Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את זה אתמול ביום שהיה.

המשטרה עשתה מחקר על כמות העבירות של נהגים שקיבלו אזהרה וכאלה שקיבלו דו"ח בשנה שאחרי והגיעו למסקנה שזה גרם לאנשים רק להמשיך לעבור עבירות ולא להזהר יותר, לכן החליטו לצמצם מאוד את מתן האזהרות.

עד כמה שאני זוכר, אמרו שהחל מעוד שבועיים התנאי יהיה 10 שנים רישיון ו-5 שנים נקיות מעבירות (בנוסף גם תנאי דבילי של גיל 27 לפחות שגם ככה יהיה למי שיש רישיון 10 שנים).

ניר

פורסם
לגבי הגולף שלך אני מקווה שאתה לא משתין בפנים :nono:

אני משתדל. בגילי, להתאפק זו כבר מתחילה להיות בעיה :wink:.

בכל מקרה, הגולף ההיא נגנבה. אני מקווה שבחדשה שהזמנתי יש יותר תאי איכסון :twisted:.

פורסם
quote=סנדק הכבישים;2396580]בוודאי שיש כאלה. אך הנ"ל צדיקים גמורים שגם בעוד עשר שנים נוספות הגליון שלהם יישאר נקי, מבחינתם אפשר לשנות גם את החוק ל- כל החיים ללא עבירת תנועה.

נו, אז לדעתך אני צריך להתבייש בזה?

אצלי רמזור אדום זה רמזור אדום, מעבר חצייה זה לתת זכות להולכי רגל, שוליים זה רק לעצירת חירום ולא מסלול האצה, מהירות מותרת היא לא רק בגדר המלצה, לתת לנהג אחר להשתלב בדרך זו מחווה חיובית, לחסום צומת פקוקה זו חוצפה, וכשיש פקק מחכים בסבלנות ולא קופצים מהצד לראש התור ועוד.

יהיו שיחשבו שלאור האמור לעיל אני מהווה מטרד על הכביש. שיחשבו.

לא מדוייק. במחשבה רחבה יותר זה נועד להרתעה, כדי שהנהג הממוצע לא יגיד לעצמו "עברו שנתיים, מכסימום אני אקבל אזהרה".

הרתעה? ממתי משטרת ישראל נותנת הרתעה?

ואני בטוח שכל מי שיש לו שנתיים נקיות אחורה, לא יגיד לעצמו טוב אני יכול לנסוע 200 ולעבור באור אדום. כמו שאמרו פה, הגדלת הכנסות.

פורסם

אצלי רמזור אדום זה רמזור אדום, מעבר חצייה זה לתת זכות להולכי רגל, שוליים זה רק לעצירת חירום ולא מסלול האצה, מהירות מותרת היא לא רק בגדר המלצה, לתת לנהג אחר להשתלב בדרך זו מחווה חיובית, לחסום צומת פקוקה זו חוצפה, וכשיש פקק מחכים בסבלנות ולא קופצים מהצד לראש התור ועוד.

יפה אמרת. גם אצלי זה כך.

גם אצלי הדברים האלה קדושים (חוץ ממהירות) אבל אף פעם לא חיטטת באף/גירדת את הראש/העברת תחנה ברדיו?

לא, כן, וכן. ואלה לא עבירות תנועה. זה לא מומלץ, כי זה תיאורטית מוריד את הריכוז שלך, אבל לא עבירה.

אף פעם לא נשרפה לך נורה והמשכת לחנות/חשמלאי הקרוב?

האמת, קרה פעם אחת...

לא עצרת אף פעם להשתין בצד הדרך?

לא.

כל אלה הן עבירות.

הרתעה? ממתי משטרת ישראל נותנת הרתעה?

זו בעצם השאלה. מה הקטע? אם המשטרה הייתה רוצה לעזור במניעת תאונות, שתחמיר בניסיון לתפוס את העבריינים הרציניים.

אגב, רק לי עולה ריח מסריח שהכסף שהמשטרה מוציאה מדוחו"ת מהירות הולך חזרה למשטרה? אין פה איזה משהו לא תקין?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

להוריד יד מההגה לא לצורך העברת הילוך זו עבירה (ואני קיבלתי דו"ח על גירוד בראש).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן, רק לך עולה ריח מסריח מזה וזה רק בגלל שאתה לא מודע לעובדה שהמשטרה לא רואה אף לא שקל אחד מהדו"חות שניתנים לנהגים.

ההכנסות שמתקבלות כתוצאה מהדו"חות, נכנסות לכיסו העמוק של משרד האוצר ולא למשטרה וזאת כדי למנוע מאזרחים הגונים כמוך להריח ריחות לא נעימים.

