Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי ברכב שלי אתמול וננעלו לי הגלגלים עקב לחיצה על הבלם (כנראה יותר מדי), זאת פעם ראשונה שקרה לי מקרה כזה וזה היה מוזר, ויצאתי מזה בסופו של דבר.

מה הפעולות שצריך לעשות במקרה והגלגלים של הרכב ננעלים? (הרכב ללא ABS).

מה שאני עשיתי זה שחרור הבלם והגלגים חזרו לקבל שליטה על הרכב, אבל מה יקרה אם זה שוב פעם יקרה לי בפניה למשל? הרי הרכב ימשיך לנסוע ישר ולא יפנה (אין שליטה כשהגלגלים ננעלים).

כמובן שאני לא רוצה להגיע למצב של נעילת גלגלים שוב פעם, אבל זה קרה, ואני רוצה לדעת להבא מה הפעולות הרצויות במקרה כזה.

תודה.

פורסם

זה לא אמור לקרות לך סתם ללא שליטה. אצלי גם אין ABS ואף פעם לא קרה שננעלו לי גלגלים בלי שליטתי - ממש צריך לבעוט בבלם כדי לנעול אותם.

או שלחצת ממש יותר מדי חזק או שהבלמים שלך לא תקינים.

פורסם

כשאומרים שהבלמים ננעלים הכוונה היא ללחיצה חזקה ולא לנעילה פשוטו כמשמעו

אם אתם זוכרים לפני אולי 10 שנים ויותר משרד התחבורה היה מפרסם בערוץ אחד תשדיר על איך לבלום נכון. ההמלצה הייתה לא להיבהל וללחוץ חזק אלא ללחוץ על הבלמים לסירוגין

סעו לאט:-)

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

נכנסתי ימינה מכביש של 100-90, במהירות של 90-100, התחלתי להאט את הרכב ואז אני קלטתי מרחוק שלאיפה שאני צריך להכנס הכביש מאוד מאוד מאוד חלק = סיכון (עוד פניה ימינה) בשלב הזה הייתי כבר במהירות 30-40 אבל ידעתי שזאת עדיין מהירות מסוכנת לפניה ולכן סחטתי עוד קצת מהבלם והאומנם המהירות ירדה אבל שמעתי "איקקק, איקקק" שהרכב החליק במקום לתפקד... המהירות הייתה נמוכה בשביל שיהיה סיכון אבל אם הנעילה הייתה מתבצעת במהירות יותר גבוה סביר להניח שהיתי מוצא את עצמי איפה שהוא על הכביש...

אין ספק שלמדתי מהטעות ואני לא יסחוט את הברקס יותר מדי אבל ברכב שבו אני נוהג אני מרגיש שהבלמים (למרות העבירה בטסט) אינם מתפקדים כמו ברכבים אחרים שנהגתי (ששמה מרגישים שהרכב מאט גם בלחיצה קטנה על הבלם) אולי זה בגלל שהרכב שנת 2000 קוריאני אז אני לא מצפה שהוא יעמוד בסטנדרט הבלמים של הרכבים שנהגתי בהם (שנות 2008-2009).

למרות שלמדתי לא לסחוט אותם, אני מעדיף גם ללמוד מה לעשות במידה והם ינעלו לי שוב פעם (חוץ מאשר לשחרר טיפה) כי יש עוד מספר אלמנטים שאני מאמין שצריך לשים לב אליהם בשעה של שיחרור נעילת גלגלים.

ד"א - לחצתי לסירוגין, אני אף פעם לא לוחץ מהר מדי וחזק מדי פשוט המצב הנ"ל גרם לי צורך של לחיצה מעבר למה שאני בד"כ לוחץ עקב ראיית הכביש החלק שאני צריך להכנס אליו מרחוק ד"א זה היה בלילה אז הרחוק הוא לא כלכך רחוק).

פורסם

טכניקת בלימה נכונה מלמדים בקורס נהיגה מתקדמת, לא בהתכתבות באינטרנט.

זה לא אמור לקרות לך סתם ללא שליטה. אצלי גם אין ABS ואף פעם לא קרה שננעלו לי גלגלים בלי שליטתי - ממש צריך לבעוט בבלם כדי לנעול אותם.

אלא מדוייק בכלל:

1. קל לנעול כשיש מעט חיכוך מהכביש (למשל, כביש רטוב).

2. ככל שהרכב נוסע לאט יותר, צריך לחיצה פחות חזקה כדי לנעול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
טכניקת בלימה נכונה מלמדים בקורס נהיגה מתקדמת, לא בהתכתבות באינטרנט.

אלא מדוייק בכלל:

1. קל לנעול כשיש מעט חיכוך מהכביש (למשל, כביש רטוב).

2. ככל שהרכב נוסע לאט יותר, צריך לחיצה פחות חזקה כדי לנעול.

בדיוק המצב שקרה לי,

הכביש היה מאוד חלקלק (היה ניתן לראות ממש שקיפות שלו מרוב שהיה חלק) והייתי במהירות נמוכה... שמה ננעלתי.

