Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מה הסטטוס הנוכחי של חובותיו של יבואן רכב להחזיק מלאי?

אני זוכר שפעם היתה חובה להחזיק חלקים במלאי בארץ לרכבים שעלו לכביש לפני פחות מ7 שנים.

האם זה השתנה?

מותר ליבואן לא להחזיק את החלק בארץ אלא רק לייבא לפי הזמנה של לקוח?

תוך כמה זמן על היבואן לספק את החלק?

יש לי צינור מים באוטו שאולי נוזל ואולי לא, וייתכן שבעתיד יהיה צורך להחליף אותו.

אומרים לי שכל עוד לא הזמנתי ספציפית לצורך ביצוע העבודה הם לא מביאים.

הבעיה היא שאני עלול להזדקק לו בדחיפות ואז יקח 21 יום להביא אותו.

מה עושים?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מה עושים?

בברה"מ היה נהוג לאגור חלפים לרכב, כדי שבמקרה שיהיה צריך החלק יהיה במלאי. גם בארץ כדאי לעשות את זה, כי יבוא של חלפים מחו"ל לוקח הרבה זמן. ד"א, במקרה של תקלה בדואר אויר יכול להגיע תוך שבועיים.

צינור מים זה לא חלק שעולה מיליונים, ממליץ לאגור אותו במקרה שאתה יודע שבקרוב תצתרך אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

991 שקל לפני מע"מ.

אמנם לא מליונים אבל עדיין לא בדיוק זול.

עדיין לא קיבלתי תשובה חד משמעית לשאלה שלי לגבי חובת היבואן: האם הוא חייב להחזיק מלאי בארץ, או שמותר לו להביא חלקים רק לפי הזמנה תוך 21 יום?

פורסם
991 שקל לפני מע"מ.

בהחלט יוצק משמעות לביטוי "קיבלתי את הצינור"

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

עקרונית כן יש חובה אך אין חובה שבכל רגע נתון יהיו לו את כל החלקים! . הוא כן חייב לדאוג לספק לך בזמן סביר כלשון החוק - ומה הוא זמן סביר זה כבר משהו אחר אבל ההגיון אומר מכיוון שהחלקים לא מיוצרים בארץ אז זמן סביר זה זמן המשלוח מחו"ל.

הנושא ל 7 שנים זה לא אומר שיהיו לו את כל החלקים במלאי כל הזמן אלא שהוא חייב לדאוג לספק לך חלפים לרכב עד 7 שנים מגמר ייצור הדגם או יותר נכון מגמר היבוא של אותו הדגם,שלרוב זה חופף (וכמובן בזמן חיי הדגם)

פורסם

אכן קליאו ספורט.

מדובר בצינור מים תחתון.

הרכב איבד נוזל קירור.

בבדיקה בלחץ נמצאו 3 מוקדים: רדיאטור, מיכל עיבוי, והצינור הזה.

הרדיאטור והמיכל הוחלפו. כרגע הרכב לא מאבד נוזל קירור, לפחות לא בכמות משמעותית.

כרגע נראה שהצינור לא נוזל.

פורסם

אם אתה ישן עכשיו, בסוף תשלם גם 991 ש"ח + מע"מ וגם תחכה עם רכב מושבת עד שהחלק יגיע מחו"ל. זה כמו לאכול את הדג המסריח, לשלם עליו ולהיות מגורש מהעיר.

עכשיו הזמן לחפש מכר שנוסע לצרפת או אתר אינטרנט שמוכר את החלק, ותשלם משהו כמו (להערכתי) 250 ש"ח.

אני מנהל את כל תחזוקת הרכבים שלי כך, שאני משתדל לצפות מראש מה יזדקק להחלפה ודואג להזמין אותו בזמן מחו"ל. אפילו פילטרים לטיפולים.

בארץ אני קונה חלקים רק במקרה חירום, אחרת הייתי מתרושש מזמן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם כרגע אין נזילה או שהנזילה עדינה ביותר, זה האות להתחיל לחפש את החלק הזה ברשת.

יש כמה מוכנים באיביי שהם למעשה מוסך מורשה של רנו באירופה שיכולים לשלוח לך את החלק לפי מק"ט.

המשלוח יהיה לא זול אבל אני מאמין שהמחיר יהיה נמוך יותר מהמחיר בארץ.

אז אם יש זמן והרכב לא עומד, הרשת היא הפתרון!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...