Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

במשך השנים,הרגלתי את עצמי להעביר להילוך N בכל הזדמנות כמו ברמזור אדום,או נניח, בהעלאת והורדת נוסעים וכו'.

שמעתי דעות שונות לכאן ולכאן אודות הרגל זה. מה דעת המומחים?

האם זה "בריא" למכונית? לא משנה לה ? מזיק לה?

תודה על כל היענות.

פורסם

אם היית עושה חיפוש,היית מגלה שהדבר לא ממש עוזר לחיסכון בדלק וגרוע מכך- גורם לפחות לדעת לא מעטים לנזק לתיבת ההילוכים, שאמנם לא מורגש בהתחלה אבל הוא מצטבר, עד קיצור אורך חיי הגיר באופן משמעותי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ברמזור נשארים בדרייב.

בזמן הורדת והעלת נוסעים רצוי להעביר לפארקינג + בלם יד, על מנת להבטיח אי תזוזה מקרית של הרכב.

ניוטרל זה רק לדחיפה/גרירה.

מה ש"בריא" לאוטו זה מינימום משחק בידית ההילוכים.

העברה לניוטרל בכל עצירה מיותרת לחלוטין.

פורסם

רגע, ואם אני נוסע כל יום במקום שיש ירידה תלולה ובסופה יש כיכר קטנה ואנשים עוברים במעבר חציה,אז אני מעביר להילוך הכי נמוך שזה 2.זה גם לא בריא? וגם יש הרבה באמפרים וירידות.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל -

ברגע שאתה עוצר (ברמזור למשל) ומשלב לD, גלגלי השיניים של הגיר והמנוע דוחפים אחד את השני וכאילו נתקעים, מכיוון שמצד אחד הההילוך אומר להם לנוע, ומצד שני, הברקס עוצר בעדם = בלאי מואץ יותר מאשר שילוב לN בעצירה קצרה. לא ככה?

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם
אם היית עושה חיפוש,היית מגלה שהדבר לא ממש עוזר לחיסכון בדלק וגרוע מכך- גורם לפחות לדעת לא מעטים לנזק לתיבת ההילוכים, שאמנם לא מורגש בהתחלה אבל הוא מצטבר, עד קיצור אורך חיי הגיר באופן משמעותי.

אני למשל אשמח לקבל הסבר וללמוד מדוע.

פורסם
ברמזור נשארים בדרייב.

בזמן הורדת והעלת נוסעים רצוי להעביר לפארקינג + בלם יד, על מנת להבטיח אי תזוזה מקרית של הרכב.

ניוטרל זה רק לדחיפה/גרירה.

מה ש"בריא" לאוטו זה מינימום משחק בידית ההילוכים.

העברה לניוטרל בכל עצירה מיותרת לחלוטין.

העברה לניוטרל בכל עצירה מיותרת לחלוטין.אבל למה ?

תוכל להסביר ?

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה אבל -

ברגע שאתה עוצר (ברמזור למשל) ומשלב לD, גלגלי השיניים של הגיר והמנוע דוחפים אחד את השני וכאילו נתקעים, מכיוון שמצד אחד הההילוך אומר להם לנוע, ומצד שני, הברקס עוצר בעדם = בלאי מואץ יותר מאשר שילוב לN בעצירה קצרה. לא ככה?

בדיוק בשביל זה יש ממיר מומנט מומנט בגיר אוטומטי

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לדעתי בעצירה ברמזור אפשר להישאר ב-D, אבל אם עומדים יותר מאשר ברמזור, למשל במחסום רכבת או בפקק רציני, הרי שהעברה ל-N תימנע התחממות מיותרת של השמן בממסרה (עקב פעולת ממיר המומנט).

פורסם

סתם שאלה פילוסופית:

כשהרכב עומד במקום, למה שהנהג יצטרך לעשות משהו באופן פעיל כדי שהרכב יעמוד?

זה ברור שכשנהג רוצה לנסוע, הוא צריך לבצע אקט פוזיטיבי בשביל להתקדם, אבל כשאני עומד במקום, אני לא רוצה לעשות כלום. בטח לא ללחוץ כל הזמן על הברקס...

נראה לי טפשי לחלוטין שצריך לעשות פעולה אקטיבית על מנת שאוטו יעמוד במקום.

המצב הטבעי של רכב הוא לעמוד במקום. את זה הוא צריך לעשות לבד, ובשביל זה המציאו N ו P.

כל טיעון לכאן או לכאן שמתבסס על בלאי מצטבר הוא מגוחך. ההבדלים בבלאי בין עמידה ב D לבין העברה ל N או P הם זניחים לחלוטין ביחס לבלאי שעובר אוטו בשימוש רגיל, ואף אחד כאן לא יודע באמת איזה מהמצבים יוצר יותר בלאי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אתה לא רוצה לומר, שבנהיגה עם גיר ידני אתה עומד ברמזור בלי רגל על הברקס, נכון?

פורסם

אבל בגיר ידני אתה על ניוטרל והכוח שפועל על הברקס הוא רק כוח המשיכה או גרירה לא יודע

ובגיר אוטומטי הוא משולב על D ומנסה לדחוף קדימה כל הזמן וזה גורם לבלאי במקום שישאר על N. גם הברקסיםעובדים יותר חזק בגיר אוטומטי. אבל כשהאוטו עומד אז אין חיכוך של הברקסים אז זה שולי.

אבלהגיר לעומת זאת מתאמץ לא?

אבל לא על בריקסים התכנסנו כאן היום. אלה על גיר אוטומטי, לא?

אני לא מוסכניק ולא מומחה ברכבים אבל אני מנסה ללמוד אז אל תתפסו אותי במילה(או אל תסמכו על הערות שלי)

פורסם

אוי נו מה זה משנה. גם ככה מדובר בבלאי מזערי לחלוטין וסביר להניח שכבר לא תחזיק ברכב כאשר יתחילו הבעיות. תנהג איך שנוח לך. רוצה תעביר ל-N. לא רוצה תישאר ב-D.

פורסם

דוגמא קלה, שממחישה, שאתה לא צודק: קח שני מאווררים ביתיים, תעמיד אותם אחד מול השני, ותפעיל אחד מהם, מעוצמת הרוח גם המאוורר השני יתחיל להסתובב. זו המחשה לפעולת ממיר מומנט, כשלצורך העיניין מנוע של מאוורר ראשון זה מנוע הרכב, ומנוע של השני זה הגיר. אם אתה עוצר עם היד את המאוורר השני. הראשון ימשיך להסתובב רגיל, איפו אתה רואה כאן בלאי מוגבר ?

פורסם
אתה לא רוצה לומר, שבנהיגה עם גיר ידני אתה עומד ברמזור בלי רגל על הברקס, נכון?

אם אני עומד במישור, אז אני אכן עומד בלי רגל על הברקס. (ואיפה שאני גר היום, הכל מישור,וגם איפה שגרתי בישראל כמעט הכל היה מישור)

בשביל מה רגל על הברקס אם האוטו לא מתכוון לזוז לשום מקום?

אם אני בשיפוע, זה תלוי כמה זמן אני צפוי להמתין. אם הרמזור עומד להתחלף או אם אני צופה שאצטרף תיכף להתקדם, אני עם רגל על הברקס. אם העמידה צפויה להתארך יותר מעשר-עשרים שניות, אני מושך הנדברקס. בעליה אני ממילא מעדיף לבצע זינוק בעליה עם ההנדברקס.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...