Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בבוקר נסעתי ברכב של העבודה של אחי ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן, הייתי צריך לפנות ימניה אחריי מכון מור.

בערך 200 מטר לפני הפניה החלטתי לעבור לנתיב הימני שהוא נתיב תחבורה צבירות על מנת לפנות ימינה(דבר שאני חייב לעשות אותו על מנת לפנות ימינה) עברתי לנתיב התחבורה הציבורית הייתי עם איתות ימיני ונסעתי 10 מטר ואז עצרה אותי ניידת.

השוטר מסמן לי לעצור בצד, רוצה רישיון, אני מביא לו. ושואל האם עשיתי משהו לא בסדר, הוא אמר שאני לא צריך לעלות על הנתיב הזה כי הוא מיועד לתחבורה ציבורית "לא סתם יש גודש תנועה ב2 הנתיבים האחרים"(שממשיכים ישר אגב).

ניסיתי להסביר לו שאני פונה ימינה, הראתי לו את האיתות ימינה וגם את הGPS שמראה על פניה ימינה. כל זה לא עזר כי הוא אמר שזה לא מעניין אותו והתחיל למלא איזה טופס ונכנס לניידת.

לאחר 2-3 דקות יצאה שוטרת מהניידת שאמרה שאני צריך לנהוג עם רישיון בתוקף, הסתכלתי על הרישיון ואני רואה שהוא לא בתוקף, מה שמוזר זה שאני שילמתי את האגרה וזה הרישיון ששלחו לי משרד הרישוי וכמובן שהשאירו את ה"נהג חדש".

למזלי היה עליי את הטופס של תשלום האגרה ואמרו לי שאני צריך ללכת להחליף את הרישיון שלי ברישיון אחר בלי שיהיה כתוב עליו נהג חדש ושיסדרו את התוקף של הרישיון.

ואז היא אמרה לי שבגלל שאין לי שום רישון קודם הם מסתפקים הפעם באזהרה בלבד והביאה לי לחתום על טופס אזהרה(והביאה לי העתק שלו) ושיחררה אותי.

רציתי לדעת מה אומרת האזהרה הזאת? בפעם הבאה שיתפסו אותי עונש כפול וכדומה?

האם בכלל יש סיבה לתת לי אזהרה כי אני פונה ימינה וגם הם ראו אותי פונה ימינה אחריי שהם שיחררו אותו? יש משהו לעשות נגד זה?

והכי חשוב-

האם הם שולחים העתק של הדוח אזהרה הזה לעבודה של אחי? או שהם מסתפקים במה שהם נתנו לי?

יכול להיות חשש שהסיפור יוודא לחברה שבה אחי עובד ויעשו לו בעיות על כך שהרכב לא היה בחניון של העבודה בזמן העבודה?(כי הם לא רוצים שיחגגו להם על הדלק).

תודה.

קובי

פורסם

הסיפור שלך מוזר כי דוח אזהרה ניתן לקבל רק אחרי 5 שנים שיש לך רשיון.

בכל מקרה זה דוח ללא קנס וללא נקודות ואתה זכאי לאזהרה כזו רק אם אין לך עבירה במשך שנתיים.

לא יגיע שום העתק לחברה.

פורסם

תודה רבה על התגובה.

אני נוהג כבר 4 שנים, אין לי מושג בכלל למה קיבלתי רישיון שכתוב בו נהג חדש, מה אני צריך לעשות על מנת לקבל את הרישיון הרגיל שלי?

יש לציין שזאת פעם ראשונה שנעצרתי על ידי שוטר תנועה ובגלל זה לא בדקתי אף פעם את הרישיון שלי.

ומה הבעיה במה שעשיתי? אני פונה ימינה, כך שאני חייב לעבור דרך הנתיב תחבורה ציבורית אז למה לא להשתלב קצת לפני ולחסוך לעצמי את הפקק הנוראי שהיה מתחילת הרחוב?

מה זה אומר הטופס אזהרה? משהו לעתיד?

ומה אני עושה עם העתק הטופס שאצלי? לשמור? לכמה זמן?

קובי

פורסם

הם עומדים כל בוקר כבר במשך שבוע עם יונדאי מטריקס של אלדן , כל פעם שאני עובר אני רואה לפחות 5-7 כלי רכב עומדים בצד.היזהרו

פורסם

מותר לך ליסוע שם בתנאי שאתה פונה ימינה, כמובן שההתר הוא סמוך לפניה ולא ל"חתוך" את כל הפקק.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
ומה הבעיה במה שעשיתי? אני פונה ימינה, כך שאני חייב לעבור דרך הנתיב תחבורה ציבורית אז למה לא להשתלב קצת לפני ולחסוך לעצמי את הפקק הנוראי שהיה מתחילת הרחוב?

לכאורה מבחינה הגיונית אתה צודק, אם שוטרי התנועה היו יוצאים מהרכב ומאפשרים זמנית לכל מי שרוצה לפנות ימינה לעבור את המרחק הקצר הזה, הם היו משחררים קצת את הפקק .

אבל לא כך השיטה עובדת, אתה צריך להבין שבהרבה מקרים תפקידם הוא למלא מכסת דוחות ולהעשיר את קופת המדינה וסיטאוציות כאלו הן אידאליות עבורם, למה לשחרר קצת את הפקק אם אפשר לנוח בצד ולחכות שלמישהו תגמר הסבלנות ולתקוע לו דו"ח?

פורסם

מה זה אומר הטופס אזהרה? משהו לעתיד?

ומה אני עושה עם העתק הטופס שאצלי? לשמור? לכמה זמן?

דוח אזהרה ניתן למי שעומד בקרטריונים הבאים:

1. לנהג ותק של 5 שנים לפחות.

2. בשנתיים האחרונות לא נרשם דוח (על פי בדיקת מסוף).

3. הנהג מודה בביצוע העברה.

4. נסיבות ביצוע העברה אינן חמורות.

5. העברה לא רשומה ברשימת העברות שאסור לרשום דוח אזהרה.

מאוד מוזר שנרשם לך דוח אזהרה ולא דוח רגיל, כנראה שהמסוף המשטרתי לא היה מעודכן (הרווחת/חסכת לך דוח).

דוח אזהרה כשמו הוא, מזהיר את הנהג, אין קנס אין נקודות.

אם בפעם הבאה תתפס בעברת תנועה (לא חשוב מאיזה סוג) אתה עלול לקבל דוח על אותה עברה שביצעת על פי שיקול דעתו של השוטר.

אין לך כפל קנס, ואתה לא תשלם על מה שעשית והוזהרת.

עם טופס האזהרה שקיבלת אין לך מה לעושת, אין צורך לשמור אותו, רק תזכור שבפעם הבאה אין אזהרה נוספת.

לגבי נת"צ, הוא מיועד לרכב שמסיע נוסעים (אוטובוסים ברוב המקרים) או רכבים שבהם יש 4 נוסעים ומעלה (על פי מה שהתמרור מורה באותו נתיב נסיעה).

נכון רצית לפנות ימינה, אך מכיוון שזה נתיב שלא מיועד לך, ההשתלבות שלך לנתיב תעשה ברגע שהחצים לפניה ימינה יהיו בחלקם בצבע לבן, שזה בערך כ 50 מטר לפני הפניה, ולא 200 מטר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...