Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין את זה בעצמי, אבל מה לעשות שיש אנשים שלא, והעטיפה יותר חשובה להם מהמוצר.

בגלל זה אני אומר שזה האייפון של מכוניות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 153
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ולי נראה יותר הגיוני שהרכב שיהיה רכב העשור יתייחס יותר לפרטים הבאים:

*אמינות.

*שירות.

*צריכת דלק.

*נוחות.

באמת שאני לא מבין מה יש לחברי הפורום כנגד המאזדה 3,אני אשמח אם מישהו יסביר לי.[ועזבו גם לפי דעתי זה לא אמור להיות רכב העשור,רכב העשור שלי הוא טיוטה קורולה],אני זוכר שלא מזמן ריסקו מאזדות חדשות שנת 2009,ומישהו פה פרסם את התמונות הפורום,כל חבר פורום היה מבסוט יותר מהשני.

מצטער, אבל ההגיון שלך חסר הגיון. מה לעזאזל הקשר בין "רכב העשור" לאמינות, לנוחות וליותר מהכל - שירות? אם אתה רוצה לדבר על שירות תן ציון ל"יבואן העשור". אם אתה רוצה לדבר על נוחות תראה לי רכב שמציג רמות חדשות של נוחות שלא נראו כמותן בעשורים שקדמו לו. אם אתה רוצה לדבר על אמינות תראה לי עובדות מוצקות שרכב מסוים הוא אמין בצורה יוצאת דופן ביחס לכל המכוניות האחרות בעשור האחרון.

הדבר היחיד שאמרת שאולי קרוב למשהו שיכול להיות קריטריון עבור רכב העשור הוא צריכת דלק, ולו כי אנחנו בעידן של איכות סביבה.

ובנוגע למאזדה 3 - אין לנו כלום נגדה כמכונית. היא נתונה למתקפות ולו מכיוון שהיא המכונית הנמכרת בישראל שלא על סמך איכויותיה דווקא, אלא בעיקר עקב יכולות שיווק ומכירה של היבואן.

אבל אני הרי מדבר לקיר - לבנאדם שרכב העשור שלו היא מכונית שנמכרת כבר עשרות שנים, שאין בה גרם אחד של מקוריות, חזון, איכויות יוצאות דופן, חדשנות או תחכום. תיכף תכתיר את בריטני ספירס לזמרת העשור ואת דיג'ימון כתוכנית העשור.

הכמויות שהמאזדה 3 נמצאת בכביש זה לא סיבה מוצדקת?

בלי קשר לאיכות, לאמינות או למראה.

ההצלחה במכירת הרכב.

שוב, כמויות האלבומים שמכרה בריטני ספירס הן סיבה מוצדקת לתת לה את תואר זמרת העשור? אם אתה רוצה לתגמל הצלחה מכירתית בפרס, תן גביע לגיל אגמון, לא למכונית שהוא מוכר. הבנאדם כנראה היה יכול למכור לישראלים גם סוסיתא בהצלחה.

אם תרצו לדבר על מאזדה 3, פתחו שרשור "יבואן העשור". כשאתם מדברים על מכונית העשור, עשו טובה ודברו על מכוניות, לא על כמה הן מבלות במוסך, כמה קל למכור אותן וכמה יחידות מהן עלו על הכבישים. זה פשוט מטופש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שוב פעם, אני לא אומר שאין טכנולוגיות יותר מוצלחות ממהייבריד.

אבל טויוטה פריוס היא האייפון של המכוניות.

זה סקסי ומגניב, ונותן לך תחושת שייכות לקהילה כלשהי, אפילו שיש זולים, נוחים, ומוצלחים ממנו.

הוא היה חידוש כשהוא יצא, התפרסם, ונשאר בשוק בזכות קמפיין השיווק האגרסיבי.

בגלל זה הפריוס, כמו האייפון, ייצרב בזכרונות של ההמונים כרכב שמסמל את התקופה.

איפה שמעתם מפורסם שאומר "אני רוצה לשמור על הסביבה, לכן אני נוהג על גולף TDI?".

