Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לגמרי מסכים כי ענף הליסינג יוכל להמשיך ולסגסג כאשר תתקיים הכדאיות הכלכלית ללקוחותיו. ניתן להעריך מה צריך להיות מחיר החכירה ומחירון הרכב לפי השיטה הלינארית בהתאם. לדעתי המחירונים יהיו חייבים לרדת מתחת ל-100 K ש"ח. גם כיום קיימים דגמים זולים אשר עלולים למשוך את תשומת לב לפי השיטה הלינארית כגון רנו סימבול ולערכתי זו תהיה המגמה בשוק הליסינג. השאלה היא האים הלקוח הפרטי ירצה לרכוש במיטב כספו רכב ערום בעל איכות ירודה?

עוד לפני חצי שנה הערכתי כי ההפרדה בין דיגמי הליסינג לבין הדגמים המיועדים לשוק הפרטי תתרחב גם מבחינת האיכות וגם מבחינת המחיר. אם היום קיימות ההזמנויות לעשות טרמף על עיוותי השוק וגם לרכוש רכב איכותי בזול וגם למוכרו אחר כך ביוקר - אני בספק אם נוכל להנות מכך בעתיד. נהיה ונראה אם תחזית זו תתממש.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדוע אתם מדברים רק על חברות הליסינג.

כאשר יכנס לתוקף היבוא מקביל וניצא מנקודת הנחה שרק ברכבי יוקרה נרגיש בהבדל, תהה הרבה יותר זמינות לרכבי יוקרה מאשר לרכבים "עירומים" שלא נותנים כלום חוץ ממנוע וגיר.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

בתור עובד שכיר אפילו עם משכורת שהיא באחוזים ניכרים מעל הממוצע במשק אינני יכול לא לרכוש ולא לתחזק את רכב היוקרה. כך שלערכתי היבוא המקביל לא יטיב עמי ולא בכלום. לאומת זאת אני עלול להיפגע מהייקור הצפוי של הרכבים המשפחתיים. אבל בינינו - אין זו הרפורמה הראשונה בארצינו אשר מטיבה עם עשירים ופוגעת במעמד הביניים.

פורסם

לטעמי אם הפירסומים האחרונים בדבר רווח של עד 44% של יבואניות הרכב , אשר רובו מתגלגל לליסינג, או אז ליבוא המקביל יש מרווח עצום אשר יכול לעזור מאוד גם לרוכש הרכב העממי.

מספיק לפתוח פער של כ 5000 ש"ח ממחירו של רכב מיבואן קיים כדי לגרום לישראלי המצוי להעדיף את הרכב הזול יותר.

זול יותר, אך לדעתי הרכב עצמו יהיה מצויד יותר מהיבואן הרשמי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

נשאלת השאלה למה עד היום לא הובאו הרכבים המשפחתיים במסגרת הייבוא האישי ומה עלול להשתנות בעקבות הפתיחה של היבוא המקביל. סתם חומר למחשבה.

יש לזכור כי השוק נשלט לא ע"י האינטרסים של הצרכנים הפרטיים אלה ע"י חברות הליסינג. קשה מאוד להאמין כי אלה ישמחו על הוזלת הדגמים אשר קיים כיום במלאם.

כאשר רוצים להוזיל רכב - מבשלים דגם חדש תוך פגיעה המינימאלית במחירון של הדגם הקיים. וכך אני מאמין יקרה.

שיטת הקבוצות איפשרה דו-קיום סביר בין חברות הליסינג לבין הצרכן הפרטי של הרכב המשפחתי החדש. כאשר דרכם יפרדו - הצרכן הפרטי עלול להיפגע. זו לדעתי המשוואה.

פורסם
יש לזכור כי השוק נשלט לא ע"י האינטרסים של הצרכנים הפרטיים אלה ע"י חברות הליסינג. קשה מאוד להאמין כי אלה ישמחו על הוזלת הדגמים אשר קיים כיום במלאם.

נראה לי שפספסת פה איזה נקודה חשובה, אם היבוא המקביל יפתח, חברות הליסינג ייבאו לעצמם את הרכבים ויחסכו ככה מיליונים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה צודק. מה שיוביל אותם כמובן גם למכור את אותם רכבים במחיר מופקע אך עדיין זול משל היבואן הרשמי, לצרכנים פרטיים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חברות הליסינג ייבאו לעצמם את הרכבים ויחסכו ככה מיליונים.

