Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד חשבתי שאם כאשר אני נותן זכות קדימה ויש רכב שלא נמצא בתיב שאני נכנס אליו (כמו בתמונה) אז אני יכול לנסוע.

אבל היום בבוקר קרה דבר מעניין, היה בדיוק המצב המתואר בתמונה ולקראת סוף פניה שמאלה שלי צפר לי הנהג במכונית הכחולה וראיתי שהוא עבר לנתיב שלי בגלל שבהמשך הדרך (בערך 200-300 מטר) חנו מכונית. אני חושב שאם הוא היה נכנס בי, הוא היה אשם כי לכעורה בעיה שלו שהוא עובר לנתיב שבו מכונית לפניו מסיימת פניה או שאני באמת צריך לתת זכות קדימה לכל הנתיבים כדי שלא יקרו מצבים כאלה?

תודה מראש לעונים.

74257093.jpg

פורסם

אכן נושא מעניין,גם לי קרה מקרה דומה,נכנסתי כבר לנתיב ואז טמבל אחד שהיה בימיני החליט שהוא עובר לנתיב שלי בדיוק שאני נכנס,אני בלמתי והוא זז בשנייה האחרונה ימינה,רק שבמקרה שלנו לא חנו מכוניות על הנתיב וחסמו את הכביש.

פורסם

כן, אבל מכאן נובעות 2 בעיות

1. כשאני נותן זכות קדימה, אני לא מחפש מכשולים שנמצאים במרחק לא סביר ממני ויכולים לגרום להחליף נתיב למכוניות אחרות.

2. אם הוא היה נכנס בי, אני הייתי אשם, א. כי אני נהג חדש. ב. הוא היה טוען שלא החליף שום נתיב ונסע בנתיב השמאלי כל הזמן.

פורסם

אין קשר להחלפת נתיב, אתה צריך לתת זכות קדימה לכל רכב שעובר מימינך ובנוסף יש לך תמרור המורה על כך.

זה אומר שכל רכב שעובר בכביש שאתה משתלב אליו ואתה מפריע לו לעבור חייב לקבל זכות קדימה, במידה והייתה תאונה אתה היית האשם היחיד בכך שלא נתת זכות לרכב הבא ימינך ובכך שלא צייתת לתמרור "תן זכות קדימה"

פורסם

אין מצב, אני צריך להשתלב בתנועה בלי להפריע לתנועה, ז"א בלי לגרום למכוניות אחרות לסטות/ להאט. אם המכונית הכחולה ממשיכה במסלולה אז אני משתלב.

אני אתן לך דוגמא נגדית - פניה ימינה לכביש עם 5 נתיבים מפוצץ במכוניות, אתה תתן זכות קדימה קדימה לכל הנתיבים או רק לנתיב שאתה נכנס אליו?

פורסם

מתעלק על השרשור,יש מקרה דומה ואף מורכב יותר ביציאה מכיוון ביג קרית אתא דרך המפעלים לכיוון קרית אתא.

אחד מחברינו,שנתפס שם על עבירה דומה- נאמר לו שעליו לחצות את הצומת במהלך אחד בלבד כלומר אסור לחצות חצי צומת עד האמצע נניח,ולחכות שבצד שני יהיה פנוי.

בצומת,שאני מדבר עליו המצב מורכב יותר שכן חוץ מהשרטוט הנ"ל,יש נתיב נוסף המיועד לפנייה שמאלה (לאלו הנוסעים בצד ימין של הצומת,היכן שממוקמת המכונית הכחולה :כלומר יש לאלו הבאים מימין 3 נתיבים- 2 נוסעים ישר ואחד שמאלה) כאשר למעשה למי שיש " עצור" בפניייה שמאלה מחוייב בזכות קדימה עפ"י החוק לרכב הבא ממול בלבד.

להזכירכם- לרכב המגיע לצומת יש תמרור תן זכות קדימה בלבד, שהוא יותר שיקול דעת מאשר תמרור עצור והמצב מוזר ומביך בצומת הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כאשר למעשה למי שיש " עצור" בפניייה שמאלה מחוייב בזכות קדימה עפ"י החוק לרכב הבא ממול בלבד.

איפה זה כתוב בחוק ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תיקון חשוב וכיוון שכתבתי זאת ללא תשומת לב מספקת אתקן:- בצומת ללא תמרורים בפניה שמאלה יש לתת זכות קדימה לרכב הבא ממול.

אמיר,הבעיה בצומת הזה מסובכת,אם אתה עובר לפני הבחור,שעומד ב"עצור" אין לך שדה ראייה והרי אתה אמור להיכנס במקרה שלי לכביש חד סיטרי כלומר לנתיב השמאלי.(מדו סיטרי לחד סיטרי).

היכן נמצא הנתיב השמאלי שעלי להיכנס אליו ? הוא כביכול מתנגש עם הבחור שיש לו תמרור עצור ויוצא כאשר הוא מסתכל רק על התנועה ממול כך שזה לא החוק,אלא מה שקורה בפועל.

השרטוט מסביר טוב יותר את הבעיה בצומת ותוסיף לשרטוט,שהבחור העלה נתיב נסיעה נוסף בצומת (לא היכן שנמצא תמרור האט) ותקבל תסבוכת .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...