Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, נסעתי בראשון באזור תעשה הישן, נסעתי בכביש דיי ראשי (שהיה דיי חלק בגלל הגשם) בעל שני נתיבים וכמה צמתים עם השתלבויות לתוכו, אני נוסע בערך 50 קמ"ש+- וישנה צומת כ20 מטר +- לפני, אני ממשיך ופתאום מתפרצת מהצומת הונדה שחורה עם מישהי שאני לא רוצה להגיד במה אני חושב שאמא שלה עובדת.

לא רק שהיא התפרצה לכביש אלא היא אפילו לא המשיכה אלא פשוט נעצרה וחסמה את שתי הנתיבים של הכביש, באותו הרגע ירדתי על הברקסים הכי חזק שיכולתי ושמעו בבירור שהABS עבד גם עבד.

שברתי שמאלה והתחמקתי ממנה כי ראיתי שאני לא יספיק לעצור, לאחר מכן הרגשתי כאילו אם הייתי לוחץ על הברקסים לרמה שהגלגלים לא היו ננעלים והABS לא היה מתחיל לעבוד הבלימה הייה יותר אפקטיבית ומרחק העצירה היה קטן.

עכשיו לשאלתי, במקרה חירום במידה ויש באוטו ABS האם פשוט צריך ללחוץ על הבלמים בכל הכוח, או שבלימה על הקצה (בין נעילת גלגלים לבין בלימה רגילה) תהיה יותר אפקטיבית מבחינת מרחק העצירה?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

לוחצים בחוזקה ומקווים לטוב.

במקרה שלך, ה ABS עשה בדיוק מה שהוא מתוכנן לעשות ואיפשר לך לסטות מנתיב התאונה תוך כדי בלימה מקסימלית.

בהחלט כל הכבוד לטכנולוגיה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שלא רק שאתה כן צריך ללחוץ עד הסוף על הדוושה,

אתה גם צריך להגיד תודה שיש את הטכנולוגיה הזאת.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

ז"א שבוודאות המרחק בלימה המינימלי הוא עם דוושה לחוצה בכל הכוח? ותודה על התגובות המהירות.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

מרחק הבלימה המינימלי לא קשור בכלל לעניין, יכולת היגוי תוך כדי בלימה היא העניין.

בקשר למרחק הבלימה של ABS, תלוי ברכב ובשנתון, ABS ישנים אכן האריכו את מרחק הבלימה בתנאים מסויימים, ב ABS מודרנים, מרחק הבלימה של ה ABS קצר יותר בכל תנאי שהוא.

פורסם
ז"א שבוודאות המרחק בלימה המינימלי הוא עם דוושה לחוצה בכל הכוח? ותודה על התגובות המהירות.

לא,בלימה עם דוושה לחוצה עד הסוף לאו דווקא מקצרת מרחק בלימה,התיקתוקים שאתה שומע זה בעצם הפימפומים של מערכת ה-ABS,היא בולמת ומשחררת,בולמת ומשחררת וכן הלאה.

מסכים עם בגירה חלקית,

המערכות ABS היישנות בהחלט היו מאריכות את מרחקי הבלימה,כמעט בכל מצב, המערכות המודרניות מקצרות את מרחקי הבלימה על משטח רטוב\חלק,אבל במקרים מסויימים עלולות להאריך את המרחק בלימה על משטחים יבשים\אוחזים.

נכון שהעניין המרכזי ב-ABS זה לאפשר היגוי תוך כדי בלימה מקסימלית,אבל יכול להיות שבמצבים מסויימים בלימה מקסימלית ללא ABS היתה יכולה לבלום את הרכב עוד לפני ההגעה למכשול שממנו צריך להתחמק.

צריך לזכור שרכב שבולם על כביש יבש והגיע לנעילת גלגלים עדיין ממשיך לבלום,הוא מייצר חיכוך מאוד גבוה ונבלם תוך כדי כך,כמובן שללא יכולת היגוי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה שאתה מתאר נכון לרכבים של לפני 10 שנים.

ברכבים חדשים שנמצאים בחזית הטכנולוגיה ה ABS מקצר מרחק בלימה בכל תנאי שטח, בטח ובטח אם הוא משולב עם מערכת ESP משוכללת.

