Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברים

יש לי שאלה קטנה , האם רכב מסוג מאזדה לאנטיס 323 שנת 2000 מנוע 1800

יכול לגרור נגררת עם ציוד בסדר גודל של 300 קילו ?

תודה מראש !

פורסם

כן, אין שום בעיה. מבחינה חוקית אתה יכול לגרור עגלה במשקל כולל עד 500 ק"ג ללא בלמים בעגלה. עגלה ממוצעת שוקלת כ-180 ק"ג.

מבחינת סחיבה של הרכב אין שום בעיה אני גררתי עם קורולה 1600 גם 750 ק"ג, ו-600 ק"ג בערך עם פיז'ו 206 1400...

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

גם אני ראיתי אחת...

פיאט פונטו גוררת עגלה עם משטחי קרמיקה עקפה אותי במהירות של 90 קמ"ש בעליות סדום.

לאחר כמה ק"מ בודדים ראיתי את העגלה מתגלגלת לכיווני בעוד שהפונטו ממשיכה את העליות...

ירון מאיר

פורסם

התעלקות:

במידה וכבר יש לי וו גרירה תפוח מותקן ומאושר ברישיון רכב, האם מבחינת הרישוי אצטרך משהו מיוחד כדי לגרור עגלה (עד 500 קילו, רכב פרטי)?

נ.ב. האם עדיין צריך לשים את השלטים האלה, "גורר" - "נגרר", כדי שחס וחלילה השוטרים לא יתבלבלו מה גורר את מה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מבחינת רישוי ברגע שיש לך וו מותקן ומוגדר ברישיון, אתה יכול לגרור כל עגלה שיש לה רישוי וביטוח חובה בתוקף (שים לב לבדוק את זה), עד 500 ק"ג. לגבי הגורר/נגרר - מאחר והעגלה מסתירה את לוחית הרישוי של הרכב, צריך בעקרון לשים שלט "נגרר ע"י XXXX". אני מעולם לא שמתי וכבר יצא לי שעצרו אותי לביקורת ולא אמרו כלום..אז לשיקולך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה קורה באמת אם רכב עם עגלה עובר באדום והמצלמה קולטת רק את המספר של העגלה- האם אפשר לשלוח דו"ח לבעל העגלה?

פורסם

מה החוק אומר היום על נגרר קצת יותר רציני (1500 קילו משקל כולל)?

השתנו התקנות ?זה על פי הוראות יצרן ? או שזה עדיין הקטע עם ה70% ממשקל הרכב ?

:wink:
פורסם

יש להבדיל בין שני דברים.

ההיתיחסות הראשונה היא לגבי הנהג.

באיזה דרגת רישיון נהיגה הוא מחזיק.

נהג המחזיק ברישיון נהיגה בדרגה B יכול לגרור גרור במישקל מקסימלי של עד 1500 ק"ג.

נהג המחזיק בדרגת רישיון C1 יכול לגרור גרור במישקל מקסימלי של עד 3500 ק"ג.

לאחר מכן בא יתיחסות לגבי משקל הרכב עצמו ,

לא יהיה מצב שבו רכב במישקל כולל של 2800 ק"ג יגרור גרור במישקל גבוה ממשקל הרכב.

על כן בזמן ההתקנה של הוו גרירה ישנו נוהל אשר קובע כי על בעל הרכב להביא אישור שהרכב נשקל עם מיכל דלק מלא.

לאחר מכן המתקין מבצע חישוב שבו הוא נותן הגבלה לרכב לגרירה במישקל מקסימלי.

ירון מאיר

• תוכן חדש...