Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא אף פעם לא ניסתה להתחרות ב BMW.

הם תמיד היו מייצרים מכוניות ספורטיביות יותר עממיות.

בזמן ש GM נכנסו לחברה הם ניסו להעלות את המחירים בשביל להיכנס לשוק האמריקאי כמתחרים של BMW וזה מה שהפיל אותם.

אלפא 75 1.8 היה אחד הרכבים הכי זוועתיים שהחברה יצרה.

מיטו,ג'ולייטה ועוד איזה ספיידר בטווח מחירים הזה יעשה להם טוב.

אייל

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרות שזה סוטה מנושא השרשור, למה בדיוק? ולמה דווקא ה-1.8?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא יודע אם היא יפה או לא יפה.

מה שכן אני בטוח בו שהרכב שידיע לארץ מבחינת אבזור לא יהיה קרוב למה שרואים בתמונה.

אני זוכר שראיתי תמונות יצרך של הפונטו החדשה איך התלהבתי מכל האבזור והגימור ואיך התבאסתי שראיתי את מה שהביאו.

כנ"ל לגמי רוב הדגמים של ה-500.

פורסם
אלפא אף פעם לא ניסתה להתחרות ב BMW.

הם תמיד היו מייצרים מכוניות ספורטיביות יותר עממיות.

בזמן ש GM נכנסו לחברה הם ניסו להעלות את המחירים בשביל להיכנס לשוק האמריקאי כמתחרים של BMW וזה מה שהפיל אותם.

מיטו,ג'ולייטה ועוד איזה ספיידר בטווח מחירים הזה יעשה להם טוב.

זה פשוט לא נכון.

אמנם על מידת ההצלחה אפשר להתווכח אבל אלפא במפורש מיצבה את עצמה כמתחרה ישירה לב.מ.וו פרט אולי לשוק המקומי איטלקי שם רוב האלפות שנמכרות הן בדגמים הבסיסיים ביותר.

פורסם

לדעתי הפנים שלה ממש יפה ומה שבטוח שונה לגמרי מכל סגמנט הקומפקטיות. בכלל, האלפא פשוט יוצאת דופן לגמרי מול גולף, אסטרה, מגאן וכו'.

emotion of motion

פורסם

נו, ופעם מבחן דרכים במגזין ישראלי קבע שה- 75 יותר טובה מהבימרית, אם אני לא טועה.

מאוד עזר לאלפא... או לשרידות שלה.

אני מסכים שיש נישה מאוד מתאימה לה, במחירים שפויים יחסית. לצורך העניין, מקביל ל- VW (בלי להיכנס לוויכוחים על ערך, יוקרה, היגוי וכו' - רק מבחינת המקום המתאים על סכלת המחיר).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זה שאין כרגע מתחרה ל-335 ול-M3 לא אומר שבגרסאות האחרות אין תחרות ולפחות על פי עיתונות הרכב הישראלית, היתרון נוטה לכיוון ה-159.

לגבי E30 מול ה-75 ההשוואה שלך לא ממש נכונה. האמריקה היא הגרסה שמוצבה למול ה-325 בעוד ה-TS התחרתה ב-320.

עוד משהו, ההגה ברכב שלך אינו מתוגבר לא בשביל התקשורת אלא מפאת חיסכון ברכיבים וכסף. התקשורת היתרה היא פשוט בונוס נחמד שאתה משלם עליו בחניה (שטויות) ובכמות סיבובים עצומה בין נעילות (נעים הרבה פחות).

הנקודה שלי היא שלהפריח ססמאות באוויר, כמו שאתה ממשיך לעשות - זה בד"כ גיבוב מלל לא מבוסס וריק מתוכן, כמו מה שאמרת על אבארת' פשוט היה שגוי. לא שווה בהרבה מבאם אני אגיד שנגמר עידן ה-BMW הטובות כי באנגל הפך את כולן למכוערות (אני לא באמת חושב ככה, זה נאמר לצורך ההדגמה).

ההשוואה שלי של האלפאות הישנות לא באה לרדת על אלפאות הישנות, להפך להדגיש איזה מכוניות טובות הן היו.

לגבי ההשוואה שלך של האמריקה\מילאנו לדעתי אתה טועה, משלוש סיבות, המילאנו היא דגם העל של 75, ההספק הוא דומה להספק של הM3 והוא גדול מה325, והמילאנו והM3 התחרו זו בזו במרוצי המסלול של התקופה.

במידה ואתה צודק לכבוד הוא ל325 שהיא ברמה של מילאנו.

אני רק טוען שהאלפאות של היום פחות יחודיות, פחות מרגשות ופחות טובות משאר היצרנים כמו שהיה בעבר. כמוכן העדר ההנעה אחורית גם כן פוגע כי מדובר ביצרן ששם דגש על הנאה מנהיגה (בדיוק כמו במוו), והנאה אחורית היא מרכיב חשוב, לפחות בדגם אחד של היצרן.

לגבי ההגה, רוב הE30 עם הגה כוח במיוחד שמדובר ב6 צלינדר שיש שחושבים שמדובר בסטנדרט, אבל הכוונה שלי היא שעכשיו החלפתי מסרק הגה ויכולתי להסב להגה כוח מקורי של במוו והעדפתי שלא בגלל התחושה, בזמן שההגה של האלפא 75 שמתוגבר הוא יותר מהנה לטעמי מההגה הפשוט של במוו.

