Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השכר הממוצע כיום למשק בית בארה"ב הוא 55K$ בארץ הוא כ24K$ יותר מכפול בנוסף דולר אחד שווה הרבה יותר בארה"ב מאשר בארץ. זו מדינה עוד יותר קפיטליסטית מאיתנו אבל זו מדינה שמבינה שלא ע"י הגדלת מיסים היא מייצרת לעצמה הכנסה אלא ע"י כך שהמיסים נמוכים ובכך היא מגדילה את כוח הקניה של האזרח ומה עושים אזרחים עם עודף כסף? משקיעים אותו ומייצרים הכנסות נוספות למדינה. אבל נו אנחנו יהודים לא אוהבים לראות אנשים מרווחים או נהנים.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנחנו יכולים להאשים רק את עצמנו!

הישראלים עושים משהו בנידון? מתקוממים? לא! פשוט ממשיכים לקנות מכוניות במחירים מטורפים.

אם היה לנו כח צרכני אמיתי היה מה לעשות - http://www.nonewcar.co.il

פורסם

ואו ,על הכבוד על היוזמה !

אבל בוא לא נשכח שהבעיה שלנו בישראל היא לא חוסר היכולת שלנו להרשות לעצמינו כלי רכב חדשים ,אלא ,בין השאר :

*אחוז ההשתתפות הכי נמוך בכוח העבודה מקרב המדינות המערביות .

*חוסר השקעה באזרחים (ב_כל_ הגילאים)

*נטל מס מטורף על הכל ,שגורם לאנשים לאבד את הערך לכסף,ולא מאפשר מחייה ברמה סבירה .

כ 40 אלף $ על רכב מזדה 6 ,זה מוגזם ומטורף !

פורסם
ואו ,על הכבוד על היוזמה !

אבל בוא לא נשכח שהבעיה שלנו בישראל היא לא חוסר היכולת שלנו להרשות לעצמינו כלי רכב חדשים ,אלא ,בין השאר :

*אחוז ההשתתפות הכי נמוך בכוח העבודה מקרב המדינות המערביות .

*חוסר השקעה באזרחים (ב_כל_ הגילאים)

*נטל מס מטורף על הכל ,שגורם לאנשים לאבד את הערך לכסף,ולא מאפשר מחייה ברמה סבירה .

כ 40 אלף $ על רכב מזדה 6 ,זה מוגזם ומטורף !

אתה ילד תגיד לי? לא חיים ברמה סבירה? צא מהסרט שלך. בישראל חיים ברמה סבירה ביותר. המדינה שלך משקיע את רוב המשאבים בצבא עדיין מספקת רמת חיים טובה לאזרחיה ונמצאת במקום ה-25 בעולם ברמת החיים מספר מקומות מעל מדינות מערב אירופה מסויימות. חוסר השקעה באזרחים? תגיד לי אתה חי בפח ברחוב? לא קיבלת השכלה? לא מקבל טיפול רפואי? לא מקבל קצבאות במקרה הצורך? לא מקבל הגנה? לך, לך. עוד ילד ישראלי חסר ניסיון בחיים שרק מבלבל במוח. אז לא תקנה רכב חדש. מסכן. חכה, אני אקרא לכנר כדי שתוכל לבכות בסטייל.

פורסם

קודם כל אין צורך להתנשא . מן הרושם שמתקבל ממך אני מסיק שאתה הוא הילד (אם לא בגיל אז בשכל).

אני מניח שאתה לא משלם שום חשבונות,לא מממן ילדים ,ולא באמת רואה את יוקר המחייה בישראל .

ולהבהרה נוספת :

* רמת המגורים בישראל היא באמת עלובה,רוב הדירות (שאנשים יכולים להרשות לעצמם) הם בתי שיכונים ישנים ומתפרקים .

*המדינה באמת לא משקיעה באזרחים . תסתכל איזה נוער מוזנח יש לנו ,40 ילדים בכתה,שום רמה של חינוך,שום פעילויות נוספות (אפילו בילדותי בישראל היו חוגים מסובסדים וכו)

*קיבלתי השכלה , וסיימתי תיכון עם תעודת בגרות . ממתי זה הישג למדינה כלשהיא ? גם באינדונסיה יש בתי ספר.

אך על מנת לקבל חינך ששווה משהו (תואר מאוניברסיטה) צריך לשלם 12 אלף שקל בשנה לפחות,רק לאוניברסיטה . 12 אלף שקלים הם יותר ממה שאני ,כתלמיד זר,אשלם במדינות מערב ארופה .

