Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום בשעה טובה ומוצלחת קבלתי את המכונית החדשה שלי - גולף, דור 6, TSI מנוע 1.4 עם 122 כוחות סוס.

הייתי שמח לקבל מידע לנושאים הבאים.

- אני מתעניין במגני רוח לכל הדלתות

- חלונות כהים (כאלו שגם יחשירו את מה שקורה בתוך הרכב, יגנו מפני אור השמש וגם יגנו מפני חום השמש)

- אני מחפש בנרות דיגלון קטן של VW/גולף עבור הצבה על השימשה הקדמית.

- מסיעה נכונה עם הגיר הקיים ברכב - DSG

- נסיעה נכונה עם מגשי הטורבו (שמעתי כל מיני דברים על תחילת הנסיעה וסיום הנסיעה).

שמעתי שאתם התותחים בחברה הישראלית לדבר ולכן אני מבקש את עזרתכם :)

אודה לעזרתכם.

פורסם
שלום רב,

היום בשעה טובה ומוצלחת קבלתי את המכונית החדשה שלי - גולף, דור 6, TSI מנוע 1.4 עם 122 כוחות סוס.

הייתי שמח לקבל מידע לנושאים הבאים.

- אני מתעניין במגני רוח לכל הדלתות

- חלונות כהים (כאלו שגם יחשירו את מה שקורה בתוך הרכב, יגנו מפני אור השמש וגם יגנו מפני חום השמש)

- אני מחפש בנרות דיגלון קטן של VW/גולף עבור הצבה על השימשה הקדמית.

- מסיעה נכונה עם הגיר הקיים ברכב - DSG

- נסיעה נכונה עם מגשי הטורבו (שמעתי כל מיני דברים על תחילת הנסיעה וסיום הנסיעה).

שמעתי שאתם התותחים בחברה הישראלית לדבר ולכן אני מבקש את עזרתכם :)

אודה לעזרתכם.

מגני רוח אמורים להיות בכל חנות לאביזרי רכב. וזה לרוב גם לא כל כך יקר.

חלונות כהים - חכה להמלצות על בעלי עסק. ניתן גם לעשות באופן עצמאי ע"י הדבקה - לא מומלץ למי שלא התנסה בעבר, בגלל בעיית בועות האוויר. רק לא לשכוח שמותר לעשות רק בחלונות המושבים האחוריים. לא מקדימה.

לגבי דיגלון אין לי מושג, אני אפילו לא יודע על מה מדובר.

DSG- גיר ידני בעל תפעול אוטומטי. הגדרה פשוטה וכמעט נכונה.

איך משתמשים בו ? סע כמו בגיר אוטומטי, אך בעליות וכו' כדאי לעשות זינוק בעלייה, לרוב הרכב מתדרדר מעט ממש בדומה לגיר ידני. (למיטב זכרוני בדור השישי של הגולף, בגיר 7 הילוכים נוספה מערכת למניעת דירדור שמונעת את התופעה.).

נ.ב - ייתכן ולעיתים בעצירות ברמזורים ופקקים, כל תאוצה קטנה עשויה להגיע ביחד עם קפיצה קטנה (או גדולה. זה משתנה) של הרכב. הסיבה לכך היא שבגלל שהגיר בבסיסו ידני לעתים הגלגלים מסתובבים במהירות איטית מדי עבור המנוע, המחשב של הגיר "מתבלבל" ושולח כמות דלק גדולה יותר במטרה לשמור את המנוע דולק, וזה מה שגורם לקפיצה. זה לפחות ההסבר המקובל.

לגבי הטורבו - תחילת נסיעה אין משהו מיוחד. סוף נסיעה לחכות 20-30 שניות במצב סרק ובטורים נמוכים לפני כיבוי המנוע. זוהי פעולה פשוטה כל כך, אך אנשים רבים לא מתייחסים אליה והיא עשויה לתרום לאורך חיים ארוך מאוד למגדשים.