אני מסכים איתך לגבי מה שאמורים שהבמוו של היום זה לא הבמוו של פעם מבחינה עיצובית כי זה נכון (למרות שהדור האחרון מתחיל לחזור לעצמו בגלל שהדיחו את באנגל מתפקידו), הבמוו שלפני באנגל מבחינת עיצוב מוצלחות בהרבה, אבל מבחינת כל השאר במוו רק משתפרים מדור לדור.

אם היו קוראים לאלפא הנ"ל 148 לא הייתי מגיב בתרד, רק בגלל שמשתמשים בשם מיוחד מהעבר לרכב ממוצע (כפי שזה נראה עכשיו) שלא ראוי לו.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

אין מה לעשות רכבים הופכים לנוחים יותר, בטוחים יותר, מפנקים יותר, מהירים יותר ואוחזים יותר.

כתוצאה מכך "ישירים" פחות.

לפני שנים דובר על כך שהגה כח פחות מתקשר, כמה אנשים היו קונים היום רכב בלי הגה כח (רק לפני כמה ימים היה דיון סוער על הפשטות של קליאו ספורט בגלל שהדשבורד לא מספיק רך - אז בלי הגה כח?)

במבחן מסע בכמה מדינות ערב עם 306 (בימיה הראשונים) נאמר שהיא מהנה ומתקשרת אבל פחות, מי מוכן להגיד היום שהגה של 306 לא מתקשר?

היום יותר ויותר הגאים הופכים לחשמליים, לנו זה מפריע מאד, כנראה לדור הגויסטיק שלומד לנהוג ב משחקי מחשב כמו LFSו NFS זה פחות יפריע מלנהגים כמוני שהתגנבו לפני שנים בלילות למגרש משרד התחבורה, או נסעו לאזורי אגני החימצון בראשון (הרבה לפני הסופרלנד) כדי לתרגל דריפטים (מי ידע שככה נקרא ל "צלחת" :-D).

בקיצור כדי לקבל רכב מתקשר כמו פעם צריך רכב יעודי שמכריז על עצמו ככזה (ע"ע מיאטה) גם אלפא וגם BMW מוכרות רכבים לאנשים שריכים גם להגיע לעבודה עם הרכב , לפעמים בחליפה, לפעמים לאחר מאות ק"מ.

כמה אנשים מוכנים לקנות היום 205GTI חדשה?

אני לא.

פורסם

אם היו קוראים לאלפא הנ"ל 148 לא הייתי מגיב בתרד, רק בגלל שמשתמשים בשם מיוחד מהעבר לרכב ממוצע (כפי שזה נראה עכשיו) שלא ראוי לו.

למה להספיד מוקדם, בוא נראה או יותר נכון נרגיש את השילדה, היגוי, נשמע את הסאונד ונדבר.

פורסם
ההשוואה שלי של האלפאות הישנות לא באה לרדת על אלפאות הישנות, להפך להדגיש איזה מכוניות טובות הן היו.

לגבי ההשוואה שלך של האמריקה\מילאנו לדעתי אתה טועה, משלוש סיבות, המילאנו היא דגם העל של 75, ההספק הוא דומה להספק של הM3 והוא גדול מה325, והמילאנו והM3 התחרו זו בזו במרוצי המסלול של התקופה.

במידה ואתה צודק לכבוד הוא ל325 שהיא ברמה של מילאנו.

המילאנו מעולם לא התחרתה במירוצים - בשביל זה הייתה את גרסת הטורבו. נכון שבגרסה הסדרתית היא לא הייתה בת תחרות ל-M3, אבל הגרסה הסדרתית לא עניינה יותר מאשר את תקנות ההומולוגציה. לכן המילאנו כן מוצבה למול ה-325 והטורבו מול ה-M3, לכאורה.

אני רק טוען שהאלפאות של היום פחות יחודיות, פחות מרגשות ופחות טובות משאר היצרנים כמו שהיה בעבר. כמוכן העדר ההנעה אחורית גם כן פוגע כי מדובר ביצרן ששם דגש על הנאה מנהיגה (בדיוק כמו במוו), והנאה אחורית היא מרכיב חשוב, לפחות בדגם אחד של היצרן.

העדר ההנעה האחורית פוגם בעיקר בפן השיווקי, שכן בגרסאות הבכירות של ה-159, למשל, יש הנעה כפולה לא רעה בכלל (ועם עדיפות לציר האחורי).

לגבי ההגה, רוב הE30 עם הגה כוח במיוחד שמדובר ב6 צלינדר שיש שחושבים שמדובר בסטנדרט, אבל הכוונה שלי היא שעכשיו החלפתי מסרק הגה ויכולתי להסב להגה כוח מקורי של במוו והעדפתי שלא בגלל התחושה, בזמן שההגה של האלפא 75 שמתוגבר הוא יותר מהנה לטעמי מההגה הפשוט של במוו.

מסכים, ההגה של ה-75 באמת טוב :-P

אני מסכים איתך לגבי מה שאמורים שהבמוו של היום זה לא הבמוו של פעם מבחינה עיצובית כי זה נכון (למרות שהדור האחרון מתחיל לחזור לעצמו בגלל שהדיחו את באנגל מתפקידו), הבמוו שלפני באנגל מבחינת עיצוב מוצלחות בהרבה, אבל מבחינת כל השאר במוו רק משתפרים מדור לדור.

דווקא לא אמרתי את זה. הסדרה 3 הנוכחית (סדאן בלבד), סדרה 5 וה-Z4 מאד יפות לטעמי. גם ה-X5, אבל היא טרום-באנגל כמדומני.

אז גם ל-159 שם לא ראוי? כי ה-159 מקורית היא שם אפילו יותר גדול.

באדום לעיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...