Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם מתוך סקרנות: אם אין דבר כזה "שטח מת" והכל נובע מכיוון לקוי של המראות, אז למה בוולוו המציאו מערכת לניטור שטחים מתים (BLIS)? מה, בוולוו לא ניתן לכוון את המראות כמו שצריך?

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ליוסי פרנקוס-לא מקבל את דעתך.

יש ועוד איך שטחים מתים והציור שהבאת עוד מדגיש זאת.

לכן ייצרו את המראות הקעורות הקטנות להדבקה על מראות הצד.

אני מחליף רכב כל 3 שנים ותמיד-אבל תמיד!-הדבר הראשון בכניסה לרכב החדש אני מבצע כיוון מראות ובודק היכן השטח המת שלהן.

הבעיה בכלל נעוצה בתרבות ,נכון יותר לומר,בחוסר תרבות הנהיגה בארץ.אתה יכול להסתכל 1000 פעם במראות אבל נהג עם אגו נפוח שחושב שמגיע לו הכל יעקוף אותך גם אם הוא רואה שאתה מתעתד לעקוף וזה רק בגלל שמגיע לו וככה זה בארץ ישראל.

ומה לעשות עם כל אותם מתנחלי נתיב שמאל שגורמים לך ולאחרים לעקוף אותם בימין הכביש רק בגלל שלא בא להם לנסוע בנתיב ימין ותקפוץ עד מחרתיים?

הכל עניין של חינוך ותרבות והלוואי ואתבדה ,אבל ,חכו חכו.זה עוד כלום!

המראות הקטנות שמדביקים רק מעוותות את תפיסת המרחק בשדה הראיה שלך, בדיוק כמו מראה פנורמית מרכזית.

מראות מקוריות מהיצרן בעלות שטח קעור להגדלת שדה הראיה מסייעות במעט להגדלת שדה הראיה עבור אלו שלא יודעים לכוון מראות.

אתה צודק במה שאתה כותב לגבי תרבות הנהיגה, לכן מומלץ מאוד להסתכל גם במראה המרכזית כדי לזהות האם מישהו מגיע מאחוריך בנתיב שלך ומתחיל לבצע עקיפה מהירה. כמו שרוני אמר, מומלץ להסתכל יותר מפעם אחת כדי לקבל אומדן של קצב ההתקדמות של התנועה מאחוריך.

אני אשמח להפגש איתך שביט ידידי!מכל מלמדיי השכלתי.וזאת השכלה שמי יודע,מצילה ויכולה להציל חיים.

שנית,תיאורך שאפשר לכוון בצורה אופטימאלית ללא סטיית או הזזת הראש כשמביטים במראות דורשת עבודת עיניים מהירה ביותר כי במהירות שאנו נוסעים מספיקה פחות מחצי שניה כשמביטים במראה האמצעית והרכב מאחורה יצא לעקיפה.אפשר למנוע את הנקודה המתה הזאת בידיעה ובמעקב על הרכב מאחור דרך המראה האמצעית. מה שאתה טוען לא יכול לכלול את המראה הימנית כי ירדתי לרכב לנסות זאת,וחוץ מפזילה רגעית לצדדים אין אפשרות להביט במראות ללא הטיית הראש ימינה או שמאלה.הרכב שלי הוא רנו מגאן,רכב גדול ורחב יחסית למשפחתיות הרגילות שעל כבישיי ארצנו.ועם המון משחקי מראות לא חושב שהצלחתי להגיע לתוצאה הרצויה.

חשוב לי להדגיש שוב,שבשמחה אודה לכל מי שיוכיח לי אחרת.

ידידי, הרכב שלך לא נחשב גדול או רחב במיוחד. נסה לנהוג פעם ברכב מסחרי או ברכב ללא מראה מרכזית ותבין מה זה שטחים מתים.

סתם מתוך סקרנות: אם אין דבר כזה "שטח מת" והכל נובע מכיוון לקוי של המראות, אז למה בוולוו המציאו מערכת לניטור שטחים מתים (BLIS)? מה, בוולוו לא ניתן לכוון את המראות כמו שצריך?

כנראה שיצרני הרכב הבינו שרוב האנשים לא מכוונים נכון את המראות, אז במקום לנסות לחנך אפשר פשוט לקער קצת את המראה השמאלית ולצאת גדולים אצל הלקוח :-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

CASPER

המראות הקטנות אכן מעוותות את חוש המרחק של הנהג אבל לפחות מקטינות עד למינימום את השטח המת.שום דבר מעבר לזה.

