Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וילון אחורי - דעתכם? (אני נגד)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ויש.

יש וילונות אחוריים מקוריים (מקוריים מבית החרושת. לא מהבונדד של היבואן) שבאמת מאפשרים לנהג שמאחור לראות את מה שקורה מלפנים תוך עמעום מסוים בגבולות הסביר (כמו זכוכית חלבית). כזה הוא הוילון האחורי המקורי בקסנטיה למשל. מאידך בלנצ'יות (תמא וקאפה. אותו וילון) באמת היתה בעיית ראות ולכן לא השתמשתי בוילונות. ממה שאני רואה על הכביש 99% מהוילונות הלא מקוריים מסכנים יתר על המידה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הורדתי השבוע, אחרי שטיפשה אחת בלי אורות הייתה מאחורי בכביש המהיר.

אין לי מושג איך קלטתי אותה בשנייה האחרונה, אבל בגלל הוילון השחור לא ראיתי את הרכב שלה

בלילה בלי אורות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אין שום אכיפה בטסט וגם לא ע"י השוטרים בכביש על כל הנושא של הוילונות האחוריים, לדעתי גם הנ"ל לא מעוגן בחוק אלא מצויין באופן עקיף שלא ניתן להבין מזה שום דבר.

בכל אופן, מה אני למשל אמור לעשות עם הוילון האחורי שהתקינו לי בצ'מפיון, טרם מסירת הרכב לרשותי? אני מזכיר: מדובר בוילון מקורי, לא שילמתי עליו שקל, לא ביקשתי שיתקינו לי אותו בכלל, וכשניגשתי לקבל את הרכב הוא כבר היה מותקן. יש לי גם תמונות של הרכב שצילמתי במוסך לפני שקיבלתי בכלל את המפתח של הרכב לרשותי.

בקיצור: אני לא מוריד שום וילון, הוא לא מפריע לכלום, מוסיף הרבה פרטיות (לא יקרה מצב שהנהג מאחור יביט לתוך הרכב שלי) וגם מוסיף מעט צל. אם יש בעיה לנהג מאחוריי להביט דרך הרכב שלי לרכב מלפניי כדי לראות את אורות הבלם שלו, אז שיביט על אורות הבלם שלי וישמור מרחק של 2 שנ' ממני. אם הוא לא מסוגל לעשות כך, שיחזיר את הרישיון לרשות הרישוי ושיעבור להתנייד באוטובוסים.

מצ"ב תמונת הוילון, במידה ושוטר עוצר אותי בטענה שזה לא חוקי, אני אציע לו לתת דו"ח לצ'מפיון.

בדיוק על הוילון הזה דיברתי. ידעתי שבסקודה הם שמים את הוילון הזה(טוב לא כזה בדיוק) ובהזמנה ביקשתי והדגשתי שלא ישימו אותו, הייתי בטוח שיתעלמו מזה אבל בסוף הם לא שמו:)

פורסם
בכל אופן, מה אני למשל אמור לעשות עם הוילון האחורי שהתקינו לי בצ'מפיון, טרם מסירת הרכב לרשותי?

כלום. להשאיר אותו מגולגל.

אני מזכיר: מדובר בוילון מקורי, לא שילמתי עליו שקל, לא ביקשתי שיתקינו לי אותו בכלל, וכשניגשתי לקבל את הרכב הוא כבר היה מותקן. יש לי גם תמונות של הרכב שצילמתי במוסך לפני שקיבלתי בכלל את המפתח של הרכב לרשותי.

גם אני קיבלתי את הרכב עם וילון ואני לא פותח אותו בזמן נסיעה. רק בגלל שקיבלת את הרכב עם וילון זה אומר שאתה חייב להשתמש בו?

בקיצור: אני לא מוריד שום וילון, הוא לא מפריע לכלום, מוסיף הרבה פרטיות (לא יקרה מצב שהנהג מאחור יביט לתוך הרכב שלי) וגם מוסיף מעט צל. אם יש בעיה לנהג מאחוריי להביט דרך הרכב שלי לרכב מלפניי כדי לראות את אורות הבלם שלו, אז שיביט על אורות הבלם שלי וישמור מרחק של 2 שנ' ממני. אם הוא לא מסוגל לעשות כך, שיחזיר את הרישיון לרשות הרישוי ושיעבור להתנייד באוטובוסים.

