Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה נכונה בירידה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזכיר לי קורס נהיגה צבאי:

המדריך: לפמפם, לפמפם !

החניך: אבל אין צורך לפמפם, יש ABS !

(הערת Kונדס - גם בלי ABS אסור לפמפם) :nono:

המדריך: לא משנה, תפמפם, תפמפם ! :brickwall:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהיגה נכונה בירידה צריכה להעשות לפי הכללים הבאים :

א. חלוקת תפקידים:

השימוש בבלמים לקביעת המהירות הרצויה.

השימוש בהילוכים ובלימת המנוע לשמירה על המהירות הרצויה.

ב. הבנת הרכב:

ההילוך הנכון בנהיגה בירידה הוא ההילוך שבו תידרש לחיצה של כרבע דוושה על הגז על מנת לשמר מהירות קבועה. הרפיה מהגז תגרום לרידה במהירות, תוספת גז תגרום לעליה במהירות.

אין משמעות לגבי סוג תיבת ההילוכים, הכלל נכון תמיד. אין לנהוג בירידות כאשר הידית במצב D (אלא אם קיים לחצן HOLD או ODD המוריד הילוך אחד והדבר מספיק ביחס לשיפוע הירידה).

בתיבות רציפות בעלות מצב ידני המספק "הילוכים ווירטואליים", יש להשתמש במצב זה.

ג. אופן הפעולה:

כאשר מתקרבים לירידה, יש לנסות ולהעריך את מידת השיפוע ולהוריד לפחות הילוך אחד.

במידה והרכב מתחיל לצבור מהירות למרות הורדת ההילוך, יש לבלום באמצעות דוושת הבלם ולהפחית את המהירות לכזו התואמת את תנאי הדרך, תוך שילוב להילוך נמוך יותר בהתאם לסעיף ב'.

במידה והירידה מתמתנת, ניתן להעלות הילוך ולבצע הערכה מחודשת, תוך הסתכלות למרחק והערכת המשך הירידה.

ד. הערות:

אין צורך להתרגש או לחשוש מהנסיעה בסל"ד מעט גבוה מהרגיל. כל עוד מחוג הסל"ד אינו מתקרב לתחום האדום, אין שום בעיה.

כאשר משתמשים נכון בהילוכים ובבלימת המנוע, השימוש בדוושת הבלם יהיה מועט מאד, אך במידה ונדרשת בלימה חריפה אין לחשוש מלבלום עם דוושת הבלם.

כאשר נדרש מעבר משיפוע מתון במהירות גבוהה לשיפוע חד במהירות נמוכה, ועל כן ונדרשת הורדת מהירות משמעותית, מומלץ לבצע זאת תוך כדי לחיצה לסרוגין על דוושת הבלם (לא בפראות), על מנת לאפשר לבלמים גם זמן קירור תוך כדי ההאטה. זה לא דומה לאותו "פימפום" שגוי של בלימת חירום, אלא פשוט חלוקה של משך הבלימה למספר קטעים ובינהם הפסקות של כשניה עד שתיים. הדבר נכון בעיקר (אך לא רק) עבור כלי רכב כבדים ו/או ישנים.

דני G.

פורסם

חצי קשור:

לי יש טיפטרוניק, ואני חיפאי. בירידה הקשה של הציונות אני תמיד מעביר להילוך שני, וקצת ברקסים פעם ב- , כדי לא לצבור יותר מדיי מהירות .

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נהיגה נכונה בירידה צריכה להעשות לפי הכללים הבאים :

א. חלוקת תפקידים:

השימוש בבלמים לקביעת המהירות הרצויה.

השימוש בהילוכים ובלימת המנוע לשמירה על המהירות הרצויה.

ב. הבנת הרכב:

ההילוך הנכון בנהיגה בירידה הוא ההילוך שבו תידרש לחיצה של כרבע דוושה על הגז על מנת לשמר מהירות קבועה. הרפיה מהגז תגרום לרידה במהירות, תוספת גז תגרום לעליה במהירות.

אין משמעות לגבי סוג תיבת ההילוכים, הכלל נכון תמיד. אין לנהוג בירידות כאשר הידית במצב D (אלא אם קיים לחצן HOLD או ODD המוריד הילוך אחד והדבר מספיק ביחס לשיפוע הירידה).

בתיבות רציפות בעלות מצב ידני המספק "הילוכים ווירטואליים", יש להשתמש במצב זה.

