רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חיפשתי מבחן דדרכים לאוקטביה עם מנוע ה1.8 TSI ולא מצאתי באף מקום. מצאתי רק לגירסת ה1.6. עשו לרכב מבחן? ועוד שאלה, הנתון הזה של 0-100 ב7.8 שניות, אמיתי או שזה עוד נתון יצרן? או שאפילו הרכב עושה פחות? תודה.
הודעה אחרונה מאת jt8d, -
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אילו תחנות דלק יש במרכז שמציעות את מחיר הסולר הכי זול עד כמה שידוע לכם? האם אני יכול לעשות הסכם מסויים עם תחנה ספציפית שאני יתדלק רק אצלה במחיר מוזל יותר מהרגיל? לדוגמא הוא יביא לי כרטיס מיוחד לתדלק באופן קבוע.
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
- 2 תגובות
- 978 צפיות
שלום, אני בפסילת רישיון לחמישה חודשים, ורציתי בזמן הזה לעשות תאוריה על אופנוע בלי הגבלה, רציתי לדעת אם זה אפשרי לעשות תאוריה בזמן שלילה ואם אחרי תקופת השלילה התאוריה תיחשב לי תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ajax77, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן. במשך השנים,הרגלתי את עצמי להעביר להילוך N בכל הזדמנות כמו ברמזור אדום,או נניח, בהעלאת והורדת נוסעים וכו'. שמעתי דעות שונות לכאן ולכאן אודות הרגל זה. מה דעת המומחים? האם זה "בריא" למכונית? לא משנה לה ? מזיק לה? תודה על כל היענות.
הודעה אחרונה מאת kobbi, -
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
אני מכיר מלגזות מונעות על הגז כבר משנת 1975 בערך (וסביר שהם היו שם גם לפני). רכבים על הגז אני מכיר בעשר שנים האחרונות בערך. אך להפתעתי בסרט -האם פריז בוערת?- שמתאר את פריז בשלהי מלחמת העולם השנייה שראיתי אמש, רואים רכב שהוסב להנעה על הגז. אז ממתי קיימת הטכנלוגיה הזאת ברכבים? וממתי היא נעשתה באופן רשמי ולא פרטיזני? (כמובן כוונתי בעולם, ולא דווקא בישראל)
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
היי הוראות שקיבלנו ביחידת התנועה בה אני מתנדב ואנו אוכפים את זה בנוקשות וחזק!: מחקר עמותת אור ירוק קובע כי 76% מהנהגים בישראל מדברים ונוהגים בזמן נסיעה במקום להיות מרוכזים במטלות הנהיגה. במחקר לבחינת הסיכויים להיתפס עקב שימוש בטלפון ללא דיבורית, נמצא כי רק 30% מהנהגים חוששים שיתפסו. לאור התופעה המסוכנת הגורמת להיסח הדעת ולתאונות רבות, החליטו במשטרת ישראל, להיכנס למבצע אכיפה ממוקד כנגד השימוש בסלולארי בניגוד לחוק. לכתבה המלאה: http://www.autocom.co.il/HadrachotNehifa/TelefhoneVenehiga/MivzaAkifa.aspx GUY
הודעה אחרונה מאת EbAz0vE, -
"צמיגים חדשים" 1 2
מאת Ro-K-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לפני 4 חודשים קניתי רכב יונדאי אלנטרה 2005 במסגרת עסקת טרייד אין, אותה חברת טריד אין בדקה את הרכב והחליפה שני צמיגים קדמיים ל"חדשים". כאשר בדקתי את הרכב בקניה אכן נראה שהצמיגים באמת חדשים. השבוע היה לי פנצ'ר בגלגל האחורי, הגעתי לפנצ'ריה תיקנו לי אותו ועל הדרך בדקו את כל הגלגלים ואמרו שצריך להחליף את הקדמיים כי הם ישנים ואני צחקתי ואמרתי לא יכול להיות כי הם חדשים. לאחר בדיקה ב3 פנצריות כולם אמרו שצריך להחליף אותם. התאריך על הצמיגים 4903 והרכב שנת 2005!! עכשיו זה כבר לא כל כך מצחיק דיברתי עם חברת הטריד אין והם טוענים שרשמו בדו"ח "החלפה לצמיגים תקינים". מבקש מכם ייעוץ מה ניתן לעשות לגבי זה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת miklush, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
זה ברור שהונדה אקורד נראית מדהים בשחור, חשבתי לנסות למדל את הרכב באדום לראות איך זה יראה חבל שלא מציעים צבע זה בארץ. אז מה דעתכם? אם אתם מעוניינים בזווית אחרת, רק תגידו, חוץ מהצד האחורי של הרכב מאחר שלא סיימתי אותו עדיין,לא סיימתי גם את פנים הרכב. אגב זה לא פוטושופ או כל תוכנת עריכה גרפית אחרת למי שלא הבין, אלא מידול תלת מימדי.
