Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב אנשים .

יצא לי לטייל באתרי שמוכרים מכוניות יד שניה וההבדלים לעומת מכוניות בארץ פשוט הזוי .

לדוגמא :

BMW X5 שנת 2002 נמכרת בערך כ 35,000 ש'ח .

ואילו בארץ המחירים של רכב זהה כ 150,000 ומעלה .

הונדה אקורד שנת 2008 בארץ קרוב ל 200,000 ש'ח (ראיתי ביד 2 כאלו ב 190 וכ'ו) .

חול בערך 20K בערך 80,000 אלף ש'ח .

טויוטה קאמרי 2009 בארץ בערך 200,000 .

ארה'ב גם כן 80 אלף ש'ח בערך .

ויש עוד דוג' כמו קורבט 2002 שיכולה להגיע לא יותר מ 100,000 ש'ח בחו'ל , בארץ ראיתי ענתיקות ביותר ..

אז רציתי לדעת מדוע המצב אצלנו כל כך גרוע , אני יודע שיש כמה סיבות שיכולות להשפיע כמו העובדה שאין בישראל יצור של מכוניות (חוץ מהסופה שלא קשורה לכלום , והמנוע בכלל מיבוא) , או העובדה שהמדינה רוצה להרוויח (מע'מ), כמו גם הסוכנויות שרוצות וכך השרשרת נמשכת .

האם זה המצב , האם כולם פה פשוט שודדים שעל רכב אחד מרוויחים שרשרת של אנשים .

כמו גם האם לדעתכם מצב זה יכול להשתנות , האם המחירים ירדו אי פעם , מה צריך לעשות שהם ירדו אם בכלל , האם לוי יצחק אשם גם כן או מה בדיוק ?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העלות העיקרית היא העובדה שהמדינה רוצה להרוויח.

הרווח העיקרי של המדינה הוא לא המע"מ, אלא דווקא מס הקנייה.

מס הקנייה על רכב חדש בישראל עומד על 90 אחוז. על הסכום הכולל מוסיפים 16.5 אחוז מע"מ.

בפועל יש מס של ~115 אחוז על רכב חדש.

כתוצאה ממחירי הרכב החדש נגזרים גם מחירי הרכב המשומש.

כשX5 חדש עולה 600 אלף שקל, לא תמצא אחד בן 5 שנים ב30 אלף.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה כל מה שמעצבן אותך? גלון בנזין עולה שם עשרה שקלים. :x

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

Dj-DuDU vbmenu_register("postmenu_2338549", true);

אל תדאג, אם לוי יצחק יהיה מספיק אידיוט כדי לממש את האיומים שלו ויוריד את מחירון הרכבים מיבוא מקביל זה ישפיע גם על רכבים מייבואנים ובסופו של דבר המחירים ירדו בלי קשר ליבואנים, השאלה היא בכמה הם ירדו ואיזה מהלך תעשה הממשלה כדי שמי שקונה רכב יד2 מיבוא מקביל ישלם עליו כמו רכב מיבואן - כי זה ממש צפוי לקרות עם ממשלה כמו שלנו.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

ישנם עוד 2 שיקולים:

1) גודל השוק והתחרותיות בו. השוק האמריקאי גם גדול מאוד וגם תחרותי. לכן מחירי הרכבים בשוק זה נמוכים במיוחד. שים לב כי באירופה, למרות המיסוי הנמוך, הרכבים יקרים בהרבה מארה"ב. השווקים האירופאיים קטנים יותר וגם תחרותיים פחות. אז מה שלא נלקח בתור המס, נלקח בתור עמלת הסוכן. אגב, באירופה כמעט ולא ניתן לבצע יבוא אישי.

2) רמת ההכנסות של האוכלוסייה. ככול שהאוכלוסייה עשירה יותר, היא פחות מעוניינת ברכבים משומשים. ככול ששכר העבודה ועלות הקרקע גבוהים יותר, כך הטיפולים ברכבים יקרים יותר. לכן גם ירידת הערך שלהם גדולה יותר והנסועה קטנה יותר. כך למשל בבריטניה רכב בן 3 שנים מאבד בממוצע 70% מערכו.

