Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שזהו המקום הנכון לשאול, צץ לי לאחרונה ג'וק לגבי ג'יפ מסויים ורציתי לדעת האם יש באמת הבדל בין אחזקת ג'יפ לבין אחזקת רכב ואם כן מהו?? הכוונה לתנאי כביש סטנדרטים/עירוניים מבלי כניסה לשטח. מקווה שתבינו את כוונתי

(ההשווה היא בין מאזדה 3 לבין סוזווקי גראנד ויטרה החדשה)

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

צריכת דלק גבוהה משמעותית וביטוח יקר, צמיגים יקרים גם כן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האצה כבדה יותר,חניה קשה יותר,ביטוח הרבה יותר יקר,צריכת דלק הרבה יותר גדולה-צפה ל 8-7 ק"מ לליטר.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

יש הבדלים. כשמדובר בגי'פון ולא בגי'פ "פול סייז"(לנד קרוזר ואחרים) אז ההבדל לא יהיה משמעותי ממש. הקבוצה עולה, שזה אומר טסט יותר יקר, חוץ מזה כל טיפול זה מכה, כשמגיעים לצמיגים זה הכי קנס. שלא נדבר על הדלק. אבל שוב, במקרה של הגי'פונים למיניהם אפשר להסתדר עם המעבר מפרייבט. אבל בגי'פים הגדולים מי שלא מכיר וחווה מצפה לו הפתעה.

פורסם
האצה כבדה יותר,חניה קשה יותר,ביטוח הרבה יותר יקר,צריכת דלק הרבה יותר גדולה-צפה ל 8-7 ק"מ לליטר.

תיהיה מופתע לדעת שלנד קרוזר מאיצה מהר יותר מכל המשפחתיות והמיני ?

פורסם

יש הבדל באחזקה, בזה אין ספק.

לדעתי קצת מגזימים עם עלות האחזקה של ג'יפ(ואני מדבר מנסיון

באחזקה של שניהם).

הדבר המשמעותי ביותר, שחשים אותו ביומיום, הוא צריכת הדלק

הגבוהה, ואני עוד לא פגשתי בעל ג'יפ שיגיד לך שהצריכה אפילו

דומה להצהרות היצרן...

קח בחשבון ביטוח יקר יותר, חלפים יקרים יותר, צמיגים יקרים להחלפה וכד'.

עוד דבר הוא שיש יותר מערכות בג'יפ, בעיקר של ההנעה הכפולה,

ואם יש בהן תקלה, זה יקר מאוד לתיקון.

בקיצור, אם אתה חובב שטח, או לחלופין צריך רכב גדול ומרווח למשפחה,

ואתה לא מוכן(כמוני :-D) לנהוג במיניואן,תקנה ג'יפ.

אם לא, תשאר עם פרייבט, עדיף בהרבה.

פורסם

המחשבה שלי היא מעבר ממאזדה 3 לסוזוקי גנרד ויטרה, עכשיו עד כמה ההבדל הוא משמעותי?? אני לא איזה אינדיאנה ג'ונס תר לי בשבילי ישראל אחר מערות קדומות כך שלא צפוי בלאי של שטח לצמיגים, מתלים וכו'. עיקר הנסיעות שלי הן בין עירוניות. דלק הבנתי שזה משמעותי (בין היתר בגלל מנוע 2.4), עם זה עוד אני כן יכול להסתדר, אני חושב, אני לא נהג של "קיקים".

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

אם אתה מתכוון לגראנד ויטארה החדשה (כתבת מנוע 2.4 ליטר) אז קודם כל הרכב יהיה באחריות שזה חוסך הרבה בלתמ"ים. עלות טיפולים שוטפים תוכל לבדוק אצל היבואן. צריכת דלק בערך 1:7.5 בממוצע.

אם לא תשתולל בשטח הרכב יהיה כנראה מאוד אמין ולא יקר הרבה יותר לאחזקה מפרייבט עם מנוע דומה ומחיר דומה (לעניין ירידת הערך - שזו בעצם העלות הכי גבוהה של רכב חדש).

פורסם

העלות היא מעבר למה שאתה חושב. זה לא רק הדלק, זה גם כל השאר,

כמו שציינתי בהודעה הקודמת שלי.

וכל העלויות שציינתי לא כוללות כניסה לשטח, אלא בהתאם לדרישות שלך,

שדיברו על נסיעה עירונית/בינעירונית רגילה.

טסט/ביטוח/תיקונים-טיפולים סטנדרטיים/צמיגים הכל עולה יותר.

וזה ללא ירידת ערך, ומחירי קניה גבוהים יותר.

סתם דוגמא, החלפת צמיגים למאזדה אני מעריך שתעלה סביב 1500-2000 ש"ח,

בג'יפ זה יהיה 4000-5000 ש"ח, בלי להתפרע בצמיגים יקרים.

אני עדיין ממליץ לך, אם אין לך צורך ברכב גדול, או לחלופין רכב לשטח,

רד מזה.