כבר התייחסתי לתרחיש זה בעמודים הקודמים. בהחלט יכלו להיות המצבים בהם חברות הליסינג יתקלו במציאות בסטוקים כאלה ואחרים ברחבי העולם. סביר להניח כי אלה יהיהו הדגמים הזולים והערומים במיוחד והם יאפשרו הצמדת מחירונים ושווי השימוש נמוכים במיוחד. נשאלת השאלה האים חברות הליסינג יהיהו מעוניינים להחדיר את הרכבים הנ"ל גם לשוק הפרטי? כפי שהערכתי לעיל, התשובה היא לא. וההסבר הינו פשוט מאוד. אם רוצים שולי רווח בשוק הפרטי - יש לעלות מחיר ולפגוע בשווי השימוש. אם רוצים להטיב עם שווי השימוש לפי השיטה הלינארית - יש לפגוע בשולי הרווח במחירה לצרכן הפרטי. הכיוון לדעתי יהיה להעדיף את צרכן הליסינג (מחירון ווירטאלי נמוך) והרימת הקשיים לממכר בשוק הפרטי.

פורסם

אני לא ממש מצליח להבין על מה אתה עונה.

כל מה שאני אומר הוא שלחברות הליסינג יש אינטרס כלכלי עצום ליבא את הרכבים שלהם בעצמם ולשימושם!

לאחר 3 שנים הם יזרימו את הרכבים לשוק הפרטי במחירים זולים (כי מלכתחילה הם רכשו את הרכב מאוד בזול).

אם יש למישהוא אינטרס אמיתי להפעיל לובי רציני ובעל משקל לאישור היבוא המקביל, זה לחברות הליסינג.

פורסם
נשאלת השאלה למה עד היום לא הובאו הרכבים המשפחתיים במסגרת הייבוא האישי ומה עלול להשתנות בעקבות הפתיחה של היבוא המקביל. סתם חומר למחשבה.

אל תשווה ד"ר. יבוא אישי זה כאב ראש. צריך לסדר רשיונות יבוא, למצוא מוסך שיחתום שהוא מוכן לטפל, לוותר על אחריות היבואן, לקבל אחריות על הרכב בזמן שהוא בים (ובנמל הזר), ועוד סיכונים שהאזרח הפשוט לא מסוגל לקחת על עצמו (אלא אם הוא הרפתקן ומובטל,אלא שאז אין לו די כסף לתהליך:-) ) ברכבי יוקרה, היו שולי רווח רחבים מספיק כדי שיכנסו לתחום מאכרים שלפחות יארגנו את ההליך.

יבוא מקביל הוא אופרה אחרת לגמרי. אל תשכח שגם בשוק מכשירי החשמל היתה עד לפני 10-15 שנים רגולציה דומה. היה יבואן אחד שהיה מחוייב מתוקף ה"זכיון" הנדיר שקיבל, לייבא חלפים, להחזיק מרכזי שירות וכו'. ומה קרה כשנפתח השוק ליבוא מקביל? (אם לא נחשיב את חריקות ההתחלה של מר סולי סאקל,שאגב היה הלוביסט בתהליך הזה)היום, לא רק שמתחרים על המחיר (ע"ח שולי הרווח של היבואן) אלא גם על השירות. תדפדף לזאפ ותראה. כל יבואן טוען שמעבדות השירות שלו נותנות את השירות הטוב ביותר. (לאותו מוצר בדיוק). אותו דבר יכול לקרות גם ברכב. יהיו סוכנויות גדולות ואמינות שירצו להוכיח שהם שם בשבילך גם אחרי הקניה (מה גם שכאן זה עסק רווחי לא פחות מהמכירה של המוצר) שייבאו מגוון גדול יותר של דגמים כדי לרצות כמה שיותר לקוחות.

אבל איך אמרת? נחיה ונראה.

אני ממש מקווה להיות צודק הפעם.

ורק בגלל שאני חושב שמשפחתית מגולחת ומיושנת טכנולוגית לא צריכה לעלות 130K ש"ח.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני לא ממש מצליח להבין על מה אתה עונה.

בסך הכל אנחנו מדברים על אותם דברים. אני רק מתייחס לכך שרכב בעל תג מחיר לצורך חישוב שווי השימוש חייב גם להימכר לציבור הרחב ולא ניתן להצמיד תג מחיר דמיוני לרכב אשר לא נמכר לציבור כלל וכלל. אזי אני משאר כי תאורטית תהיה האופצייה לקונה הפרטי לרכוש רכב שכזה, אך הדבר לא יהיה אטקתיבי, גם בגלל איכותו הירודו וגם בגלל הקשיים שיהרימו לו בדרך. אגב, גם ללא שום קשיים הרכב כגון רנו סימבול איננו להיט בשוק הפרטי כלל וכלל.

אבל איך אמרת? נחיה ונראה.

אני ממש מקווה להיות צודק הפעם.

ורק בגלל שאני חושב שמשפחתית מגולחת ומיושנת טכנולוגית לא צריכה לעלות 130K ש"ח.

