Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולרוברטו קולאוטי : דירה ב500K ש"ח ?

בדימונה ב800K אפשר לקנות וילה דנדשה(פרוייקט שנבנה עכשיו), 4 חדרים 100 מ"ר עם גינה של (תחזיק בכל הכוח) 304 מ"ר. ואופציות מוכנות להשלמת בניית המגורים ל170 מ"ר.

פורסם

בהנחה שאתה אדם מחושב ורציונאלי (ונראה שכך, אם הצלחת לחסוך סכום שכזה והעלית את שאלתך בפורום), ההחלטה תלויה במספר משתנים ובהם:

1. מצב משפחתי - כמה נפשות בבית ומה הגילאים והצרכים שלהם. כמו כן, יש להתחשב בתוכניות עתידיות בתחום המשפחתי, כגון כוונה להביא ילד/ים (נוספ/ים) בעתיד הקרוב.

2. סטטוס דיור - האם יש בבעלותך בית? היכן? מה ערכו? האם הוא מספיק לצרכים המשפחתיים בעתיד הנראה לעין?

3. רמת הכנסה משפחתית - ובכלל זה צפי להכנסות עתידיות מיוחדות (כגון שחרור קרן השתלמות).

4. חובות לצדדים שלישיים - משכנתא והלוואות אחרות.

5. הוצאות מיוחדות אחרות - הוצאות רפואיות, חינוך וכיוב'.

מה שאני מנסה לומר הוא שסכום של 500K ש"ח יכול להיות סכום יפה או סכום מועט (יחסית). זה תלוי בהקשר הכולל.

באופן אישי אני סבור שרכב צריך להחזיק מרמת ההכנסה השוטפת ולא מחסכונות. אך ממה שרואים בכבישי ישראל, ישנם רבים בארץ שחולקים עלי.

פורסם
בהנחה שאתה אדם מחושב ורציונאלי (ונראה שכך, אם הצלחת לחסוך סכום שכזה והעלית את שאלתך בפורום), ההחלטה תלויה במספר משתנים ובהם:

1. מצב משפחתי - כמה נפשות בבית ומה הגילאים והצרכים שלהם. כמו כן, יש להתחשב בתוכניות עתידיות בתחום המשפחתי, כגון כוונה להביא ילד/ים (נוספ/ים) בעתיד הקרוב.

2. סטטוס דיור - האם יש בבעלותך בית? היכן? מה ערכו? האם הוא מספיק לצרכים המשפחתיים בעתיד הנראה לעין?

3. רמת הכנסה משפחתית - ובכלל זה צפי להכנסות עתידיות מיוחדות (כגון שחרור קרן השתלמות).

4. חובות לצדדים שלישיים - משכנתא והלוואות אחרות.

5. הוצאות מיוחדות אחרות - הוצאות רפואיות, חינוך וכיוב'.

מה שאני מנסה לומר הוא שסכום של 500K ש"ח יכול להיות סכום יפה או סכום מועט (יחסית). זה תלוי בהקשר הכולל.

באופן אישי אני סבור שרכב צריך להחזיק מרמת ההכנסה השוטפת ולא מחסכונות. אך ממה שרואים בכבישי ישראל, ישנם רבים בארץ שחולקים עלי.

סוף סוף תשובה מעניינת

המשפט האחרון מצא חן בעיניי

בשבל לקנות אוטו,אסור לגעת בחסכונות.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

לא יודע אם הייתי בכלל מוציא מזה. מקסימום למקדמה. הייתי משאיר את זה בצד, ולוקח מימון טוב (הריבית עכשיו נמוכה מאוד) - הכסף הזה היה נותן לי ראש שקט כך שאם אני מאבד את העבודה או משהו, אני עדיין יכול לשלם על האוטו.

