Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים גם עם בוקי.

כל ההתעסקות הזאת אם כן לכבות או לא לכבות את המנוע בשביל המתנה של דקה לא שווה בכלל את כל מאמצי ההקלדה.

הבלאי/צריכת הדלק זניחים לחלוטין. תתחילו להתעסק במה שחשוב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהתגובות הבנתי שמומלץ לכבות מנוע בעצירה של יותר מדקה, סבבה.

יש לי שאלה קצת אחרת, אם אני נסעתי כמה זמן ועצרתי, האם צריך להמתין כמה זמן לפני שאני

מכבה את המנוע או לכבות אותו ישר?

אני שואל כי אני זוכר שכתבו בזמנו שזה לא טוב למנוע לכבות אותו ישר אחרי נסיעה.

פורסם

זה במנועי טורבו .

בנזין או דיזל לא משנה כי זה נועד לשמור על המגדש ולא על המנוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי מנועי טורבו - אני נוסע על טורבודיזל.

בספר רכב יש הערה קטנה מאוד, ללא הדגשה וללא פונט מוגדל - "מומלץ להמתין כמה שניות לפני כיבוי המנוע". לא רשום בדיוק, כמה שניות.

אבל נראה לי לא ממש הכרחי להמתין את השניות האלו, כי לפני שאני נכנס לחניה, אני נוסע במשך כמה דקות ברחובות קטנים, במהירות 30-40 קמ"ש, סל"ד פחות מ 2000.

וזה המצב אצל רוב האנשים, לפני שהם נכנסים לחניה ליד הבית.

אני, בהשפעה של הפורום, בכל זאת ממתין 20-30 שניות, אוכל את הלב כי הרעש של הטרקטור בוודאות נשמע בדירת מגורים, שבקומה הראשונה.

אבל, שוב, זה נראה לי מיותר.

ברור, שעם עכשיו עלית בעליה של סדום בסל"ד גבוה, ובדיוק עצרת להשתין, אז כן, צריך להמתין לפני כיבוי.

אבל, במצב שתיארתי, נראה לי שלא. מה אתם אומרים ?

פורסם

אני שאלתי את השאלה, כי בזמנו קרה לי הדבר הבא:

כשהייתה לי פיאט אונו, הייתי מכבה את המנוע מיד בסיום הנסיעה והמנוע הגיב בשורה של רעידות מעצבנות שלא הבנתי את משמעותן. חשבתי שאני לקראת איזו תקלה לא נעימה. לא זוכר איך הגעתי לזה, אבל התחלתי להמתין איזו חצי דקה עד דקה לפני שאני מכבה את המנוע והרעידות נעלמו כלא היו. למנוע לא היה שום טורבו וגם הנסיעות שלי היו רגועות בלי לעמץ את המנוע יותר מדי. מה אתם אומרים על זה?

פורסם

מה שאתה מתאר זה מצב לא תקין.

התופעה הזאת נקרהת "דיזלינג" כלומר הצתה עצמית של תערובת בצילינדרים, לאחר סגירת סוויץ' והפסקת הצתה יזומה.

לא נראה לי, שממש מעניין אותך, מה הסיבה לתופעה, כי כבר מכרת את האוטו.

אם זה כן מעניין, תריץ חיפוש על המילים "מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי".

דיברו על זה מס' פעמים, כולל מתן סיבות ופתרונות לביעה.

פורסם

רב הסיכויים שאתה צודק, ברכב ישן לא חסרים בעיות ותקלות.

אבל איך אתה מסביר את התופעה שאחרי 30 שניות עד דקה כשהמנוע עבד על ניוטרל

אחרי הנסיעה, הרעידות האלו לא הופיעו בזמן כיבוי המנוע?

פורסם
אבל, במצב שתיארתי, נראה לי שלא. מה אתם אומרים ?

בהתחשב בעובדה שציר הטורבו מסתובב במהירויות עצומות ובנוסף ידוע כמה חשוב השימון בציר, האטימה בין המדחס לטורבינה והלחץ בצנרת, תן לטורבו את השניות האלה, אפילו עם זחלת בדרך לחניה בשתי הדקות שלפני.

להזיק זה בטח לא יזיק.

בטראנו שהיה ברשותי הייתי ממתין קבוע 30 שניות לפחות, (בינתיים אוסף את החפצים, שם סוכך שמש, מכבה את מדחס המזגן) אלא אם כן הרכב היה בנסיעה מאומצת ואז מחכה קצת יותר.

• תוכן חדש...