Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי תאונה מפחידה ויצאתי מזה בנס, תודה לאל ששמר עלי.

יש לי סיאט איביזה 2008 עם מנוע 1400 אם זה יעזור לכם.

הייתי בכביש שמותר לנסוע בנסיעה של 90 כי מאוד מיהרתי, אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, והכביש היה מפותל. לא האמנתי שזה יכול לקרות, אבל בזמן הפניה שמעתי חריקה קטנה מהגלגלים ולא קרה כלום. פתאום הרגשתי שהאוטו מחליק ישר ואין לי היגוי. כשהסתיימה הפניה, לא הצלחתי להחזיר את ההגה ואיבדתי שליטה על כל האוטו ב80-90 קמ"ש. ניסיתי להשתלט אבל זה היה ללא הצלחה, המכונית פשוט איבדה את כל האחיזה שלה ובסוף עצרתי על אי תנועה בנס רק עם פנצ'ר.

עכשיו אין לי מספיק אומץ בשביל לנהוג ורציתי לדעת אולי אם אפשר לשפר את האחיזה של המכונית ואם אפשר להוסיף לה כפתור ESP, כי היא לא מגיעה עם הכפתור. תודה רבה מראש!

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

כפתור ESP לא יתן לך מערכת ESP, ואותה לא ניתן להתקין.

סע לאט, במיוחד בתקופת החורף.

פורסם

ולדעתי תבדוק שלא נגרם נזק נוסף במערת ההיגוי, שלא יצא מאיזון וכו' כתוצאה ממהתנגשות באי תנועה שכנראה בלם אותך וגרם לך לפנצ'ר כי מאוד יכול להיות.

שבת שלום

פורסם

קודם כל תתקן את כל הנזק, זה יכול להיות יותר מסתם פנצ'ר וזה יכול להיות רק הפנצ'ר

דבר שני-תעבור קורס נהיגה מתקדמת, אולי אפילו יותר מאחד- גם יחזיר את הבטחון וגם תדע מה לעשות בפעם הבאה (אמן שלא תקרה).

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

מכיר את התחושה קרה לי עם הלנסר. שהאוטו היה חדש חשבתי שהאוטו יכול לגבור על הכל כולל חוקי הפיזיקה לקחתי פניה מהירה מאוד שמאולה ושהיא ניגמרה שברתי ימינה לישר את האוטו. מה שגרם לאוטו להיזרק מהר לצד השני, לפני שהבנתי מה עומד לקרות מערכת הESP נדלקה (מחשב הרכב הראה לי) והחזירה את האוטו בחזרה לשליטה. דבר ראשון יש לקחת את הפניה במהירות שמתאימה לה, ולא פעם הבא זה לא הסתיים בפנצ'ר.

תבדוק את מערכת ההיגוי שלא ניזוקה.

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

ברוך הבא,

כפתור ESP הוא אינו כפתור קסמים. המערכת אומנם יכולה לסייע לך לצאת מסיטואציות בעייתיות, אך עליך להבין שהיא איננה מהווה תחליף לשכל ישר ואינה פוטרת אותך מהצורך לנהוג בזהירות, במיוחד כאשר מזג האויר סוער כמו שהיה אמש.

על כל פנים, אין אפשרות להוסיף לרכב מערכת ESP אם הוא לא בא כך במקור, ולכן מה שנשאר לך לעשות זה לנהוג בהתאם ליכולותך ונסיונך. האיביזה שלך אוחזת בסדר גמור, בהנחה שאתה לא מנסה לעשות דברים שהם בגדר קפיצה מעל הפופיק - שלך ושלה.

אני ממליץ לך לחזור לנהוג כמה שיותר מהר. אל תתן לאירוע הזה לגמור לך את קריירת הנהיגה, אולם טוב שהוא הסתיים ככה כי קיבלת שיעור חשוב אודות אחיזה ומגבלותיה.

בנוסף, אני ממליץ לך לעבור השתלמות בנהיגה מתקדמת, אשר תמחיש לך כיצד נכנסים למצבים הללו וכיצד ניתן להימנע מהם, אך כמובן, לא לפני שתכניס את האיביזה שלך למוסך על מנת לוודא שלא נגרם לה כל נזק נוסף.

דבר אחרון: בבקשה לא לכתוב הודעות שלמות בגופן מודגש. כמו"כ, יש להשתמש בסימני פיסוק כמקובל בשפה העברית.

תודה וחג שמח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
עכשיו אין לי מספיק אומץ בשביל לנהוג ורציתי לדעת אולי אם אפשר לשפר את האחיזה של המכונית ואם אפשר להוסיף לה כפתור ESP, כי היא לא מגיעה עם הכפתור. תודה רבה מראש!

עברת חוויה לא נעימה, ובמזל/נס יצאת ללא פגע ועם נזק יחסית זעיר לרכב.

טבעי לפחד לעלות על הרכב שוב ולנהוג אחרי תאונה, אבל זו הדרך היחידה להתמודד עם הפחד שתקף אותך.

אם לא תנהג במהרה ותמשיך להדחיק זאת הדבר עלול להחמיר עם הזמן ואולי לא תרצה לעלות ולנהוג שוב.

ממליצה לך לנהוג שוב, לאט ובהתאם לתנאי הדרך, אם בכל זאת אתה חושש קח לך קורס בנהיגה יחד עם מדריך צמוד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לסיטואציה שאליה נקלעת קוראים בהגה המקצועית "תת-היגוי".

זה בעצם מצב שבו לגלגלים הקדמיים אין מספיק אחיזה כדי להתנגד לכוחות שדוחפים את הרכב אל מחוץ הסיבוב.