הודעה אחרונה מאת josh123, -
-
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המפרש בראשון ליד טיב טעם בערך. מפוצצת באנשים. 98-5.90!ואני חושב שזה בשרות מלא,בעצמי עוד יותר זול.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר החזיר לפני ימים רכב ליסינג לאחר 3 שנות שימוש וקיבל רכב חדש במקומו. בחברת הליסינג בדקו את הרכב שאין פגיעות פח וכו.אבל התלבשו עליו בעניין החורים לרמקולים במדף האחורי שעשה ועוד איזה חיתוך קטן בפלסטיק ליד הרמקולים הקידמיים שנמצאים מתחת לכיסוי פלסטיק גדול יותר שכיסה על הכל.(הוא חתך בגלל שהרכיב את הרמקולים שיכנסו למקום). חשוב להדגיש שהרדיו והרמקולים המקוריים של הרכב הוחזרו למקומם במצב עובד ותקין. השאלה-האם עד כדי כך בודקים בחברות הליסינג שמורידים כיסויי פלסטיק שמכסים רמקולים ? (על החורים מאחור הורכבו כיסויי רמקולים שיכסו אותם.) בעיניי תמוה ומפליא וחושבתני שזה פשוט מקריות. מישהו עבר נסיון כזה? (אני מדגיש שכדי לראות את החיתוך יש צורך להוריד את הכיסוי פלסטיק ממקו…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי האם מישהו יודע כמה צריך לעלות שיפוץ ראש מנוע לאופל קורסה שנת 1999? קיבלתי הערכה של 6500 שח לשיפוץ תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, סבתא שלי היא אם שכולה והבנתי שיש פטור ממס בקניית רכב חדש למשפחות שכולות. חיפשתי באינטרנט ולא ממש הבנתי כמה אחוז ממחיר הרכב זה המס וכמה ממנו אני פטור מלשלם. אשמח לעזרתכם. תודה, לידור.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
My Smart Madness 1 2 3 4 7
מאת SmartCoupe-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 90 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
תמונה שלה מהיום הראשון לפני חודשיים- תמונה שלה מהזמן האחרון- תמונה של החלק האחורי שלה מהיום הראשון- תמונה מהזמן האחרון- תמונה של הפנים של הרכב מלפני חודשיים- ותמונה מחודשת של היום- עזבו את הקשקוש באמצע, סתם משהו שהיה שם ... והרמקולים לא עומדים ככה, שיניתי את הפוזיציה שהם נשענים על הדלת כלפי מעלה שהם שוכבים לרוחב לא לאורך. מה אתם אומרים? אני עדיין נהג חדש בן 17, מחר ב12 נגמר לי המלווה, האוטו אצלי חודשיים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
שלום, מתי דגם פולקסווגן פולו החדש - גרסת 1.2 TSI אמור להגיע ארצה ובכמה דגם זה צפוי להמכר? האם דגם זה צפוי להמכר גם בגירסתו הידנית? תודה.