הנתון שיש להתייחס עליו הוא שווי השימוש ברכב. נתון זה כולל גם את עלות הרכישה, הביטוחים, הטיפולים, ההטלים וכדומה. למרות שבארץ עלות הרכישה היא בין הגבוהות בעולם, שווי השימוש איננו חריג. הייתי אומר שבעלי הליסינג נהנים אפילו משווי השימוש הנמוכה בקני מידה עולמי, דבר שעלול להישתנות בעתיד.

פורסם

ד"ר, אני נאלץ לחלוק עליך.

1. באירופה קל מאוד לבצע יבוא אישי. אני מכיר היכרות אישית מספר אנשים שעשו את זה באופן פרטי וכן כמה סוחרים שעושים את זה על בסיס קבוע.

2. בחלק ממדינות אירופה יש מס די רציני על רכבים, הולנד, בה אני מתגורר - 40% מס + 19% מע"מ. דנמרק - למעלה מ-100% מס. בנוסף, שיעורי המע"מ במדינות איחוד נוספות מגיעים גם הם ל-19% ולפיכך משפיעים רבות על מחירו של רכב חדש.

יום טוב,

דניאל

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

מה שידוע לי מתוך עדויות שמיע במהלך העבודה בגרמניה - לא ניתן לבצע יבוא אישי מארה"ב וזאת בגלל ההבדלים בתקינה. היחידים שיכולים לעשות כן הם החיילים האמריראיים המוצבים בגרמניה. אבל אני מעריך כי בהחלט ניתן לבצע בקלות רבה יבוא אישי ממדינה אירופית אחת לשנייה.

בארה"ב גם ישנם מסים והמע"מ בערך של עשרות אחוזים. הסיבה למחירי הרכב הזולים תמונה בגודל השוק והתחרותיות. אגב, שמעתי כי אפילו חלק מהרכבים האירופאיים נמכרים שם זול יותר מאירופה עצמה.

פורסם

ניתן לבצע יבוא אישי בגרמניה אך הם צריכים לשאת בעלויות התקינה האירופאית (פנסים ושטויות, בדיוק כמו כאן), משהו שאם היה ניתן לעשות בישראל היה יכול להיות להיט (כידוע נחסמה היכולת ליבא רכבים אירופאים בעלי תקינה אמריקאית אלא אם כן הם יוצרו בארה"ב\קנדה\מקסיקו, באפריל שנה שעברה) במסגרת רפורמת היבוא המקביל\אישי צפויות להשתנות התקנות ואנו מקווים שהמגבלה הדבילית תוסר (מתכוונים לאפשר ליבא מכוניות יפניות בעלות תקינה אמריקאית גם אם לא יוצרו בארה"ב, מכאן הדרך ליבוא כל רכב ולהכרה מלאה בתקינה האמריקאית קצר, אבל יאללה שיזיזו ענינים!)

פורסם

1. ניתן להביא לאירופה מכוניות ממדינות שאינן באיחוד, לרבות ארה"ב.

2. השוק האירופאי לא קטן מהשוק האמריקאי(כ-500 מיליון צרכנים לעומת כ-307 מיליון בארה"ב). ייבוא יכול להיעשות מכל דילר ברחבי האיחוד והתחרות לא קטנה.

3. למיטב ידיעתי המיסוי בארה"ב מינימלי (לא סגור על מספרים), למיטב ידיעתי, נכון ללפני עשור, לא היה מס על רכבים למעט על רכבים שמחירם גבוה מ-$35,000 ,אז קיים איזה "מס יוקרה".

זאת, אגב, אחת הסיבות לקיומן של גרסאות מיוחדות לשוק האמריקאי, דוגמת ה- BMW M3 מסדרת E36, המוחלשת (240 כ"ס במקום 286 כ"ס [ו- 321 כ"ס מאוחר יותר]).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

כמו כן קו בחשבון שרוב האנשים בישראל לא ממש מודעים לעובדה שרכב חדש בישראל (מזדה 3 ,נניח) עולה כמו סדרה 3 bmw ,בחו"ל .