פורסם

לא ברור לי איך ESP (בקרת אחיזה) אמור לשפר את הבלימה, הרי ה-ESP מורכב מחיישנים שלעיתים הפעולה שלהם נוגדת בלימה,ואני אסביר את כוונתי:

ABS כולם יודעים, מורכבת מחיישנים שתפקידם לאתר גלגל שעומד להנעל (תחת בלימה כמובן) ובעצם לשחרר לאלפית שנייה את עוצמת הבלימה מאותו גלגל במטרה למנוע את נעילתו.

ESP מורכבת מחיישנים שמאתרים איבוד אחיזה של גלגל מסויים ונוקטים פעולה במטרה להחזיר את האחיזה לגלגל,דבר שבא לידי ביטוי או בבלימת אותו גלגל או לחילופין דווקא בהפחתת לחץ הבלימה של אותו גלגל ואף ניתוק המצערת.

דוגמא:

אנחנו נוסעים בכביש ומגיעים לעיקול שמאלה אבל בגלל מהירות גבוהה מדי הרכב נכנס לתת-היגוי ובמקום להכנס לפנייה בהתאם להפניית הגלגלים הוא בעצם מחליק החוצה מהסיבוב וכבר מגיע למצב שנמצאים על השוליים הימניים בדרך לעוף מהכביש.

הנהג הטיפוסי יירד כמובן על הבלמים עד הסוף,דבר שכמובן יכניס את ה-ABS לפימפומים נמרצים.

ה-ESP מאידך,ישאף לתקן את מסלול הנסיעה בהתאם למצב ההגה (שכרגע כאמור אמור להיות מופנה שמאלה) ויגרום להפחתת לחץ הבלימה על הצד הימני של הרכב (בלימה חזקה יותר בצד שמאל=רכב סוטה שמאלה).

כמובן שבמצבים שונים ה-ESP יגיב בצורה שונה,החל מביצוע בלימה בגלגלים מוצלבים ועד ניתוק המצערת (לי זה קרה,אמנם במכוון,אבל קרה).

2 שאלות עולות לי פה:

1.איך הפחתת לחצי הבלימה בצד ימין של הרכב תסייע ל-ABS לבלום טוב יותר ?

2.בהנחה ובכל זאת יש משהו בדוגמא שנתתי,איך בדיוק נמנעת הסטירה בין 2 המערכות הללו ?

למען הסר ספק, אני לרגע לא מפחית מחשיבות המערכות כשלעצמן,פשוט מעניין אותי באמת לדעת איך מתבצע שיתוף הפעולה בין ה-ABS ל-ESP ואיך כפי שכתב בגירה, ה-ESP תורם לעוצמת הבלימה של הרכב.

פורסם

יש איזשהו עניין בABS שבאמת מטריד אותי כבר הרבה זמן ולא ברור לי למה זה עובד בצורה כזאת.

ישנם מקרים שבהם אני מרגיש שה ABS נכנס לפעולה עדינה, לא בבלימת חירום. לדוגמה מצב שבו אני מגיע במהירות גבוהה לקראת רמזור, ומתחיל לבלום. במהלך הבלימה ישנו שיבוש בכביש (בורות, קפיצה וכו'), מה שגורם לירידה רגעית באחיזה.

ברגע הזה אני מרגיש שהABS נכנס לפעולה ויש תקתוקים יחסית עדינים, אם אני ממשיך לבלום - הרכב עוצר אבל ברור לגמרי שמרחק הבלימה גדל. אם אני משחרר את הדוושה לשניה וחוזר לבלום - הבלימה חזקה כרגיל.

נראה שברגע שהABS נכנס לפעולה הוא יישאר במצב הזה כל עוד הרגל על הבלם. למה הוא לא מרגיש שהאחיזה השתפרה ומאפשר בלימה יותר חזקה כמו לפני השיבוש ?

אגב - זה קרה לי כמה פעמים במכוניות שונות, כולן חדשות (עד שנתיים).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם לא היה לך ABS אולי היית מצליח לבלום לפני ההונדה, ואולי לא.

מה שבטוח הוא שבלי ABS לא היית יכול לסטות במידה והיית מגלה שאתה לא הולך לעצור בזמן...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
יש איזשהו עניין בABS שבאמת מטריד אותי כבר הרבה זמן ולא ברור לי למה זה עובד בצורה כזאת.