ואם אתה באמת ובתמים מאמין שבישראל יש רמת חיים גבוהה יותר מחלק מדינות מערב ארופה,אני מניח שלא באמת הייתה שם (בין אם זה גרמניה ,בלגיה,צרפת ...) .

ובאמת חבל שרכבים חדשים זה כזה נכס פה,אני בטוח שחלק גדול מאוד מהפצועים וההרוגים מתאונות הדרכים היו היום בחיים אם לא החמדנות במשרד האוצר ,שפשוט לא מאפשרת לחלק גדול מן האוכלוסיה לקנות כלי רכ חדש ובטיחותי .

פורסם
ערב טוב אנשים .

יצא לי לטייל באתרי שמוכרים מכוניות יד שניה וההבדלים לעומת מכוניות בארץ פשוט הזוי .

לדוגמא :

BMW X5 שנת 2002 נמכרת בערך כ 35,000 ש'ח .

ואילו בארץ המחירים של רכב זהה כ 150,000 ומעלה .

הונדה אקורד שנת 2008 בארץ קרוב ל 200,000 ש'ח (ראיתי ביד 2 כאלו ב 190 וכ'ו) .

חול בערך 20K בערך 80,000 אלף ש'ח .

טויוטה קאמרי 2009 בארץ בערך 200,000 .

ארה'ב גם כן 80 אלף ש'ח בערך .

ויש עוד דוג' כמו קורבט 2002 שיכולה להגיע לא יותר מ 100,000 ש'ח בחו'ל , בארץ ראיתי ענתיקות ביותר ..

אז רציתי לדעת מדוע המצב אצלנו כל כך גרוע , אני יודע שיש כמה סיבות שיכולות להשפיע כמו העובדה שאין בישראל יצור של מכוניות (חוץ מהסופה שלא קשורה לכלום , והמנוע בכלל מיבוא) , או העובדה שהמדינה רוצה להרוויח (מע'מ), כמו גם הסוכנויות שרוצות וכך השרשרת נמשכת .

האם זה המצב , האם כולם פה פשוט שודדים שעל רכב אחד מרוויחים שרשרת של אנשים .

כמו גם האם לדעתכם מצב זה יכול להשתנות , האם המחירים ירדו אי פעם , מה צריך לעשות שהם ירדו אם בכלל , האם לוי יצחק אשם גם כן או מה בדיוק ?

1+!

צודק ב100% אבל לפות נחמה אחת...אנשים שאוהבים אמריקאיות יכולים קצת לנשום לרווחה...(כמוני),לצערי המחירים של האמריקאיות רק יורדים..וככה גם הערך..

פורסם
קודם כל אין צורך להתנשא . מן הרושם שמתקבל ממך אני מסיק שאתה הוא הילד (אם לא בגיל אז בשכל).

אני מניח שאתה לא משלם שום חשבונות,לא מממן ילדים ,ולא באמת רואה את יוקר המחייה בישראל .

ולהבהרה נוספת :

* רמת המגורים בישראל היא באמת עלובה,רוב הדירות (שאנשים יכולים להרשות לעצמם) הם בתי שיכונים ישנים ומתפרקים .

*המדינה באמת לא משקיעה באזרחים . תסתכל איזה נוער מוזנח יש לנו ,40 ילדים בכתה,שום רמה של חינוך,שום פעילויות נוספות (אפילו בילדותי בישראל היו חוגים מסובסדים וכו)

*קיבלתי השכלה , וסיימתי תיכון עם תעודת בגרות . ממתי זה הישג למדינה כלשהיא ? גם באינדונסיה יש בתי ספר.

אך על מנת לקבל חינך ששווה משהו (תואר מאוניברסיטה) צריך לשלם 12 אלף שקל בשנה לפחות,רק לאוניברסיטה . 12 אלף שקלים הם יותר ממה שאני ,כתלמיד זר,אשלם במדינות מערב ארופה .

ואם אתה באמת ובתמים מאמין שבישראל יש רמת חיים גבוהה יותר מחלק מדינות מערב ארופה,אני מניח שלא באמת הייתה שם (בין אם זה גרמניה ,בלגיה,צרפת ...) .

ובאמת חבל שרכבים חדשים זה כזה נכס פה,אני בטוח שחלק גדול מאוד מהפצועים וההרוגים מתאונות הדרכים היו היום בחיים אם לא החמדנות במשרד האוצר ,שפשוט לא מאפשרת לחלק גדול מן האוכלוסיה לקנות כלי רכ חדש ובטיחותי .