לכן העם ממשיך לקנות רכבים במחיר מופקע (הוא הרי כבר התרגל לקנות דירות במחיר מופקע ,אוכל במחיר מופקע ) .

רק כשהעם הישראלי ידע להעריך את השקל ,יפסיק לקנות דירות במחיר מופקע , יפסיק לקנות רכבים חדשים במחיר מופקע , וכו וכו ,רק אז נראה ירידה כלשהיא .

ראיתם איזו מכה לענף הרכב הייתה תקופת המיתון שבה כולם חיכו לירידה במחירים עקב הרפורמה (ירידת מחירים שלא התרחשה בפועל ) .

פורסם
כמו כן קו בחשבון שרוב האנשים בישראל לא ממש מודעים לעובדה שרכב חדש בישראל (מזדה 3 ,נניח) עולה כמו סדרה 3 bmw ,בחו"ל .

לכן העם ממשיך לקנות רכבים במחיר מופקע (הוא הרי כבר התרגל לקנות דירות במחיר מופקע ,אוכל במחיר מופקע ) .

רק כשהעם הישראלי ידע להעריך את השקל ,יפסיק לקנות דירות במחיר מופקע , יפסיק לקנות רכבים חדשים במחיר מופקע , וכו וכו ,רק אז נראה ירידה כלשהיא .

ראיתם איזו מכה לענף הרכב הייתה תקופת המיתון שבה כולם חיכו לירידה במחירים עקב הרפורמה (ירידת מחירים שלא התרחשה בפועל ) .

נו ו... אני יודע כמה עולה רכב חדש בארה"ב ואני יודע כמה הוא עולה כאן וכשאני אגיע לסוכנות הרכב כדי לקנות רכב חדש זה יעזור לי כקליפת השום. רוב הפער במחיר נובע מההבדל המשמעותי במיסוי מהחמדנות של משרד האוצר שלדעתו הדרך היחידה להעלות את ההכנסות הוא להעלות מיסים במקום להוריד אותם.

פורסם
מה שידוע לי מתוך עדויות שמיע במהלך העבודה בגרמניה - לא ניתן לבצע יבוא אישי מארה"ב וזאת בגלל ההבדלים בתקינה. היחידים שיכולים לעשות כן הם החיילים האמריראיים המוצבים בגרמניה. אבל אני מעריך כי בהחלט ניתן לבצע בקלות רבה יבוא אישי ממדינה אירופית אחת לשנייה.

בארה"ב גם ישנם מסים והמע"מ בערך של עשרות אחוזים. הסיבה למחירי הרכב הזולים תמונה בגודל השוק והתחרותיות. אגב, שמעתי כי אפילו חלק מהרכבים האירופאיים נמכרים שם זול יותר מאירופה עצמה.

הנה 2 דוגמאות של חברות בהולנד שעוסקות בייבוא מכוניות מארה"ב. אחת מהן מתעסקת בקלאסיות, והשניה בחדשות:

http://www.targetweb.nl/shop/group.asp?group=828

http://www.adriaansenclassics.nl/index.php

ויש עוד הרבה כאלה, כך שכנראה שאין בעיה לייבא מארה"ב להולנד, ואם אפשר להולנד אז אפשר לכל אירופה, כי ייבוא מכונית ממדינה אחת באיחוד למדינה אחרת זה סיפור פשוט מאוד (אני יודע כי אני עשיתי את זה בעצמי).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

בארץ עוד לא הגענו למצב שיש עודף מכוניות על הכביש,כמו שיש בהרבה מדינות.

בגרמניה,אנגליה,ארה"ב מכונית בת 10-15 זורקים לפח,אין מה לעשות איתם.

אייל

פורסם

לי אישית הייתה מכונית בניו יורק שמגרשי גרוטאות לא רצו לקחת ממני.

פעם שטופגיר היו יותר רציניים הם עשו תוכנית על זה שאנשים משאירים את המכונית פתוחה באיזה אזור לא איכותי ומקווים שיקחו את האוטו.

אייל

• תוכן חדש...