כל חיי נהגתי על מסחריות בעבודתי.רנו קנגו,רנו קונקט.ואגב,בקונקט מאד אהבתי את המראות צד.בצד החיצוני של המראות יש מן קו מקווקו שממנו החלק הקטן במראה מקבל קיעור קטן על מנת למזער את השטח המת.וגם גודלן וצורתן נתנו לי שטח עצום ורב של פנורמה,אבל לצערי,למרות ניסיוני הרב מאד בנהיגה וזהירות והקפדה על הצצות כפולות במראות,קרה לי לא פעם שהייתי כמעט נכנס לאמצע עקיפה של נהג אילולא שמעתי את הרכב העוקף.

קשה מאד בעמידה בחניה לפני הנסיעה למצב את המראות בצורה אופטימאלית.אתה יוצא לנסיעה בתחושה שהן מכוונות לטעמך ובנסיעה עורך תיקונים אחרונים ומגלה שעדיין,למרות הכל-יש איבוד קשר עין עם רכב בתנועה שמגיע במהירות מצידך.

רכב המגאן שלי הוא יחסית למשפחתיות היפניות גדול יותר.הוא נחשב ברכבי מנוע ה1600 הארוך ביותר(בבדיקה שערכתי ב2008)ובנהיגתי עליו למדתי את חסרונות המראות צד שלו.

בהזדמנות זאת מבקש לאחל לכל חברי הפורום חג שמח ונסיעה זהירה ובטוחה!

ליאור

פורסם
אני מסתכל גם הצידה לחלון האחורי כדי לראות אם מישהו מתקרב.

אתה רציני?

כדי להסתכל בחלון צד אחורי, אתה צריך לסובב את הראש שלך בצורה שאתה מאבד כמעט כל קשר עין עם הכיוון שאליו אתה מתקדם - קדימה!

אם רכב שמלפניך יבלום, בדיוק בשניה שבו אתה תסובב את הראש.... :\

יש מראות, שאם מכוונים אותן נכון, לא צריך לסובב את הראש יותר מדי.

(יש מצב שזה היה בציניות מה שכתבת?)

פורסם

באיזה פקק באיילון לפני כמה חודשים יצא לי לראות בחור אחד שהיה ממש מוציא את הראש מהחלון השמאלי שלו בכל פעם שהוא רצה לעבור נתיב. לא ידעתי אם אני אמור לצחוק או לבכות.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

סחתיין לפרנקוס על האיור שממחיש בצורה טובה כיוון מראות נכון מהו.

כמו שכבר נכתב, אין כזה דבר שטחים מתים, רק כיוון מראות לקוי.

ניתן להמחיש זאת באמצעות הדגמה פשוטה שאנחנו עושים בכל הדרכת נהיגה מתקדמת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חבל רק שהאיור מסתמך על כך שהמרחק בין הרכבים בצדדים הוא מתחת לחצי מטר.

מה קורה כאשר המרחק ביניהם הוא חצי מטר ומעלה?

image001full.jpg

פורסם

היה סרטון הדרכה של רם סמואל ששודר בזמנו בערוץ אגו ומסביר איך לכוון נכון את המראות. לצערי לא מצאתי אותו ביוטיוב.

אבל מצאתי כמה כתבות

http://www.larechev.co.il/?CategoryID=368&ArticleID=642

http://www.maslulim.co.il/articles-all/71

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מצד אחד, זה יכול למנוע תאונות עם אופנוענים מהירים. (ברור למה. בעייתי בעיקר במעבר נתיב).

מצד שני, הסתכלות במראה האחורית בנוסף לצידית די מוציאה מ'פוקוס', גם את המחשבה אבל בעיקר את הראיה. (לפחות אני מרגיש כך - במעבר בין 2 מראות ובין הכביש בנסיעה טיפה מהירה).

מה דעתכם? סתם לידע כללי, מה החוק אומר?

ושאלה לאופנוענים שבינינו: האם כשאתם נוסעים בין הפחיות על 160-200 קמ"ש, האם אתם מודעים לעובדה שרוב הנהגים מביטים רק במראה הצידית לפני יציאה לעקיפה? (או שנותנים בגז בלי הרבה חישובים :))

בתור נהג , תמיד לפני עקיפה אני מסתכל בכל המראות , ואפילו מסובב את הראש ( כמו באופנוע בשביל לקבל תמונה שלמה .

בתור אופנוען , לעולם לא אעקוף רכב אם איני יודע במה עוסק הנהג ולא יצרתי איתו קשר עין .

לא פעם אני רואה נהגים יוצאים לעקיפה כשהם בכלל לא מסתכלים במראות , שלא לדבר על מסובבים את הראש או מאותתים .

חובה להסתכל במראה כשאתה עומד להתחיל עקיפה.

אם אנשים היו עושים את זה יותר, אולי היו פחות תאונות.

ולא קיים כזה דבר שטחים מתים, רק מראות לא מכוונות כמו שצריך.