גם לנהג הכי טוב יהיה קשה לראות דרך הוילון שלך את הרכב שלפניך. שמעת פעם על המושג "מקדם ביטחון"? בנוסף לשמירת המרחק ממך, כדאי גם לראות את הרכב שלפניך כדי לחשב כמה שיותר צעדים קדימה

מצ"ב תמונת הוילון, במידה ושוטר עוצר אותי בטענה שזה לא חוקי, אני אציע לו לתת דו"ח לצ'מפיון.

מה שאני "אוהב" אצל נהגים ישראלים זה האטימות והראש הקטנטן. "מה שהמשטרה לא אוכפת, זה בסדר".

נהיגה זה הרבה יותר ממטר מאחורי, מלפני ומצדדי. בכביש כדאי לנסות ולצפות כמה שיותר מהלכים קדימה, וגם הוילון המעפן הזה זה חלק מזה.

יתרון אחד יש לוילון הזה- הוא מאפשר לזהות מי מהנהגים לא מחובר למה שקורה מסביבו

פרטיות?? אפשר לחשוב מה אתם עושים באוטו תוך כדי נהיגה

לא בברכה ולא נעליים :evil:

שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כאחד שיש לו וילון ברכב וכן שם בקכבים שהורדיו (חשמלי או ידני) אני חייב להתנצל אך אני לא הוריד ואף לא לרגע אחד וזאת כי :

1-רכבים עם מנורות שיושבות הפוך בתוך הבית גורמות לאור לסנוור ואז אני לא רואה בגלל הסנוור.

2-רכבים עם קסנון שלא בתוך עדשה (וכמובן שפריצר -זה מה שמחייב החוק) מסננורים מאוד מה שמפריע לנסיעה בטוחה .

3-קטנועי/אופנועים שנוסעים עם אורות גבוהים בכדי שיראו אותם יותר טוב (כשהם מזגזגים בין הנתיבים ,גם בלי לאותת חס וחלילה) גם כן מסנוורים .

בקיצור ועניין (ומתנצל מראש שזה נראה אולי כדווקא) אני לא מתכוון להוריד את הוילונות וברכבים אחרים אני אפילו אתקין כי אני חושב שזה בטיחותי יותר !.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

וילון אורגינלי לא מקושקש לא מסתיר אורות ברקס של הרכב שלפניו.

לי יש במגאן וילונות אורגינליים שמאוד עוזרים בהצללת הילדות מאחור. מניסיון של נסיעה אחרי רכבים עם וילון לא מקושקש אין בעייה.

לי הרבה יותר מפריע מכוניות שהחלון האחורי שלהן בנוי בזוית שמסנוורת בשעות מסויימות של היום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יש ויש.

יש וילונות אחוריים מקוריים (מקוריים מבית החרושת. לא מהבונדד של היבואן) שבאמת מאפשרים לנהג שמאחור לראות את מה שקורה מלפנים תוך עמעום מסוים בגבולות הסביר (כמו זכוכית חלבית). כזה הוא הוילון האחורי המקורי בקסנטיה למשל. מאידך בלנצ'יות (תמא וקאפה. אותו וילון) באמת היתה בעיית ראות ולכן לא השתמשתי בוילונות. ממה שאני רואה על הכביש 99% מהוילונות הלא מקוריים מסכנים יתר על המידה.

שי

אין דבר כזה, וילונות אחוריים שאפשרים לנהג מאחור לראות מה שקורה מלפנים ( אפשרות לנחש יותר טוב מה קורה, אינה רלבנטית לנהיגה ). גם הוילונות שהותקנו ברכב ע"י היצרן אינם מיועדים לשימוש בשעת נהיגה אלא כשהרכב חונה. הגיע גם הזמן להבין שלא תמיד מה שאינו אסור הוא בהכרח גם לא מסוכן, לדוגמה דיבור בסלולר באצעות דיבורית.
פורסם

רועי, אתה פשוט טועה.

אני נמצא הרבה על הכבישים ונוסע אחרי רכבים עם כל סוגי הוילונות ווילון מחורר חלק לא מונע להבחין באורות בלם של רכב שנמצא לפני הרכב.