ג. אופן הפעולה:

כאשר מתקרבים לירידה, יש לנסות ולהעריך את מידת השיפוע ולהוריד לפחות הילוך אחד.

במידה והרכב מתחיל לצבור מהירות למרות הורדת ההילוך, יש לבלום באמצעות דוושת הבלם ולהפחית את המהירות לכזו התואמת את תנאי הדרך, תוך שילוב להילוך נמוך יותר בהתאם לסעיף ב'.

במידה והירידה מתמתנת, ניתן להעלות הילוך ולבצע הערכה מחודשת, תוך הסתכלות למרחק והערכת המשך הירידה.

ד. הערות:

אין צורך להתרגש או לחשוש מהנסיעה בסל"ד מעט גבוה מהרגיל. כל עוד מחוג הסל"ד אינו מתקרב לתחום האדום, אין שום בעיה.

כאשר משתמשים נכון בהילוכים ובבלימת המנוע, השימוש בדוושת הבלם יהיה מועט מאד, אך במידה ונדרשת בלימה חריפה אין לחשוש מלבלום עם דוושת הבלם.

כאשר נדרש מעבר משיפוע מתון במהירות גבוהה לשיפוע חד במהירות נמוכה, ועל כן ונדרשת הורדת מהירות משמעותית, מומלץ לבצע זאת תוך כדי לחיצה לסרוגין על דוושת הבלם (לא בפראות), על מנת לאפשר לבלמים גם זמן קירור תוך כדי ההאטה. זה לא דומה לאותו "פימפום" שגוי של בלימת חירום, אלא פשוט חלוקה של משך הבלימה למספר קטעים ובינהם הפסקות של כשניה עד שתיים. הדבר נכון בעיקר (אך לא רק) עבור כלי רכב כבדים ו/או ישנים.

דני G.

כל הכבוד על ניסוח התשובה המפורטת

קשה לי עם סעיף ב', אתה דורש להיות בהילוך שבו תידרש לחיצה של כרבע דוושה על הגז על מנת לשמר מהירות קבועה.

גם ככך הסל"ד בירידה גבוהה, כמו שצינת, וגם הדלק ילך יותר, אז עוד להוסיף לזה גז? אם ההילוך גבוהה יותר ושומר על מהירות נכונה בלי גז, וגם אם הרכב קצת צובר מהירות זה לא נורא . והשימוש בסעיף ד' הוא הדרך הנכונה לנהוג בירידה בכל רכב.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מבין מהשרשור שעדיף לצלוח ירידות עם הילוך אוטומט משולב על D. אין זה נכון שמבחינת צריכת דלק כשהטורים בניוטרל על 1000 סל"ד הצריכה נמוכה יותר מאשר שהטורים על 3000 סל"ד כשההילוך משולב? ככל שהמהירות גוברת בירידה תצרוכת הדלק גדולה יותר בגלל שהטורים גבוהים יותר. האם לא כן?

פורסם

בנסיעה בירידה (בהילוך משולב (D, HOLD, 1,2,3 )הסל"ד הוא "פסיבי". מערכת ההנעה עודבת כביכול הפוך, הגלגלים מסובבים את המנוע (אם מישהו לא מבין תגידו ואני אפרט).

בניוטרל, המנוע אינו מחובר לגלגלים והמנוע צריך "כח" כדי להמשיך לעבוד (סל"ד סרק), לכן מתבצעת הזרקת דלק, כדי לשמור על אותו סל"ד.

זה שבזמן ירידה כשמשלבים היולוך הסל"ד עולה ל2000-3000-4000 לא אומר שמתבזבז יותר דלק מאשר ב1000 סל"ד בניוטרל.

מקווה שהניסוח מובן, קצת קשה לי להתבטא כלכלך מוקדם בבוקר.

בנימה אחרת, עלתה לי שאלה בעקבות כמה דיונים בנושא. הרי ידוע שלכל חלק "אורך חיים" מסויים, במקרה של גיר (אל תתפסו אותי במילה) יש בכביכול "מספר העברות מסויים" שהוא מסוגל לעשות לפני שהוא מחזיר את נשמתו לבורא. וגם לבלמים יש *X שווה נוחסא מאוד מאוד מסובכת של ק"מ בלימה ביחס לעוצמת לחיצה על הדוושה* פעמים שאפשר לבלום איתם עד שאלה ידרשו החלפה.

