Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

הוראות שקיבלנו ביחידת התנועה בה אני מתנדב ואנו אוכפים את זה בנוקשות וחזק!:

מחקר עמותת אור ירוק קובע כי 76% מהנהגים בישראל מדברים ונוהגים בזמן נסיעה במקום להיות מרוכזים במטלות הנהיגה.

במחקר לבחינת הסיכויים להיתפס עקב שימוש בטלפון ללא דיבורית, נמצא כי רק 30% מהנהגים חוששים שיתפסו.

לאור התופעה המסוכנת הגורמת להיסח הדעת ולתאונות רבות,

החליטו במשטרת ישראל, להיכנס למבצע אכיפה ממוקד כנגד השימוש בסלולארי בניגוד לחוק.

לכתבה המלאה: http://www.autocom.co.il/HadrachotNehifa/TelefhoneVenehiga/MivzaAkifa.aspx

GUY

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1000 ש"ח קנס ו 4 נקודות עדיין לא ירתיעו נהגים מלהשתמש בנייד.

המשטרה תמיד אכפה עברות של שימוש בטלפון נייד בזמן נסיעה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

למה שזה יפחיד מישהו? כל הקטע עם הקנסות זה לא יעזור ולא ישנה כלום. כולם כבר למדו איך הכל עובד פה, נצערים על משהו מקבלים את הקנס/נקודות ועד שמגיעים למשפט לוקח תקופה, אחרי המשפט נשארים עם הרישיון וממשיכים לנהוג ולדבר בטלפון/לעשות עוד עבירות. צריך פשוט להחרים את הרכב ואת הרישיון במקום לתקופה רצינית. תקופה שאף אחד לא ישכח ולא יעיז להתקרב לטלפון בנהיגה, או לרמזור בלי לוודא 200 פעם עד שהוא ירוק!

פורסם

וזה מפתיע מישהו המחקר הזה?

צריך מחקר לזה?

בלי שום קשר, איזה מחקר? מי ערך אותו? וכיצד עמותת אור ירוק הפכה לחלק מרשות האכיפה וחמור מכך, מחליטה החלטות והופ משטרת ישראל נעמדת דום

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

בפעם האחרונה שאני בדקתי, דיבורית BT עולה כ300 שח לערך.

לי אישית יש דיבוריות חינם אז אין לי בעיה ובכל רכב שקשור אלי מורכבת דיבורית.

אבל גם אם זה לא היה בחינם, השקעה חד"פ של 300 שח לרכב נראית לי סבירה ע"מ להשאר עם הרשיון ביד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

רגע, אני מנסה להבין - כל תרועה רמה של המשטרה, ועל מה ??

על זה שאנשים ידברו (כחוק) באמצעות דיבורית קבועה ברכב ?

ובוא נגיד שנהפוך להיות מדינה של צדיקים וכולם ללא יוצא מן הכלל ידברו אך ורק בדיבורית.

מה לעזאזל לכל זה ולבעית היסח הדעת בנהיגה ? הרי זה לא ישפיע במאום על הסטטיסטיקה שאור ירוק והמשטרה מנפנפים בה לצרכי אכיפה ורעש ציבורי.

היסח הדעת ופגיעה אנושה באיכות הנהיגה נגרמים בלי וגם עם דיבורית. הבעיה היא בהיעדר ריכוז בנהיגה ולא בשום דבר אחר.

די, אולי הגיע הזמן שיפסיקו לשקר לאנשים בפרצוף ולחלוב כספים מהציבור, ופשוט יעסקו בדברים האמיתיים שבאמת יחסכו חיים ?

דני G.

פורסם
כיצד מתנהלים במדינות אירופה וארה"ב בעניין זה זו השאלה המעניינת

ירון

בחלק מהמדינות בארה"ב אסור לדבר בטלפון ללא דיבורית בחלק כן.

כיוון שכבר פעמיים התנגשו בי בזמן שנהג אחר דדיבר בפלאפון לי אין ספק שזה רע.

