Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לא מזמן הייתי בארצות הברית וראיתי מלא מכוניות שבחיים לא ראיתי בישראל ואני חיפשתי באינטרנט את חוקי הרכב ישראלי ולא מצאתי שום דבר נגד החוק במכוניות האמריקאיות (אני יודע ש המכוניות בישראל הם איכותיות) אבל זה קצת משעמם שכל הזמן נוסע מאזדה וטויוטה וכו... הכוונה למה אין בישראל מכוניות מגניבות אני הסתכלתי בחוקים ולא מצאתי משהו נגד החוק (לדוגמה קרייזלר) אם מישהו יכול להסביר לי למה אין פה מכוניות מגניבות תודה

פורסם

אתה תוהה למה אין בארץ מכוניות מגניבות כמו קרייזלר? מה, למשל הקרייזלר הסופר-מגניבה הזאת?

07_Chrysler_Aspen_10.jpg

בארץ נמכרות מכוניות שמוכרים גם בארה"ב ויש גם מכוניות שלא מוכרים בארה"ב. זה גם עובד הפוך - יש שם גם מכוניות שלא מוכרים כאן. זה לא נובע משום חוק (מה זה בדיוק "חוקי הרכב הישראלי"?) אלא פשוט מביקוש וכדאיות. אם לא ישתלם למכור כאן מכונית מסוימת, למה שהיא תובא לכאן?

חוצמזה שיש בארץ מכוניות מגניבות. פשוט לא הסתכלת מספיק טוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה זה מגניב?

האם אין ה"מגניבות" עניין סובייקטיבי לעיני המתבונן?

לקרייזלר יש שם לא כ"כ טוב(בלשון המעטה) לגבי טיב המכוניות והשירות הניתן להם פה.

על איזה מכוניות חשבת? תן דוגמות.

*בבקשה, פסק את משפטייך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בארץ יש בהחלט הרבה מכוניות אמריקאיות וגם דודג'ים שבטח אתה מחשיב למכוניות "מגניבות".

אתה צריך להבין שהכל גם עניין של כדאיות. בארץ כל המכוניות עולות פי כמה מבחו"ל ולכן אנשים חושבים יותר על פרקטיות ותמורה לכסף מאשר הנאה. בעוד בארה"ב אתה מוסיף כמה אלפי דולרים ומקבל מכוניות ספורטיביות ומהנות, בארץ צריך להוסיף עשרות אלפי שקלים.

פורסם

ועוד איך קיים חוק כזה שבגללו אנו מנועים מלראות כאן מכוניות מגניבות כפורד מוסטנג , טויוטה FJ CRUISER , דודג' צ'רג'ר וכו

קוראים לזה חוק התקינה שקשור בהסכמי סחר בין לאומיים , יבואני פורד בישראל היו נותנים המון כדי לקבל אישור ליבא את הפורד מוסטנג , במחירים שניתן לקבל אותם היום הם היו מוכרים מאות אם לא אלפים ועם ישראל היה קונה בשמחה , כנ"ל לגבי הFJ CRUISER וטויוטה , אך הבעיה היא שכחלק מהיות היבואנים יבואנים רשמיים עליהם לדבוק בחוקי הסחר והתקינה ואסור להם ליבא ביבוא סדיר מכוניות בעלות תקינה אמריקאית , אלא תקינה אירופאית בלבד , ומכוניות אמריקאיות מגניבות במיוחד הן בעלות תקינה אמריקאית בלבד. איך בכל זאת כבישנו מוצפים במוסטנגים קורבטים וFJ CRUISER ? ליבואן שהוא יבואן לשימוש אישי ולא יבואן רשמי מותר להביא רכב שהוא בתקינה אירופאית או אמריקאית , וכאן היתרון של היבואן האישי על פני הרשמי..(לאחרונה עם ירידת מחיר הדולר ועלית היבוא אישי עתרו היבואנים הרשמיים וביקשו לאפשר להם ליבא מכוניות יד שניה ביבוא "כמו אישי" בתקינה אמריקאית כדי להוות תחרות ליבוא האישי)

פורסם

תודה לאל שאין הרבה אמרקאיות , אני לא מבין מה אנשים מוצאים בג'יפים המגושמים וזוללי הדלק ?

באירופה רוב המכוניות ידניות וקטנות ובישראל הכל משפחתי ואוטומט , אם כבר אני הייתי שואל למה אנחנו לא כמו אירופה ?

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
תודה לאל שאין הרבה אמרקאיות , אני לא מבין מה אנשים מוצאים בג'יפים המגושמים וזוללי הדלק ?

