Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנוכיה על הגג - מסקנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

במהלך חג החנוכה הסתובבתי כשבוע עם חנוכיה על הגג, והנה המסקנות שעלו מהעניין.

א. הרכב המדובר(אסקורט 90' ידני, 1.3) צורך בנסיעה בינעירונית כליטר ל 18 ק"מ. צריכת הדלק הממוצעת בתנאים הנ"ל: 1:15.4 . מסקנה: יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק. החנוכיה, בגובה 30-40 ס"מ, מורכבת לרוחב הרכב, מה שמגביר מאוד את התנגדות הרוח. זה בפרט לאור מהירות הנסיעה - כדלהלן - ובנסיעה מהירה ההבדל לדעתי יהיה משמעותי עוד יותר.

ב. נסעתי מהצפון לכיוון ת"א. נסיעה שבתנאים רגילים לוקחת לי בערך שעתיים פלוס, במהירות ממוצעת של 100-110. לאור המטען החורג על הגג, נסעתי במהירות ממוצעת של 80-90. כמה זמן ארכה הנסיעה? יותר משעתיים וחצי. מסקנה: הפרש של 20 קמ"ש מקצר את הנסיעה משמעותית. (רוב מוחלט של הנסיעה, למעט קטע קצר בין צ. המוביל לצ. ישי, הוא כביש מהיר.)

שתי הבדיקות אינן מדעיות אבל בגדול, זו המגמה.

אגב, למי שלא הבין, הכוונה לזה למשל, או לזה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המסקנה הראשונה יש בה איזה ממצא מעניין, אך אני לא מבין מה החידוש במסקנה השניה - ברור שהורדה של 20 קמ"ש לאורך כל הדרך תאריך את זמן הנסיעה כי כך תעבור פחות קילומטרים בשעה...

פורסם

אכן, מידע מרעיש - תוספת גרר מגבירה את צריכת הדלק.

מסתבר שנס פח השמן לא חזר על עצמו הפעם.

אם כבר עוסקים בחדשות המדע :

למרות שחג החנוכה חל בחורף, טיגון סופגניות בשמן סינתטי 5-30W ממש לא משפר את טעמן.

פורסם

חנוכיה על הגג, זה בטוח מבחינה בטיחותית?

לדעתי, שווה הורדה + קנס, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
חנוכיה על הגג, זה בטוח מבחינה בטיחותית?

לדעתי, שווה הורדה + קנס, לא?!

ברור,גם אני לא הבנתי איך לא עצרו אותו ונתנו לו הורדה על שינוי מרכב. :lol:

V5

פורסם

פיני,

תגיד תודה, מילא חנוכיה, אתה יודע מה קרה לי בחג סוכות, שאני הייתי תורן??

245723.jpg

צריכת דלק של 1:1 ומהירות נסיעה של 30 קמ"ש בעליות של באב אל-וואד.....:lol:

נתי

פורסם
מעניין כמה כובע של מונית מוסיף לצריכת הדלק או כמה כסף נהג מונית היה חוסך בשנה בלי הגרר שהכובע הזה מוסיף למונית..

באמת מעניין.

אי אפשר גם לשאול נהגי מוניות, הם לא נוהגים "כמו כולם"..

פורסם

רגע, תן לי להבין את זה.

אתה התקנת אביזר מיותר לגמרי, שאין לו שום ערך מוסף פונקציונלי, על גג הרכב, מרצונך החופשי, ואתה עוד מתלונן על זה שזה מרעיש, ומגדיל צריכת דלק (ועלול גם לעוף מהגג על מישהו בכל רגע נתון)?

זאת בדיוק הסיבה שלא שמתי על הגג פסל של בודהא מברזל יצוק במשקל חצי טון :roll:.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בשונה מחגים אחרים חג חנוכה לא תמיד מקבל את היחס כמו לחגים אחרים, ולכן החנוכיות על גגות הרכבים ובצמתים ראשיים הם דבר יפה שגורם לנו לא לשכוח שאנחנו החג חנוכה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...