Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שאי אפשר להשים את האוטו על מצב "SLEEP" כמו בוינדוס :-).

תחשבו על זה, אתם עוצרים, מעבירים את הידית למצב "S" במקום "P", האוטו נרדם והסל"ד יורד ל-50, מחכים כמה זמן שצריך, מחזירים ל "D", הסל"ד עולה וממשיכים בנסיעה.

אם זה היה אפשרי, מי שהיה ממציא את זה היה הופך לאדם עשיר מאוד.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש יצרנים, שהלכו יותר רחוק. יש מכוניות, עם מערכת שמכבה את המנוע ברמזורים, ומניעה שוב, ברגע שעוזבים את דוושת הברקס או נוגעים בדוושת הגז.

אני לא מדבר על מכוניות היברידיות של השנים האחרונות.

מערכת STOP AND GO הייתה באחת הגירסאות של גולף דור 3, עוד בשנות ה 90.

וגם במכוניות נוספות, אף אחת מהן לא הגיעה לארץ .

פורסם
האם התנעות מרובות פוגמות במנוע וגורמות לבלאי מואץ ומורגש מבחינת טיפולים ואחזקה?

כמו שאמרתי בתגובה שלי בעמוד הקודם, יש בלאי מואץ מהתנעות מרובות, אבל הוא זניח עד כדי כך, שלא תוכל להרגיש בו.

אם היית מניע את האוטו 50 פעם ביום, כל יום, אז כן, הסטרטר והמצבר ילכו יותר מהר.

וגם זה לא בטוח, אני במשך שנה חילקתי עיתונים, בפרק זמן של שעתיים וחצי כל יום הייתי מניע את האוטו כ 30 פעמים, ועוד כ 5-6 התנעות בשימוש רגיל במשך היום אחר כך.

לא היה שום נזק מורגש לאוטו, מכרתי אותו 10 שנים מאוחר יותר, עדיין עם אותו סטרטר.

באוטו אחר שהיה לי, לעיתים די קרובות הייתי צריך להשאיר מנוע דולק בעמידה (כן בגלל המזגן, אין מה לעשות) לחצי שעה ואף יותר.

האוטו נמכר עם יותר מ 300 אלף ק"מ, היו לו בעיות כאלו ואחרות, אבל המנוע היה תקין לחלוטין, ואף אחת מהבעיות לא קשורה באופן ישיר או עקיף לעבודה ממושכת בסל"ד סרק.

כך שתתיחס לדברים האלו בפרופורציה, מעוד 3-4 התנעות נוספות בשבוע ומעוד 5-10 דקות של עבודה בניוטרל לא יקרה כלום, ואתה לא תרגיש בשום הבדל, לא בהוצאות, לא בבלאי, לא בשום דבר אחר.

פורסם

תחשבו על זה, אתם עוצרים, מעבירים את הידית למצב "S" במקום "P", האוטו נרדם והסל"ד יורד ל-50, מחכים כמה זמן שצריך, מחזירים ל "D", הסל"ד עולה וממשיכים בנסיעה.

זה בדיוק מה שנקרא סטופ אנד גו (מההודעה שמעלי) ויש את זה בפיאטים, בפיג'ו סיטרואן ואפילו במאזדה 3 החדשה! (בגרסה שלא נמכרת בארץ, אלא מה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לדעתי STOP AND GO זה כיבו מוחלט של המנוע בעמידה, ולא ירידה לסל"ד נמוך, כמו שהוא רשם.

פורסם

לא, הוא יהפוך לבן אדם שיש לו אוטו עם מנוע גמור.

סל"ד נמוך מדי גורם לבלאי מואץ למנוע (זה איכשהו קשור לשמן).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
רוני, לדעתי STOP AND GO זה כיבו מוחלט של המנוע בעמידה, ולא ירידה לסל"ד נמוך, כמו שהוא רשם.

כמובן. לא קראתי עד הסוף את מה שהוא רשם. הכוונה שלי הייתה להודעה הלפני אחרונה של buki.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בספר רכב של סיאט מדובר על 45 שניות.

כבר שני עמודים של בלבולי שכל עברו עד לסימוכין הראשון. ספר רכב זה סימוכין מספיק טוב,אבל מה לגבי מנועים מוגדשים או מנועים בנפחים שונים של יצרנים שונים? לא בכל ספר רכב רשום הנתון הזה. גם אני זוכר שאאודי ציינו 40 שניות,אבל אין לי סימוכין לזה.

172

פורסם

אני לא רוצה להטעות אף אחד.

אבל אינני רואה הבדל בסל"ד של עמידה בסרק, בין רכב מוגדש לאטמוספרי.

בספר לא כתוב לאיזה דגם מדובר, יש לי את הספר הבסיסי של סיאט שמתייחס לכל

הרמות גימור לסיאט איביזה 2001, בפירוש מדובר על 45 שניות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אני לא חושב, שאתה נהג הסעות או חלוקה, ולכן המצבים של המתנה לחבר/ה קורים בערך פעם-פעמיים בשבוע מקסימום. בלאי מהתנעות הנוספות וצריכת הדלק הנוספת זניחים לחלוטין.תפסיק להתייחס לאוטו כמו שהיית מתייחס לחללית שעולה מיליארד דולר ותעשה מה שנוח לך. רוצה להישאר עם מזגן - אל תכבה. בערב נעים ובמיוחד אם זה ממש מתחת לבית של מישהו - אתה מפריע עם רעש. תכבה ותנשום אוויר טרי. לאוטו לא יקרה כלום בכל מקרה.

שלום רב !

אני מסכים בהחלט, עם ידידי בוקי, והדגשתי בעיקר את העיקר והחשוב בדבריו.

בתור בעל עסק שסובל מאד ממשאיות חלוקה נהגי מוניות, וסתם נהגים שחוני בחנייה כפולה("רק לרגע"), עם מנוע דיזל פועל ורועש, ולעיתים עם מוסיקה ברוב קולות, כאשר הנהג כלל לא ברכב, אך המנוע פועל, ומנוע הקירור גם פועל, והתירוץ שמשרד הבריאות אוסר על כבוי מנוע מזגן הקירור, כדי לשמור על טמפרטורה נמוכה בגבול ה20 מינוס-. אך הנהג כלל לא מחלק סחורה, אלא מבצע את פעולת הניירת בתוך תא הנהג האטום לרעש, אך המזגן נותן לו הרגשה של משרד ממוזג, על חשבון האוזניים שלי, והגזים הרעילים הנפלטים מצינור הפליטה, ומנהגים שמחנים את המשאית קירור, נועלים אותה שמתג ההצתה פתוח ומנוע הרכב פועל ורעש מנוע המשאית, ורעש מדחס הקירור מוציא אותי מדעתי, ומוציא אותי מהריכוז, והנהג גלל לא נמצא ברדיוס של המשאית הוא פנה בכלל לסדורים למשך דקות רבות ומעצבנות, הדלק על חשבון בעל חברת המשאיות, והגזים והראעש על חשבוני.

פגיעה באוזון אמרתם, פגיעה בדור הבא, ומה עם הדור הנוכחי, שנפגע יותר ויותר ממחלות ראות וסרטן ראות ?!

ואפוא הרשויות ומשרדי איכות הסביבה העירוניות, לא עושות מאומה בדבר, כאשר אתה מתלונן?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...