Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדם מוכר רכב אחרי תאונה לפירוק. הרכב הורד מהכביש.

אם אני מעוניין לקנות את הרכב למטרת חלקים אז אני מבין שאפשר להסתפק בהסכם כתוב.

אם אני ארצה בעתיד להשתיל את המנוע מהרכב התורם, האם הסכם זיכרון דברים עם הקונה יספיק או שצריך להעביר בעלות בדואר?

פורסם

לא משנה מהיכן הגיע המנוע - חדש מהיבואן, משומש מסוחר ח"ח, נפל מהירח או הורד מרכב גרוט - בכל מקרה, הרכבת המנוע חייבת להתבצע אך ורק על ידי בעל מקצוע מוסמך.

בעל מקצוע מוסמך שמרכיב מנוע, חייב לדווח על השינוי למשרד התחבורה ואת זה הוא עושה ע"י שטר מכר למנוע.

אם אתה קונה רכב לחלקים, עדיין תצטרך לכתת רגליך למוסכניק מוסמך בכדי שימלא שטר מכר למנוע וידווח על-כך. המשמעות של חתימה על שטר המכר הזה, היא גם בכך שהמוסכניק נושא באחריות להרכבת המנוע ברכב, לפיכך, אני לא בטוח שכל מוסכניק יסכים לחתום על הרכבה של מנוע שלא הוא ביצע ולשאת באחריות כלשהי למקור המנוע ולאיכות ההרכבה.

אולי בהבנה הדדית הוא לא נושא באחריות כלפיך, אבל אם תוך כדי נסיעה המנוע פתאום יפול על הכביש וכתוצאה מכך תגרם תאונה עם נפגעים, סביר להניח שהוא יצטרך לתת הסברים מה ולמה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא יודע להרכיב מנוע והרכב שבכוונתי לקנות ישמש בעיקר לחלקי חילוף שונים.

השאלה אם עכשיו אני קונה את הרכב עם טופס זכרון דברים פשוט, האם בעוד כמה שנים ארצה להתקין את המנוע מהרכב המפורק או למכור את המנוע, האם אצתרך לחפש את הבעלים הקודמים?

פורסם

בעל הרכב הרשום צריך לגשת למשרד הרישוי עם רשיון הרכב ות.ז ושם לבצע הליך של הורדת רכב מהכביש לצורכי פרוק לחלפים והוא מקבל רשיון רכב ורוד המשמש אסמכתא לחלקים שתפרק מהרכב שאינם גנובים.

קנה הרכב מבעחיו כשהוא מוסר לך רשיון הרכב הורוד ומכתב/אישור למכירה.

בברכה - רפי לין

פורסם

אז במידה ובעל הרכב הוריד הרכב מהכביש (רישיון ורוד), לא צריך הליך של העברת בעלות ביני לבינו? הוא פשוט מעביר לידי את הרישיון?

• תוכן חדש...