Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי, עכשיו אני שואל איך אני אמור להוכיח שלא קיבלתי את ההודעה?

זה לא שיש לי תיעוד למכתב שנשלח אלי ואני מבקש מהדואר שיתן לי הסברים לגבי מכתב ספציפי, לכן אני טענתי שזה תפקיד העירייה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דבר ראשון העלה לפורום את העותק של "דו"ח מצבים" ששלחה לך העירייה.

אם לא קיבלת דו"ח כזה - פנה למחלקת הגבייה ובקש אותו.

אני מציע לך לגבות את שיחת הטלפון למחלקת הגבייה במכתב רשום (עם עותק למשרד עורכי הדין) ובו אתה מבקש לבטל את הדו"ח בגין התיישנות שכן חלפה יותר משנה בין מועד העבירה למועד משלוח הודעת התשלום, כמו כן כתוב כי לחליפין אתה מבקש לעכב את הליכי הגבייה עד לגמר הבירור. בקש אישור בכתב לקבלת הודעתך.

זו מלחמת התשה עם הרשות כאשר החוק מאפשר לה לעקל את חשבון הבנק שלך. תזדקק לנחישות ועקשנות.

לשאלתך, יהיה לך קשה להוכיח כי המכתב לא התקבל אם ב"דו"ח המצבים" נכתב שהוא נשלח אליך כדין. אתה יכול לנסות לבקש מן העיריה מספר אסמכתא של דבר הדואר (סביר להניח שאין לעיריה אסמכתא ספציפית כזו מכיוון שההודעות נשלחות ב"חבילות").

היה לי מקרה דומה עם עיריית חיפה שהסתיים בביטול דו"ח חנייה בן 10 שנים מכיוון שעל פי דו"ח המצבים, היה פער של יותר מ- 3 שנים בין ההודעות. התהליך ארך כשנה בה קיבלתי ממשרד עורכי הדין הדס מכתבי התראה נוספים למרות שהנושא היה בבירור אצל המחלקה המשפטית של העירייה. אגב, עיריית חיפה קיבלה את טענתי רק לאחר שהיגשתי שתי תלונות למשרד מבקר המדינה (התלונה הראשונה לגבי "חוק חופש המידע" על כך שנדרשתי לשלם אגרות שונות על מנת לקבל אסמכתא לדו"ח. והתלונה השנייה על המשך משלוח התראות לביצוע גבייה כאשר הנושא היה בבירור).

תלונתי בנושא חוק חופש המידע נמצאה מוצדקת על ידי משרד מבקר המדינה- אסור לעירייה לגבות אגרות מאדם כאשר המידע הנדרש הוא מידע אישי הנוגע לו עצמו. לכל היותר מותר לגבות דמי הפקה שהם כ- 1 שקל לכל דף מידע.

פורסם

סביר להניח שהוא יקבל את מס' הרשום שנשלח אבל זה לא יעזור לו.

הדואר לא שומר מידע לאורך השנים ולכן אי אפשר יהיה לאמת דבר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...