שלמה דן גדרון

פורסם
רגע, אני מנסה להבין - כל תרועה רמה של המשטרה, ועל מה ??

על זה שאנשים ידברו (כחוק) באמצעות דיבורית קבועה ברכב ?

ובוא נגיד שנהפוך להיות מדינה של צדיקים וכולם ללא יוצא מן הכלל ידברו אך ורק בדיבורית.

מה לעזאזל לכל זה ולבעית היסח הדעת בנהיגה ? הרי זה לא ישפיע במאום על הסטטיסטיקה שאור ירוק והמשטרה מנפנפים בה לצרכי אכיפה ורעש ציבורי.

היסח הדעת ופגיעה אנושה באיכות הנהיגה נגרמים בלי וגם עם דיבורית. הבעיה היא בהיעדר ריכוז בנהיגה ולא בשום דבר אחר.

די, אולי הגיע הזמן שיפסיקו לשקר לאנשים בפרצוף ולחלוב כספים מהציבור, ופשוט יעסקו בדברים האמיתיים שבאמת יחסכו חיים ?

דני G.

צודק 100%. מחקרים רבים הראו שאין כל הבדל בין הסחת הדעת שנגרמה לנהגים עם דיבורית

ובלי דיבורית.

בניסוי אחד שאני מכיר נתנו לנהג לנסוע, ופתאום הוא היה חייב לבלום בלימת חרום עקב מישהו שכביכול

עבר בפתאומיות את הכביש.

הנהגים שהיו עם/בלי דיבורית, וכמובן דיברו בסלולארי, בלמו באותם מרחקים, ובאותה מהירות תגובה,

וכמובן שמרחק הבלימה וזמן התגובה היה גרוע בהרבה מנהגים שלא דיברו כלל.

אבל למה להתעסק בזה דני? עדיף לדפוק קנסות, להמשיך לחלוב את הציבור, ולהמשיך לשקר לו

בפנים שמהירות הורגת, שלדבר עם דיבורית זה בסדר, ולא לאכוף את כל מה שחשוב, והכי חשוב,

להמנע מהודאה בכך שלא רק אכיפה תוריד את מס' התאונות וחומרתן, אלא גם תשתית, ובעיקר חינוך

לנהיגה נכונה ואחראית.

פורסם

נו אז מה אתה רוצה שיעשו? שיאסרו לדבר בטלפון גם עם דיבורית? יש חוק שאומר שאסור לדבר\להחזיק פלאפון ביד וזה מה שאוכפים,

(לא שאני לגמרי בעד החוק מכיוון שמספיק שתתפוס משהו שנראה כמו פלאפון ברמזור בשביל לקבל דו"ח)

אצלי אישית יש ברכב דיבורית קבועה ובנוסף מעמד וואקום מיוחד לפלאפון הרגיל שלי (בשביל הGPS).

לגבי המהירות, זו ללא ספק מסחטת כספים אבל זה לא נושא השרשור.

המצחיק הוא שמי שבדרך כלל נתפס הם נהגים נורמטיביים, כלומר כאלו שנוהגים לרוב לפי החוקים ודווקא מי שמצפצף על כל החוקים כמעט ולא נתפס.

פורסם

עם כל הכבוד למבצע האכיפה המוגבר של המשטרה, הם (הם=הרשות המחוקקת קרי הממשלה והרשות המבצעת קרי המשטרה) בוחרים להתמקד רק במה שנוח להם ומה שמכניס הכי הרבה כסף לקופה.

גם במשטרה וגם בממשלה יודעים שביצוע אכיפה מוגברת והכפלת מספר הקנסות על דיבור בסלולארי לא יפחיתו את מספר ההרוגים בכבישים מ-600 איש בשנה ל-400 איש.

ביום שזה יקרה וכמות ההרוגים תופחת כתוצאה מהאכיפה המוגברת על שימוש בסלולארי הממשלה תמציא חוק חדש שאוסר על מכירת דיבוריות בארץ,העיקר שהקופה תתמלא מחדש.

