Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הגיע אלי דוור אתמול ובידו מכתב רשום. פתחתי את המכתב ונדהמתי לגלות "דרישה לתשלום חוב" מחברת עורכי דין מטעם עריית בני ברק.

שם מצויין כי בתאריך 21.8.08 (לפני שנה ושלושה חודשים) החנתי את רכבי במקום חנייה מוסדר ללא כרטיס חניה. גובה הקנס המקורי הינו 100 ש"ח - כעת הם דורשים ממני לשלם 217 ש"ח עבור פיגור בתשלום והוצאות גביה.

מיותר לציין כי הדו"ח המקורי לעולם לא הגיע אלי - לא על השמשה באותו התאריך המדובר ולא בדואר.

מה עלי לעשות? לשלם את הקנס כמו שהוא? או ששווה לנסות ולומר להם שלא קיבלתי את הקנס המקורי?

ולמי עלי לפנות? לעריית בני ברק או לחברת עורכי הדין?

תודה מראש,

אבי.

פורסם

לפנות אל עריית בני ברק ולא אל חברת עורכי הדין.

החברה היא קבלן פרטי שמבצע עבור העירייה את גבייה הקנסות ומסירת הקנסות.

שלח בקשה לאגף הקנסות של העירייה והצג את טיעונך שבהם לא קיבלת קנס על שמשת הרכב, ומעולם לא הגיע לביתך מכתב רשום ובו הקנס המקורי.

יכל להיות שהכתובת שלך אינה מעודכנת והקנס נשלח לכתובת אחרת?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא.. אני גר באותו מקום ב-20 שנים האחרונות..

אני אנסה לפנות שוב לעירייה.. משום מה לא עונים לטלפונים במחלקת קנסות.. :x

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון :

פניתי לעריית בני ברק והם הפנו אותי לחברת עורכי הדין.

שם בחברת עורכי הדין ענתה בחורה שאמרה שמבחינת החוק הערייה לא חייבת לשמור אישור מסירה של הדואר אף על פי שנאמר לי כי הדואר נשלח אלי בדואר רשום. שוב אציין כי לא קיבלנו שום התרעה על דואר רשום של הקנס המדובר.

האם אבוד לי? עלי לשלם את הקנס וזהו? יש משהו שעוד אפשר לעשות?

פורסם

לפי נסיוני במקרה דומה ולאחר חקירה מעמיקה בעניין אז ככה:

העירייה שולחת את העתק הדוח לכתובת שרשומה במשרד הפנים. העיריה לא מחוייבת באישור מסירה או בחתימה (תקנה 44א' למתעקשים). מעבר לזה העירייה לא מחויבת לכלום. במילים פשוטות, אם הכתובת שלך לא מעודכנת במשרד הפנים או אם התעצלת ללכת לסניף הדואר זו בעיה שלך...

אם אתה טוען שלא ראית את הדוח או לא זוכר שהיית באותו המקום תוכל תמיד לבקש לראות תמונה.

ובמקרה ואכן נעשתה העבירה לא תשאר לך הרבהמ ברירה אלא לשלם.

בהצלחה!!!!

פורסם
לפי נסיוני במקרה דומה ולאחר חקירה מעמיקה בעניין אז ככה:

העירייה שולחת את העתק הדוח לכתובת שרשומה במשרד הפנים. העיריה לא מחוייבת באישור מסירה או בחתימה (תקנה 44א' למתעקשים). מעבר לזה העירייה לא מחויבת לכלום. במילים פשוטות, אם הכתובת שלך לא מעודכנת במשרד הפנים או אם התעצלת ללכת לסניף הדואר זו בעיה שלך...

אם אתה טוען שלא ראית את הדוח או לא זוכר שהיית באותו המקום תוכל תמיד לבקש לראות תמונה.

ובמקרה ואכן נעשתה העבירה לא תשאר לך הרבהמ ברירה אלא לשלם.

בהצלחה!!!!

