימים בגוף? כי אם כן, יש פורומים אחרים בשביל זה.

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכוונה היא שסוללות הן פסולת רעילה לכל דבר. כשרעלים כאלה נקברים באדמה הם גורמים לנזקים עצומים לטווח הרחוק לאדמה, למי התהום ולכל דבר הבא אתם למגע.

צריכת הדלק של הפריוס לא חריגה לעומת מכוניות דיזל מתקדמות, לא סגור לגבי פליטת המזהמים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צריכת הדלק הנמוכה של הפריוס מגיעה רק בתוך העיר, שם לכוח החשמלי יש יתרון.

בכל שאר הדרכים אין לה שום יתרון על פני רכב דיזל קטן.

דבר נוסף לגבי הסוללות- ברגע שהסוללות יצאו מכלל שימוש יצטרכו למצוא מקום להעיף אותם לשם. הדבר הזה מאוד מזהם (משהו בחומר שיש במצבר).

חוץ מזה שרק ההרכבה של רכב כזה מאוד מזהמת. צריך לקחת את החומר שממנו מייצרים את הסוללות להעביר אותן באוניות משא עד סין, שם הופכים אותן לסוג של קצף (או משהו בסגנון) ומשם להעביר למדינה שמייצרת את הרכב להכנסה לתוך המכונית.

לפני כמה שנים בוצע מחקר שהראה שלטווח ארוך הפריוס מזהמת את הסביבה יותר מאשר האמר H2 (אחפש אותו בעצמי אבל אם מישהו יודע על מה אני מדבר ויש לו את הכתבה מתבקש לעלות- תודה).

והרי כל הנקודה של הרכב זו העובדה שהוא, כמעט, לא מזהם.

פורסם

אגב סקודה, אני הייתי שם בעשירייה דווקא את סופרב. אחד מתרגילי העוקץ המבריקים שנעשו בידי חברות בת לקונצרן האם

בעולם הרכב ובכלל.

אני יכול לתאר (על דרך הסיפור) את מה שהתרחש במחסן החלקים של קונצרן פולקסווגן-

יורגן (במבטא ייקי): האלט! הר אינג'יניר סקודה, לאן אתה בדיוק לוקייח שאסי זה?

ואצלב: אה זה? סתם, פשוט רצינו לבנות מכונית לנשיא שלנו

יורגן: אונד וואט? לוקייח סתם חלקים בלי ריישות? מה עם סיידר? קיינה נימוס? קיינה תרבות?

ואצלב: בחייך, מכונית אחת, מה כבר יקרה

יורגן: נו טוף, אבל אכטונג! אני מזהיר אותך, רק אחת לנשיא, יא?

ואצלב: בטח, בטח, מה נראה לך שנייצר אותה סדרתית תוך שימוש במכלולים האיכותיים שלכם, עם מנועי השורה הראשונה שלכם, בממדים גדולים יותר מהפסאט ובמחיר נוח בהרבה? אל תדבר שטויות...

והשאר כמו שאומרים היסטוריה...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

על בסיס איזה עובדות אתה מבסס את התסריט הזה?

מה התסריט שיצר את הסיאט אקסאו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עודף מכלולים ל-A4 היוצאת? :lol:

אני מאמין שקרמבו צחק בעניין התסריט :-D

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מאד הייתי רוצה לראות אסמכתא לזה, מה גם שקשה לי לראות את זה מתבצע הלכה למעשה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה התסריט שיצר את הסיאט אקסאו?

אה, זה פשוט:

האנס, אחראי מחסן החלפים של אודי, אי שם בשנת 2008: "שייסה! התחלנו לייצר כבר את ה-A4 החדשה, אבל נשארנו עם מלאן שלדות ישנות של הקודמת זרוקות במחסן ומרקיבות. מה נעשה איתן זור האלה?"

אנריקה, פועל הניקיון הספרדי, זוקף את אוזניו משטיפת הרצפה ואומר: "סליחה הר האנס, יכול להיות שאני יכול לעזור לך בקשר לזה... שנייה אני עושה טלפון לפדריקו, בן דוד. הוא עובד בסיאט..."

את ההמשך תוכל לנחש לבד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מאד הייתי רוצה לראות אסמכתא לזה, מה גם שקשה לי לראות את זה מתבצע הלכה למעשה.

חתוך מוויקיפדיה:

A question often raised about the battery is whether it can, or will be, recycled and whether it will be source of pollution.[36][37] Toyota themselves state on their website: "Toyota has a comprehensive battery recycling program in place and has been recycling nickel-metal hydride batteries since the RAV4 Electric Vehicle was introduced in 1998. Every part of the battery, from the precious metals to the plastic, plates, steel case, and the wiring, is recycled. To ensure that batteries come back to Toyota, each battery has a phone number on it to call for recycling information and dealers are paid a $200 'bounty' for each battery

Insane things comes from insanely people.

פורסם

הדילרים אולי מקבלים, אבל לקראת סוף חייהן של רוב הפריוסים הן יהיו מאד רחוקות מכל דילר שהוא...

מכל מקום, לדעתי טכנולוגיית ההייבריד היא פשוט סיבוך מיותר כשדיזל טוב יכול לעשות את העבודה על בסיס טכנולוגיה קיימת וביתר יעילות ואמינות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פורד פוקוס דור ראשון טכנית, מכונית העשור היא לא, כי היא הוצגה ב-1998

אבל לדעתי פורד (גם אירופה, וגם ארה"ב) נכנסת בקלות להגדרת "יצרן העשור", וחלק גדול מזה בזכות אותה הפוקוס MK1.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פוקוס דור ראשון אוטו מעולה, במיוחד מבחינת הניהוג. אני חושב שהיא וה 306 בין המשפחתיות היחידות שנשארו בהן הנאה מנהיגה במחיר לא יקר כ"כ (מעל שנת 2000) למרות ששתיהן הוצגו בשנות ה 90.

ולגביי אלו שקישרו בין רכב העשור לאמינות:

רכב אמין לא קשור בכלל לזה שהוא צריך להיות רכב העשור!

זה כמו שאני אביא לך אופניים, הן לא מתקלקלות בד"כ, זה אומר שזה הכלי הכי טוב להגיע ממקום למקום?

וחוץ מיזה, הנושא ניטחן ובדבר הזה אני דוגל: אמינות תלוייה בכמה גורמים:

1)מזל

2)תחזוקה

3)איזור מגורים

4)ורק בסוף, היצרן/דגם.

כמו כן כל עוד היצרנים לא פתחו בפנינו את המחשבים שלהם להראות לנו כמה תקלות יש בכל דגם, אף אחד לא יכול להגיד שדגם מסויים הוא אמין או לא.

בטופ-גיר למשל אמרו שגולף נחשב לאוטו אמין מאוד (דור 4) וזה מה שחושבים עליו פה בארץ? ממש לא!.

פה בארץ מבחינת האנשים אם זה יפאני זה אמין, למרות שאני לא חושב ככה (לא שאני מזלזל ביפאניות גם אני מחזיק באחת שנת 93, אבל רק ששלי שמורה יותר מרכב שנת 2002).

איביזה דור 2 נחשב לאוטו אמין? כל אחד שאני מזכיר לו את האוטו הזה ישר אומר לי "בעיות בהזרקה, בעיות פה, בעיות שם" ולהוריי....הייתה איביזה 94 שנסעה במשך 8 שנים 170 אלף ק"מ עם תקלה אחת בלבד- משאבת דלק שנהרסה בגלל שנסעו הרבה פעמים על הסוף של מיכל הדלק.

חוץ מיזה- נאדה.

• תוכן חדש...