פריוס סקסי ומגניב??? זה הרכב הכי לא סקסי והכי לא מגניב.

emotion of motion

פורסם
תיכף תכתיר את בריטני ספירס לזמרת העשור ואת דיג'ימון כתוכנית העשור.

רוני

זה אמנם ויכוח לפורום אחר, אבל בריטני בהחלט השאירה את חותמה על העולם ושינתה את עולם המוסיקה. לא דוגמא טובה.

emotion of motion

פורסם
זה אמנם ויכוח לפורום אחר, אבל בריטני בהחלט השאירה את חותמה על העולם ושינתה את עולם המוסיקה. לא דוגמא טובה.

חותם היא השאירה, כמו שמאזדה 3 השאירה חותם בארץ וטויוטה קורולה השאירה חותם בכל העולם - ולו בזכות כמות המכירות. שינתה את עולם המוזיקה? כן - הפכה אותו למטופש וסתמי יותר. פעם היית צריך לייצר מוזיקה איכותית בשביל להצליח. היום מספיק לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר. אם זה מה שבריטני הורישה לעולם, אז היא צריכה לזכות בביזיון העשור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עזוב את טיב המוסיקה. היא שינתה את הסטנדרטים, אתה בעצמך אמרת. גם הנאנו לא בדיוק העלתה אותם.

קיצר, בריטני זמרת העשור ;-)

emotion of motion

פורסם
פריוס סקסי ומגניב??? זה הרכב הכי לא סקסי והכי לא מגניב.

הפריוס עצמו אולי לא, אבל את מה שהוא משווק (יותר נכון באמצעות מה הוא משווק), זה לאנשים מסויימים כן סקסי ומגניב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אחדד את דבריו של SRONIS.

המכונית החשובה ביותר שיוצרה אי פעם היא ללא ספק המיני המקורית של 59' - התפיסה שהיא הציגה, מנוע רוחבי והנעה קדמית, שולטת כיום כמעט ללא עוררין, ואותה תפיסה איפשרה את ייצור מכוניות הסופר מיני והקומפקטיות.

למרות חשיבותה העצומה של המיני, היא לא היתה רבת המכר של כל הזמנים - השיא שייך לחיפושית של פולקסווגן.

למרות שהחיפושית נימכרה במיספרי שיא, חשיבותה לעולם הרכב כמכונית די נמוכה.

התפיסה של מנוע והנעה אחורית לא המשיכה הלאה (כן, אני יודע בדיוק מי המשיך הלאה..), בניגוד לתפיסתה של המיני.

ללא ספק, מכונית העשור של שנות ה 60' היתה מיני המקורית, שבנוסף היתה מהנה לנהיגה.

מכונית העשור של שנות ה 70' היא ללא ספק הגולף של פולקסווגן.

פולקסווגן פיתחה את הגולף בהחלטה נבונה לנטוש את קונספציית החיפושית ולצאת לדרך חדשה.

למרות שהיו לא מעט מכוניות האצ'בק שהקדימו אותה - הסימקה 1100 והרנו 16 הן דוגמאות מצויינות - הגולף שילבה היטב את מירב המרכיבים, ובעצם הולידה את הקומפקטית המודרנית.

תחילת שנות ה 80' היו תקופה לא פשוטה לעולם הרכב; מרבית היצרנים היו במצב כלכלי קשה עד נואש, מה שגרם לחלקם לנסות לעשות קיצורי דרך, כשהתוצאה היתה די ידועה מראש - הרנו 9 והפורד סקורפיו הן דוגמאות מצויינות - והיה יצרן שהחליט ללכת על כל הקופה ופיתח מכונית בפלח שוק בו הוא התמחה במיוחד - סופר מיני.

הפיאט 127 שהוצגה ב 72' המציאה למעשה את מכונית הסופר מיני המודרנית, ויורשתה, הפיאט אונו שהוצגה ב 83' המשיכה את דרכה.