הודעה אחרונה מאת פולו,גולף, -
- 1 תגובות
- 755 צפיות
אז ככה לפני חודש קניתי הונדה סיויק שנת 98 ועל הטמבונים שלה יש את הפסי קישוט בצבע שחור וזה לא נרא טובב לעומת ההונדות סיויק 99-00 יש לגבי זה איזה פיתרון? אם כן אז מה אתם מציעים?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אז ככה, נסעתי בראשון באזור תעשה הישן, נסעתי בכביש דיי ראשי (שהיה דיי חלק בגלל הגשם) בעל שני נתיבים וכמה צמתים עם השתלבויות לתוכו, אני נוסע בערך 50 קמ"ש+- וישנה צומת כ20 מטר +- לפני, אני ממשיך ופתאום מתפרצת מהצומת הונדה שחורה עם מישהי שאני לא רוצה להגיד במה אני חושב שאמא שלה עובדת. לא רק שהיא התפרצה לכביש אלא היא אפילו לא המשיכה אלא פשוט נעצרה וחסמה את שתי הנתיבים של הכביש, באותו הרגע ירדתי על הברקסים הכי חזק שיכולתי ושמעו בבירור שהABS עבד גם עבד. שברתי שמאלה והתחמקתי ממנה כי ראיתי שאני לא יספיק לעצור, לאחר מכן הרגשתי כאילו אם הייתי לוחץ על הברקסים לרמה שהגלגלים לא היו ננעלים והABS לא היה מתחיל לעבוד הבלימה הייה יותר אפקטיבית ומרחק העצירה היה קטן. עכשיו לשאלתי, במ…
הודעה אחרונה מאת shaked, -
-
מכונית תצוגה שמעניקה הצצה ראשונה למראה הדור הבא של האביאו הסדרתית. אצלנו מתחילת 2011 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3833650,00.html לדעתי העיצוב שלה הוא אחד היפים שיש במכוניות הקטנות.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן, לפני כמה דקות נסעתי בעיר, הגעתי למעבר חציה שלידו יש תחנת אוטבוס והאוטובוס עצר שם מטר לפני המעבר, אז אני בא מאחורי האוטובוס שהוא חונה בצד, אני נוסע לאט ופתאום ראיתי מישהוא על מעבר החצייה אז עצרתי ופתאום אני מרגיש מכה קטנה מאחורה, ירדתי לראות ואיזה רכב קטן מעפן נגע בי, מזל שלא קרה כלום גם הצבע לא נשרט, בקיצור צעקתי עליו והוא ביקש סליחה ואמר שלא שם לב... אז נסענו אבל רשמתי את המס' רכב שלו. האם כדאי או אפשר לתבוע אותו על משהוא? או מה עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- 4 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום רציתי לשאול בבקשה שאלה לגבי החלפת הגה לרכב. בידי יש רכב שברולט קוואליר,שנת 95. רציתי לדעת האם אני יכולה להחליף את ההגה ברכב להגה יותר חדש ויפה? והאם מישהו יודע גם כמה זה עולה? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול בערב תדלקתי תדלוק עצמי באחת מתחנות דור אלון. אחרי התדלוק בויזה יצא חשבונית ברפרוף מהיר ראיתי את הסכום והליטרים ונראה בסדר. היום לפני שבאתי לזרוק את החשבונית אני רואה שחוייבתי על מחיר של 6.57 במקום 6.27 מדובר על 95. אני בטוח שאני לא הראשון ולא האחרון. כמובן אני יפנה אליהם ויגיד שאני הולך לתקשורת עם זה.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 708 צפיות
שלום! יש לי אימפרזה 2002 ניו אייג' בצבע כחול כהה ואני מעוניין להתקין לה הערב לדים לבנים,מקדימה. איפה יהיה הכי יפה לשים אותם ובאיזו צורה? (או שעדיף פשוט קו ישר וזהו?) אין לי מתחת לפנסים את פנסי הערפל כך שיש לי את מכסה הפלסטיק המרובע. תודה רבה לעוזרים! * שלי נראית כך: http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1376060&Expensive=&Pic=1
הודעה אחרונה מאת תימני אחלה!, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
מקווה שזהו המקום הנכון לשאול, צץ לי לאחרונה ג'וק לגבי ג'יפ מסויים ורציתי לדעת האם יש באמת הבדל בין אחזקת ג'יפ לבין אחזקת רכב ואם כן מהו?? הכוונה לתנאי כביש סטנדרטים/עירוניים מבלי כניסה לשטח. מקווה שתבינו את כוונתי (ההשווה היא בין מאזדה 3 לבין סוזווקי גראנד ויטרה החדשה)
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