קורס נהיגה מתקדמת לצערי למרות הרצון שלי לעשות איני יכול לעשות בגלל המרחק (אין באזור שלי קורס נהיגה מתקדמת, רציתי לגשת לקורס נהיגה מתקדמת במסלולים אך מדובר בנסיעה של שעה וחצי בערך להגיע לאזור כל פעם).

ניתן לדעת בכללי מה הפעולה? או שרק להרפות מעט את הבלמים כמו שעשיתי.

פורסם

אין פעולה אחת שעושים במקרה כזה.

אם זיהית עדר כבשים שחוצה את הכביש בדיוק ביציאה מפנייה עיוורת כשאתה במהירות גבוהה - תן לחיצה ואל תפמפם או תוריד לחץ כדי למזער נזקים (בתקווה שבכל זאת תעצר לפני הכבשה).

אבל אם אתה כן יכול לחמוק מהמכשול ע"י תמרון כלשהוא אולי כן כדאי לשחרר מעט את דוושת הבלימה כדי להחזיר את הגלגול לגלגלים ולכוון את הרכב.

כמו שכתב פאלו, זה לא משהו שלומדים בהתכתבות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפשר טיפה להרחיב בעניין זה לגבי קורס נהיגה מתקדמת? איפה בארץ יש? כמה עולה? עושים את הקורס עם הרכב הפרטי?

מישהו שעשה אולי יכול לספר קצת מה הולך שם וכמה זה הועיל לו? תודה מראש.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

נהיגה מתקדמת זה אחד הדברים מומלצים לעשות,

תקרא קצת מכאן:

http://www.maslulim.co.il/

הנהיגה מתקדמת מראה לך מצבים מעבר לנהיגה בשיעורי נהיגה ומלמדת+מתקנת שגיאות נפוצות...

אם הייתי יכול (וכמובן שאני אמשיך לנסות) הייתי עושה נהיגה מתקדמת.

כמו כן, לפי מה שהבנתי:

* במקרה של בלימת חירום - לתת ברקס ללא עזיבה למרות נעילה.

* במקרה של נעילה לא עקב חירום ויש צורך לפנות (למשל), להרפות את הברקס על מנת לקבל את השליטה על הרכב לבצע את הבלימה עם לחיצה על הבלם (במידת הצורך) ולהמנע מנעילה.

תודה רבה על התשובות.

פורסם

כמו שכבר נאמר, נהיגה מתקדמת לא לומדים בהתכתבות בפורום.

לכן, למרות שהדברים שכתבת הם בסה"כ בכיוון הנכון, ללא הכוונה של מדריך מקצועי שנותן לך משוב לאורך התרגול, קרוב לוודאי שרמת השליטה אליה תגיע תהיה בסיסית ביותר. בטח שלא מדובר ברמת שליטה שתאפשר לך להרגיש בטוח במה שאתה עושה או להבטיח סיכויי הצלחה בשעת חירום.

אני לא יודע מהיכן אתה בארץ, אבל לידיעתך קיימים קורסי נהיגה אישיים הנערכים בסביבת המגורים של הלקוח במקרים מסוג זה.

דבר אחד לא הוזכר כאן עד כה ולטעמי הוא חשוב הרבה יותר מאותה טכניקת בלימה (שחשובה לכשעצמה).

כאשר נוהגים נכון (הרגלי נהיגה נכונים וטכניקות נכונות), אין הפתעות. לא מגלים פתאום שהכביש חלק, ולא שהפניה קרובה או שהמהירות גבוהה מדי. כשנוהגים נכון, יש מספיק זמן לפתור את מרבית הבעיות בצורה קלה ונינוחה, לא כל שכן כשנהגים אחרים אינם מעורבים בעניין. לכן, אני ממליץ לך לבדוק גם את הצד הזה בנהיגה שלך.

ועוד משהו - אם התחושה שלך היא שהבלמים אינם מתפקדים כראוי אני ממליץ לך לבדוק את העניין. דברים שכדאי לבדוק בהקשר זה הם: בלמים, צמיגים (ולחץ אוויר), בולמי זעזעועים, גאומטרית היגוי.

דני G.

גילוי נאות - אני עוסק בהדרכות נהיגה מסוגים שונים קרוב ל-12 שנים.

פורסם
ניתן לדעת בכללי מה הפעולה? או שרק להרפות מעט את הבלמים כמו שעשיתי.

מה זה יעזור לך?

מקריאה לא תלמד ובלי תרגול מעשי לא תדע לבצע בזמן אמת.

"בכללי" - סע לאט ושמור מרחק (ולחץ אוויר תקין בצמיגים ממותג ידוע שלא פג תוקפם).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא יודע מהיכן אתה בארץ, אבל לידיעתך קיימים קורסי נהיגה אישיים הנערכים בסביבת המגורים של הלקוח במקרים מסוג זה.

אפשר לקבל על זה פרטים?

• תוכן חדש...