גם את זה אפשר לפתור עם כיוון מראות תקין.

image001_Full.jpg

היה סרטון הדרכה של רם סמואל ששודר בזמנו בערוץ אגו ומסביר איך לכוון נכון את המראות. לצערי לא מצאתי אותו ביוטיוב.

אבל מצאתי כמה כתבות

+1

היו לי שטחים מתים במראות . לאחר שראיתי את הסרטון של ראם סמואל , והבנתי כיצד לכוון את המראות , אין לי שטח מת במראות .

אני משתמש בשיטת הכוון הזאת כבר מעל לשנה במגוון רחב של רכבים ויכול לאמור בבטחה כי שדה הראיה לאחור גדל משמעותית ומוסיף הרבה מאד לתחושת הבטחון והידיעה של מה מתרחש מאחור.

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

גם אני ראיתי את הסרטון של ראם סמואל, ואני מכוון את המראות בדיוק על פיו.

אך עדיין ישנם שטחים מתים.

אני נוהג להביט באחורית ובשמאלית, ובנוסף כמו באופנוע - להסיט מבט מהיר לשמאל ולודא שאכן לא מסתתרות שם הפתעות.

בעיקר בכבישים של 3 נתיבים, כשאני באמצעי - ומישהו שבשמאלי מחליט שהוא עובר נתיב בין אם הנתיב פנוי או לא.

פורסם

תחזור למורה שלך לנהיגה ותבקש את הכסף בחזרה..אתה לא יודע את הדבר הבסיסי ביותר בנהיגה.

אם לא ברורה לך התשובה לשאלה שבכותרת אז לטובת הציבור וטובתך שלך תתלה את הרשיון על הקיר ותתנייד באוטובוס.

פורסם

משום מה הדיון גלש לכיוון מראות. :-P

(אגב, בכל רכב ניתן לכוון את המראות בלי טיפת שטח מת. כן, גם ברכבים שנדמה שהמראה האמצעית בהם די צרה (ארזה, אתה מוזמן להיפגש איתי ואני אראה לך את זה. אני מדבר ברצינות, שלח ה"פ אם אתה מעוניין, שבוע הבא אני בת"א). הדבר היחיד שתמוה לי הוא למה בחלק מרכבי קונצרן VAG יש מראה ימנית קטנה יותר מהשמאלית). צריך לשים לב שאת המראות הצידיות מכוונים כך שברגע שמפסיקים לראות את הרכב יש להוציא אותן עוד טיפה.

אם נחזור לנושא השרשור - אני עושה כמו שרוני ציין, כלומר לא מסתכל במראה האחורית. לדעתי, הסיכון שאני לוקח כאן (אמנם מינורי, אבל קיים) - מתבטא כלפי הטייסים שנוסעים בהפרש מהירות גבוה מאוד מהמהירות שלי ועוקפים אותי בדיוק כשאני יוצא לעקיפה. (למרות שאני מאותת, יש סיכון).

בשורה התחתונה, נראה לי שאני אנסה למשך תקופה להביט גם במראה האחורית. אם זה ימשיך להפריע - נוותר על זה.

פורסם

מצטער רבותי לא שכנעתם אותי .

אני נוהג מהגיל שבו קיבוצניקים מתחילים לנהוג , על אופנועים רכבים מסוגים שונים משאיות וטרקטורים , השרטוט שנתתם פה אופטימי מאוד ובכל לזאת בקלות דחפתי שם רכב (צבעתי מכסה מנוע בצהוב ) שנעלם לגמרי מהמראה, אופנוע הרבה יותר קל להעלים .

בכל מקרה הטיית הראש לא נועדה כדי לכסות את מי שמתכבה מאחור אלא את מי שבצד , אני מכוון את המראות כך שבצדדית כמעט רואים את הרכב שלי , ולא פעם גיליתי שבמבט הצידה מופיע רכב שלא ראיתי במראה , רכב שנמצא עם מכסה מנוע בקו של דלת הנהג שלכם אבל בצד הרחוק של הנתיב השמאלי , יעלם כמעט תמיד מהמראה שלכם .

בכל מקרה השרטוט האופטימי הזה מראה מראה שלא שלא מכוונת לפי מה שאני מכיר ומה שאתם הסברתם גם .

בתור אופנוען אני עוקף כך שאו שיצרתי קשר עין עם נהג הרכב , או שהוא לא יספיק להפתיע אותי ( מהר ומהצד הרחוק של הנתיב ).

image001full.jpg

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
, אני מכוון את המראות כך שבצדדית כמעט רואים את הרכב שלי).

זו הטעות שלך!

מהמצב בו כמעט רואים את הרכב, צריך להזיז עוד טיפה החוצה. תעשה ניסוי, קח חבר (שיסמלץ קטנוע) ותעמיד אותו צמוד לרכב - אתה תבחין בו!

• תוכן חדש...