אישית אני לא חושב שזה ממש משנה אם יד ימין של הנהג אוחזת את מכשיר הסלולאר או מגרדת בביצים או חופרת את ה-GLASS של הנוסעת במושב שלצידו,היסח הדעת בזמן הדיבור בסלולארי עם או בלי דיבורית די זהה (לפחות אצלי).

אבל כמובן שאי אפשר לתת לנהג דו"ח שיראה כך:

המקום:

147 מ' לאחר עמוד סימון 3 בכביש מס' 1 לכיוון צפון.

העבירה:

נהג הרכב ביצע עבירה 74א' מתוך תקנות התעבורה בהיותו מגרד את ביצתו הימנית במהלך נהיגה ללא שימוש בהתקן נשיאת ביצים תיקני.

אבל כמובן שהרבה יותר קל לתת דו"ח כזה על דיבורית,בדיוק כמו שקל לתת דו"ח על מהירות מופרזת (הורגת!).

אם היה אכפת להם מהקטל בדרכים היו שולחים ניידות לאותם כבישים שהם מגדירים כ"כבישים אדומים" כדי שיפגינו נוכחות וישמשו כמעין "פסי האטה", הרי רוב הנהגים רואים ניידת של מתנ"א וישר מורידים מהירות,אם הניידת בתנועה אז בכלל,היא נהפכת להיות סמן ימני,כולם נוסעים אחריה.

שיקימו תחנות התרעננות בכבישים המסוכנים,שירחיבו את הכבישים המסוכנים,שיסגרו את הכבישים המסוכנים ויעשו במקומם כביש חדש ופחות מסוכן (יש לא מעט כבישים שמסומנים כ"אדומים" אבל בפועל למעט איזה צוואר בקבוק אחד בעייתי מאוד אין בהם שום בעייה,אז שיפתרו את בעיית צוואר הבקבוק,שירחיבו את הכביש או יבצעו מעקף פחות מסוכן).

יש כל כך הרבה פתרונות לקטל בדרכים,הבעייה היחידה של הפתרונות האלה זה לא העלות ביישום הפתרונות,הבעייה היחידה היא שהפתרונות האלה לא יכניסו כסף שוטף לקופה.

למען הסר ספק,אני משתמש בדיבורית, פחות בגלל הקטע של היסח הדעת,יותר בגלל קטע של פרקטיות.

מה שכן,לא יכול להבין אנשים שלמרות שיודעים שהקנסות על נושא הסלולר כבדים ממשיכים לדבר בנייד בלי דיבורית.

גילוי נאות,

אח שלי הגדול משתייך לאותה קבוצה שלא יעזור מה תעשה,ימשיכו לדבר בלי דיבורית.

אני אישית מאוד כועס עליו על העניין הזה, בכל פעם שאני מדבר איתו והוא עונה לי בנהיגה ואני מבין שהוא בלי דיבורית אני פשוט מנתק לו את השיחה.

אל תציעו לקנות לו דיבורית, כבר קניתי לו דיבורית BT ושלחתי לו לארץ עם חבר, גם זה לא ממש עזר ואני בספק אם אותה דיבורית אפילו עברה טעינה אחת מאז שקניתי לו אותה (משהו כמו 5 חודשים).

לפני איזה 3 חודשים עצר אותו שוטר על דיבור בנייד ללא דיבורית,איכשהו הוא יצא מזה רק באזהרה,אני אמרתי לו שחבל שהוא קיבל אזהרה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
(הם=הרשות המחוקקת קרי הממשלה והרשות המבצעת קרי המשטרה)

הרשות המחוקקת- הכנסת

הרשות המבצעת- הממשלה

המשטרה היא אחת מזרועות אכיפת החוק של הרשות המבצעת.

לא קשור ישירות לדיון, אבל אם כבר עושים שימוש במונחים האלו, רצוי שיהיה שימוש נכון...

