Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שקניתי ביבוא אישי אמור להגיע לנמל אשדוד בשבוע הבא יש לי כבר רישיון יבוא ככה שאני אלך לשחרר אותו שבוע הבא.

אני מתכוונת לקחת עמיל מכס אבל אני גם רוצה לדעת על מה אני משלמת.

אני יודעת שלוקחים את מחיר השילוח והרכב ומוסיפים על זה 113% כי זה רכב שגם מיוצר וגם מיובא מארה''ב

אני יודעת שכאשר מיובא רכב משומש ינוכה מערכו כחדש פחת-שימוש על פי מספר החודשים שחלפו מיום רישומו של הרכב לתנועה בדרכים ועד ליום שחרורו מהמכס

הרכב שלי ייוצר בסוף שנת 2009 ככה שיוצא שגילו הוא 14 חודש

אז אחרי כל חישובי המיסים השונים והמשונים מהמחיר הסופי שיוצא מנכים 14%

המחיר של הרכב שלי בישראל יוצא 175 אלף ש''ח מזה אני מורידה 14 אחוז?

פורסם

לא בטוח שמחיר של רכב המיובא ביבוא אישי מחושב על פי מחירו בארץ (175K). מה גם שכתבת ש"אני יודעת שלוקחים את מחיר השילוח והרכב ומוסיפים על זה 113%".

פחת שימוש לחודש עומד על 1%? הנתון הזה נלקח ממקור רישמי כלשהו?

אני מניח שלעמיל המכס יהיו את כל התשובות לשאלות שנשאלו. נשמח אם תמשיכי לעדכן בשרשור זה כדי שכולנו נשכיל.

ואת הפרט הכי מעניין לא כתבת, באיזה רכב מדובר?

בהצלחה.

פורסם

עד כמה שאני זוכר את הפרטים (הורידו את הפרק הזה מאתר רשות המיסים, כי קשה להם להסביר את תהפוכות המס הירוק):

מדובר ב-0.833 אחוז עבור כל חודש. 14 חודשים = 11.66 אחוז.

ההפחתה היא מאחוז מיסים שיש לשלם על הרכב. אם לדבריך מדובר על 113 אחוז, הרי שלאחר הפחתה יהיה מדובר על 101.34 אחוז. (יכול להיות שזה אחוז פחות אם מנטרלים את המע"מ לפני חישוב).

מחיר הרכב בישראל ממש לא רלוונטי לחישוב.

מקובל שסטיה של עד 10 אחוז ממחירון רשמי, מקובלת על המכס. (כן, המכס יודע כמה אמורה לעלות מכונית משומשת בחו"ל). משמע, אם המכונית שלך בחו"ל, עולה כמשומשת 20,000 דולר, וברשותך קבלה המעידה שהרכב נרכש ב-18,000 דולר, סביר שהמכס יכיר בהנחה הזאת. אם מדובר בהנחה גדולה יותר, המכס רשאי להתעלם ממנה ולקבוע את מחיר הרכב לפי מיטב שיקולו, כמובן בהתייחס למחיר הידוע בחו"ל.

על מחיר הרכב יש להוסיף את עלויות ההובלה וכיו"ב, ועל הסכום הזה יחושבו המיסים המופחתים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שלום,

1. אתר רשות המיסים כבר חודש "בעידכון".

2. כרגע מס קניה עומד על ????....היה 90%, הוחלט להפחית ל 83%, נוספה טבלת מס ירוק (ניכוי עד 15000 ש"ח לפי דרגת הזיהום אבל לא כל רכב מופיע בטבלה), יש מע"מ 16.5% על הרכב+ההובלה (אבל לא ברור למה יש מע"מ גם על מס הקניה-חל איסור על כפל מס).

בקיצור, עמילי המכס עושים חשבון של "בערך" שכנראה יוצא יותר ממה שצריך לשלם באמת ולכן זה עובר מכס.

3. אני אישית היפלתי על עמיל המכס לחשב במדוייק עם פירוט של כל שורה...וכעת מחשבנים!!!!

4. לא ראיתי בחישובים עד כה הפחת מס בגין חודשים על הכביש.

5. אשמח אם מישהו יאיר את עיננו.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

מע"מ הוא מס שמחושב בסוף כל שלב. שיחרור הרכב כולל בין היתר תשלומי אגרות, עמלות ומיסים שונים. זהו למעשה סוף שלב. רק אז מחשבים מע"מ.

מס הקניה שמוטל על רכב, הופך כביכול לחלק ממחיר הרכב, בעוד שמע"מ הוא לא ממש חלק ממחיר הרכב.

לצרכן פרטי קצת קשה להבין זאת, אולם בעסקים כמעט הכל מחושב ללא מע"מ שכן עסק מתקזז על מע"מ (גם בחלק מכלי הרכב) ולכן מבחינת עסק אפשר לומר שרכב עולה את מחירו ללא מע"מ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הכל ברור ומובן!

אלא מאי?

יש חוק קטן ומעצבן שאין מס על מס.

לדוגמא, בקניית בית יש מע"מ.

העו"ד לוקח שכ"ט+מע"מ אבל זה צריך להיות רק על מחיר הבית ללא מע"מ.

מס קניה הוא מס לכל דבר ואין להעמיס אותו במס נוסף. במבחן בבית משפט זה לא יחזיק מים.

אני לא מוותר ומחכה לתחשיב מדוייק והוגן. אני אשלם רק מה שנדרש על פי החוק!

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

אם אין כפל מס, איך אתה מסביר את זה שכשאתה קונה בית במיליון שקל ומשלם עליו 1,165,000 ש"ח כולל מע"מ, אח"כ באה המדינה ואומרת לך עכשיו עוד קצת מס רכישה (שנאמד בעוד עשרות אלפי שקלים). את מס הרכישה אתה משלם על 1,165,000 ש"ח ולא על המיליון.

לענין מע"מ - מע"מ הוא מס על הערך המוסף שנוצר בין שלב לשלב. אם אחד השלבים בדרך היה לשלם מס קניה, הרי שבסוף אותו שלב יש לשלם גם מע"מ. כדי שהרכב יורשה להיכנס למדינה, עליו לשלם מס קניה, זהו סוף שלב ולכן זאת הנקודה שיש לשלם את המע"מ. אתה לא יכול לשלם מע"מ על רכב שטרם הורשה להיכנס למדינה.

לצורך הענין רכב שעומד בנמל, עדיין לא מוגדר כרכב שהורשה להיכנס למדינה.

.

• תוכן חדש...