Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

למי שמתמצא בכתובות רציתי לדעת את תהליכי שרשרת האספקה של פורשה מהוצאת חומרי הגלם בטבע ועד המוצר המוגמר.

זה דרוש לעבודה שלי כהנדסאי.:-)

תודה לעוזרים.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

לא תמצא את זה בשום מקום. אף יצרן לא מייצר הכל מאפס. יש לו ספקים לפלדה ואלומניום או טיטניום וכו' יש ספקים לחלקים היקפיים למנוע ולמערכות השונות. מה שכן יש סרטון טוב (של 45 דקות) ששודר גם בערוץ דיסקבורי על כל תהליך היצור של ה פרארי 599 שווה צפייה ויתן לך מושג.

אתר פורשה - קו היצור של פורשה

תנסה להיות יותר ספציפי לגבי מה אתה צריך בדיוק בתהליך הייצור ועד איזו רמת פירוט - יש המון חומר בנושא החל מתורת החומרים לייצור שילדה ועד הסברים פשוטים על קו ייצור של רכבים בכל מקרה מייל לאתר פורשה העולמי לפעמים גם יכול לעזור (לרוב לא מתייחסים :) )

פורסם

בגלל שאני לא צריך לעשות תורה מסיני (אני עושה את העבודה בפאוור פויינט) אז אני צריך הסברים פשוטים ותמציתיים.

אצלנו הקהל בכיתה ייתמקד יותר בשרשרת האספקה מאשר בפורשה עצמה.

וחוץ מזה, אצלנו בכיתה לא מבינים ברכבים מעבר להוצאת רישיון. :lol:

פורסם

אני מאמין שאת יציקות הפלדה/ברזל/אלומיניום מבצעת פורשה בעצמה בכבשנים משלה ולאחר מכן במכבשים משלה כדי לתת את הצורה של הרכב, את הברזל היא כמובן רוכשת מספק חיצוני.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

השאלה היא על איזה רכב אתה מדבר.

הבוקסטר/קאיימן לדוגמא בכלל לא מורכבות ע"י פורשה אלה ע"י חברה מפינלנד (אם אני זוכר נכון).

הקאיין ברובה מיוצרת ברובה ע"י VW עבור פורשה, כאשר במפעל של פורשה עושים בעיקר את הפינישים (במפעל בלייפציג).

ב911, על שלל גרסאותיה, רוב החלקים מגיעים בתפזורת מיצרנים צד ג' ורק מורכבים במפעל של פורשה בשטוטגרט.

הביקור האחרון שלי במפעל של פורשה היה לפני שנתיים+ ככה שאני לא בדיוק זוכר, אבל יש כמה חברי פורום שהיו שם לאחרונה ובטח זוכרים יותר מדוייק ממני.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מה שכן יש סרטון טוב (של 45 דקות) ששודר גם בערוץ דיסקבורי על כל תהליך היצור של ה פרארי 599 שווה צפייה ויתן לך מושג.

יש תכנית זהה (טרי-טרי, שודרה לא מזמן בחו"ל) גם על פורשה. טרם צפיתי בה.

רועי, למפעל ההרכבה הפיני קוראים וואלמט (VALMET).

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

קיימת גם תוכנית כזו על BMW סדרה 6 החדשה .

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

רועי, את הבוקסטר מייצרים בשטוטגרט (יתכן שגם בפינלנד, אני כבר לא זוכר) - ראינו בודדות (בין העדר המוחלט של 911 - על שלל הגרסאות).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני מאמין שאת יציקות הפלדה/ברזל/אלומיניום מבצעת פורשה בעצמה בכבשנים משלה ולאחר מכן במכבשים משלה כדי לתת את הצורה של הרכב, את הברזל היא כמובן רוכשת מספק חיצוני.

אני מאוד בספק אם זה המצב.

רוב היצרנים היום, וביניהם יצרני המכוניות, מבצעים אצלם במפעל רק את מה שמוסיף ערך למכונית ומהווה טכנולוגיה ייחודית ובלעדית.

כבישת פח 'כל אחד' יכול לעשות, ובדר"כ יצרני הרכב יוציאו את העבודה הזאת לספקים חיצוניים.

פעמים רבות גם המנועים מורכבים במפעל אחר, אם כי אני מנחש שבפורשה מייצרים בעצמם את המנועים - אבל כמובן שכל רכיבי המנוע, גם המכאניים וגם האלקטרוניים, מגיעים ברובם מספקים חיצוניים.

למעט חברות כמו בריסטול, אין כבר בתי מלאכה במפעלים שמייצרים בעצמם את כל הרכיבים. ספקים מתמחים יכולים לעשות את זה טוב יותר וזול יותר.

יצא לי להיות בשנה שעברה במפעל של ג'ון דיר במנהיים בגרמניה.

שם הם מקבלים את המנועים קומפלט מבחוץ.

