Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לקחת את הרכב לבדיקה ליפני הקנייה?

אם כן אתה יכול לתבוע את המכון בדיקה.

במידה ולא אז, זאת הוחכה שחברת הביטוח צריכה לשלם על זה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים!

תחשבו טוב טוב לפני שאתם זורקים 400 שקל על ביטוח שמשות.

כמה כבר הולך שמשות ברכב,אם כל שנתיים שלוש תישבר שימשה ואין לכם ביטוח - עדיין לא תפסידו.

מצד שני,כל שנה 400 שקל וגם כשצריכים אותם - ראיתם מה קורה.

בכל זאת....שיקול שלכם,כמובן בתלות בסוג הרכב .

פורסם

לא חושב שביטוח שמשות עולה 400 ש"ח לשנה.

וחוץ מזה - אני מבטיח לך שעם מעט מאמץ הוא מקבל את הכסף עם ריבית ופיצוי .

רק לא להישבר,

ולהתמיד במאבק כנגד הגנבים שלוקחים כסף ולא משלמים כשצריך .

.

ZZR

פורסם
האם לקחת את הרכב לבדיקה ליפני הקנייה?

אם כן אתה יכול לתבוע את המכון בדיקה.

במידה ולא אז, זאת הוחכה שחברת הביטוח צריכה לשלם על זה.

לא לקחתי את האוטו לבדיקה. הסוכן ביטוח שלי אמר אילו היה למוכרת ביטוח שמשות זה היה יכול להיות לטובתי אבל היות ולא היה לה אתה יכול רק לתבוע אולי תזכה

פורסם

הביטוח שמשות הזה הוא דבר מיותר,לפני שנה ניפצו לי את החלון ליד הנהג,רציתי להפעיל את הביטוח ונתקלתי בתסבוכת לא רגילה,כל מיני עניינים פורמלים. לבסוף קפצתי לפירוקיה קניתי חלון ב50 שקל והרכבתי לבד.מיותר לציין שכשהביטוח שמשות נגמר לא חידשתי אותו.מכיוון שראיתי את המחירים של החלונות לרכב שלי,פשוט לא כדאי כלכלית.אבל כל מקרה לגופו אני מאמין.

פורסם

אני יכול לספר לך סיפור אישי שלי עם הרכב הקודם(מאזדה 121) הגעתי לזגג עקב כך שנכנסו לי מיים ברווח שבין השמשה לגומיה

ניגשתי למספר בעלי מקצוע ואחד מהם אמר לי יש לך סדק בשמשה במקום אחר לגמרי ואפשר לערב את הביטוח...

חיכיתי איזה שעה לסוכן יום למחורת ולפני שהשמאי הגיעה היא פוצץ את השמשה(לא לידי)!והשמאי לא שאל שאלות כנראה מכיר אותו...

בקיצור לא שילמתי כלום אלא רק החלפת גומיות וניקוי החלודה אצל פחח

ושמעתי על עוד הרבה שעשו את זה!!!

פורסם

אני לא הייתי מתקן על חשבוני...אחרי שבוע הייתי שובר את השמשה עם אבן... הולך להגיש תלונה במשטרה על ילד שזרק אבן וברח ,ועם הדוח של המשטרה מגיש תביעה לביטוח על שמשה שבורה... נראה אותם הפעם לא משלמים:evil::evil:

פורסם

זה לא נעים להגיד,אבל לפעמים צריך "לעזור" לחברת ביטוח לשלם,קרי- ראית סדק קטן בשימשה ?

תעזור לו קצת לההיפך לקצת יותר מסדק (רמז-פטיש לניפוץ שמשות עושה את העבודה יופי).

חברת הביטוח תשלם בלי יותר מדי בעיות.

לי גם פרצו לרכב וניפצו שמשה,יום למחרת החליפו לי מיד את השימשה בלי שום בעיות.

אגב,לפותח השרשור,למה לחכות עד לסיום הביטוח ?

אתה יכול להפסיק את הביטוח בכל עת ולבקש את הזיכוי על יתרת התשלום (בדיוק כמו שמקבלים בעת מכירת הרכב), ותעבור לחברת ביטוח נורמלית.

ואגב 2,

ביטוח שמשות ממש לא עולה 400 שקל לשנה,זה יותר בכיוון של 50-100 שקל לשנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור ישן למען יראו וייראו.

המקרה שלי דומה לזה של פותח השרשור, ולא עוזר כלום, לא בדיקת קנייה של הרכב לפני הרכישה ולא כלום.

הם ממציאים מושג שנקרא "בדיקת שמשות" כאילו זה הדבר הכי טריוואלי בעולם.

ששאלתי את הפקידה מתי פעם אחרונה היא עשתה לרכב שלה בדיקת שמשות היא התחילה לצחוק.

בקיצור קיבלתי אותה בהפוכה, כי אני הגון ומפגר.

מילא שעושים ביטוח מבקשים בדיקת מיגון. אבל בדיקת שמשות, נו באמת...

שיגידו מראש - הביטוח מתחיל לפעול שנה-שנתיים-שלוש אחרי שעושים אותו.

ביזיון!