מזל טוב, רכב מצוין. :-)

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
לגבי הטורבו - תחילת נסיעה אין משהו מיוחד. סוף נסיעה לחכות 20-30 שניות במצב סרק ובטורים נמוכים לפני כיבוי המנוע. זוהי פעולה פשוטה כל כך, אך אנשים רבים לא מתייחסים אליה והיא עשויה לתרום לאורך חיים ארוך מאוד למגדשים.

מומלץ לחכות דקה ואפילו שתיים.

תתחדש וסע בזהירות :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני מציע שתפנה לצ'מפיון ותשאל אותם לגבי המלצות. בעיקרון, ההמתנה לאחר הכיבוי נועדה לאפשר שימון של הטורבו שייתכן ועבד קשה בדקות שלפני סיום הנסיעה. אבל הדגש משתנה אם מדובר בטורבו או סופר-צ'ארג'ר, ולכן הייתי שואל את צ'מפיון או בודק בספר הרכב.

לי יש את ה- 160 ולא המליצו לי על כלום. זה לא אומר שאני לא עושה זאת בהתנדבות אם נסעתי "חזק" לפני העצירה הסופית בבית. מצד שני, אני גר בלב ת"א, כך שלא ממש ניתן לנסוג "חזק" באזור של הבית ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מומלץ לחכות דקה ואפילו שתיים.

תתחדש וסע בזהירות :wink:

זה נשמע לי קצת מוגזם. אחרי הכל, השמן לא צריך לעבור קילומטרים עד שהוא מגיע למגדש :|

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אלון, זאת הוראה שקראתי בעבר (אני חושב שזה היה בספר רכב של איביזה 1.8T).

כולה דקה/שתיים - לא כזה סיפור. בהחלט אפשר "לשרוד" את זה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תלוי איך נסעת. אם לפני העצירה נסעת בסרק אז גם חצי דקה זה מספיק, אם היית בסל"ד גבוה אז דקה זה זמן מועט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אך בעליות וכו' כדאי לעשות זינוק בעלייה, לרוב הרכב מתדרדר מעט ממש בדומה לגיר ידני. (למיטב זכרוני בדור השישי של הגולף, בגיר 7 הילוכים נוספה מערכת למניעת דירדור שמונעת את התופעה.).

נ.ב - ייתכן ולעיתים בעצירות ברמזורים ופקקים, כל תאוצה קטנה עשויה להגיע ביחד עם קפיצה קטנה (או גדולה. זה משתנה) של הרכב. הסיבה לכך היא שבגלל שהגיר בבסיסו ידני לעתים הגלגלים מסתובבים במהירות איטית מדי עבור המנוע, המחשב של הגיר "מתבלבל" ושולח כמות דלק גדולה יותר במטרה לשמור את המנוע דולק, וזה מה שגורם לקפיצה. זה לפחות ההסבר המקובל.

מערכת למניעת דירדור קיימת בגולף TSI כבר מהדור החמישי, ששווק עם 6 הילוכים.

"ביחד עם קפיצה קטנה"? באיזה רכב? גש למוסך ובקש מהם שיעשו לך עדכון תוכנה. במידה וזה לא עוזר, שיחליפו לך את המוח ("מוחטרוניק". לא לך, לגיר). לא אמורה להיות שום קפיצה.

פורסם

מגדש טורבו מסתחרר בסל"ד גבוהה. משהוא כמו 20-30K סל"ד. ברגע שמכבים את המונע משאבת שמן מפסיקה לפעול. אם הטורבו עבד לפני כן קשה והיה בסל"ד גבוהה, זה עלול לגמור אותו ( יצא לי להגיע לבני ברק על גרר עם טורבו גמור). לכן אחרי נסיעה מאומצת רצוי להמתין מאט זמן כדי שהטורבו יוריד טורים. אין קשר למרחקים בצנרת. כנ"ל בתחילת הנסיעה. רצוי לא לתת בראש על הסיבוב של הסוויץ' אלא להמתין זמן מה כדי שמשאבת שמן תתחיל לשמן את הטורבו היטב. זה מה הוסבר לי בצ'מפיון אחרי שהחליפו על חשבונם טורבו שעשה 35K לפני שהחזיר את נשמתו לבורא.