יצא לי גם להיות בפגישות עם כמה יצרני חומרי אריזה מובילים באירופה. חלקם מתמחים בייצור מתקני אריזה והובלה של חלקי רכב לתעשיית הרכב. מדובר במתקנים שמובילים מכלולים שלמים כמו תיבות הילוכים, פנלים מפח, מתנעים, דשבורדים וכו' וכו' שמיוצרים בחוץ.

ולפותח השרשור - תחפש מידע כללי על תהליך ייצור מכוניות. ממילא אך אחד בקהל לא יידע אם זה נכון ספציפית לפורשה או לא.

נ.ב. בתור מי שעוסק בשרשרת אספקה בתעשייה אחרת שקצת דומה לתעשיית רכב מסוג Low volume, אני תמיד נפעם ונדהם איך יצרני הרכב מצליחים למכור לנו מכוניות ברמת אמינות כל כך גבוהה ובמחיר כל כך נמוך.

אנחנו מקבלים את זה כמובן מאליו, אבל זה ממש לא.

וביקשת קישור, אז הנה אחד, אבל אני בטוח שאתה יודע לחפש בגוגל לא פחות טוב ממני.

http://www.duke.edu/web/soc142/team1/valuechain.html

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
רועי, את הבוקסטר מייצרים בשטוטגרט (יתכן שגם בפינלנד, אני כבר לא זוכר) - ראינו בודדות (בין העדר המוחלט של 911 - על שלל הגרסאות).

דבר שאני זוכר בוודאות מהביקור שלי במפעל של פורשה זה שהחלק הגדול של הבוקסטר והקאיימן (באיזור ה70% אם לא יותר) מיוצרים ע"י חברה צד ג',

והרכב מגיע לפורשה רק בשביל הפינישים.

עריכה:

מבדיקה זריזה בויקיפדיה, הבוקסטר מיוצרות בעיקר ע"י VALMET בפינלנד (כפי שיגאל ציין), אך חלק קטן גם מיוצר בשטוטגרט

מהערך על הבוקסטר:

Production of the 986 began at the former Porsche 928 facility in Stuttgart, Germany in 1996.

Valmet Automotive also manufactures Boxsters under contract to Porsche at a facility in Uusikaupunki, Finland.

מהערך על הקאיימן:

Like the Boxster, most Caymans are assembled in Finland for Porsche by Valmet Automotive (the rest are assembled in Zuffenhausen near Stuttgart, Germany).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני מאוד בספק אם זה המצב.

רוב היצרנים היום, וביניהם יצרני המכוניות, מבצעים אצלם במפעל רק את מה שמוסיף ערך למכונית ומהווה טכנולוגיה ייחודית ובלעדית.

כבישת פח 'כל אחד' יכול לעשות, ובדר"כ יצרני הרכב יוציאו את העבודה הזאת לספקים חיצוניים.

פעמים רבות גם המנועים מורכבים במפעל אחר, אם כי אני מנחש שבפורשה מייצרים בעצמם את המנועים - אבל כמובן שכל רכיבי המנוע, גם המכאניים וגם האלקטרוניים, מגיעים ברובם מספקים חיצוניים.

למעט חברות כמו בריסטול, אין כבר בתי מלאכה במפעלים שמייצרים בעצמם את כל הרכיבים. ספקים מתמחים יכולים לעשות את זה טוב יותר וזול יותר.

יצא לי להיות בשנה שעברה במפעל של ג'ון דיר במנהיים בגרמניה.

שם הם מקבלים את המנועים קומפלט מבחוץ.

יצא לי גם להיות בפגישות עם כמה יצרני חומרי אריזה מובילים באירופה. חלקם מתמחים בייצור מתקני אריזה והובלה של חלקי רכב לתעשיית הרכב. מדובר במתקנים שמובילים מכלולים שלמים כמו תיבות הילוכים, פנלים מפח, מתנעים, דשבורדים וכו' וכו' שמיוצרים בחוץ.

ולפותח השרשור - תחפש מידע כללי על תהליך ייצור מכוניות. ממילא אך אחד בקהל לא יידע אם זה נכון ספציפית לפורשה או לא.

נ.ב. בתור מי שעוסק בשרשרת אספקה בתעשייה אחרת שקצת דומה לתעשיית רכב מסוג Low volume, אני תמיד נפעם ונדהם איך יצרני הרכב מצליחים למכור לנו מכוניות ברמת אמינות כל כך גבוהה ובמחיר כל כך נמוך.

אנחנו מקבלים את זה כמובן מאליו, אבל זה ממש לא.

וביקשת קישור, אז הנה אחד, אבל אני בטוח שאתה יודע לחפש בגוגל לא פחות טוב ממני.

http://www.duke.edu/web/soc142/team1/valuechain.html

קצת באיחור... שכחתי להסתכל שוב בשירשור.

בכל מקרה הבאת לי את מה שאני צריך ולא יותר...

אם גם ככה הם לא מומחים גדולים במכוניות אז אנצל את הקישור. :twisted:

תודה גם לשאר. :)

• תוכן חדש...