יוצא לי לאחרונה לנהוג הרבה בסביבה עירונית ,ומטבעה של הסביבה יש הרבה אנשים שמסתובבים ברחובות ראשון לציון . כמו בכול עיר יש מעברי חצייה , ואיך לא יש אנשים שמזיי*נים את השכל הפלאפון או סתם מתעסקים בו . ומשום מה הם מרגישים שהמעבר חצייה היא המשך טבעי של המדרכה לא מסתכלים לצדדים או בכלל חושבים שאולי יש מכוניות שעוברות ,ושחס וחלילה אם הנהג מספיק אהבל אז הוא יעיף אותם . מקסימום הוא יקבל שלילה ( עם עו"ד מעולה ) והאדם יהיה מרוח בכסא גלגלים לכול החיים . הולכי רגל תתעוררו !!!!!!!! תוציאו את האף מהכרית ותסתכלו לצדדים . נכון שה"חוק" לצדכם , אבל זה לא פוטר אתכם ולבדוק את הכביש לפני . זה עד לפה . תגובות יתקבלו בדריסה
הודעה אחרונה מאת פולו,גולף, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 962 צפיות
שלום קניתי לאחרונה סובארו שנת 88 סטיישן . הבנתי שזה רכב מבוקש בפלחים מסויימים בחברה ומועד לגניבה . רציתי לדעת מה הדרך לשמור עליו מפני גניבה . כמובן שלא אתקין מערכת אזעקה יקרה ברכב כזה . והאם ידוע לכם מהי צריכת הדלק של רכב כזה בהנחה שהוא מטופל היטב? תודה לכל המשיבים
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 2 תגובות
- 629 צפיות
שלום לכולם האם רכב היברידי הוא בעל הטבת מס של 50 אחוז. הכוונה היא שאם אני מייבא רכב מארה"ב ורוכש רכב היברידי, המס על הרכב הוא 50 אחוז בלבד? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי לפני כחודשיים וחצי. בדקתי בקומפיוטסט ראשון לציון. ופרט למספר ליקויים "קלים" היה נראה על פניו אוטו שמור.קיךןמטרז' נמוך יחסית למסחריות 160K. נראה מהשקיות. ראיתי לפני זה כ15 ג'מפי וכולם היו במצב קטסטרופה לידו. לאחרהקניה, תיקנתי מייד את הליקויים (בולמים קדמיים+מתלים,כיוון פרונט, צמיגים חדשים, ברסים קדמיים ודיסקים חדשים). מהר מאוד צצו עוד תקלות. למשל טורבו שמפסיק לגדוש ללא התראות תקלה וכדו'. הוחלף לי שבב במחשב והכל בא על מקומו בשלום. בסוף השבוע הקודם, הרגשתי רעשים משמעותיים + חוסר גדישה. בדרך למוסך הטורים קפצו ויצא מהאגזוז עשן סמיך. במוסך מסתבר שיש נזק במנוע וכרגע אוסף נתוני עלות לגבי שיפוץ או החלפה. פרט לעובדה שאני שופך את הלב ואת כל מה שבכיס, מטריד…
הודעה אחרונה מאת איל ג, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מארגן קבוצת חברים מהעבודה לקארטינג, ומעוניין לדעת מהו מסלול הקארטינג הטוב והמומלץ ביותר באיזור המרכז, תל אביב. הפעם האחרונה שהייתי בקארטינג היתה לפני כמה שנים וזה היה לדעתי בגו קארטינג פולג, אבל אני מניח שהדברים השתנו מאז. שמעתי למשל ביקורות טובות על פרו קארטינג ברחובות (או שמה זה בקרית אונו?). אני מחפש מקום עם קארטים חדשים ואיכותיים שמתוחזקים היטב, עם מסלול איכותי וכד'. ההעדפה היא למסלול סגור, ולא תחת כיפת-השמים. המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת itzik99, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 615 צפיות
איך אני יכול להגיע לאתרים בקוריאה או הונג קונג אני מעוניין ליבא מדרכות צד לרכב ואני לא מוצא אתרים כאלו באינטרנט תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב ! ברשות חבר מוסכניק יש מכשיר לכיוון פרונט מדגם HUNTER סידרה 611 לאחרונה "הלך" לו הכרטיס שנמצא במארז המחשב לכרטיס יש יציאה אחת עם בערך 30 פינים שמחברת בין המארז של המחשב למכונה ברצוני לקבל עזרה בדרך הבאה : האם משהו מכיר את הדגם של הכרטיס שאוכל לחפשו בח"ול ? האם משהו יודע האם ניתן לתקן את הכרטיס בארץ בח"ול? או אוליי משהו יכול לכוון אותי באתר שלהם כפי שציינתי למטה ? אם תוכלו לעזור לי במידע כל שהוא אשמח מאוד תודה מראש לכולכם !!! לינק לאתר החברה : http://www.hunter.com/pub/product/accessories/get_equipment.cfm?equipment=align
הודעה אחרונה מאת opel55, -
היום קניתי (אחרי חודשיים של התלבטות) פורד פיאסטה חדשה. משום מה אין דבר כזה לבחור צמיגים לרכב, וזה מאוד מפתיע אותי כי לאחרונה החלפתי צמיגים ברכב הנוכחי שלי וגיליתי שעם הצמיג הנכון חוסכים המון דלק והבטיחות עולה פלאים. יותר מזה, הנציג כל-כך הזדעזע שהוא אמר לי שזה כמו להכנס למסעדה עם סנדוויץ'.
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei,