Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה שאתה צודק, בא נלך צעד קדימה.

עפ"י תרחיש 1 יצאתי לצומת והרכב הבא משמאל נכנס בי.

אני מורה לחברת הביטוח להתנער מהתביעה והולך איתו לבית המשפט בטענה שהוא צריך להיות אחראי למעשיו, הוא אותת (בכלל לא מעניין אם בכוונה תחילה או בשוגג)וע"י כך הטעה אותי וגרם לי לנזק

בהנחה שהוא לא ישקר ויודה שהאיתות אכן פעל, מה תהיה החלטת השופט (איפה כל המשפטנים פה?)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה צריך לתת לו לחצות את הצומת בצורה בטוחה, ברגע שנכנסת לצומת מנעת ממנו חציה בטוחה, תאר לך שהוא מחליק על כתם שמן ובמקום לפנות הוא ממשיך ישר אליך? אם הית נותן לו זכות קדימה התאונה היתה נמנעת.

איתות קדמי יכול לשמש רכב שרוצה לעבור מהנתיב השמאלי לאמצעי בזמן שאתה רוצה לעבור מהימני לאמצע (או ההפך), אתה רואה שהנהג שנמצא קצת מאחוריך מתכוון לעבור לאותו הנתיב שאתה מעוניין לעבור אליו וככה אתה נותן לו אפשרות לעבור נתיב בצורה בטוחה בלי לחתוך אותו בטעות ובלי להפריע לו להתקדם הלאה (אם הוא מבצע עקיפה למשל בכביש 3 נתיבים).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עפ"י תרחיש 1 יצאתי לצומת והרכב הבא משמאל נכנס בי.

אני מורה לחברת הביטוח להתנער מהתביעה והולך איתו לבית המשפט בטענה שהוא צריך להיות אחראי למעשיו, הוא אותת (בכלל לא מעניין אם בכוונה תחילה או בשוגג)וע"י כך הטעה אותי וגרם לי לנזק

בהנחה שהוא לא ישקר ויודה שהאיתות אכן פעל, מה תהיה החלטת השופט (איפה כל המשפטנים פה?)?

או שתהיה רשלנות תורמת, או שאתה עדיין תואשם.

השלט שמורה לך לתת לו זכות קדימה לא נמצא שם בתנאים מסויימים, הוא אומר לך שלא משנה מה, אתה נותן זכות קדימה.

אם תסע מאחורי מישהו שכל רגע בולם ובסוף תיכנס בו, גם אז תגיד שבילבל אותך? לי נראה שהשופט יגיד שלא שמרת מרחק, ושמירת מרחק היא חובה למעשה בכל מצב, כמו תן זכות קדימה.

לדעתי אם זה אתה מולו לבד בלי עורכי דין, יש סיכוי טוב לדעתי שאתה תואשם לבד.

in the face

with a chair

פורסם

מצד אחד שכנעת אותי לחלוטין במה שאתה אומר, מצד שני, אני מרגיש פה זילזול בחובת האיתות (ואני בטוח שכולנו מרגישים את זה על בשרם, יום יום בכביש).

שמע, אני יוצא מחניון (אמרתי כבר צומת T) ומשמאלי מגיע רכב בתנועה איטית וללא איתות, אני מחכה ומחכה ועוד קצת מחכה ואחרי איזה דקה הוא מגיע עד אלי ונכנס לחניון בלי לאותת.

נהג כזה, אני יכול לחנוק אותו במו ידי תוך כדי סינון בין השיניים " בן נאוות המרדות, בן של יונה, העצלנות המטומטמת שלך גרמה לי לעמוד כמו אידיוט באמצע הכביש ולתת לך זכות קדימה שבכלל אתה לא צריך" בעוד הוא מקציף בזוית הפה, מגלגל עיניים ואומר לי "חחחחח...חחחחח....חחחחח".:x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חבל על הצעדה.

העובדה שהוא התרשל, לא מילא אחרי הוראת החוק ואותת (או לא), לא פוטרת אותך מהאחריות שלך לתת לו זכות קדימה. הסיבה לכך פשוטה, האיתות לא מחייב לבצע את התמרון, לפי חוק. אתה מבחינך לא יכול להסיק שבגלל שהרכב שמגיע מאותת הוא אכן ייפנה (או ההיפך). זה גם הגיוני מכיוון שאיתות (או אי-איתות) הוא לא משהו שאפשר בכלל להוכיח, מעשית.

האם אפשר לטעון לרשלנות תורמת של רכב שלא אותת כדין?

תיאורטית, כן.

עכשיו, לך תוכיח...

למעשה אתה יודע לנחש את התמרון של הרכב המגיע מתוך ניסיונך. אתה שופט האם הוא מבצע התאמת מהירות, רואה אם הנהג מתכונן לפנות עם מבטו, ועוד. בלכ מקרה העצה היא תמיד אותה עצה "אם יש ספק, אז אין ספק" [הסמ"כ שלי בטירונות].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באגירה, היה לי כמעט תאונה בדיוק בסיטואציה כזו עם אדיוט על אופנוע.

עזוב אותך (כמעט אמרתי גבר, אבל זה אסור ע"פ חוקי הפורום)- תמתין עוד כמה שניות, לא יקרה כלום.

פק"ל , כשאני מתקרב לכיכר, כן או לא מאותתים- אני ממתין. 78% מהמקרים הנבלות שלא מאותתים פונים, ואם הייתי נכנס זה היה עלול להסתיים בתאונה.

אולי כדאי שתשים את זה בחתימה של "קארסםפורום נוהג אחרת: טיפ החודש, בכיכר נותנים זכות קדימה גלובאלית, גם ל@#$#%^ שלא מאותת!".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מצד אחד שכנעת אותי לחלוטין במה שאתה אומר, מצד שני, אני מרגיש פה זילזול בחובת האיתות (ואני בטוח שכולנו מרגישים את זה על בשרם, יום יום בכביש).

שמע, אני יוצא מחניון (אמרתי כבר צומת T) ומשמאלי מגיע רכב בתנועה איטית וללא איתות, אני מחכה ומחכה ועוד קצת מחכה ואחרי איזה דקה הוא מגיע עד אלי ונכנס לחניון בלי לאותת.

נהג כזה, אני יכול לחנוק אותו במו ידי תוך כדי סינון בין השיניים " בן נאוות המרדות, בן של יונה, העצלנות המטומטמת שלך גרמה לי לעמוד כמו אידיוט באמצע הכביש ולתת לך זכות קדימה שבכלל אתה לא צריך" בעוד הוא מקציף בזוית הפה, מגלגל עיניים ואומר לי "חחחחח...חחחחח....חחחחח".:x

ספר לי על זה, אני כבר 9 שנים עם רישיון וכל פעם שאני יוצא מהרחוב בו אני גר אני עובר שני צמתים כאלה, ובשעות הבוקר שכולם פה נוסעים לבתי ספר (4 בתי ספר ברדיוס של כ-500 מטר), תבין לבד כמה צריך לחכות פה כדי שהכביש יתפנה ולא נאלץ לנחש מי נוסע לאן, וכל זה בתוספת שמש ישר מולך לפנים ככה שגם לראות מכוניות קשה.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...