ישנם פטנטים מיוחדים שלמרות שמכבים את המנוע עדיין מפעילים את המשאבה. אני חושב שבסובארו WRX יש כזה. לכן שם לא איכפת לכבות את הסוויץ מיידי. יש מצב שTSI מצוייד במנגנון כזה ולכן אין צורך בתחזוקה מיוחדת.

פורסם

אפשר להתעלק ולשאול כמה שאלות ל טכיות על דור 6 1.6?

יש שם בגירסא הכי בססית חיבור לBT?

ולמה לעזאזל זה מעביר לי טראפיק ריפורט ומתחבר לקוראן FM??

תודה!

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

הגולף החדשה שברשותי היא דור 6.

ועל פי מה שנאמר לי יש לה את ידית ההילוכים DSG עם מצמד כפול, אך למרות זאת לפחות בדגם הפשוט של ה-1.4 עם 122 כוחות סוס, היא עדיין מידרדרת בעליות - הדבר מורגש היטב, אולי מכיוון שהמישקל העצמי של הרכב בין כה גבוהה.

יש לה גם כן את הקפיצות שציינתם, וצריך לציין שהיא הגיע ארצה לפני שבועיים בדיוק - חיכיתי לה זמן רב, אז אני מניח שהמחשב שלה אמור להיות מעודכן.

מבחינת פליקס - שמהם רכשתי את המכונית, נימסר לי שרצוי להמתין כ-דקה בסיום הנסיעה.

אך אם יש משהו שלמדתי, לעולם אל תיסמוך ב-100% ממי שמכר לך רכב.. הם תמיד יחפשו שתבוא אלייהם למוסך :) לפחות ברכבים גרמניים, זו הגולף ה-3 שלי, מפליקס, חדשה חדשה... ב-7 שנים האחרונות.

מבחינת הדיגלון - אני מחפש דיגלון קטן שניתן להדביק לשימשה הקדמית, זה דיי נדיר, לפחות לידיעתי - הוא נידבק לשימשה עם החתיכת גומי השקופה - כמו זרוע של דיבורית, אני מחפש דיגלון של VW או גולף... :)

מבחינת השחרת חלונות, הבנתי שיש מספר סוגים, כאלו שמונעים חום ומשחירים את הסביבה הפנימית (בסוג הזה אני חפץ) אך אין לי מושג לשמו והמחיר המשוער בשוק - ואני אתן למישהו מקצועי להתקין לי...

בנוסף, חשבתי שכבר מותר להתקין חלונות כהים בחלונות הקדמיים, לפחות זה מה שנימסר לי בפליקס.

החלון היחידי שאסור זה השימשה הקדמית - לפחות לטענתם, אשמח לשמוע אם זה אחרת.

תודה על עזרתכם!!

פורסם

neon turtle, כידוע לי אתה תקבל גם את המערכת שאני קבלתי, RCD510.

אתה יכול להוסיף למערכת תוספת של BT מקורית או חלופית בעלות דיי גבוהה - לדעתי עדיף לקנות דיבורית בעצמך ב-200 שקלים גג.

ולגבי דיווחי התנועה, אין לי מושג, גם אני פעם ראשונה נתקלתי בזה היום... אגב במערכת גם יש אפשרות להפעיל את ה-BT, תחת מצב SETUP, MEDIA.. אבל הפלא שלי לא מצא שום קישור =\

ואם יש לך אחת חדשה, תתחדש!

פורסם

Ahbarony, אתה עובד או לקוח שלהם? דודו/דודי, אינני זוכר את שמו של המתקין שלהם הוא שאמר לי.

• תוכן חדש...