איזה אוטו - כל דבר מעל 100 אלף שקל, והנקודה היא לא כמה חסכונות יש לך, אלא כמה אתה מרוויח. אם אתה, נניח, בהיי טק ומרוויח 12-15K נטו, אתה יכול די בקלות להגיע לאוטו של 200K וזה עדיין יהיה סביר. מעבר לזה, גם עלויות האחזקה עלולות להיות גבוהות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קח עוד חצי מליון ש"ח הלוואה ותקנה רכב במליון ש"ח :)

שאלה הזויה משהו...

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
לא יודע אם הייתי בכלל מוציא מזה. מקסימום למקדמה. הייתי משאיר את זה בצד, ולוקח מימון טוב (הריבית עכשיו נמוכה מאוד) - הכסף הזה היה נותן לי ראש שקט כך שאם אני מאבד את העבודה או משהו, אני עדיין יכול לשלם על האוטו.

איזה אוטו - כל דבר מעל 100 אלף שקל, והנקודה היא לא כמה חסכונות יש לך, אלא כמה אתה מרוויח. אם אתה, נניח, בהיי טק ומרוויח 12-15K נטו, אתה יכול די בקלות להגיע לאוטו של 200K וזה עדיין יהיה סביר. מעבר לזה, גם עלויות האחזקה עלולות להיות גבוהות.

צודק במאה אחוז.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

צודק, רכב זו לא השקעה זו הוצאה נטו (וודאי רכב שהוא רק לצרכים פרטיים, מסחרי זה כבר סיפור אחר). חסכונות? תמיד טוב שיהיו כבר פגשתי לא מעט מקרים של אנשים שחיו מצויין עד שפוטרו וכו' ואז החסכונות נאכלים יותר מהר ממה שנדמה לך כי לרוב אף אחד ולו לרגע חושב להוריד את רמת החיים. אז עדיף שיהיה לך שקט נפשי עם חסכון יפה בצד (או להשקיע אותו בכדי שיניב תשואה נוספת בזהירות!) ורכב? מה שהשוטף שלך יכול להרשות לעצמך.

סתם לדוגמא: רוב האנשים שקונים רכב ב 500,000 ומעלה מרווחים לרוב הרבה יותר מזה בשנה אחת (נכון יש מקרים מיוחדים של אנשים שמעדיפים מרצדס בחניה לרושם ולגור בפח אשפה פחות או יותר) אני בעד להיות שקול בנושאים האלו לקנות רכב מהלב כן אבל זה אחרי שמצאתי את התקציב המתאים בשוטף שלי. אכן במדינתינו בשל המס המאוד גבוהה המון אנשים מותחים את הארנק שלהם עד קצה גבול היכולת עבור רכב אבל אני לא בעד.

פורסם

אני לא מאמין שכל מי שנוסע במרצדס מרוויח 500K+ בשנה. בטח שלא נטו (מה שמשקף הכנסה של יותר ממליון ש"ח בשנה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני לא מאמין שכל מי שנוסע במרצדס מרוויח 500K+ בשנה. בטח שלא נטו (מה שמשקף הכנסה של יותר ממליון ש"ח בשנה).

לפחות במקרה של מרצדס, וסלחו לי על ההכללה, אלה בדרך כלל לא שכירים. לך תחשב כמה אחד כזה מרוויח, כמה הוא חייב לבנק...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בוא נעשה הכללה יותר גדולה;

אני לא מאמין שכל מי שנוסע בארץ ברכב של 500 אלף שקל או יותר- מרוויח 500 אלף שקל או יותר בשנה.

לא משנה אם זה מרצדס, במוו, אודי, לקסוס, אינפיניטי, טויוטה, ניסאן, אלפא רומיאו, פורד, קאדילק, יגואר וכו'..

(במקרה של פורשה, אולי אני טועה :))

פורסם

בשביל שיכנסו לך לחשבון הבנק 500 אלף שקל בשנה, אתה צריך משכורת של ~90 אלף שקל לחודש.

אני מתקשה להאמין שכל מי שנוהג באוטו של 500K מרוויח את הסכומים האלה. במיוחד לאור האינפלציה בכמות הרכבים ברמת המחיר הזו.

• תוכן חדש...