Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים בערך, בדרכי לאילת הבחנתי במשלוח של הלנד קרוזר החדש,

וכבר השבוע עידכנו על בואה.

הרכב נראה מעולה, אפילו ללא הגלגל הרזרבי. פנים הרכב נראה פחות טוב מאשר הלנד דור קודם,

וזה רק בזכות לוח המחוונים חסר הטעם שזה נראה כאילו חיברו אותו כיחידה אחת לדשבורד,

הכול צפוף, תריסי המזגן נראים מיושנים וחסרי טעם. בקיצור, מהעיצוב הפנימי התאכזבתי כבר מול מסך המחשב.

מבחינת עיצוב הפנים, לוח המחוונים של הדגם הישר נראה הרבה יותר טוב ולמרות האיבזור שגדל,

העיצוב נותן תחושה ומראה של חיסכון וזה לטעמי (ועזבו את הכפתורים שעל ההגה, זה יש גם במכונית

שעולה פחות מ 120K)

עיצוב הפנים- דור קודם:

59811086.png

עיצוב הפנים- דור נוכחי:

654.png

מבחוץ הסיפור שונה ולטובה, העיצוב נראה מעולה, וגם האיבזור גדל- לגירסה המפוארת יש מקרר, כיסאות 6 ו 7

חשמליים, וכשהגעתי לשורת המחירים נחרדתי!

הגירסה הפשוטה ביותר והקצרה מתחילה בתג מחיר של 305K מפלצתיים והמחיר מסתיים בלא פחות מ 499K

לגירסה המפוארת והארוכה. כלומר, מבחינת מחירים, היא עקפה את הפאג'רו בצורה מפלצתית,

ממש ''השאירה לו אבק'' (340K לגירסת הלימיטד הארוכה של הפאג'רו) ואני שואל:

מה קרה? התחרפנתם? מ 360K לגירסה הבחירה ביותר של הדור הקודם לחצי מיליון שקלים?

נניח ולקסוס תחליט לייבא את ה GX החדשה שהיא בעצם לנד קרוזר, סביב מה ינועו המחירים אם כך מחירה של הפראדו?

במחיר כזה הלקסוס RX450h, שהיא בהרבה יותר טובה ממנה (חוץ משהיא לא ממש לשטח) תהיה בחירה שפויה

לייד הלנד קרוזר החדשה והיא חסכונית, ידידותית ויפה הרבהה יותר ממנה, אין בכלל מה להשוות!!!

אותי מעניין אם יוניון תצליח לשחזר הצלחה כמו שהם חושבים.

במחירים כאלה, אני דיי בספק.

מה דעתכם? כמה כבר הבדלים יש? ואפילו המנועים זהים בין הדור הקודם והנוכחי.

(קרדיט לאתר ''מוטוקאר'' על התמונות).

שלומי.

פורסם

יש לנו קרוזר ארוך בבית 05 ולא מזמן אבא שלי חשב להחליף אותו וחיכה לחדש, גם שלחו לנו הזמנה להשקה של הרכב אבל לא הלכנו. כבר מהתמונות הוא נראה יותר צפוף מקדימה ולא יודע כאילו עיצוב הפנים נראה כמו איזה מיני ואן ולא כמו גי'פ בגודל שלו, שלא נדבר על המחיר שכבר עדיף לקנות פ'גארו הכי מאובזר עם מנוע שטיפה יותר חזק ולצאת עם הרבה עודף שיתנו הרבה יותר סולר. ועוד שאלה, למה שיקנו את הגירסה הכי מפוארת בחצי מיליון אם הV8 עולה חצי מיליון? כאילו מי(סלחו לי אבל אין ברירה) המפגר שיקנה אותו ולא את הV8? ועוד בדור הקודם המחירים היום מתחילים מ275, עכשיו הם מתחילים ביותר מ50 אלף יותר. את האמת, לא כל כך מבין על מה וגם לא רוצה להבין על מה. לפחות שיפרו את הבטיחות. ציפיתי להרבה יותר.

פורסם

עיצוב הפנים של הלנד קרוזר הקודם היה מיושן. העיצוב הנוכחי מודרני וחדשני יותר, בסגנון של ה-V8. רואים גם שהחומרים איכותיים ואחידים יותר.

אני דווקא לא אהבתי את העיצוב החיצוני, הישן היה מאוד נקי ופשוט, החדש מלא זוויות ותפיחות כאלה. בומבסטי מדי לטעמי.

הדגם הקצר כמובן הרבה יותר נאה.

המחירים אכן מוגזמים ובמיוחד הפער בין גרסאות הביניים לגרסה המפוארת ביותר שעומד על 130 אלף שקלים (!!!!!) ממש לא נורמלי.

