Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני כנראה שאין לך מושג איך עובדת מערכת המשפט בישראל. אז כן הפנים היפות וסגנון הדיבור במיוחד במשפטם מסוג זה קובעים המון!!! השופט בעצמו אומר שהוא התרשם מהאישה שאין לה מה לשקר.

אני דווקא מבין מעט. ברור לי שצורת הדיבור וההתנהלות (גם של עורכי הדין, שחלקם באמת מטומטמים/עילגים להחריד) משפיעה על ההתרשמות של השופט. גם ברור לי שלא תמיד ניתן להגיע לאמת. שלא יהיה ספק - גם לדעתי פסק הדין הזה מטופש להחריד. אני פשוט, בניגוד לרבים אחרים כאן, מנסה לרדת גם לסוף דעתו של השופט ולא ישר לצעוק שהוא מטומטם או מושחת. נראה לי שבמקרה הזה מה שאמר דניG הוא נכון - השופט פשוט לא מבין מספיק בנושא (וגם המשטרה לא, כנראה) בשביל לפסוק נכון. אני מכיר מקרים דומים לזה (רק מתחומים אחרים) דרך חברה שלי שלומדת משפטים, למשל בפסקי דין על זכויות יוצרים ליצירות אומנות, או בפסקי דין בתחומי האינטרנט והטכנולוגיה. זו אכן בעיה רצינית. מכאן ועד להאשים את כלל מערכת המשפט בטיפשות או שחיתות - הדרך ארוכה (לפחות צריכה להיות...)

לא מסכים אתך.

אומנם אני לא מבין במשפט, אבל בין אם הבלמים היו תקינים או לא, זו עדיין עובדה בלתי מעורערת שהיא עברה באור אדום, וזו עובדה בלתי ניתנת לערעור שהמעבר שלה באור אדום גרם לתאונה.

אז ממה בדיוק היא זכאית?

בהנחה שהעבירה בה היא הואשמה היא מעבר באור אדום (ובטח גם גרימת תאונה ולא יודע מה עוד), היא בהחלט אשמה, גם אם הבלמים היו לא תקינים.

היא זכאית מחמת הספק שמערכת הבלמים הייתה תקולה. כאמור, צריך להיות שופט אטום לחלוטין בשביל לפסוק כך, אבל לך תדע את מערכת השיקולים של השופט ואת העובדות כפי שהן הוצגו במהלך המשפט (פסק הדין לא מספר את כל הסיפור, אני בטוח). כמובן שאני ואתה היינו פוסקים אחרת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בפס"ד כ"כ מטומטם ומקומם לא נתקלתי.

האישה בעצמה העידה- היא ולא סוסה- שהיא ידעה שמשהו כנראה לא בסדר במכונית, ובכל זאת החליטה למשוך עד הטסט, והשופט בחר להתעלם מכך.

במבחן האדם הסביר היא עמדה.

היא פנתה למוסך שהוא הסמכות המקצועית שאמר לה שהרכב תקין. מעבר לזה אף אדם ממוצע לא צריך לעשות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המוסך לא אמר לה שהרכב תקין, אלא אמר לה להמשיך לנסוע עד המבחן השנתי. לא סביר שהמוסכניק יגיד כזה דבר, והיה לה מספיק זמן להמציא את זה עד המשפט.

אבל גם אם אכן המוסכניק אמר את מה שאמר, נהיגה ברכב לא תקין היא עבירה מסוג אחריות קפידה, שבה לא צריך להוכיח שהנהג התרשל.

השופט חושב שיש רק 2 מצבים: לגנוב את האור האדום, או לעצור באדום. אבל גם יש מצב שלישי- לעבור באדום בהיסח הדעת. וברור שהיא לא חפצה להתאבד, אבל עוד הרבה אנשים שלא חפצו להתאבד עברו באדום וכן הורשעו. לא צריך לרצות להתאבד כדי לעבור באדום.

פורסם

אני בכלל חושב שהמשטרה כשלה, מ"א לא היה צורך בבדיקה מקיפה?! זה תאונה והנהגת קיבלה זימון לבימ"ש, בדיקה יסודית זה המינימום הדרוש.

• תוכן חדש...