Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת של השרשור הזה בהחלט מעודדת את המחשבה שבקרבו נמצא דיון משכיל, מעניין ורב-הגיון. מספיק לקרוא את ההודעה השנייה בו כדי להבין שכל הדברים הללו לא יימצאו בו. הייתי מתחיל לערוך ולמחוק את כמויות השטויות שנכתבו כאן, אבל זה לא יהיה הוגן כלפי האנשים הנורמליים המעטים שכן הגיבו...

מאזדה 3... באמת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יודע שהאשכול מאוד מתאים לאוף טופיק אבל אין לי הרשאה לאוף-טופיק, במהלך העשור יוצרו המון רכבים, מהמון יצרנים, אז מהו הרכב שיכול להיקרא "רכב העשור".

יש שני תנאים:

1. הרכב יוצר בין השנים 1999-2009.

2. הרכב עלה לייצור סדרתי.

אז יאללה מה אתם חושבים?

sronis,

ולי מאוד כואב לראות אנשים שלא יודעים לקרוא.

פורסם

לי כואב שאנשים לא חושבים. התנאים שמונו לעיל מספיקים, לא הכרחיים. כדי שרכב יוכל להיות רכב העשור הוא צריך להיות מיוחד, משמעותי, בעל השלכות רחבות טיפה יותר על עולם הרכב מאשר תרגיל מכירות מוצלח לחברות הליסינג בישראל. אם זה לא מובן, אז אולי באמת רוני צודק וצריך להתחיל למחוק פה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לי כואב שאנשים לא חושבים. התנאים שמונו לעיל מספיקים, לא הכרחיים. כדי שרכב יוכל להיות רכב העשור הוא צריך להיות מיוחד, משמעותי, בעל השלכות רחבות טיפה יותר על עולם הרכב מאשר תרגיל מכירות מוצלח לחברות הליסינג בישראל. אם זה לא מובן, אז אולי באמת רוני צודק וצריך להתחיל למחוק פה.

ולי נראה יותר הגיוני שהרכב שיהיה רכב העשור יתייחס יותר לפרטים הבאים:

*אמינות.

*שירות.

*צריכת דלק.

*נוחות.

באמת שאני לא מבין מה יש לחברי הפורום כנגד המאזדה 3,אני אשמח אם מישהו יסביר לי.[ועזבו גם לפי דעתי זה לא אמור להיות רכב העשור,רכב העשור שלי הוא טיוטה קורולה],אני זוכר שלא מזמן ריסקו מאזדות חדשות שנת 2009,ומישהו פה פרסם את התמונות הפורום,כל חבר פורום היה מבסוט יותר מהשני.

פורסם
הכותרת של השרשור הזה בהחלט מעודדת את המחשבה שבקרבו נמצא דיון משכיל, מעניין ורב-הגיון. מספיק לקרוא את ההודעה השנייה בו כדי להבין שכל הדברים הללו לא יימצאו בו. הייתי מתחיל לערוך ולמחוק את כמויות השטויות שנכתבו כאן, אבל זה לא יהיה הוגן כלפי האנשים הנורמליים המעטים שכן הגיבו...

מאזדה 3... באמת...

הכמויות שהמאזדה 3 נמצאת בכביש זה לא סיבה מוצדקת?

בלי קשר לאיכות, לאמינות או למראה.

ההצלחה במכירת הרכב.

שלומי.

פורסם

זה שעם מסויים (שגם לא מפותח מוטורית כלל) החליט להעריץ רכב ויצרן, בגלל פרסום , סטיגמה והעדר מגוון לא הופך רכב לטוב.

המאזדה 3 היא מכונית רגילה, בלי שום יחוד או הצטיינות, לא חידשה שום דבר ויש מתחרות מוצלחות ממנה, ואני אגלה לך שחוץ מזה שאני חושב שמדובר ברכב משעמם, בחו"ל מאזדה 3 היא לא להיט כמו בארץ נהפוכו היא נחשבת רגילה ובינונית (וזאת האמת).

הבחירה שלי מיני קופר.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

באמת שאני לא מבין מה יש לחברי הפורום כנגד המאזדה 3,אני אשמח אם מישהו יסביר לי.

יש לי מאזדה.

לא נוחה, ונחותה טכנולוגית בהרבה מקרים למכוניות ישנות בהרבה ממנה.