טוב שאתה לא רוצה לאסור על רכבים מסחריים לנוע על הכבישים ועל אנשים גבוהים לשבת במרכז המושב האחורי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זכותך לחשוב שאני טועה ואם תרצה אני בטוח שתמצא עוד תומכים לדעתך. אלא שהנימוקים שהבאת ל"טעותי" אינם שייכים לענין :

1. אם אתה סבור שמה שחשוב הוא רק נראות אורות הבלם של הרכב שלפני זה שמצויד בוילון, כי אז אולי יש צדק בדבריך אלא שאת האורות הללו לא תמיד תראה גם ללא וילון ברכב שלפניך, שכן מדובר באורות שלעיתים מזומנות מצויים מתחת לקו הראייה שלך ( ודאי שכך כשהוא מצוי קרוב מדי לרכב שלפניך שדווקא אז כל כך חשוב שתראה אותו ), מה שחשוב היא ראות מכסימלית של התנועה לכל כיוון, לרבות ואולי במיוחד זו שמתנהלת לפניך, שכן כל שינוי פתאומי בה ישפיע מהר מכפי שאתה משער על גורלך.

2. העובדה שקיימות משאיות, אוטובוסים, ג'יפים וכיו"ב כלי רכב גבוהים המסתירים את הראות שלך גם ללא וילון, היא בבחינת רע הכרחי ואינה סבירה כטענה שבשלה ניתן להצדיק רעה שאינה הכרחית כמו הוילון הזה שבחלונך האחורי.

3. אם אתה זקוק להמחשה טובה מה עלולה לגרום חסימה שדה הראייה שלך לפנים, צפה בתמונות הפתיחה של הסרט "דיסטרביה".

4. סיימתי.

פורסם

יש לציין שגם אני הפשלתי את הוילון ברכבי לפני זמן רב משני הסיבות שהוזכרו כאן.

1. נתקלתי כבר בנהגים לא מעטים שחושבים שגם ב"זמן תאורה" אין צורך להדליק אורות ולא משנה עם כבר חושך ויורד גשם שוטף והם נוהגים ברכב כהה. בכל אלה כנ"ל קשה להבחין מבעד לוילון האחורי.

2. כפי שגם אני אוהב לראות את התנועה מבעד לרכב שלפני ולקבל תחושה יותר טובה של התנועה על הכביש, אין סיבה שלא אאפשר זאת לרכב שמאחורי.

לעניין השמש שהוזכרה כאן, לא ראיתי הבדל משמעותי עם וללא הוילון.

מה שמוזר לי זה, אם יש תקנה שאוסרת על נהיגה עם וילון אחורי, איך זה שרבים מהרכבים נמכרים עם וילון כזה מורכב? האם סוכניות הרכב בארץ מכשילות את הנהגים במתכוון?

פורסם

אני מסכים ב 100% עם פותח השרשור. היה לי כזה באיביזה כשקניתי אותה וישר הורדתי אותו.

כל מי שנוסע עם הוילון, כשיכנסו בכם מאחורה, אל תבואו להתלונן פה כמה שהנהגים בארץ ח*א. הנהגים פה באמת לא משהו ולכן לא צריך להקשות עליהם עוד יותר.

emotion of motion

פורסם

Stio - בלי שום קשר לנושא הבטיחותי - במקומך הייתי מעיף את הוילון הזה לכל הרוחות - קצת פדיחה, לא? במיוחד על הפאביה הנשית ממילא (למען הסר ספק - אני אוהב את הפאביה החדשה, אבל גברית היא לא ממש).

אני מרגיש שיש לך תסביך פין קל?

אם צ'מפיון היו שמים לך וילון ורוד עם כלבלבים, גם היית משאיר אותו?

לגבי טענתך על הסתרת פנים הרכב - נו באמת, מה אתה עושה שם שלא ראינו עדיין? ולמה אתה חושב שכשאני מאחוריך מה שמעניין אותי זה להציץ לך? את זה אני עושה כשאני עוקף אותך... 8) ממילא מאחור לא רואים כלום גם בלי וילון.

ברכב שרכשתי לאחרונה הדבר הראשון שעשיתי זה להעיף את החרא הזה קיבינימט (טוב נו, אחרי שהורדתי את הסטיקרים).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...