משלם יותר ממה שאתה יכול לתאר לעצמך. אני מטייל באירופה חודש בשנה כל שנה. באמת שאין לי שום כוונה להיכנס בפעם החמישים לויכוח חסר טעם. פשוט מניסיוני רוב הצועקים "ישראל חרא ישראל חרא בכל העולם מדרכות מצופות זהב כולם חיים טוב ורק אנחנו אוכלים חרא" בדר"כ ילדים קטנים שטיילו קצת באירופה וארצות הברית עם ההורים או סמרטוטים מתוסכלים שלא השיגו כלום בחיים. מניסיון.

פורסם
ערב טוב אנשים .

יצא לי לטייל באתרי שמוכרים מכוניות יד שניה וההבדלים לעומת מכוניות בארץ פשוט הזוי .

לדוגמא :

BMW X5 שנת 2002 נמכרת בערך כ 35,000 ש'ח .

ואילו בארץ המחירים של רכב זהה כ 150,000 ומעלה .

הונדה אקורד שנת 2008 בארץ קרוב ל 200,000 ש'ח (ראיתי ביד 2 כאלו ב 190 וכ'ו) .

חול בערך 20K בערך 80,000 אלף ש'ח .

טויוטה קאמרי 2009 בארץ בערך 200,000 .

ארה'ב גם כן 80 אלף ש'ח בערך .

ויש עוד דוג' כמו קורבט 2002 שיכולה להגיע לא יותר מ 100,000 ש'ח בחו'ל , בארץ ראיתי ענתיקות ביותר ..

אז רציתי לדעת מדוע המצב אצלנו כל כך גרוע , אני יודע שיש כמה סיבות שיכולות להשפיע כמו העובדה שאין בישראל יצור של מכוניות (חוץ מהסופה שלא קשורה לכלום , והמנוע בכלל מיבוא) , או העובדה שהמדינה רוצה להרוויח (מע'מ), כמו גם הסוכנויות שרוצות וכך השרשרת נמשכת .

האם זה המצב , האם כולם פה פשוט שודדים שעל רכב אחד מרוויחים שרשרת של אנשים .

כמו גם האם לדעתכם מצב זה יכול להשתנות , האם המחירים ירדו אי פעם , מה צריך לעשות שהם ירדו אם בכלל , האם לוי יצחק אשם גם כן או מה בדיוק ?

הסיבהפשוטה מאוד

אתה לא עם יצרני,לא חרוץ,ולא גאה בתעשייה שלו כפי שהאמריקאי גאה.

אנחנו טובים בכתבות רכב על עבודה של אחרים,במעשה ביצירה ובבנייה אנחנו לא משהו.

גוש הלבנט מעולם לא נחן בתעשיות יצרניות,ותמיד העדיף מסחר קמעונאי מיד אחת לשנייה,קח את מתחם יצחק שדה,אתה קונה משהו ממתין מאחורי דלפק ומישהו מביא לך את החלק מקומת מרתף של יבואן אחר ואתה חושב שזה המחסן של המוכר עצמו.

ויש עוד סיבות רבות בין היתר קשורות למצב הפוליטי כאן בארץ.

גם כשהיה כאן יצרן רכב הוא שקע במצולות,ועדי עובדים יודעים מצוין כיצד להמאיס את החיים על בעל הבית,אז הוא סוגר ומביא מסין.

וכל זה רק על קצה המזלג,תראה פלא,כמות העופרות ומרבצי הפלדה והגלם לסוגיו מאוד נמוכים אצל היפני,ראה פלא איזה סחורה מעולה יוצאת תחת ידיהם,

זה מה שיש.

ולכן אתה משלם,בין היתר כי אנחנו גם קצת פראיירים כי אנחנו קונים,אבל זה כבר לשרשור אחר.

פורסם
נו ו... אני יודע כמה עולה רכב חדש בארה"ב ואני יודע כמה הוא עולה כאן וכשאני אגיע לסוכנות הרכב כדי לקנות רכב חדש זה יעזור לי כקליפת השום. רוב הפער במחיר נובע מההבדל המשמעותי במיסוי מהחמדנות של משרד האוצר שלדעתו הדרך היחידה להעלות את ההכנסות הוא להעלות מיסים במקום להוריד אותם.

לחמדנות האוצר יש רקדן נוסף.

והוא תמיד ממשיך לרקוד.

ניסיתם פעם להפסיק את הריקוד שלכם ?

פורסם

אחד המושגים הבסיסיים של הכלכלה הינו ה"יתרון היחסי". בעולם המודרני והפתוח אין מקום למשקים הנטורליים אשר מספקים את הכל לעצמם כמו למשל צפון קוריה. המשק חייב להתמחות במשהו מסויים, בו יש לו יתרון על המשקים האחרים. ככול שהמשק קטן יותר, כך הוא עלול להיות צר מבחינת התמחותו. למשק הישראלי ישנו יתרון יחסי בתחומים כגון ההיי-טק ואין לו שום הצדקה להתעסק בתחומים כגון הטכסטיל או התעשיות הכבדות.

