Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום:)

כל פעם כשאני רואה שכותבים למישהו, כך את האוטו לבדיקה. איך זה הולך?

אני בא לבנאדם לראות את הרכב שלו, ואם אני רוצה לקנות אותו קודם אני לוקח אותו לבדיקה?

או רק אחרי שאני קונה אותו, אני לוקח אותו לבדיקה וכל מה שלא בסדר הולך למוסך לתקן?

אני קצת מבולבל עם זה תסבירו לי בבקשה את התהליך של הבדיקה..

פורסם

לפני שאתה קונה את האוטו אתה נכנס ל"בדיקה לפני קניה" יש מאות מכונים לעניין.

הם תמורת תשלום של בין 400-600 שקל נותנים לך דוח עם נתוני האוטו (מה שמעניין בעיקר זה אם הוא עבר תאונות וזה ניתן להבין מהדוח)

אם אתה לא מבין את כל מה שרשום בדו"ח פרסם אותו פה בפורום ייעוץ לפני קניה וחברי הפורום יעזרו לך להבין מה מצב הרכב אותו אתה מעוניין לקנות.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אוקיי, ואם אני מחליט לעשות בדיקה ויש מלא בעיות. והבנאדם לא מוכן להוריד במחיר,

זה אומר שאני עוזב תעניין עובר לרכב אחר ועושה שוב בדיקה? ואז ילך כל התקציב על בדיקות..

פורסם

כן אתה צודק. יש להפעיל שיקול דעת ללגבי מצבו של הרכב לפני הבדיקה . אם אין לך את הכלים לכך תתיעץ אם משהו שמבין ויכול לראות את הרכב אולי לקחת אותו למוסך שאתה סומך עליו. ורק אם הרכב נראה טוב מאוד ואתה מוכן לקנות אותו רק אז אתה לוקח אותו לבדיקה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

היי,

אתה לא לוקח לבדיקה כל אוטו שאתה רואה. אני אנסה לכתוב לך את סדר הפעולות לרכישת רכב על קצה המזלג:

1. מוודא את כל הפרטים בשיחת טלפון (שנה, ק"מ, יד, תאונות) וכמובן האם האדם סוחר (אין אם זה בעיה עקרונית, אבל הוא צריך להגיד את זה) וכמובן על שם רשום הרכב.

כמובן אם כבר פה אתה מגלה סתירות בין תוכן המודעה למה ששמעת בשיחה- אין מה לקחת לבדיקה

2. רואה את הרכב, מוודא רשיונות ובעלות, מבצע נסיעת מבחן עם בעל הרכב.

אם בשלב הזה לא מתאים לך/רשיונות לא תואמים- אין מה לקחת לבדיקה

3. מתחקר את הבעלים על בעיות ברכב, תאונות שעבר הרכב והסטוריית טיפולים

אם אתה שומע ממנו על דברים שלא מוצאים כן בעיניך/אין הסטוריית טיפולים/הוא לא מוכן לספר על ההסטוריה- אין מה לקחת לבדיקה

אהבת את הרכב, נסיעת המבחן היתה בסדר, מצבו החיצוני והמכני מוצא חן בעינך, הרשיונות בסדר, יש הסטוריית טיפולים והבעלים מצהיר שלא היו תאונות (או שהיו תאונות מינוריות וזה עדיין סביר) זה השלב שבו יש טעם לבצע בדיקה לרכב

4. מחתים את המוכר על הצהרה של תקינות שילדה וגיר ולוקח את הרכב למכון בדיקה (אפשר גם לחתום על זכרון דברים שמציין את המחיר המבוקש עם שקלול הממציאים שעלולים להתגלות בבדיקה)- חפש בפורום יש כזה פורמט מוכן.

אם המוכר לא מוכן להתחייב על תקינות שלדה וגיר- יש לזה סיבה טובה.

5. רק בשלב הזה אתה לוקח את הרכב לבדיקה במכון

ממליץ בחום להעלות את הבדיקה לפורום ולקבל חוות דעת.

מטרת הבדיקה היא למנוע ממך הפתעות עם הרכב שאתה לא יכול לגלות בעין ועלולות לגרום לך להוצאות כבדות (לדוגמא, גיר אוטומט מקולקל) או במקרה הרע פגיעה בך (לדוגמא שילדה מרותכת משתי מכוניות)

בקיצור, כמו שאתה רואה, לא כל אוטו אתה לוקח לבדיקה. גם אם יצא לך לקחת במהלך החיפושים 3 מכוניות למכון וזה יעלה לך 1,500 שקל, זה עדיין יצא לרוב זול יותר מאשר לגלות שהלך המנוע/גיר או שיש שלדה דפוקה..

פורסם

אל תדאג, זה לא יקרה :-D:-D

(אם כן, שיחקת אותה, בזמן הבדיקה, ללא המוכר לידך, יהיה לך הרבה יותר קל לקבל חוות דעת כנה של הבוחן..)

דבר אחרון: את הבדיקה את עושה במקום שאתה בוחר ולא המוכר.

• תוכן חדש...