חוסר האחיזה יכול להגיע מכמה סיבות, ואלו הסיבות העיקריות:

כניסה מהירה מידי לסיבוב.

תאוצה חזקה מידי בסיבוב.

תאוצה מוקדמת מידי בסיבוב.

כמובן שיש את עניין הצמיגים.

לחץ אויר לא תקין= אחיזה נמוכה.

אחיזה נמוכה= יכולת נמוכה של הצמיג להתמודד עם הכוחות הפיזיקאלים.

בכל המצבים האלו משחק עם ההגה לא יעזור. הבעיה כרגע היא חוסר אחיזה של הגלגלים הקדמיים. ככל שתוסיף לשחק עם ההגה, תגרע מאחיזת הצמיגים(הקדמיים).

כמובן שיש עוד המון מצבים שבהם הרכב עלול להקלע לתת היגוי.

מה שאני יכול להמליץ לך, זה דבר ראשון תעבור קורס נהיגה מתקדמת! אתה לא מאמין כמה זה יתרום לנהיגה של. גם בפן הבטיחותי וגם בפן הספורטיבי.

אתה תהיה הרבה יותר מודע ליכולות והמגבלות שלך ושל הרכב אחרי קורס כזה. ותדע מראש איך לא להקלע למצבים כאלו.

ואם נקלעת , תדע איך לצאת מהם בצורה הטובה ביותר עם מינימום נזקים לך ולסובבים אותך.

דבר שני אם סיטואציה כזאת תחזור על עצמה לפני שתעבור קורס, פשוט תעמוד על הברקס וכמה שיותר חזק!

יכול להיות שאם זה מה שהיית עושה מלחתחילה, לא היית מסיים על האי תנועה אלא עוצר לפניו.

בברכת חג שמח ונסיעה בטוחה

עודד.

גילוי נאות : אני מתעסק בתחום הדרכות נהיגה מתקדמת.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

דבר ראשון תודה לכולם.

הבנתי שאין עוד דרך לשפר את האחיזה של המכונית או שאני טועה? אם זה להביא צמיגים חדשים או שאפשר להרכיב על האיביזה שלי מה שמקבלים באיביזה 1600 בקרת אחיזה משיכה ASR? כי פשוט אין לי את זה.

ובקשר אלייך עודד אני חושב שמחר אני ידבר איתך היום שבת אז רציתי לדעת עוד פרטים אם זה קרוב אליי למרכז ואם אני צריך להביא את המכונית שלי וכו...

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

אני גם מציע שתקח קורס נהיגה מתקדמת.

אולי בהזדמנות זו אני גם אלך. אשמח אם החברים פה ימליצו לנו על קורס נהיגה מתקדמת באזור המרכז, ומה העלויות, איך זה הולך.תודה.

פורסם

נראה לי שלא הפנמת כלום ממנה שנאמר לך.

אתה לא צריך לשפר אחיזה ברכב שלך, זהו אינו רכב ספורט והאחיזה שלו נורמלית לחלוטין.

אתה כן צריך לשפר את סגנון הנהיגה שלך, מה שאומר שאתה צריך לדעת את מגבלות הרכב ומגבלותיך.

זה עדיין מדהים בעיניי שאדם מקבל רישיון בלי לדעת מה זה תת היגוי וכיצד הוא נגרם, אני לא מאשים אותך ספציפית.

אם אתה באמת רוצה לעשות משהו בנידון:

1. לך לקורס נהיגה מתקדמת.

2. סע בזהירות ולא על קצה המגבלות של הרכב.

3. בדוק אם אתה צריך להחליף צמיגים, אולי שלך שחוקים.

לעשות תאונה כי אתה לא יודע לנהוג ואז לצעוק שאתה חייב יותר אחיזה זה לחפש את המטבע מתחת לפנס.

שמח שיצאת שלם ועם לקח חשוב (קרה גם לי לפני 8 שנים), סע בזהירות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ידידי, לא הגיוני שבאיביזה שלך אין בקרת יציבות - הרי זה ציוד תקני באיביזות משנת 07 (בזמנו, לפחות ברמת גימור SPORT ומעלה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

"יש לי סיאט איביזה 2008 עם מנוע 1400 אם זה יעזור לכם."

לא ממש עוזר לנו.

אתה יכול לשים כפתור שיהיה כתוב עליו ESP.

אתה יכול לשים כפתור שיהיה כתוב עליו N.O.S

כפתורים לא יעזרו לך,מערכות ושיכלולים לא נמצאים בתוך הכפתור .

חשוב : הבנת שיש לך בעייה.

יותר חשוב : אתה מעוניין לגלות את הסיבות ולפתור את הבעייה.

הכי חשוב: קורס נהיגה מתקדמת וכו' .

דע לך שרבים מאד עברו משהו דומה למה שעבר עליך,אירוע כזה מכניס את הנהג לתלם ומראה לו שרשיון נהיגה לא אומר שהנהג יודע לנהוג...

בהצלחה.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
אני גם מציע שתקח קורס נהיגה מתקדמת.

אולי בהזדמנות זו אני גם אלך. אשמח אם החברים פה ימליצו לנו על קורס נהיגה מתקדמת באזור המרכז, ומה העלויות, איך זה הולך.תודה.

היי,

קורס נהיגה מתקדמת בקבוצה תעלה 900 ש"ח כולל מע"מ, 7.5 שעות.

אני עשיתי את הקורס באזור התעשייה אפק (ליד ראש העין - אריאל).

קוראים לחברה הזאת "מסלולים", מומלץ מאוד לעשות את הקורס, היו כבר כמה מיקרים שהקורס עזר לי (במיוחד בתקופה הזאת כשהכבישים רטובים).

• תוכן חדש...