פורסם
היי

הוראות שקיבלנו ביחידת התנועה בה אני מתנדב ואנו אוכפים את זה בנוקשות וחזק!:

מחקר עמותת אור ירוק קובע כי 76% מהנהגים בישראל מדברים ונוהגים בזמן נסיעה במקום להיות מרוכזים במטלות הנהיגה.

במחקר לבחינת הסיכויים להיתפס עקב שימוש בטלפון ללא דיבורית, נמצא כי רק 30% מהנהגים חוששים שיתפסו.

לכתבה המלאה: http://www.autocom.co.il/HadrachotNehifa/TelefhoneVenehiga/MivzaAkifa.aspx

GUY

אני בעד החמרת הענישה והגברת האכיפה בנושא זה .

הזלזול של נהגים ובעיקר נהגות בחוק הזה פשוט בלתי נתפס .

יישר כח למשטרה , והלוואי שהקנסות בענין יגדלו משמעותית - כי מה לעשות הנהג\ת הישראלים שחצנים ובטוחים שהם יכולים לצפצף על החוק ועל חוקי הבטיחות .

צודק 100%. מחקרים רבים הראו שאין כל הבדל בין הסחת הדעת שנגרמה לנהגים עם דיבורית

ובלי דיבורית.

אני אשמח לראות קישורים ל 'מחקרים רבים' בנושא זה .

פורסם
הרשות המחוקקת- הכנסת

הרשות המבצעת- הממשלה

המשטרה היא אחת מזרועות אכיפת החוק של הרשות המבצעת.

לא קשור ישירות לדיון, אבל אם כבר עושים שימוש במונחים האלו, רצוי שיהיה שימוש נכון...

משטרה - הרשות האוכפת

פורסם

חקרתי ומצאתי את הסיבה האמיתית שבעקבותיה המשטרה יוצאת למבצע הטלפונים הניידים. כך, לפי דעתי, נראית ההודעה לשוטרים של המשטרה:

מדינת ישראל

משרד התחבורה

משטרת ישראל - אגף התנועה

הנדון: עקב תנאי מזג האוויר הקשים פרוייקט סחיטת כספי הנהגים עובר לתחום הטלפונים הניידים

שוטר יקר שלום רב,

קודם כל הירני רוצה להביא לתשומת לבך שפרוייקט סחיטת כספי הנהגים רושם לעצמו הצלחה מסחררת, באמצעות דו"חות המהירות שמכניסים מיליוני שקלים בשנה. במשך שנים רבות ישבנו וחשבנו איך ניתן לחלוב ולסחוט את כספי הנהגים לצורך קניית רכבי שרד לשרים, ועלינו על פתרון פשוט גאוני: שיכנענו את ציבור הנהגים שהמהירות הורגת, ובכך השחלנו את האלמנט - חזק. מאוד חזק.

אנו במשטרה דואגים לך, שוטר יקר, ע"מ שחלילה לא תירטב בגשם היורד כעת, ולכן החלטנו על הפסקת האכיפה באמצעות ממל"ז עד לסיומה של מערכת הגשמים הנוכחית. כדי לא לגרום להפסקת זרימת הכספים למשרד האוצר, החלטנו על מבצע מיוחד לאיתור וענישה של נהגים שמדברים בטלפון נייד ללא דיבורית. הנכם מתבקשים להמשיך ולהתחבא בתחנות אוטובוס ומאחורי עצים (בתנאי שהם מוגנים מהגשם) ולתצפת על הכביש. ברגע שהנכם רואים נהג המדבר ללא דיבורית, קפצו לכביש הסואן, חצו 3 נתיבים ועצרו את החוצפן. זכור: אל תחזור לתחנה במידה ואתה לא מסיים את מכסת הדו"חות היומית.

בברכה,

המפקד שלך.

* למען הסר ספק, מדובר בהומור בלבד ואין לייחס לכך חשיבות אחרת.

• תוכן חדש...