העירייה כן חייבת, חייבת להוכיח שנעשו כל האמצעים לגבות את הדוח. זה אומר שחובה עליהם להוכיח שהם שלחו לו התראות, שיראו לך מסמכים שמראים שהם שלחו לך את הדואר הרשום הזה (אם חתמת או לא זה לא משנה, העיקר ששלחו).

אם לא עשו את זה, יש התיישנות אחרי תקופה מסויימת. לי שלחו בעבר דוח שלא זכרתי בכלל שקיבלתי עליו תזכורות וזה הגיע גם כן למשרד גביה, ביקשתי לראות מתי שלחו תזכורת, מסתבר שלא שלחו לפי הזמן שמוקצב להם בחוק ולכן חלה התיישנות על הדוח והם ביטלו לי אותו מיד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ההודעה הראשונה צריכה להיות תוך שנה מיום ביצוע העבירה והיא חייבת להיות בדואר רשום.

הם בטח שלחו לך מכתב דרישת תשלום בתוספת הוצאות גביה.

אתה תשלח אליהם מכתב הדורש מהם להמציא את מועד המשלוח ואישור המסירה של הודעה ראשונה.

כמו כן את פרטי דוח.

פורסם
העירייה כן חייבת, חייבת להוכיח שנעשו כל האמצעים לגבות את הדוח. זה אומר שחובה עליהם להוכיח שהם שלחו לו התראות, שיראו לך מסמכים שמראים שהם שלחו לך את הדואר הרשום הזה (אם חתמת או לא זה לא משנה, העיקר ששלחו).

בד"כ מה שיש לרשות המקומית זה דו"ח מחשב הכולל רשומות למי נשלחו הדוחו"ת. את הדו"ח מכין בד"כ בית הדפוס שמדפיס את הודעות התשלום/תזכורת.

צריך להבין שבית הדפוס מכין אלפי הודעות תשלום ולפעמים קורה שאיכשהו מתפספסים כמה עשרות הודעות שלפי הדו"ח הן הודפסו, אך בפועל לא הודפסו. אף אחד לא יושב לבדוק האם אחד לאחד הדו"ח המופק תואם לכמות המכתבים בפועל.

הדואר מקבל מכתבים אלה ואינו סופר אותם אלא שוקל אותם. אם מכתב שוקל לדוגמה 8 גרם, אזי 5,000 מכתבים אמורים לשקול כ-40 ק"ג. אם יסתבר שיש רק 39.920 ק"ג, אף אחד לא ילך לחפש להיכן נעלמו 10 מכתבים ואיזה מהם חסרים. יש מקרים שבהם גם פחות מ-5,000 מכתבים, ישקלו 40 ק"ג בגלל נספחים שמצורפים לחלק מהמכתבים.

הדואר חותם על דו"ח המחשב שלכאורה התקבלו אותם 5,000 מכתבים שמופיעים בו, אבל כאמור אף אחד לא בדק פרטנית כל מכתב ומכתב כפי שקורה כאשר אדם עומד בדלפק ושולח מכתב רשום.

לזה צריך להוסיף שבאופן שיגרתי הולכים לאיבוד מכתבים בדואר ישראל.

איך אפשר לדעת אם מכתב שנשלח אכן התקבל בפועל למשלוח ? הדרך לדעת זאת היא לבדוק את מסלול המכתב בדואר. אם דבר דואר התקבל בבית המיון והגיע לסניף כלשהו והמכתב לא נמסר, הוא מוחזר לשולח. מי שיבדוק תעוד באינטרנט יראה את תאריך החזרת המכתב לשולח. אבל אם מכתב שלכאורה נמסר למשלוח, לא הגיע לשום סניף דואר, הוא גם ממילא לא יחזור, משמע המכתב הזה היה חסר מלכתחילה במשלוח או אבד בדואר, למרות שהדואר חתם שהתקבל למשלוח.

לכאורה פתרון פשוט - אז"ש (כפי שאומר גיא זוהר - אז זהו שלא), עד שהרשות המקומית מתחילה בתהליכים, התעוד בדואר נמחק ואובד ולכן לא ניתן לבדוק מה קרה עם מכתב מלפני 4 שנים. האם הוא באמת התקבל למשלוח או שהוא רק נחתם כהתקבל למשלוח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אם אני לא טועה היה לפני כמה חודשים פסיקה בנושא הזה והשופט\ת והעירייה חוייבה לספק הוחכה לכך שהמכתב נשלך.

