Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש 6 שולח חשבונות באיחור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להזהיר.

זאת פעם שניה שכביש 6 שולח לי חשבונות באיחור רב, בפעם הראשונה החשבון הגיע מספר ימים בודדים לפני המועד האחרון לתשלום , ובפעם האחרונה קיבלתי אותו יומיים לאחר המועד האחרון.

משיחה עם נציגת השירות היא אומרת שאצלה רשום שהוא נשלח לפני שבועיים וזאת בעיה של הדואר. אני לא סומך על מה שהיא אומרת, שילמתי דרך כרטיס אשראי אצלה כדי לנסות למנוע מצב של קנס. כמובן שאם אני אקבל קנס או לא היא לא יודעת כי המערכת עושה את זה לבד.

זה נראה לי כמו ניסיונות שלהם למנוע מאנשים להיות לקוחות מזדמנים שלהם ולעבור להיות מנויים. כמובן שאז יוכל להיות מצב של גביות לא מוצדקות שלהם.

לי שאני נוסע בכביש פעם בהרבה זמן זה לא מתאים.

היא אמרה לי שאם יגבה ממני קנס אוכל לפנות לועדת ערר, הבעיה היא שאין על החשבונות שהם שולחים חותמת דואר, כנראה בכוונה, ואין אפשרות להוכיח מתי זה נשלח. למרות שחובת ההוכחה צריכה להיות עליהם.

אבל מכיוון שהם לא טורחים לשלוח דואר רשום עם הודעה לתשלום לפני מתן קנס, אז מה זה כבר יעזור.

היא אמרה לי שאחרי הנסיעה אני יכול לבדוק איתם אם קיבלתי כבר חיוב. זה נראה לי לא תקין שאני אצטרך לרדוף אחריהם ולבדוק כל שבוע אם כבר יש לי חיוב או לא ולמה הם לא שלחו לי עדיין את החשבון.

בקיצור, התנהלות גרועה והמלצה שלי היא להימנע מנסיעה אם יש אפשרות אחרת.

פורסם

אני עשיתי מנוי רק בגלל התופעה הזאת. התקנתי מכשיר פסקל ברכב והתשלום יורד אוטומטית מכרטיס האשראי.

פעם אחת קיבלתי כבר את הספח של הקנס אבל הם ביטלו כשהסברתי להם שזה מגיעה באיחור.

פורסם

גם אלי החיוב הגיע כמה ימים בלבד לפני המועד האחרון לתשלום. כנראה שמדובר בתופעה.

מאז המקרה אני נמנעתי מנסיעה על הכביש הזה.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה לעשות מנוי וידאו.

ההצטרפות חינם, אין דמי מנוי קבועים, אין פקדון על מכשיר, והמחיר נמוך יותר אם כבר מזדמנים לכביש.

אז למה לא לעשות את זה ולהמנע מכל ההטרדות האלה?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כי לא הייתי רוצה להפקיד את הכרטיס אשראי שלי בידי חברה כזאת שאי אפשר לדבר איתה ויש סיפורים בלי סוף על בעיות של לקוחות איתם. ואם יהיה איזה טעות אצלהם אז בשביל לקבל איזה שהוא החזר צריך יהיה לפנות לוועדת ערר.

חוץ מזה שאני מעדיף לשלם במזומן.

אבל יכול להיות שאין ברירה באמת אם הם פועלים בצורה כזאת שהם שולחים את החשבון אחרי הזמן.

ואני רואה שאני לא היחיד , והיא טענה שיש הרבה אנשים שמקבלים את החשבון בזמן. מסתבר מהתגובות שיש הרבה שלא מקבלים.

ההתנהלות שלהם עם הקנסות היא גם כן שערוריה, היות והם לא שולחים דואר רשום ושולחים קנס בלי אזהרה.

כשמקבלים דו"ח של עיריה או משטרה, הם שולחים בדואר רשום את הדו"ח ויש 3 חודשים זמן לתשלום הקנס.

אצלם אין נוהל כזה.

פורסם

כי אחת האופציות לתשלום היא תשלום במזומן.

ויש אנשים שיעדיפו לשלם במזומן כי אין להם אשראי או הוראת קבע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

סקרנתם אותי, אז ניגשתי וחיפשתי את חוק כביש האגרה, 1995.

עפ"י סעיף 12 לחוק, מי שקובע את דרכי ההודעה על החוב הוא שר התשתיות (בהסכמת שר התחבורה ושר האוצר). כך שהכתובת שלנו לתלונות לא צריכה להיות לחברת דרך ארץ אלא לשר התשתיות של מדינת ישראל, שככל הנראה נוסע ברכב שרד ולכן לא מודע לבעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מסיבה זו גם אנו בבית נמנעים מלנסוע בכביש זה. בנוסף למרות ששילמנו שלחו חיוב נוסף ולך תחפש פקס לשלוח להם. לנבלות יש טכנולוגיה לזהות את הרכב ב120 קמ"ש אבל על אי מייל עדיין לא שמעו:bad-word:.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הנה משהו חיובי עליהם, שהפתיע אותי לטובה.

לפני כחודש קיבלתי מהם מכתב שלא שילמתי חשבון בזמן ונוסף עליו קנס של כ-50%.

מעולם לא קיבלתי את החשבון המקורי.

לחשבון היה מצורף שובר תשלום עם הסבר שאם אשלם את החשבון המקורי עד למועד התשלום שמופיע על שובר הקנס, אקבל חשבונית זיכוי (ביטול) של הקנס.

וכך היה. שילמתי את הערך המקורי של החשבון, ואחרי כמה ימים קיבלתי הודעת ביטול על תשלום הקנס.

