Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3366836,00.html

לא מספיק שהיבואנים מנסים להכשיל את אופצית היבוא המקביל שתוריד את מחירי הרכבים בארץ, גם לוי יצחק מצטרף באיום משלו , אשר יתבטא במחירון לרכבים מיבוא מקביל בו ערך הרכבים ירד בצורה חדה יותר.

אני מניח שלוי יצחק הוא חוזה עתידות, הוא כבר יודע מה תהיה הסחירות של הרכבים הללו בעתיד , אולי הוא יכול גם לנחש את המספרים הזוכים בלוטו ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

צריך ליצור חרם על לוי יצחק החצוף ועל המחירון הטיפשי שלו!!

מספיק, נמאס. הוא היה מספיק שנים "בצמרת" וכיום יש חלופות. אנשים צריכים להפסיק לשלם כדי להיכנס למחירון שלו ובטח להפסיק לקנות את המחירון המודפס במחיר שערורייתי.

לא נראה לו שזה כבר שקוף מדי שהוא הלקקן הרשמי של יבואניות רכב מסויימות? בכל זאת יש גבול...

פורסם

לא ימנע שום דבר, הכל דיבורים של לפני. בסופו של דבר כולם השתלבו יחד בדיוק כמו שהטלויזיה לא הרגה את הרדיו.

לוי יצחק רוצה להדביק ירידת ערך גבוהה יותר ליבוא המקביל?? שידביק, במילא המחירים צפויים לרדת לרמה שלא הכרנו (לפחות ברכבי היוקרה).

פורסם

כמו שעניתי לאנשים ששאלו אותי "למה כזה מחיר , בלוי יצחק זה X שקלים" עניתי אני צוחק על לוי יצחק , לא מתאים אל תקנה.

אני דיי בטוח שכל מי שירכוש רכב ביבוא מקביל וירצה למכור אותו יענה אותו הדבר.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

מה זה משנה? נצא מנקודת הנחה שהוא הוריד את ערך הרכב בצורה משמעותית! זה מה שכולם רוצים בתאכלס, ולמה?

כי תהיה סחירות הרבה יותר גבוהה ברכבים מיבוא מקביל בזמן שיבואניות הרכב הראשיות יתקעו עם רכבים שאף אחד לא קונה.

מכאן ירידת הערך תהיה גם על רכבים של יבואנים ראשיים, ככה או ככה הרווחנו, במקום שלרכב שנת 2001 יהיה מחירון של 60,000, יהיה לו מחירון של 35,000.

ומקום סיאט איביזה חדשה תימכר במחיר של 190,000 היא תימכר (סתם זורק) ב120,000.

ככה או ככה כולם מרוויחים והיבואניות אוכלות אותה, כי מי יקנה רכב מהיבואן במחיר מוגזם לעומת יבוא מקביל? ומה האלמנטים שישפיעו על ההחלטה? התקופת אחריות? גם ככה המוסכים של היבואנים עושים צחוק ולא יודעים את העבודה.

הלוואי ולוי יצחק יוריד את המחירים, רק נרוויח מזה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

בדגמים נפוצים יותר, ממילא אין משמעות להורדת המחיר.

הטריק של רכב ביבוא אישי שווה פחות כמשומש, תקף במקרה הטוב אולי רק בתקופת האחריות שלכאורה לאחד יש אבא ולשני אין.

ממילא לרכבים ביבוא אישי אי אפשר להעביר בעלות לתקופת זמן וכך מי שקונה לא יכול למכור. ברוב המקרים כשמתאפשרת העברת בעלות זה כבר קרוב לתום תקופות האחריות שהיבואנים מציעים.

גם כך רוב אלה שקונים ביבוא אישי לא מחליפים את הרכב כל כמה חודשים, ואלה שקנו, מראש ידעו ולקחו על עצמם את התחכמויות היבואן בנושא אחריות. כך שבמקרה הזה, כל "יתרונות" היבואן אינם רלוונטיים לקונה יד 2.

לפיכך כשימכר רכב משומש בין ביבוא אישי ובין ביבוא רשמי, שני הרכבים יעמדו במצב דומה וללא יתרון האחד על השני

בדגמים היחודיים יותר, ממש אין משמעות ליבואן, גם כך הוא אינו מיבא אותם ומי שיחפוץ בהם כמשומש, לא ימצא הרבה אלטרנטיבות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

המציאות מנצחת.

לוי יצחק יכול להגדיר.

נראה אם השוק האמיתי יהיה מוכן לשלם על רכב משומש יותר רק בגלל שהוא לא מיבוא אישי.

בהרבה דגמים לוי יצחק הוא כבר חסר משמעות, מחירון יד 2 הרבה יותר רלוונטי.

אני מסכים עם z4 שבסוף הכל משתלב.

Z4:

למה אתה חושב שהמחירים ירדו כל כך?

נתן.

פורסם

אמיר.

אני לא באתי מנקודת הנחה שמי שמייבא רכב מוכר אותו מיידית (למרות שקיימות אופציות מסויימות).

אבל בוא נניח שכל מי שרוצה לייבא רכב בייבוא מקביל, מייבא אותו חדש מהחברה, ואני לא מדבר רק על ב.מ.וו ומרצדסים ושאר מכוניות יוקרה למניהם אלא כל רכב שתחפוץ בו.

מן הסתם שבעוד שנה - שנתיים, כשתפתח יד2 ותחפש רכב למכירה ובאדיבות לוי יצחק אותו רכב מאותה שנה זול יותר מהאחר בגלל יבוא מקביל לא תהיה אפשרות אלא גם למוכר הרכב שקנה את שלו מהיבואן להוזיל את שלו בלי קשר ללוי יצחק?