כל מכתב רשום שנשלח יש לו מספר סידורי ולכן יש להם מה להציג במידה ואכן המכתב נשלח. אם הם לא עוקבים לרמה הזאת אחרי מה נשלח ומה לא, זה חמור מאוד ולדעתי אפשר להפיל אותם על זה במשפט למשל.

in the face

with a chair

פורסם

על פי החוק העירייה חייבת לשלוח אליך הודעת תשלום לא יאוחר משנה ממועד הדו"ח. אם לא שינית את כתובתך בתקופה האחרונה וזו אכן ההודעה הראשונה שקיבלת בנוגע לדו"ח זה, יש לך עילה להגשת בקשת ביטול עקב התיישנות.

העירייה אינה חייבת להוכיח כי המכתב נמסר לך, אך היא צריכה להציג לפי דרישתך רישום של המועד בו נשלח אליך הדו"ח הודעת התשלום והודעת הקנס - זו אותה רשימה (נקראת לפעמים "דו"ח מצבים") שהזכירו קודמי.

אם פנית לעירייה והיא לא נתנה לך עותק של המסמך הזה - העירייה פועלת בניגוד לחוק חופש המידע. אגב, המידע הזה צריך להמסר לך ללא תמורה. (יש לי אישור על כך משרד מבקר המדינה בעקבות תלונה שהיגשתי נגד עיריית חיפה).

אני מציע לך לנקוט בפעולות הבאות:

כתוב מכתב רשום למחלקת הגבייה של העירייה עם עותק למשרד עורכי הדין שפועל בשם העירייה. פרט במכתב את המועדים וציין כי אתה מבקש לבטל את דרישת התשלום עקב התיישנות.

פרט במכתב כל שיחה טלפונית שהייתה לך עם העירייה ועם משרד עורכי הדין. (מציע שתקיים בעתיד רישום של השיחות וזהה את הדוברים בשמם).

אל תקבל כל אמירה של הרשויות כנכונה, הסתבר לי לא אחת כי הרשויות עוברות על החוק ביודעין ובעזות מצח.

בהצלחה.

פורסם

תומר,

הדו"ח המופק מבית הדפוס שמציין לכאורה אילו מכתבים נשלחו, הוא חלק מדו"ח המצבים המוזכר בהודעות אחרות.

זה לא אומר שהמכתב אכן נשלח, זה לא אומר שהמכתב בכלל הודפס, זה לא אומר שהמכתב לא אבד בדואר.

דו"ח בית הדפוס שלכאורה מהווה אסמכתא לאילו מכתבים נשלחו, הוא בפועל לא יותר מאשר אילו מכתבים התכוונו לשלוח, אך אחד לא בודק אם באמת הגיעו 5,000 מכתבים או רק 4,990.

10 מכתבים חסרים - אולי בגלל טעות בהפקה, אולי בגלל באג, אולי בגלל ששתי תזכורות נדבקו זו לזו, נעטפו יחדיו ונשלחו כאחד (היו דברים מעולם), אולי כי נפלו תוך כדי אריזה וכיו"ב. אותם 10 מכתבים יופיעו בדו"ח המצבים כאילו נשלחו, למרות שמעולם לא הגיעו לדואר.

הבעיה היא שעד שיתחילו טיפול, לא תוכל לבדוק האם באמת המכתב עשה מסלול בדואר, או רק נרשם כהתקבל במיון ונעצר שם.

מסלול פירושו שהדואר רואה במחשב מכתב שהתקבל במיון בתאריך X, משם עבר לבית דואר בעיר היעד בתאריך Y, משם עבר לסניף המקומי בתאריך Z, בסניף המקומי נשלחה הודעה לנמען בתאריך A, נשלחה תזכורת בתאריך B, אם הנמען לקח, יצויין התאריך שלקח, אם הנמען לא לקח, המכתב עושה את כל המסלול בדרך ההפוכה בציון תאריכי תחנות.

