Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושה מכונית לספורטיבית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר היחיד שעושה רכב לספורטיבי היא התפישה שלך לגבי מה ספורטיבי צ"ל. אם הייתי חושב שספורטיבי זה להגיע ממקום למקום, הייתי חושב שגם יונד אי "קראמבה" גטס זה ספורטיבי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אוקיי אז 106 ראלי זה לא רכב ספורט.

אתה מאמין לעצמך בכלל?

0!

אפס תקרא למישהו אחר.

ה-106 ראלי היא הוט האטצ' - גרסה ספורטיבית של רכב סטנדרטי. בדיוק כמו גולף GTI, קליאו ספורט, איביזה קופרה, יאריס TS וכו' (אולי ברמת אינטנסיביות שונה, אבל הנקודה היא אותה הנקודה). ישנן גרסאות משודרגות שיותר קרובות להגדרה של רכבי ספורט, מפאת הבדלי הביצועים וכמות ומהות השינויים (דלתא אינטגרלה, אודי קוואטרו, BMW M3, אימפרזה STI, לאנסר איבו וכו'), כאן זה לא המצב. לדעתך אני טועה? רק תשתדל לנמק, כי עד עכשיו לא הלך לך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז בעצם גם אתה אומר ש106 ראלי הוא רכב ספורט.

בדיוק כמו יאריס TS וקליאו ספורט.

גרסת ספורט לרכב "סטנדרטי" כמו שבחרת לקרוא לזה.

106 XS סופרמיני 106 - ראלי רכב ספורטיבי\ספורט.

קליאו RT סופרמיני קליאו - RSI רכב ספורטיבי\ספורט.

מיצובישי לנסר 1.6\סובארו אמפרזה 1.6 - מצובישי איבו\סובארו GT רכב ספורטיבי\ספורט.

צורת המרכב לא חשובה, קופה האצ'בק קבריולט או 4 דלתות.

לפעמים יש אנשים שחושבים שהם יודעים הכל וקשה להם לחשוב

שאולי הם טועים, זה המקרה אצלך.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

רכב ספורטיבי ורכב ספורט זה לא אותו הדבר. למשל המאזדה מיאטה היא רכב ספורט והקליאו RS רכב ספורטיבי. לא משנה לצורך העניין שהקליאו RS תעשה זמני הקפה מהירים יותר (והיא כנראה תעשה) ולכן תהיה ספורטיבית יותר בפועל בכל מבחן מדיד. הבנת את הכוונה?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

וואללה רומן, הצלחת לסבך אותי עם ההגדרות.

אני תמיד חשבתי שמשהו ספורטיבי זה משהו שעושים איתו פעילות ספורטיבית, ומשהו "ספורט" זה בדר"כ רק בגלל שיש עליו מדבקה.

האבחנה שעשית לא קיימת בכלל באנגלית. יש sports car אבל אני לא בטוח אם יש מונח Sporty Car.

אם במיצובישי לאנסר SPORT שמו מושבים תומכים יותר, וציפוי הגה וידית הילוכים מעור, זה הופך אותו ל Sporty?

ולמה מיאטה וקליאו RS הם לא באותה קטגוריה מבחינתך? למה אחד מהם ספורט ואחד מהם ספורטיבי?

שניהם מיועדים לאותה מטרה - להינות בכביש יותר מאשר במכונית סטנדרטית, ובעלות סבירה.

אם כבר, ה 106 ראלי היא מכונית ספורטיבית, בעוד שהמיאטה והקליאו הם "ספורט", כי כמו שציינת, ה 106 ראלי יועדה מלכתחילה להשתתף בפעילות ספורטיבית. המיאטה מעולם לא יועדה לדברים כאלה.

אני בכלל לא מתייחס למה יותר מהיר או מה יותר מהנה. נדמה לי שברור לשנינו שהגבול בין ההגדרות לא תלוי בהנאה או מהירות (מה גם שההנאה היא סובייקטיבית).

בקיצור, לדעתי רכב ספורט/ספורטיבי זה כל רכב שנותן משהו מעבר ל A-B שגרתי ורגיל, כל עוד יש מאחורי זה ממש מבחינת ביצועים/התנהגות (כלומר מדבקות וקוסמטיקה/כנפיים/ניפוחים לא הופכים רכב ל"ספורט" או "ספורטיבי").

ובקטגוריה הזאת יש מגוון רחב של מכוניות, החל מ 106 ראלי עם פחות הספק מכל משפחתומטית מודרנית, ועד לאחרון הקוניגגגגגגסססססגגגגגגים

עריכה - כמה דוגמאות למכוניות בתחום האפור שאפשר לדון עליהם - האם הם ספורטיביים/ספורט או לא?:

ב.מ.וו 135, 330

סיטרואן ZX וולקאן, CX25GTI

אלפא 156 V6 (לא GTA)

סיאט לאון 2.0 FSI

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
בקיצור, לדעתי רכב ספורט/ספורטיבי זה כל רכב שנותן משהו מעבר ל A-B שגרתי ורגיל, כל עוד יש מאחורי זה ממש מבחינת ביצועים/התנהגות (כלומר מדבקות וקוסמטיקה/כנפיים/ניפוחים לא הופכים רכב ל"ספורט" או "ספורטיבי").

ובקטגוריה הזאת יש מגוון רחב של מכוניות, החל מ 106 ראלי עם פחות הספק מכל משפחתומטית מודרנית, ועד לאחרון הקוניגגגגגגסססססגגגגגגים

:mm_yeah:

+1

פורסם

רומן התכוון לכך שרכב ספורטיבי הינו רכב הנשען על דגם קיים ,רק מחוזק יותר וחד יותר בגרסאות הספורטיביות(מנוע חזק,מתלים,בולמים וכד' משופרים.

המיאטה הינה רכב הנבנה כולו לספורט,ומוגדר כרכב ספורט.

נכון שהאיבו\אסתי,M3 וכד' תהיינה חזקות ומהירות אולי אף מהנות יותר הן אינן מוגדרות כרכב ספורט אלא ספורטיבי.

אלו הן בעיקר הגדרות ומיצוב.

אודי TT נחשב לרכב ספורט ולמעשה הוא גולף GTI מחוזקת או A3 חזקה(מכלולים ושלדה זהה,המרכב ומיצובו הפכו אותו ל"ספורט"

פורסם

רכב ספורט זה רכב מירוצים ייעודי.

כל השאר זה ספורטיבי, וההגדרה יכולה להיות מאוד רחבה, החל מפולו GTI ועד פרארי אנזו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

GTI33 קלע היטב למה שרציתי לומר. זו באמת הגדרת מיצוב, שעלולה לגרום לתוצאות פרדוקסליות לכאורה (לדוגמא אותה 207GTI שככה"נ תעשה זמני הקפה טובים ממיאטה NC והלכה למעשה תהיה יותר טובה ב"ספורט" מאותה מיאטה, שיועדה לכך, או בכלל תופעת זמני הקפה בקנ"מ עולמי כמו ה-106GTI).

לעניין הרשימה שהביא ג'רמי:

ב.מ.וו 135, 330

סיטרואן ZX וולקאן, CX25GTI

אלפא 156 V6 (לא GTA)

סיאט לאון 2.0 FSI

הרי שלפי דעתי כל הרכבים המנויים בה (כולל ה-156GTA) הנם ספורטיביים ולא רכבי ספורט. כולם, אגב, רכבים מעולים ואת כולם הייתי שמח לראאות אצלי בחניה, למי שחשב שיש לי אנטי או משהו בסגנון.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...