פורסם
לפני כשבועים קניתי מיציבושי כריזמה 99. קניתי אותה ביום חמישי וביום שישי העברתי את הביטוח מהרכב הקודם .ביום ראשון מצאתי סדק על השימשה הקידמית שבטוח לא היתה ממקודם. האמת שלא רציתי לעדכן ישר את הביטוח כי חשבתי שזה יראה להם מוזר.אז התקשרתי אחרי שבוע והם שלחו אותי לזגג רכב שעובד עם הביטוח . היום נסעתי לזגג שאמר שצריך להביא שמאי שיראה את האוטו ויחליט מה עושים. הגיע השמאי והוא החליט כי הנזק הוא ישן מלפני שקניתי את האוטו . עכשיו חובת ההוכחה עלי כך נאמר לי בביטוח.ולא עזר הצהרה בכתב מה מוכרת כי האוטו נמסר ללא שימשה סדוקה, ובחברת השמאות אמרו לי כי חברת הביטוח מחויבת לישלוח כל רכב לאישור תקינות השמשות ,מענין שבמשך 3 שנים שאני מבוטח אצלם בחיים לא שלחו אותי לבדיקת שמשות.למיגון כן שלחו.

עכשיו מה כבר היה לי לעשות. אז החלפי שימשה שעלתה לי 1000 שח ובנוסף הגומיה היתה קרועה אז עוד 100 שח ותיקון פחחות שנאמר לי שחייב לעשות עוד 450 שח

איך נראה לכם המחיר ? קרעו אותי?

מוסר השכל קניתם אוטו חדש ביטחתם אותו ביטוח שמשות בקשו מהסוכן לישלוח התכם לבדיקה . כי שמדובר שביטוח ישלם לכם הם לא רואים אותכם ממטר .שהם עושים לכם ביטוח הם יודעים איך ללקק לכם

יצאת פראייר אחי.

אם אמרו לך דבר כזה תגיד סבבה.

סע הביתה חכה שבוע, דפוק סלע בשמשה רסק אותה ותגיד

זרקו עליך אבן.

מובטח לך שמשה חדשה מהביטוח בלי בעיות.

פורסם
הביאו שמאי והוא ראה שיש חלודה ליד המקום של הסדק, ועל כן הוא פסל לו את האופציה של דרך הביטוח.

בגלל שאתה טוען שעשו לך גם פחחות, יכול להיות שגם אצלך הצתברה חלודה או משהו בסגנון ממכה אחרת, ועל כן השמאי החליט לפסול לך את השמשה.

מה בדיוק הקשר בין חלודה לסדק בזגוגית?

אם כבר הוקפץ, אני רוצה לחדד משהו.

טוסטוס, אתה טועה ומטעה.

הקשר בין חלודה לשמשה שבורה הוא אחר:

כשמתחילה חלודה בשולי השמשה, יכול לקרות מצב שהחלודה "מתנפחת", וכשהיא מתנפחת היא יוצרת לחץ עצום על השמשה, מה שיכול להוביל לסדיקתה.

מנסיון עם סובארו DL.

200 מטר מהזגג לקחתי אבן והרחבתי את הסדק ע"מ שלא יבלבלו את המוח.

לא בילבלו, החליפו מיד.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

בתקופה שעוד הייתי משלם ביטוח גרר ושמשות לגנבים האלה נאמר לי במפורש ע"י הסוכן שלי לנסוע למקום הזה (שחכתי את שמו) לבדיקה של השמשות לפני שהביטוח יתפוס.

הסיבה שאני קורה להם גנבים אגב זה שכשנקרע לי החלון בגג (הרכב קבריולט והחלון האחורי הוא ממן פלסטיק שקוף כזה) הם סירבו לתקן. נכון שזה לא זכוכית אבל זה עדיין חלון וביטוח חלונות צריך לתפוס את זה .

זה נתון לפרשנות אבל לדעתי הגיע לי שישלמו על להחליף אותו ...

פורסם

עכשיו אני מתחיל להרהר מה יקרה אם גם אצלי תהיה בעיה עם השמשה.

כשעשיתי ביטוח לרכב שלי וגם לרכב של אבי דרך 9000000, שלחו לנו טופס של בדיקת שמשות, אבל הפקידה אמרה לנו בפירוש בטלפון לא להתייחס לטופס הזה ולא לעשות בדיקה.

הבעיה שאין שום תיעוד של זה ולא כלום.

פורסם

מעולם לא קיבלתי טופס "בדיקת שמשות" מחברת הביטוח.

אני בהחלט מצטרף להצעה שניתנה פה לפנות בתלונה למפקח על הביטוח במשרד האוצר

אפשר לעשות זאת באינטרנט ozar.mof.gov.il

או בדואר:

המפקח על הביטוח

היחידה לפניות הציבור

אגף שוק ההון, הביטוח והחסכון

משרד האוצר

רח' קפלן 1 ת.ד. 13195

ירושלים 91131

אני ממליץ לשלוח עותק של התלונה לחברת הביטוח, יתכן שהם יעדיפו לסגור עניין.

יש לי דווקא ניסיון חיובי עם גופים ממשלתיים כמו משרד מבקר המדינה והמפקח על הביטוח. אין להם אמנם "שיניים" והם לא עוסקים בבוררות, אך לעיתים עצם מעורבותם מזרזת תגובה.

• תוכן חדש...