במחיר קניה ועלות האחזקה, תוכל לרכוש רכב פרטי, יוקרתי יותר, שייתן לך מענה

לכל הצרכים שלך, ויהיה בעל בטיחות אקטיבית גבוהה יותר, ונוח יותר בשימוש

היומיומי.

אם כל מה שמעניין אותך זה "לשבת גבוה", ופוזה של ג'יפ, זה כבר עניין אחר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
העלות היא מעבר למה שאתה חושב. זה לא רק הדלק, זה גם כל השאר,

כמו שציינתי בהודעה הקודמת שלי.

וכל העלויות שציינתי לא כוללות כניסה לשטח, אלא בהתאם לדרישות שלך,

שדיברו על נסיעה עירונית/בינעירונית רגילה.

טסט/ביטוח/תיקונים-טיפולים סטנדרטיים/צמיגים הכל עולה יותר.

וזה ללא ירידת ערך, ומחירי קניה גבוהים יותר.

סתם דוגמא, החלפת צמיגים למאזדה אני מעריך שתעלה סביב 1500-2000 ש"ח,

בג'יפ זה יהיה 4000-5000 ש"ח, בלי להתפרע בצמיגים יקרים.

אני עדיין ממליץ לך, אם אין לך צורך ברכב גדול, או לחלופין רכב לשטח,

רד מזה.

במחיר קניה ועלות האחזקה, תוכל לרכוש רכב פרטי, יוקרתי יותר, שייתן לך מענה

לכל הצרכים שלך, ויהיה בעל בטיחות אקטיבית גבוהה יותר, ונוח יותר בשימוש

היומיומי.

אם כל מה שמעניין אותך זה "לשבת גבוה", ופוזה של ג'יפ, זה כבר עניין אחר.

קצת מוגזם.

החלפתי עכשיו צמיגים להיילקס שלי, 31/10.5/15 שזה צמיג רחב, לא סטנדרט.

של BF שטח מלא, שזה בין הצמיגים הכי יקרים בשוק ושילמתי 3200.

אני עם היילקס כבר 5 שנים

אז לגראד ויטרה לא יעלה יותר מ 2000-2500 שקל לסט צמיגים מבית טוב.

הגראג ויטרה רכב מאוד נחמד אני לא צופה צריכה דלק מעל 1ל-10 סה"כ מנוע 2 ליטר (בדגם מסויים)

אולי אולי טיפולים יקרים יותר וביטוח עוד כמה מאות שקלים.

אבל אסור לשכוח וזה חשוב מאוד, זה שמירת ערך, בעיקר בגיפונים החמודים אילו.

שמירת ערך מאוד מאוד חזקה בדרך כלל.

רכב מאוד נחמד ליום יום.

לאחר נסיעה למשל בראב4 אני יכול להגיד לך שזריזות לא חסר לרכב (הם די דומים) לפחות הדגם החדש של הויטרה.

פלג_

פורסם

הצמיגים של הגרנד ויטארה בדגם המפואר יותר הם רחבים ובחתך נמוך מאוד מה שמייקר מאוד את מחירם.

אתה מעוניין בג'יפון ולא בג'יפ שברוב המקרים מבוסס על משפחתיות סטנדרטיות ולא כולל רכיבי הנעה יקרים לשיפור עבירות שנמצאים בג'יפים אמיתיים.

אם אתה מעוניין בג'יפון זול (יחסית) לאחזקה בדוק את ההונדה CRV. מניסיון, רכב חסכוני ונעים שעלויות האחזקה שלו דומות לשל משפחתית גדולה ממוצעת. הוא אומנם נראה קצת יותר מיניוואני מרוב הג'יפונים אבל עדיין נאה וזה רכב שמאוד נעים לחיות איתו.

פורסם

בקשר לאחזקה של ג'יפ..אני לא יודע מה הולך עם כל הגיפונים אבל אני יכול מניסיון של לנד קרוזר שיש לנו במשפחה. הרכב הוא 06, קנינו אותו ביותר מ285 אלף, ואני ממש לא אוהב לבדוק את המחירון שלו. נכון, הוא לא מאבד כמו גי'פים אחרים, הוא יחסית שומר אבל עדיין יש נפילות. לא היה טיפול שיצאנו פחות מ1500 שקל בחברה. עם כמה שהרכב דיזל אני ממלא פול כל 4-5 ימים. ופול בלנד קרוזר עובר את ה450 בכיף. זה רק חלק ממש קטן מהוצאות האחזקה. כשהחלפנו צמיגים לפני שנה וקצת, החלפנו לסט של ברידגס'טון של 50/50 אם אני לא טועה. 4 עלו 3800. אתה יודע כמה הטסט של הרכב? יותר מ3500 אלף. והביטוח? אם יש לך נהג חדש/צעיר בבית בכלל אתה בבעיה.

אני לא באתי לבכות על ההוצאות אלא רק לתת לך טעימה קטנה. אבל אני בטוח שבגרנד ויטרה ההוצאות יהיו פחות.

• תוכן חדש...