לאנשים שונים, אורך חיים שונה. וטוב שככה. אחרת בכבישים שלנו הייתה רק מזדה 3 בצבע אפור מטאלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ועוד איך קיים חוק כזה שבגללו אנו מנועים מלראות כאן מכוניות מגניבות כפורד מוסטנג , טויוטה FJ CRUISER , דודג' צ'רג'ר וכו

קוראים לזה חוק התקינה שקשור בהסכמי סחר בין לאומיים , יבואני פורד בישראל היו נותנים המון כדי לקבל אישור ליבא את הפורד מוסטנג , במחירים שניתן לקבל אותם היום הם היו מוכרים מאות אם לא אלפים ועם ישראל היה קונה בשמחה , כנ"ל לגבי הFJ CRUISER וטויוטה , אך הבעיה היא שכחלק מהיות היבואנים יבואנים רשמיים עליהם לדבוק בחוקי הסחר והתקינה ואסור להם ליבא ביבוא סדיר מכוניות בעלות תקינה אמריקאית , אלא תקינה אירופאית בלבד , ומכוניות אמריקאיות מגניבות במיוחד הן בעלות תקינה אמריקאית בלבד. איך בכל זאת כבישנו מוצפים במוסטנגים קורבטים וFJ CRUISER ? ליבואן שהוא יבואן לשימוש אישי ולא יבואן רשמי מותר להביא רכב שהוא בתקינה אירופאית או אמריקאית , וכאן היתרון של היבואן האישי על פני הרשמי..(לאחרונה עם ירידת מחיר הדולר ועלית היבוא אישי עתרו היבואנים הרשמיים וביקשו לאפשר להם ליבא מכוניות יד שניה ביבוא "כמו אישי" בתקינה אמריקאית כדי להוות תחרות ליבוא האישי)

ואי ואי ואי, כמה ערבוב מידע בהודעה אחת. חלק ממה שרשמת נכון וחלק פשוט סמוטכה.

ליבואן אין כל בעיה להביא לארץ רכב בתקינה אמריקאית וגם קיימים כאן לא מעט כאלה :

כל הרכבים של ביואיק (אפילו נמכרים בחלקם עם מחוגי Mph), ובין השאר רכבים תוצרת שברולט,

קאדילאק. רוצה יצרניות "אירופאיות"? אין בעיה, Ford edge, Ford explorer - גם הן מגיעות בתקינה

אמריקאית. כמו שיש לנו את דודג', קרייזלר והרשימה לא נגמרת!

היבואנים באמת צריכים להקפיד על תקינה אירופאית שהיא המקובלת בארץ- אך אם הרכב אינה קיים בתקינה זו, היבואן

יכול ללא הרבה בלאגן לקבל את האישורים המתאימים לייבוא הרכב גם בתקינה אמריקאית. אז למה לא נמכרות כאן מכוניות

מעניינות? חוסר כדאיות. דלק מוטורס לא תביא לכאן פורד מוסטנג שתעלה קרוב ל200 אלף ש"ח ומעלה אחרי מיסים מאחר

והשוק הפרטי לא מעניין אותה (גם אם ימכרו 100 יחידות בשנה, שזה המון לרכב בסגמנט הזה זה עדיין לא מתקרב לאלפי

הרכבים שהם מוכרים בשנה לשוק הליסינג)-בעבר היו דיבורים על המוסטנג אבל בנתיים הכל חול.

לגבי הקורבט אני לא יודע מה השיקולים של UMI , כי הם יכולים לבצע ייבוא סדיר. כנראה שאין להם סיכוי בתחרות אל מול היבוא

האישי ולכן אין כדאיות כלכלית בייבוא האוטו הזה. אסור לשכוח שיבואן שרוצה לייבא את הרכב בצורה סדירה צריך הכשרה של המוסכים, חלקים זמינים, הכשרת אנשי המכירות, רכב הדגמה. כנראה שבמקרים האלה ליבואן ברור כי אין לו יכולות לנצח את היבוא האישי.

מה שכן, מדובר על כך שבקרוב (ב2010) תגיע אלינו השברולט קאמרו. זה עומד להיות מעניין!

Lexus CT200H

פורסם
אני לא מבין מה אנשים מוצאים בג'יפים המגושמים וזוללי הדלק ?

האמת שגם אני לא. אני אשמח למיצובישי האנטר על פני ג'יפ מפואר בכל יום בשבוע.

-כמובן אלא אם הג'יפ המדובר הוא האמר H1 משוריין היטב עבור כבישי הארץ.