לא מדובר על מאות שקלים, התשלום המקורי היה על נסיעה בודדת של שני קטעי כביש.

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה לעשות מנוי וידאו.

ההצטרפות חינם, אין דמי מנוי קבועים, אין פקדון על מכשיר, והמחיר נמוך יותר אם כבר מזדמנים לכביש.

אז למה לא לעשות את זה ולהמנע מכל ההטרדות האלה?

כי אולי באמת עושים זאת במתכוון על מנת שתעשה מינוי, או כדי שמדי פעם תשלם איזה קנס משתלם (להם) במיוחד?

אני מדיר גלגלי מכביש 6. שרשור זה לא גרם לי לשנות דעתי. אני לא נוטה להאמין בקלות לתיאוריות קונספירציה, אבל מצד שני

אני גם לא מאמין ישר ל"צירופי מקרים", "תקלות במחשב" ושאר "טעויות תמימות" כשהם מכוונים תמיד לרעתי.

:turn-l:
פורסם
הנה משהו חיובי עליהם, שהפתיע אותי לטובה.

לפני כחודש קיבלתי מהם מכתב שלא שילמתי חשבון בזמן ונוסף עליו קנס של כ-50%.

מעולם לא קיבלתי את החשבון המקורי.

לחשבון היה מצורף שובר תשלום עם הסבר שאם אשלם את החשבון המקורי עד למועד התשלום שמופיע על שובר הקנס, אקבל חשבונית זיכוי (ביטול) של הקנס.

וכך היה. שילמתי את הערך המקורי של החשבון, ואחרי כמה ימים קיבלתי הודעת ביטול על תשלום הקנס.

לא מדובר על מאות שקלים, התשלום המקורי היה על נסיעה בודדת של שני קטעי כביש.

:-) זה חלק מהשיטה שלהם להוציא עוד כסף, זה לא בדיוק חיובי ואני אסביר לך למה.

גם לי ולכולם הם עושים את זה, אבל רק בפעם הראשונה!

אבל הם לא יכתבו לך בהודעה שהביטול הזה הוא חד פעמי ויגרמו לך לחשוב שבפעמים הבאות זה גם יקרה.

אבל בפעם הבאה שלא תשלם בזמן הם כבר לא יתנו לך את האפשרות הזאת ולא יוותרו לך על הקנס.

אותי הם הטעו בצורה הזאת ובטח גם עוד הרבה אנשים טעו.

בקיצור עד שלא יפקחו וימנעו את ההפקרות הזאת צריך לבדוק באתר שלהם אחרי הנסיעה מידי פעם אם יש חיוב ולשלם אותו בהקדם.

פורסם

אם תקרא את ההודעה הראשונה שלי תראה שהבעיה היא שאי אפשר לשלם בזמן אם הם שולחים לי את החשבון אחרי הזמן.

והטענה שלי לגבי הקנס היא פחות לגבי עצם הגביה שלו אלא היא לגבי חוסר הגילוי הנאות מצידם על כך שקיים בכלל קנס. ועל כך שביטול הקנס הוא בפעם הראשונה בלבד.

ואני באמת משלם בזמן אחרי שקיבלתי את הקנס בפעם הראשונה.

פורסם

לפני שבועיים פתחתי שרשור בנושא הזה בדיוק אותה שיטה ע"י כביש הבריונות. הגיע הזמן שאנשים ישמו לב איפה הם חיים, מי מנהל להם את המדינה ואיך.

חבל שאנשים במקום להפסיק לנסוע בכביש עושים פסקל ומתגמלים אותו על כך. החוצפנים האלה יצרו איתי קשר לאחר המקרה והציעו לי להנחה על הקנס בתנאי שאצטרף כמנוי - לא תקנו אותי כמו את שאר, לא נוסע ולא עושה מנוי גם אם תתנו לי לסוע חינם בכביש הזה לא נוסע בו יותר. בכל מדינה מתוקנת כבר היו מתארגנים ולא נוסעים בכביש הזה חודש לאות מחאה - אבל הכי קל זה להמשיך לסוע ולהגיע הביתה שעתיים קודם.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אני שמח מאוד על התגובות שלכם ועל כל אחד שמחרים את הכביש הזה...ככה הוא נשאר יותר פנוי.

כשהוא רק נפתח עשיתי מנוי פסקל. מאז בכל הזדמנות אני נוסע על הכביש הזה ונהנה מכל רגע.

לא נתתי להם כרטיס אשראי אלא הרשאה לחיוב חשבון ׁ(הוראת קבע).

מעולם לא קרה שלא ענו לי כשרציתי לברר משהו.

בשתי המכוניות הנוספות בבית עשיתי מנוי וידאו.

בפעם היחידה שהם שלחו חיוב לכתובת אחרת, תוך דקה הם הבינו את הטעות ופתרו את הבעיה.

כן, אני מכיר את הטיעונים כנגד כבישי אגרה, כנגד האגרסיביות בגביה שהכביש מפעיל, כנגד ההתנערות של המדינה מכל הדברים שהיא חייבת לספק לנו...

אין מה לעשות - כבישי אגרה יש בכל העולם, אני בטוח שכשאתם עולים על כביש אגרה בחו"ל לא עולה בדעתכם לא לשלם.

לגבי האגרסיביות בגביה - הלוואי ומס הכנסה, והביטוח הלאומי, ומע"מ ילמדו מכביש 6 איך לגבות חובות. ככה נטל המס על כולנו ייפחת.

בקיצור - חברים, תמשיכו להחרים, ויפה שעה אחת קודם.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...