חוץ מזה שזאת כבר סביבת המחיר של הלנד קרוזר 100 (V8 בישראל), אבל ראיתי שהוא נעלם מהאתר של טויוטה ישראל, האם היבוא הופסק?

ה-GX מיועד בעיקר לארצות הברית והוא לא משווק באירופה. לוקסוס מייבאת לישראל את הרכבים בעלי המפרט האירופאי ולכן קשה לי להאמין שנראה אותו בארץ אלא אם חוקי היבוא המקביל יאפשרו זאת. אבל אז התחרות בינו לבין הקרוזר תהיה בעייתית מה גם שמחירו יהיה גבוה יותר עקב המיתוג כרכב יוקרתי...

פורסם
מה דעתכם?

לדעתי, 500K זה מחיר קצת גבוה בשביל הארכת ז*ן. מאידך, אני מעולם לא סבלתי מבעיה כזאת...

עכשיו ברצינות - מדובר ברכב שלא מצטיין משום בחינה, ולדעת רבים (גם אני ביניהם) אפילו נופל בעיצובו מדגמים מקבילים של המתחרים. ברור שבישראל שני הקלפים החזקים שלו זה הפוזה והאמינות. לגבי האמינות, ידוע שבארץ אוהבים להפריז בערכה. לגבי פוזה, ידוע שבארץ זה מאד חשוב, למרות שבאופן אירוני, ישראל היא בערך המדינה היחידה בעולם שבה לטויוטה בכלל יש פוזה... אז אני אומר: למי שיש כסף כזה ואין לו משהו יותר טוב לעשות איתו, שיבושם לו.

אני אישית הייתי קונה 2-3 מכוניות קטנות, או אולי אפילו אופנוע, ועדיין נשאר עם עודף לגלידה. מאחר ואנחנו מדינה דמוקרטית - קפיטליסטית, לכל אחד שמורה הזכות לעשות את שיקוליו הפיננסיים מבלי לתת דין וחשבון. זכות זו שמורה לא רק לקונים, אלא גם למוכרים, במקרה זה היבואן. אינני רואה מדוע זה ציך להפריע לך, אלא אם כן יש לך מניות בחברה.

פורסם
עיצוב הפנים של הלנד קרוזר הקודם היה מיושן. העיצוב הנוכחי מודרני וחדשני יותר, בסגנון של ה-V8. רואים גם שהחומרים איכותיים ואחידים יותר.

אני דווקא לא אהבתי את העיצוב החיצוני, הישן היה מאוד נקי ופשוט, החדש מלא זוויות ותפיחות כאלה. בומבסטי מדי לטעמי.

הדגם הקצר כמובן הרבה יותר נאה.

המחירים אכן מוגזמים ובמיוחד הפער בין גרסאות הביניים לגרסה המפוארת ביותר שעומד על 130 אלף שקלים (!!!!!) ממש לא נורמלי.

חוץ מזה שזאת כבר סביבת המחיר של הלנד קרוזר 100 (V8 בישראל), אבל ראיתי שהוא נעלם מהאתר של טויוטה ישראל, האם היבוא הופסק?

ה-GX מיועד בעיקר לארצות הברית והוא לא משווק באירופה. לוקסוס מייבאת לישראל את הרכבים בעלי המפרט האירופאי ולכן קשה לי להאמין שנראה אותו בארץ אלא אם חוקי היבוא המקביל יאפשרו זאת. אבל אז התחרות בינו לבין הקרוזר תהיה בעייתית מה גם שמחירו יהיה גבוה יותר עקב המיתוג כרכב יוקרתי...

הלנד קרוזר 200 (לא 100) אמנם לא מופיע באתר היבואן אבל זה לא אמור לרמוז שהוא כבר לא משווק בארץ.

גם לא הודיעו על זה.

אני רואה לא מעט רכבים מהסוג הזה באיזור תל אביב.

לגבי ה GX הדור הקודם הגיע לארץ בייבוא אישי, ולא מעט רכבים כאלה נחתו בארץ.

אז יכולנו לראות גם מהדור הנוכחי איזה רכב או שניים אם המחיר של הלנד קרוזר היה שפוי יותר,

מה שהופך גם את המחיר של ה GX למפלצתי ממה שהיה.

שלומי.

פורסם

זה רדיו תדיראן?

500K על רכב כזה זה יותר מוזר מ- 180 על גולף TSI ;-) (למרות שאני מניח שהרוכשים בפועל לא ישלמו 500K, כמו שאני לא שילמתי 180K...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

Derish אני לא מסכים.