ג'יפ בעיניי צריך להיות ספרטני. מה הקטע עם כל הפאר הזה? אשכרה נסנסים עם זה לשטח? לא חבל?! כל שריטה עולה הון!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בארה"ב אתה צריך רכב מתאים, איך תסע 800 ק"מ בשביל סוף-שבוע כל שבוע לדודים?

אתה צריך מפלצת ביצועים :) שיזלול לך מלא דלק, מנוע 3000 מינימום! וכמובן מקום בבאגאז' ל4 אופניים..

פורסם

אמריקאי שיבקר בישראל, יחזור לארצו וישאל שאלה הפוכה - והפעם הוא יהיה צודק.

רוב תצורות הרכב שיש בארה"ב מיוצגות בישראל, רק במינון הרבה יותר נמוך של SUV וטנדרי ענק (מתחילים לראות פה יותר ויותר פורד F350, בנוסף לשבי סילוורדו/ GMC סיירה דאבל ג'אנט שכבר מיובאים הרבה שנים).

גם רוב יצרני הרכב שיש בארה"ב מיוצגים בישראל (אולי למעט מותגים של יצרנים יפנים כמו אקורה ואינפיניטי שתגיע מתישהו לארץ).

נכון, אין כאן גרסאות קופה חלק מהמכוניות האמריקאיות (כמו פונטיאק Sunfier ושברולט מונטה-קרלו, את שתיהן שכרתי והאחרונה היא זוועה מוטורית שטוב שלא מביאים) והיפניות (אקורד קופה, שחבר שלי הולך להביא עכשיו ביבוא אישי, במקום האקורד קופה הישנה שלו שעוד יובאה ביבוא סדיר) - אבל זה בשוליים.

לעומת זאת, אמריקאי שיגיע לארץ (או לאירופה), יתקל בהרבה יצירות מוטוריות שהוא לא ראה:

כל הקטנות (למעט מיני מיינור), כל הצרפתיות, כל האיטלקיות (ראיתי בארה"ב רק פרארי כן ואלפא ספיידר משנות ה 80), הספרדיות, הצ'כיות וכו'.

למעשה האירופאיות הכמעט יחידות שיש שם הם גרמניות ושוודיות וקצת בריטיות (יגואר ולאנדרובר).

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני מאוד רוצה לדעת ולשאול למה חברת "מאיר" שהוא יבואן של הונדה מכוניות ואופנועים,וולוו ויגואר לישראל לא מייבא את מותג "אקורה" שהיא חברת הבת של הונדה?

מה זה הדבר הזה בכלל?

אינפיניטי,ניסאן ייבאה לארץ!

לקסוס,טויוטה ייבאה לארץ!

למה הונדה לא מייבאת אקורה לארץ?!

פורסם
האמת שגם אני לא. אני אשמח למיצובישי האנטר על פני ג'יפ מפואר בכל יום בשבוע.

-כמובן אלא אם הג'יפ המדובר הוא האמר H1 משוריין היטב עבור כבישי הארץ.

ג'יפ בעיניי צריך להיות ספרטני. מה הקטע עם כל הפאר הזה? אשכרה נסנסים עם זה לשטח? לא חבל?! כל שריטה עולה הון!

אה... האנטר הוא לא כבד, מגושם וזולל דלק?

היתרון היחיד שלו לעומת ג'יפ זה שיש לו משטח טעינה למי שצריך את הרכב לצורך עבודה.

לצרכים פרטיים הוא בדיוק מיותר ומזהם כמו הג'יפים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אני מאוד רוצה לדעת ולשאול למה חברת "מאיר" שהוא יבואן של הונדה מכוניות ואופנועים,וולוו ויגואר לישראל לא מייבא את מותג "אקורה" שהיא חברת הבת של הונדה?

מה זה הדבר הזה בכלל?

אינפיניטי,ניסאן ייבאה לארץ!

לקסוס,טויוטה ייבאה לארץ!

למה הונדה לא מייבאת אקורה לארץ?!

נראה מוכר?

05-08_Acura_RL.jpg

ומה עם זה?

2nd_Acura_TSX_--_08-28-2009.jpg

ואת זה בכלל רואים בכל חור...

%2707_Acura_CSX.JPG

אם זה ממש מפריע לך,קנה באיביי סמל של אקורה ותקע אותו על ההונדה שלך. :roll:

אקורה זה מותג שעד כמה שזכור לי לא קיים בשום מקום חוץ מארה"ב וקנדה.ואתה (וכל אירופה כנ"ל) מקבלים מכוניות שלהם תחת סמל הונדה.

V5

• תוכן חדש...