פורסם

תבדוק את עצמך שוב,

בגרמניה, בה היו לימודים גבוהים חינם, זה כבר לא קיים.

בהולנד (מידיעה אישית) -

תואר ראשון לאזרח האיחוד- כ- 1,500 יורו לשנה.

תואר ראשון לאזרח זר - 7,500 יורו לשנה.

תואר שני לאזרח האיחוד - 1,500 - 1,900 יורו לשנה (תלוי בגיל).

תואר שני לאזרח זר - 9,000 - 13,000 יורו לשנה !!!!! (תלוי במוסד).

על תואר שני בישראל משלמים כ-20,000 ש"ח לשנה.

Need I say more ?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

ונסכם הכל במשפט אחד ישן ועדיין כ"כ רלוונטי גם לימינו אנו

"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"

לעולם לא יהיה פה חרם צרכנים אמיתי, לאף פה לא אכפת מהאחר וכל אחד תמיד ידאג לאינטרסים האישיים שלו.

כך היה במאבק האופנועים כשהיו פה כאלה שזעמו על ההפגנות שעיכבו אותם בדרך לעבודה, אבל כשמחר יחליטו נערי האוצר לדפוק אותנו למה שלבעלי האופנועים יהיה אכפת ? הרי זה לא נוגע להם.

כשמחליטים להעלאות את מחירי הלחם וכולם ישר רצים לסופר באותו יום של העלאה, ודווקא אז יש עליה במכירות לעומת יום האתמול זה אומר משהו עלינו כצרכנים. האיטלקים לעומת זאת לא יהססו לוותר על הלחם גם למשך שבוע, אבל בידיעה שהמחיר יחזור לקדמותו. אולי הדוגמא הכי מובהקת ואומנם לא מתאימה לפורום זה, ב2002 לראשונה הוכנסו לארץ שידורי הPPV (PAY PER VIEW) שקיים באנגליה כבר המון זמן המונדיאל עבר לערוץ בתשלום דובר רבות על חרם צרכנים ויום לפני המונדיאל כשצ'רלטוון בפאניקות שאף אחד לא מזמין את השידורים כל שירות הלקוחות שלהם קרס מעומס הזמנות.

מאז הבנתי שלעולם לא יהיה חרם צרכנים כי אנחנו עם ללא חוט שידרה.

אגב תהיו בטוחים שהסוכנות פה בארץ גוזרת קופון שמן על הרכב שנמכר כפרטי ולא בטוח שנערי האוצר הם אלה דפקו אותנו עד העצם.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
ונסכם הכל במשפט אחד ישן ועדיין כ"כ רלוונטי גם לימינו אנו

"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"

לעולם לא יהיה פה חרם צרכנים אמיתי, לאף פה לא אכפת מהאחר וכל אחד תמיד ידאג לאינטרסים האישיים שלו.

כך היה במאבק האופנועים כשהיו פה כאלה שזעמו על ההפגנות שעיכבו אותם בדרך לעבודה, אבל כשמחר יחליטו נערי האוצר לדפוק אותנו למה שלבעלי האופנועים יהיה אכפת ? הרי זה לא נוגע להם.

כשמחליטים להעלאות את מחירי הלחם וכולם ישר רצים לסופר באותו יום של העלאה, ודווקא אז יש עליה במכירות לעומת יום האתמול זה אומר משהו עלינו כצרכנים. האיטלקים לעומת זאת לא יהססו לוותר על הלחם גם למשך שבוע, אבל בידיעה שהמחיר יחזור לקדמותו. אולי הדוגמא הכי מובהקת ואומנם לא מתאימה לפורום זה, ב2002 לראשונה הוכנסו לארץ שידורי הPPV (PAY PER VIEW) שקיים באנגליה כבר המון זמן המונדיאל עבר לערוץ בתשלום דובר רבות על חרם צרכנים ויום לפני המונדיאל כשצ'רלטוון בפאניקות שאף אחד לא מזמין את השידורים כל שירות הלקוחות שלהם קרס מעומס הזמנות.

מאז הבנתי שלעולם לא יהיה חרם צרכנים כי אנחנו עם ללא חוט שידרה.

אגב תהיו בטוחים שהסוכנות פה בארץ גוזרת קופון שמן על הרכב שנמכר כפרטי ולא בטוח שנערי האוצר הם אלה דפקו אותנו עד העצם.

מסכים בכל מילה ומילה.

• תוכן חדש...