אומנם כמוך יש לי סלידה מענין הג'יפים למרות שיש אנשים שקונים אותם מהסיבות הנכונות(הם מעטים), אבל הלנדקוזר הקודם היה רכב שהציע חבילה טובה ומוכרת: יכולת שטח טובה, עיצוב מושך, איכות ואמינות ושמירת ערך, כול זה במחיר סביר יחסית לקטגוריה.

מה שמפריע לי במה שהיבואן עושה הוא שהוא בעצם יגרום לייקור של הקטגוריה, הרי בארץ ידוע שמחירי הרכב הם לא תחרותיים ומדובר בקרטל אחד גדול.

למה שיבואן מיצובישי שמוכר מוצר לא קפחות טוב אם בכלל מטויוטה ימכור את המוצר שלו במחיר כזה נמוך בעוד שהמתחרה שלו חוגג?

אני מאמין שהדבר יגרום לייקור של כול הדגמים המתחרים ללנדקרוזר, ושאנשי המכירות של טויוטה יתחילו להשוות עכשיו את הלנד לטווארג.

בדיוק כמו שקרה אם פולקסוואגן ומותגי יוקרה, ופולקסוואגן והונדה.

מקווה מאוד שתקנות היבוא האישי יכנסו מהר לתוקף ויחסלו את המכירות של הדגם הזה מהיבואן בדיוק כמו הגראנד צ'ירוקי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מי המסטול שיקנה את הדבר המכוער הזה במקום הV8? (שלמרות שהוא לא פסגת העיצוב, בעל עיצוב כוחני ומרשים בהרבה, גם מבפנים).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

הדגמים יקרים רק בכ30K מהדגם הקודם.

מי שרוצה רכב שטח מודרני בעל שלדת סולם- אין לו אופציה אחרת.

הדגם ב500K- גרסה מיוחדת עם מתלי אויר מתכווננים (סטייל דיסקברי), מצלמה אחורית וקדמית שמציעה נתיבים לניתוב הגלגלים בשביל מקוטע (פועלת גם מתחת למים), מושבים מתפקלים חשמלית לתוך הרצפה, מערכת "מולטי טריין" לשטח.. ועוד ועוד. בקיצור, 120K הבדל בין הגרסה הלא מאובזרת למאובזרת (בטירוף) שווה את המחיר, למי שרוצה אביזרים. נשמע לכם מטורף? דיסקברי, שהטויוטה המאובזר לא נופל ממנו במערכות שטח ואבזור וגם ביכולת נמכר ב620K ומתפרק (אבא של חבר, חולה דיסקברי סובל בשקט, כבר הדיסקברי השני שלו, את הראשון החליפו 1 ל1 באחריות).

טויוטה V8- מעל 600K שח, בהזמנה מיוחדת.

ולגבי מי המסטול שיקנה- כל המשולח הראשון נמכר כבר במכירה המוקדמת וה"סודית" (רכב מוסתר במוסך\מאחורי וילון) לפני שבוע.

פורסם

הV8 נמכר כאן בארץ כבר יותר לא מעט זמן, במחיר של 500,000 ש"ח או קצת יותר לדיזל.

לא פחות מאובזר ועם עיצוב הרבה יותר מרשים.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לך תבדוק שוב היום תראה מה יגידו לך.

הוא היה- 500K בנזין. 515K דיזל. בתקופת "ההתחרפנות"- מיסים וחוקי "רכב אדום" (רכב ששוכב 11 חודש במחסן וחיב להמכר לפני יומהולדת שנה) נמכרו שתי יחידות ב430K (מציאה אדירה).

לא פחות מאובזר? הוא מאובזר בהכל ואף יותר וכמובן במנוע מדהים.

אבל כאמור, היום הוא יעלה לך מעל 600K, תבדוק.

פורסם

לפני בערך חודשיים במגזין אוטו שטח,

הודיעו אל הפסקת יבואו של הלנדקרוזר V8, לא זכורה לי הסיבה (אם בכלל היתה אחת ),

אבל בכל מקרה הלנד קרוזר V8 לא מיובא יותר לארץ, (אולי רק בהזמנה אישית).

פורסם

להגיד שה V8 לא מיובא זה לא מדויק.

אני לא שמעתי שום דבר בעניין אבל אם אתה אומר אתה בטח יותר.

אם להיות מדויקים יותר אז נגיד שהלנד V8 כן מיובא אך בהזמנה מיוחדת.

שלומי.

פורסם

לא מכיר את הטעם שלך, אבל לדעתי העיצוב הפנימי של החדשה הרבה יותר יפה ולעניין מזה של הישנה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...