אני טועה?

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

לוי יצחק וכל היבואנים וכל תחום הרכבים(זה גם קיים בתחומים אחרים), הם מאפיה אחת גדולה.

זה פשוט מצחיק מה שהם מוכנים לעשות רק כדי להישאר המונופול של התחום ולא להפסיד שקל.

הגיע הזמן לשבור את התופעה.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
מה זה משנה? נצא מנקודת הנחה שהוא הוריד את ערך הרכב בצורה משמעותית! זה מה שכולם רוצים בתאכלס, ולמה?

כי תהיה סחירות הרבה יותר גבוהה ברכבים מיבוא מקביל בזמן שיבואניות הרכב הראשיות יתקעו עם רכבים שאף אחד לא קונה.

מכאן ירידת הערך תהיה גם על רכבים של יבואנים ראשיים, ככה או ככה הרווחנו, במקום שלרכב שנת 2001 יהיה מחירון של 60,000, יהיה לו מחירון של 35,000.

ומקום סיאט איביזה חדשה תימכר במחיר של 190,000 היא תימכר (סתם זורק) ב120,000.

ככה או ככה כולם מרוויחים והיבואניות אוכלות אותה, כי מי יקנה רכב מהיבואן במחיר מוגזם לעומת יבוא מקביל? ומה האלמנטים שישפיעו על ההחלטה? התקופת אחריות? גם ככה המוסכים של היבואנים עושים צחוק ולא יודעים את העבודה.

הלוואי ולוי יצחק יוריד את המחירים, רק נרוויח מזה.

ואם תיהיה בעלה של סיאט איבזה שהגיעה ביבוא אישי ב150 אלף שקל במקום ב190 אלף שקל. ושתרצה למכור את המכונית המחירון העדכני יהיה 120 אלף שקל,אבל בגלל שהבאת את הרכב ביבוא אישי תקבל עליו לפי המחירון 90 אלף שקל.

גם פה הרווחת?

פורסם

Z4:

למה אתה חושב שהמחירים ירדו כל כך?

נתן.

אני מדבר בעיקר על רכבי יוקרה. הרפורמה הולכת לשנות את המציאות של יבוא הרכבים בצורה שלא הכרנו מעולם (מעניין מה גרם להתעוררות שם בלשכות, האם זה ה"בייבי בום" של היבוא האישי ב2008?), סביר שנראה שינויים גדולים.

כמובן שככל שמחירון הרכב בארץ גבוה יותר כך השינוי יהיה גדול יותר.

מה שבטוח הוא שאם תכנס לקמור ותרצה לרכוש M3 קבריולט ההבדל בין ה950,000 שח מחיר בסיס (:roflmao::sissies::splat:) שרוצים היום לבין המחיר שיהיה לאחר הרפורמה יהיה גדול מאוד.

הרפורמה (בתקווה) תאפשר אפשרויות חסרות תקדים בישראל.

אנקדוטה לגבי התיאוריה של השילוב- גם שהאחים רייט התחילו לעוף באויר (או רק לחשוב על זה) היה מבול של תביעות בדבר השגת גבול (כידוע זכות מקרקעין חלה הן על הגובה והן על העומק) מה שקרה לאחר מכן כולם יודעים :) (לא שאני משווה את המהפכה של האחים למהפכת היבוא המקביל אבל השימוש בדוגמא משעשע)

פורסם

לדעתי, ההבדל היחיד יהיה במקרה של תאונה, והמצאות בעל רכב שהיה מיבוא ב"תת ביטוח", בדיוק כפי

שקורה היום עם ספורטיביות רבות. ההבדל העיקרי יהיה שבכל מקרה אחר פרט למקרה ביטוחי, פשוט

תערך השוואה למחירון של רכבים "מקומיים" וכך ייקבע המחירון.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
ואם תיהיה בעלה של סיאט איבזה שהגיעה ביבוא אישי ב150 אלף שקל במקום ב190 אלף שקל. ושתרצה למכור את המכונית המחירון העדכני יהיה 120 אלף שקל,אבל בגלל שהבאת את הרכב ביבוא אישי תקבל עליו לפי המחירון 90 אלף שקל.

גם פה הרווחת?

אל תסתכל על השינוי המידי, אבל בעתיד כשכל בנאדם ירצה לקנות רכב ותהיה לו האופציה לקנות אותו ביבוא מקביל בהרבה פחות, ואני אתקע עם הסיאט שליי שבגלל ש"הייתה לי אחריות" (ממש אחריות כן, צ'מפיונס אמינים כמו זיוף של קרוקס) אמשיך לאבד ממנה ערך ולא תהיה לי ברירה אלא למכור אותו בפחות וזה רק בפן המידי כשייקרה השינוי הזה.

אבל מה גורם לך לחשוב שאם כולם יעדיפו לקנות ביבוא מקביל היבואנים לא יורידו את מחירי המכוניות שהם מייבאים? לא תהיה להם ברירה, הם יפשטו רגל אם לא.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

אני מסכים עם Z4; ההשפעה תהיה בעיקר ברכבי היוקרה, אף שאם זכרוני אינו מטעה אותי, יונדאי נמכרו בזמנו ב- 30% פחות לחברות הליסינג, והיבואן לא הפסיד מזה, אז אולי יש גם "בשר" ברכבים סטנדרטיים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...