Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן החלפת גיר מאוטומוט לידני. השאלה היא האם יש צורך לבצע עדכון מול משרד הרישוי אחרי החלפה?

ברשיון רכב לא מצויין שהוא אוטומט, אך אני מאמין שהנתון כן נמצא במע' המחשב שלהם.

כעיקרון, דגם רכב לא משנה, אבל מדובר בסיטרואן ZX. יש את הכל החלקים, כך שתשובות אך ורק בנושא. שאלות לגבי החלפה נא לשמור למועד מאוחר יותר - אני אשתדל להכין מדריך מצולם.

Spirit In The Dark

פורסם

משרד הרישוי שומר על מספר השילדה, על פי רוב מספר השילדה שמור במחשבי היצרן וממנו ניתן לנפק את כל הנתונים על מבנה הרכב ותכולתו המכנית.

אם תרכיב הכל יפה עד כדי כך שבטסט ובבדיקות רכב של בוחני משטרה או משרד התחבורה לא יבחינו בזה יתכן ותצליח להשתמש ברכב לאורך שנים כי אם לא יחשדו אז גם לא יבדקו.

מצד שני, אם בבדיקה כלשהי ומסיבה כלשהי יתעורר חשד ויפתחו בחקירה אני מניח שמספר השילדה "יחשוף את מעלליך".

להערכתי מדובר כאן ב"שינוי מבנה" כך שמבחינה חוקית זה דורש אישור.

פורסם

לא חשבתי שמדובר בשינוי מבנה, אבל בהחלט שינוי של אחד מתכונות של רכב. תודה בכל מיקרה.

Spirit In The Dark

פורסם

בארץ יש אלפי מכוניות, שעברו הסבה מגיר אוטומטי לידני.

אני עד היום לא שמעתי על מישהו, שאישר את זה במשרד הרישוי, וגם לא שמעתי על מישהו, שנתקל בבעיות כלשהן בעקבות ההסבה.

ועל אחת כמה וכמה, אם מדובר ברכב ישן וסוג הגיר לא מופיע ברשיון הרכב.

פורסם

לדעתי מבחינה חוקית זה דורש אישור כמו כל שינוי מבנה.

אני לא יודע במה כרוך אישור לזה.

אני מניח שכל עוד ההרכבה היא מיקצועית והגיר יושב כמו שצריך מכל נקודות המבט בתא המנוע ובתא הנהג הסיכוי שמשהו בטסט השנתי או בבחינה בדרכים יעלה על זה קלוש.

אולם, לך תדע. מחר משהו יתעורר במשרד התחבורה ויתן הוראה לבוחנים במכוני הרשוי לבדוק שהגיר תואם את הרשום ברשיון הרכב. מפעם לפעם יש להם קטעים כאלה שם בכל מיני הוראות שעה וכאלה.

אני הייתי מברר במשרד התחבורה, אולי זו לא פרוצדורה מסובכת שהשינוי ירשם באופן רשמי ושווה להשקיע עוד קצת עבודה מולם.

• תוכן חדש...