מספיק שהמכתב נעצר באחת התחנות ולא המשיך הלאה בכדי שאפשר יהיה לומר שהמכתב אבד ומעולם לא הגיע לנמען. במצב שכזה אומנם יש לרשות המקומית דו"ח מצבים המאשר שהמכתב נשלח, אבל הנמען מעולם לא יכול היה לדעת שהוא אמור לקבלו.

באינטרנט אפשר לראות רק את התחנה האחרונה של המכתב. אם מכתב רק לכאורה התקבל למשלוח, אנחנו נראה שרשום רק שדבר הדואר התקבל למשלוח בסניף... בתאריך .... אבל את המידע הזה נראה גם בעוד שבוע, גם בעוד חודש כשבעצם המכתב היה אמור להתקדם. הבעיה היא שאנחנו לא נראה את המידע הזה בעוד 3-4 שנים בהם יתחילו הליכי הגביה. במצב שכזה לא נוכל להוכיח שהמכתב בכלל לא הגיע אלינו כי דו"ח המצבים הופך לאורים ותומים.

מי שרוצה לבדוק את הדבר, יחפש אצלו מכתב ישן שהגיע בדואר רשום וינסה לבדוק האם הוא מוצא מידע עליו באינטרנט. תוודאו שהתאריך המופיע תואם למועד שקיבלתם, כי אולי כעבור זמן מסויים ממחזרים מספרי רשום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אני לא בטוח שבבית המשפט אתה תצטרך להוכיח שהמכתב לא הגיע, אלא העירייה תאלץ להוכיח שהמכתב כן הגיע אבל לא לקחתי אותו.

הרי לך אין אפשרות לעקוב בדואר אחרי המכתב, לעירייה כן יש את האפשרות לפי רישום זה או אחר כי העירייה שלחה אותו. לכן אני חושב שההוכחה במקרה שכזה נופלת על העירייה.

in the face

with a chair

פורסם

אז"ש - העיריה רק צריכה להוכיח שהמכתב נשלח.

זאת הסיבה שגם אם לא לקחת את המכתב מסיבותיך שלך, רואים אותך כמי שהתחמק מלקחת את המכתב אלא אם תוכיח אחרת באופן מובהק כגון שהיית מאושפז בבי"ח תקופה ממושכת. אומנם זאת לא סיבה לפתור אותך בלא כלום, אבל זאת סיבה מספקת בכדי שיתן נקודת התיחסות להתחשב בך ואולי יפחיתו חלק מהוצאות הגביה ויעמידו הקנס על הסכום המקורי או על המקורי + הצמדות.

.

פורסם

אבל כמו שאתה אומר, יתכן והמכתב לא באמת נשלח אלא רק נמצא ברשימה שלהם כאילו נשלח. זה בעצםרשלנות שלהם שהאזרח הקטן משלם עליה. לא ככה?

זכור לי פסק דין אחד שנכתב שם שלא מספיק שהעירייה מציגה את הרשימה שאתה מדבר עליה אלא על העירייה לספק אישור מהדואר שהמכתב אכן נשלח אבל לא האזרח לא לקח אותו.

in the face

with a chair

פורסם

בתי המשפט בדרך כלל יקבלו את "דו"ח המצבים" כאסמכתא למשלוח ההודעה. כפי שאמיר שליט הסביר, יכולות להיות נסיבות בהן לא קיבלת את ההודעה, אך חובת ההוכחה במקרים אלה היא עליך.

במקרה הנוכחי יש לבדוק מה כתוב בדו"ח המצבים. אם תמצא כי מועד משלוח ההודעה הראשונה של דרישת תשלום הוא יותר משנה לאחר ביצוע העבירה, יש כאן עילה לביטול החוב בגין התיישנות. לאחר ההודעה הראשונה, על העירייה לשלוח תזכורת כל 3 שנים על מנת לעצור את ההתיישנות.

• תוכן חדש...