רוב המגיבים לכתבה בYNET מצחיקים אותי. כולם חושבים שהם צדיקים וגם אם תפס אותם שוטר על מעבר באור אדום, הם יגידו לו לך תתפוס עבריינים אמיתיים. כאילו שמעבר באור אדום היא לא עבירה מסוכנת...

פורסם
אגב, רק לי עולה ריח מסריח שהכסף שהמשטרה מוציאה מדוחו"ת מהירות הולך חזרה למשטרה? אין פה איזה משהו לא תקין?

כן רק אצלך "עולה ריח מסריח".

ברגע שאתה מקבל דוח תנועה מצד אחד של העמוד ישנו מידע על העברה פרטים שלך של השוטר והעברה עצמה.

בדף השני ישנו טופס התשלום, שבו כתוב באותיות מודגשות שולם לזכות "הכנסות המדינה-קנסות התעבורה".

מה שאומר שכל תשלום על עבירת התנועה מגיע להכנסות המדינה והמשטרה לא מקבלת על כך כלום, התקציב למשטרה מגיע כמו לכל גוף גדול ע"י החלטות בממשלה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
quote=סנדק הכבישים;2396580]בוודאי שיש כאלה. אך הנ"ל צדיקים גמורים שגם בעוד עשר שנים נוספות הגליון שלהם יישאר נקי, מבחינתם אפשר לשנות גם את החוק ל- כל החיים ללא עבירת תנועה.

לא מדוייק. במחשבה רחבה יותר זה נועד להרתעה, כדי שהנהג הממוצע לא יגיד לעצמו "עברו שנתיים, מכסימום אני אקבל אזהרה".

לא כתבתי שצריך להתבייש בכך.

גם אני לא עובר ברמזור אדום או נכנס לצומת לא פנוייה וכך שאר העבירות שתיארת.

אך עם יד על הלב, אתה נוסע בנתיבי איילון על 90 קמ"ש ? ובכביש החוף על איזה מהירות אתה נוסע ?

פורסם
אתה נוסע בנתיבי איילון על 90 קמ"ש ? ובכביש החוף על איזה מהירות אתה נוסע ?

כשכתבתי "מהירות מותרת היא לא רק בגדר המלצה", התכוונתי לזה. וזו גם הסיבה שכתבתי שיהיו כאלו שיחשבו שאני מהווה מיטרד על הכביש. אבל אני לא. אני לעולם לא יעשה את זה במסלול השמאלי או כל דבר אחר שיפריע לנהגים שסביבי או שירגיז אותם. אתה רוצה לעקוף? בבקשה. בנושא מתן זכות קדימה או לאפשר השתלבות בכביש אני בכלל אלוף.

אגב, נושא המהירות זה מקמצנות. שמעתי פעם שבמהירות 90 קמ"ש צריכת הדלק היא האידאלית.

אה, אני מגיע לפעמים גם ל-100, בכביש שמותר, למשל כביש מס' 1, י-ם-ת"א.

ועוד דבר ששכחתי לציין בהודעה המקורית, אני מאותת, תמיד, גם בפניה וגם במעבר מסלול. והתעקשתי על נושא זה כשהייתי "נהג מלווה" אחרי שהילדים קיבלו רשיון. והם גם ידעו שאם יוודע לי שהם נוסעים כמו מטורפים, הם לא יקבלו את הרכב.

הכל מתחיל בחינוך. זה מתחיל בתור לגן החיות, במתקנים בסופר-לנד, בקופת חולים ואח"כ בכביש.

היום, כשהילדים יוצאים מהבית עם הרכב אני ישן בשקט מוחלט, יש תמורה מלאה לאגרה.

נזכרתי במשהו מהעבר הרחוק: בשנת 1985 הייתי בעלים של אאודי 80 חדשה. ירדתי עם חברים לאילת ואחר מהם ביקש לנהוג, להרגיש איך זה לנהוג באאודי. בפעם הראשונה שהוא הגיע ל-120 הזהרתי אותו. "אבל רק נגעתי בדוושה". 2 דקות אח"כ כשזה קרה שוב, ביקשתי ממנו לעצור בצד וחזרתי לנהוג בעצמי. זה קרה כל כך מהר, שהוא לא הספיק להרגיש איך זה לנהוג באאודי.

גילוי נאות: כמה שבועות אחרי שהגולף TSI הייתה בבעלותי הייתי חייב לבדוק אם היא מקיימת את מה שהיא מבטיחה. בדקתי את זה בעליות לירושלים בכביש 443. היא קיימה, כמו גדולה.

אבל זה לא אופי הנהיגה שלי ביום-יום.

• תוכן חדש...