אם הייתי יודע לא הייתי קונה אותה.

2 דברים החיוביים היחידים בה: ABS וטיפטרוניק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

*אמינות - מנסיוני - סבירה לא יותר.

*שירות - אין לי משהו רע להגיד עליו.

*צריכת דלק - ממוצעת לתקופה (היום קצת פחות)

*נוחות - לא קיימת

השיקול היחיד שלא הכנסת, דווקא הוא החשוב ביותר בנוגע אליה - סחירות ושמירת ערך.

גילוי נאות - בעל מאזדה 3 לשעבר (מהעבודה), ובעל 206.

מבחינת עיצוב, אני חושב שה-206 שלאחר 10 שנים עדיין נראית טוב ולא מיושנת היה יכול להקנות לה את התואר. (זאת גם הסיבה שאני מחזיק אחת) בניגוד למאזדה ודומותיה שהתחלה נראות מדהים, ולאחר שנה מיושנות וזקוקות לעדכון.

אבל כמו שהוזכר קודם היא הוצגה ב98, אני חושב שאחת המכוניות שהכי השפיעו עלינו בעשור הנוכחי, ובעצם קבעה רף שכל שאר החברות (וגם היא) נאלצו לעמוד בו עד שהפך לסטנדרט כולל.

היא הרנו לגונה, הראשונה שקיבלה ציון ריסוק של 5 כוכבים כללי בncap.

והוכיחה ליצרנים שטענו נגד אירגון הבטיחות כי לא ניתן להשיג ציון כזה במבחנים המחמירים שלהם.

למזלנו - רנו הוכיחו אחרת.

פורסם

גולן, היתרון היחסי של המאזדה3 הוא דווקא ההנאה מנהיגה ביחס לרוב המשפחתיות. אבל, מה לעשות, ברכב משפחתי זה רחוק מלהיות העיקר. המרווח והנוחות חשובים הרבה יותר. לחברי הפורום אין שום דבר כנגד המאזדה3, פשוט הם מסתכלים עליה בעיניים ריאליות. לא יודע על כמה מכוניות נסעת בחייך, אבל מה לעשות וזה המצב.

אם כבר המאפיינים שציינת גולן:

*אמינות.

*שירות.

*צריכת דלק.

*נוחות.

אמינות - הרבה פחות ממה שנוטים לחשוב.

שירות - לא יודע, לא נתקלתי.

צריכת דלק ונוחות - מנועלות הטבלה בקטגוריה.

סחירות ושמירת ערך הם פרמטרים מקומיים באופן מובהק וככאלה, בהתחשב במימדי ומאפייני השוק שלנו, לא שווים הרבה.

בניגוד לרכב כמו הפוקוס, שאמנם נמכר גם הוא בכמויות רבות לליסינג בארץ אך גם היווה תפנית של ממש עבור פורד (בייחוד לאחר האסקורט הבינונית במופגן), הצליח בעולם כולו הן בשווקים והן על שבילי הראלי - למאזדה אין דבר להציע פרט לאמור לעיל ולתרגילי שיווק מוצלחים של דלק מוטורס. אם לשפוט על פי מדד זה בלבד, מכונית העשור צריכה להיות יונדאי גץ. בתור תרגיל שיווקי - לא פחות ממבריק. זו מכונית העשור? אני מקווה שלא...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איזה תפיסות זה משנה? תפיסות של אמצעי תחבורה מינימליסטי וזול.

זה לא משנה כלום, היו כבר ייצורים דומים בשנות ה-40-50-60, ואנשים ברחו מהם ברגע שהופיע להם כסף לקנות מכונית נורמלית.

מה שאתה אומר נכון רק ל 20% מתושבי העולם.

2.5 מילארד אנשים בהודו וסין עוד לא הגיעו למקום הזה.

אם רק 10% מהם שעד כה היו נטולי רכב ירכשו רכב בעשור הקרוב, זה יהפוך בקלות את הודו ואת סין לשווקי הרכב החשובים ביותר בעולם.