נתקו

אם תוכל להצביע על הגורם השולט בשוק מכשירי החשמל שמזכיר את ליסינג בשוק הרכב - אשמח להסכים איתך וגם להצטרף לתחזיתך האופטימית. בינתיים אני, כאמור, די פסימי.

פורסם

כל יבואן מכשירי חשמל היה "הגורם השולט" בעולם הזעיר של עצמו.

אתן דוגמא מהחיים, מיקסר קיטצן אייד (KITCHEN AID) יובא ע"י ניופאן ושמר במשך שנים על רמת מחירים באזור ה 2800 ש"ח.

היום כשנפתח היבוא המקביל, הוא נמכר ע"י יבואנים אחרים ב 1600 ש"ח! :shock:

אותו מכשיר, אותה רמה, אותו הספק, אותו צבע ב 45% פחות! :shock:

מהכתבות שאנחנו קוראים לאחרונה, מסתבר שיש פער של כ 25K ש"ח ברכב בעלות 110K ש"ח בין המחיר לצרכן (110K) לבין מחיר לחברת הליסינג (85K).

גם ב 85 היבואן מרוויח ולכן אם חברת הליסינג תביא את הרכבים בעצמה, יש לה מספיק "בשר" בין מחיר העלות ועד 110K ש"ח ועדיין למכור בהנחה משמעותית מהיבואן.

אם היבואנים נלחמים ביבוא המקביל בחרוף נפש, זה לא בגלל שהם מפחדים שמוישה זוכמיר יביא מחר לעצמו איזה טויוטה קורולה, או שאיזה עסקן יפתח סוכנות וייבא 40-50 מכוניות בשנה, מה שמפחיד אותם פחד מוות זה חברות הליסינג שבהחלט יכולות להוציא (בחלק מהמקרים) את היבואנים מהמשוואה של יבוא הרכב לארץ בשוק הליסינג ובסקטור הפרטי כאחד.

פורסם

תרשה לי לחלוק על חלק מדבריך, למראות שלכאורה הם מאוד הגיוניים.

נניח כי יבואן מסויים היה מוכר לחברות הליסינג בלבד. אזי ככול הנראה הוא היה מסתפק באיזה משרד ואולי איזה מגרש הדגמה לסוכנים באיזה איזור תעשייה דחוק בעיר פיתוח. אבל מאחר והיבואן מתעסק גם עם שיווק הקימונאי - הוא מחזיק אולמות מהודרים וצבא אנשי המכירות ושירות לקוחות. דברים אלה עולים לא מעט כסף, אומנם אינני יודע להגיד מהו חלקם היחסי במחיר לצרכן. (אני חייב להגיד כי די הרשים אותי הפרסום שקמור מפסידה - דווקא שם הייתי מצפה לשולי רווח הגדולים ביותר). כך או כך ישנה לדעתי דמגוגיה מסויימת בטענות של מימון מחירי הליסינג ע"י הלקוח הפרטי. צריך לנתח דו"חות ומאזנים ע"מ להגיע למסקנה כגון זאת, דבר שלא נעשה ע"י שום כתבה בנושא. הייתי יכול לזרוק טענה הפוכה - הליסינג מממן את הלקוח הפרטי כי יבואנים מסויימים מוכרים את רוב הסחורה בצורה סיטונאית ובכך חוסכים בהוצאות התפעוליות ובזכות זה מסוגלים להכניס רכבים יקרים למסגרת הקבוצות. אבל שוב, אין לנו ניתונים לא להפריך או לא להצדיק גם זה וגם זה.

שוב אחזור על טענותיי לאותן הכתבות. הן זורקות לאוויר מספרים כאלה ואחרים בלי לנקוב בשום דגם מסויים. אזי הקוראים מקבלים את הרושם שישנם שולי רווח של 40% על כל הדגמים, ולא כך הוא הדבר. חלק מהכתבות מציינות כי הממוצע היא בסביבות 20%. אזי ישנם המקרים של 40%, אך ככול הנראה ישנם גם המקרים של כ-10%.

הצרכן הנבון אשר עושה סקר שוק יודע להגיד אילו רכבים אפשר לרכוש בחוכמה במסגרת שיטת הקבוצות ובאילו מקרים הוא יצא פרייער. בשנה הבעל"ט הדבר הזה כנראה יתבטל ועל כך אני קובל.

פורסם

אין חדש תחת השמש, אם אתה רוכש מוצר מסוים בכמות גדולה תקבל הנחה משמעותית על כך.

על אותו משקל, הצרכן הפרטי הקון מממן גם את חברות הליסינג, וגם את מועדוני החבר הגדולים כמו חבר ואירגון השוטרים, ואת ההנחות שהם מקבלים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...