האונו המקורית הציעה עיצוב מקורי, מרווח פנימי מכובד וביצועים מצויינים.

בנוס, היא היתה מכונית זולה מאד לתחזוקה והתאימה ללקוחות בעלי צרכים מגוונים.

ללא ספק, הפיאט אונו היתה מכונית העשור של שנות ה 80'.

שנות ה 90' הביאו עימם אופנות חדשות - איכות ובטיחות, מה שהביא את כל היצרנים להשקיע סכומים חסרי תקדים בנושאים אלו, לעיתים על חשבון דברים אחרים כמו ביצועים, למשל.

כאן כבר קשה יותר להצביע על מכונית בולטת או מכונית ששינתה סידרי עולם, למרות שאישית אני חושב שהפיג'ו 306 ראוייה לתואר הזה, בהציעה חבילה מעולה שלא התפשרה על ההנאה מהנהיגה.

וזו גם הסיבה שאני חושב שהפורד פוקוס ראוייה לתואר בעשור שחלף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

המכונית החשובה ביותר שהומצאה, הייתה פורד T שהביאה עגלה ללא סוס להמונים.

לגבי סופרמיני המודרנית הראשונה, אז זאת הייתה לא מיני המקורית, וגם לא פיאט 127, אלא אוטוביאנקי פרימולה שיצאה ב-1964, והיה לה מרכב האצ'בק, מנוע קדמי רוחבי, והנעה קדמית.

אגב, עוד משהו במיני מיינור שלא המשיך הלאה, היה אגן שמן משותף למנוע ולגיר, הרכב האחרון שהיה לו דבר כזה, הייתה פז'ו 205 (הדגמים הראשונים). לפרימולה כבר לא היה דבר כזה.

פורסם

החידוש העיקרי של הפורד מודל T היה בעצם שיטת הייצור שלה - הפס הנע, מה שאיפשר לה להפוך למוצר עממי.

כמכונית, הפורד T לא חידשה כמעט מאום (למעט תיבת ההילוכים הפלנטרית שלה, שהיתה אמא מולידה של התיבה האוטומטית), בניגוד למיני המקורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ללא ספק, הפיאט אונו היתה מכונית העשור של שנות ה 80'.

קרב עקוב מדם ניטש בין מצדדי האונו ובין תומכי ה 205.

הבחירה האישית שלי היא 205 (ואם אפשר בדגם ה GTI 1900 אז בכלל מגניב).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי בוגאטי ויירון זה רכב העשור! הרכב הראשון עם 1001 כוחות סוס שיוצר להמונים :lol:

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם
אם המדד הוא מידת ההשפעה על עולם הרכב ו/או הרכב שייצג בצורה הנאמנה את המגמות בתעשיית הרכב בעשור החולף אזי התשובה לצערי היא חד משמעית - טויוטה פריוס. :-(

לצערך? מה הצער פה? הגנה על עתיד כדור הארץ ונינך?

Uno Turbo כתב: לא יודע, לשמוע גבר אומר: אוטו קטו ואדום, עושה לי קצת צמרמורת :smile:. alexk כתב: כשאתה אומר צמרמורת אתה מתכוון לרטט במקומות מסוימים בגוף? כי אם כן, יש פורומים אחרים בשביל זה.

פורסם
לדעתי בוגאטי ויירון זה רכב העשור! הרכב הראשון עם 1001 כוחות סוס שיוצר להמונים :lol:

אם היית קורא את כל השרשור היית רואה שדובר רבות על הויירון ושוב, רכב העשור היא בטוח לא.

לצערך? מה הצער פה? הגנה על עתיד כדור הארץ ונינך?

דווקא בגלל שעתיד כדור הארץ וילדינו ונינינו חשוב לנוף טוב נעשה אם לא ניפול בשבי פרופגנדה זולה וסלבס שרוצים לעשות רושם, אלא נראה את הדברים לאמיתם. האמת מחמיאה להיברידיות (ולפריוס כנציגתן) הרבה פחות. גם על זה דובר, אגב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...