אז מה בעצם עדיף, שמירה על הבלמים (זולים וקלים להחלפה, אך נשחקים יחסית במהירות) או על הגיר (עמיד יותר אך הרבה יותר יקר ומסובך להחלפה)?

ועוד שאלה, "בלימה בירידה" מבחינה של הורדת מהירות (בין אם לפני פנייה או ברידה או לפני פנייה בירידה) מומלץ ע"י בלמים (והחזקת מהירות ע"י הילוך) או ישר שילוב להילוך נמוך (ובלימה עם המנוע)?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני מבין מהשרשור שעדיף לצלוח ירידות עם הילוך אוטומט משולב על D. אין זה נכון שמבחינת צריכת דלק כשהטורים בניוטרל על 1000 סל"ד הצריכה נמוכה יותר מאשר שהטורים על 3000 סל"ד כשההילוך משולב? ככל שהמהירות גוברת בירידה תצרוכת הדלק גדולה יותר בגלל שהטורים גבוהים יותר. האם לא כן?

לא הבנת נכון, אני מציע שתקרא שוב את התשובה המעולה של דני G.

לגבי צריכת דלק - מכוניות מודרניות לא צורכות דלק כשנוסעים בירידה בהילוך בלי ללחוץ על הגז. היה על זה שרשור מעניין פעם. בכל אופן, עדיף לשכוח מצריכת הדלק בנסיעה בירידה (שהיא בכל מקרה נמוכה מאוד) ולחשוב על בטיחות.

פורסם

ועוד שאלה, "בלימה בירידה" מבחינה של הורדת מהירות (בין אם לפני פנייה או ברידה או לפני פנייה בירידה) מומלץ ע"י בלמים (והחזקת מהירות ע"י הילוך) או ישר שילוב להילוך נמוך (ובלימה עם המנוע)?

בלום בעזרת הבלמים עד למהירות שמתאימה לצורך הורדת הילוך שפויה, ואז הורד הילוך. כך לא תיצור לגיר בלאי מוגבר. בכל מקרה, הבלאי שיגרם לגיר עקב שימוש בו בירידה קטן משמעותית מהבלאי שיגרם לעור הגוף ולאיברים הפנימיים שלך, אם תמצא את עצמך במהלך הירידה משתמש בבלמים שהולכים ודועכים עד כדי חוסר תפקוד ואי יכולת לעצור.

לבחור ששאל אם אסור להעביר הילוכים באוטומט בזמן נסיעה - ברור שמותר ואף מומלץ בעליות וירידות.

דני G.

פורסם
שאלה: אבל אסור להעביר הילוכים באוטומט במהלך הנסיעה, לא כך?

אסור להעביר ל-R. רצוי גם לא ל-P ואין כל טעם להעביר ל-N. יתר המצבים נועדו בשביל שישתמשו בהם. רק לשם הסקרנות, מאיפה הרעיון המוטעה הזה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בלום בעזרת הבלמים עד למהירות שמתאימה לצורך הורדת הילוך שפויה, ואז הורד הילוך. כך לא תיצור לגיר בלאי מוגבר. בכל מקרה, הבלאי שיגרם לגיר עקב שימוש בו בירידה קטן משמעותית מהבלאי שיגרם לעור הגוף ולאיברים הפנימיים שלך, אם תמצא את עצמך במהלך הירידה משתמש בבלמים שהולכים ודועכים עד כדי חוסר תפקוד ואי יכולת לעצור.

לבחור ששאל אם אסור להעביר הילוכים באוטומט בזמן נסיעה - ברור שמותר ואף מומלץ בעליות וירידות.

דני G.

מה אתה מגדיר כ"שפוי"? כי לדעתי אם אני מוריד הילוך וגורם למנוע לעלות ל3500-4000 סל"ד זה דיי שפוי

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ככה ידוע לי.

אז אפשר להעביר באוטומט הילוכים במהלך הנסיעה מ-L ל-S ול-D וגם להיפך? זה לא הורס כלום?

מן הסתם, עדיף לך לא להעביר ל-L, למשל, במהירות גבוהה מדי (כזאת שבה הסל" יעבור את הקו האדום). בשביל זה צריך לדעת עד לאיזו מהירות "נמשך" כל הילוך - ה-L, בד"כ, מגביל את התיבה לראשון בלבד. לכן, ד"א, בד"כ ירידה למצב זה מחייבת לחיצה על הנצרה בעוד ממעבר בין מצבים אחרים לרוב לא מחייב זאת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...