אבל בעשור הקרוב ה 10% האלה (וכנראה שזה יהיה הרבה יותר) לא יוכלו להרשות לעצמם לקנות פולקסוואגן גולף או אפילו לא פורד פיאסטה. הם יקנו טאטה נאנו ומכוניות בסיסיות וזולות אחרות, שמוכיחות שאמצעי תחבורה פרטי לא צריך טונה של ברזל, מצלמות רברס, מראות חשמליות, בקרת אקלים, ג'נטים 17" וכו' וכו'

תחזור לשרשור הזה בעוד 10 שנים ותבדוק מי השאיר יותר חותם על העשור הבא - הנאנו או הפריוס.

אני מנחש שהפריוס תשכח לגמרי עד אז, בעוד שיהיו עשרות מיליוני נאנו ודומיו על הכבישים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לדעתי אחת מקונצרן VAG עם DSG ומנוע TSI.

מדובר בשתי טכנולוגיות שיוצרות שינוי תפיסתי יסודי ולדעתי הן יחליפו את הגיר האוטומטי המסורתי ואת המנועים עתירי הסמ"ק.

עם כל הכבוד לפריוס שבאמת היתה הצלחה מסחרית אני לא בטוח שהטכנולוגיה הזו לא תגווע כשמצברים יתחילו למות ועלות ההחלפה תהיה כעלות הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

*אמינות.

*שירות.

*צריכת דלק.

*נוחות.

באמת שאני לא מבין מה יש לחברי הפורום כנגד המאזדה 3,אני אשמח אם מישהו יסביר לי.[ועזבו גם לפי דעתי זה לא אמור להיות רכב העשור,רכב העשור שלי הוא טיוטה קורולה],אני זוכר שלא מזמן ריסקו מאזדות חדשות שנת 2009,ומישהו פה פרסם את התמונות הפורום,כל חבר פורום היה מבסוט יותר מהשני.

אני לא מתפלא על התגובה שלך, מי שחושב שקורולה היא רכב העשור מוטב יעשה תפנית לסוכנות אמקור הקרובה, כי כל קשר בין המקרר הזה הנקרא קורולה לרכב העשור מיקרי בהחלט.

אני חושב שהמהפכה האמיתית בעשור האחרון היא לאו דווקא ברכב מסוים אלא בטכנולוגית מנועים אשר ביצעה מהפך בעשור האחרון, והכוונה היא למנועי הסולר המוזרקים ומוגדשים.

זו המהפכה אשר כבשה את אירופה, גרמה לזינוק אדיר בטכנולוגיה במנועים שפעם היו מעשנים ומסריחים, והיום הם פנינה טכנולוגית של ביצועים לצד חיסכון בדלק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

שוב פעם, אני לא אומר שאין טכנולוגיות יותר מוצלחות ממהייבריד.

אבל טויוטה פריוס היא האייפון של המכוניות.

זה סקסי ומגניב, ונותן לך תחושת שייכות לקהילה כלשהי, אפילו שיש זולים, נוחים, ומוצלחים ממנו.

הוא היה חידוש כשהוא יצא, התפרסם, ונשאר בשוק בזכות קמפיין השיווק האגרסיבי.

בגלל זה הפריוס, כמו האייפון, ייצרב בזכרונות של ההמונים כרכב שמסמל את התקופה.

איפה שמעתם מפורסם שאומר "אני רוצה לשמור על הסביבה, לכן אני נוהג על גולף TDI?".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוב פעם, אני לא אומר שאין טכנולוגיות יותר מוצלחות ממהייבריד.

אבל טויוטה פריוס היא האייפון של המכוניות.

זה סקסי ומגניב, ונותן לך תחושת שייכות לקהילה כלשהי, אפילו שיש זולים, נוחים, ומוצלחים ממנו.

הוא היה חידוש כשהוא יצא, התפרסם, ונשאר בשוק בזכות קמפיין השיווק האגרסיבי.

בגלל זה הפריוס, כמו האייפון, ייצרב בזכרונות של ההמונים כרכב שמסמל את התקופה.

איפה שמעתם מפורסם שאומר "אני רוצה לשמור על הסביבה, לכן אני נוהג על גולף TDI?".

מי שרוצה לשמור על איכות הסביבה , אבל באמת ולא בפוזה הוליוודית לא נוסע בפיריוס.

האנרגיה אשר נדרשת לשינוע חו"ג לעשית המצברים הכוללת ניצול מחפיר של ילדים בכריית המחצבים + שינוע , ולבסוף העלות והזיהום של המצברים של הרכב בסוף חייהם המועילים הופכים את הירוק של הפיריוס לשחור מאוד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...