ישנם מקרים שבהם אני מרגיש שה ABS נכנס לפעולה עדינה, לא בבלימת חירום. לדוגמה מצב שבו אני מגיע במהירות גבוהה לקראת רמזור, ומתחיל לבלום. במהלך הבלימה ישנו שיבוש בכביש (בורות, קפיצה וכו'), מה שגורם לירידה רגעית באחיזה.

ברגע הזה אני מרגיש שהABS נכנס לפעולה ויש תקתוקים יחסית עדינים, אם אני ממשיך לבלום - הרכב עוצר אבל ברור לגמרי שמרחק הבלימה גדל. אם אני משחרר את הדוושה לשניה וחוזר לבלום - הבלימה חזקה כרגיל.

נראה שברגע שהABS נכנס לפעולה הוא יישאר במצב הזה כל עוד הרגל על הבלם. למה הוא לא מרגיש שהאחיזה השתפרה ומאפשר בלימה יותר חזקה כמו לפני השיבוש ?

אגב - זה קרה לי כמה פעמים במכוניות שונות, כולן חדשות (עד שנתיים).

זה יכול להיות פונקציה של כל מיני דברים,כמו למשל מצב צמיגים.

פורסם

השיבוש, כמו שאמרת, מפחית את האחיזה. הגלגל מתחיל להסתובב מהר יותר מהאחרים, המחשב מזהה, מבחינתו, החלקה - ומפעיל את ה-ABS.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מבין למה הABS מתחיל לפעול וזה בסדר. אבל אחרי השיבוש כשחוזרים למצב של אחיזה טובה, המערכת לא מתאפסת עד שלא משחררים את הדוושה. הרי להבנתי החיישן אמור כל הזמן להרגיש את סף הנעילה ולשחרר בהתאם. אם האחיזה השתפרה גם סף הנעילה עולה, וABS צריך לאפשר בלימה יותר חזקה, אבל הוא כאילו תקוע על המצב של WORST CASE.

ואין קשר למצב הצמיגים - זה קורה לי גם כשהצמיגים חדשים ומצויינים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תשובות - ABS, ESP, ומרחקי בלימה.

אכן כפי שנאמר, מערכות ABS ישנות שפעלו על ערוץ מרכזי אחד, השיגו את מטרת ההיגוי, אך כשלו במטרת מרחק הבלימה.

אלא, שלמעלה מ-10 שנים במכוניות משפחתיות, ולמעלה מ-15 שנים במכוניות יוקרה, קיימות מערכות ABS רב ערוציות, אשר מנטרות את מהירות הסיבוב של כל גלגל בנפרד ומסוגלות להשיג בלימה אפקטיבית במיוחד, תוך שאותו "פימפום" כבר לא נעשה בין נעילה לשחרור אלא על סף הנעילה, ובהפחתת לחץ בלימה מזערי. זו גם הסיבה שבמכוניות רבות היום ניתן לשמוע סוג של חריקת צמיגים קלה בבלימת חירום על יבש, למרות שלא מתבצעת נעילה בפועל.

בבלימת חירום על כביש רטוב כפי שקרה לפותח השירשור, מערכת ABS מקצרת באופן חד משמעי את מרחק הבלימה ביחס לנעילת גלגלים. יתרה מכך, השגת בלימת סף-נעילה (ברכב ללא ABS) על משטח רטוב הינה קשה במיוחד, ו-99% מהנהגים יכשלו בכך. על כן, בבלימת חירום אסור לתת לתחושות להטעות, אלא להאמין לטכנולוגיה המודרנית.

בלימת חירום כאשר קיימת מערכת ESP - עקרונית אין למערכת תפקיד בהליך הבלימה, שכן ה-ABS בתוספת EBD ו-BA מסוגלות לבלום את הרכב בצורה המיטבית. אלא, שכאשר הבלימה אינה בקו ישר, או כאשר נאלצים לבצע חמיקה ממכשול כלשהו, מערכת ה-ESP מסוגלת לסייע להשגת תמרון טוב יותר של הרכב. המערכת מסוגלת לייצב את הרכב ולסייע לנהג לכוון אותו למקום הרצוי, גם כאשר דוושת הבלם לחוצה עד תומה. זאת, משום שמדובר במערכת מבוקרת מחשב אשר שולטת על כל בלם בנפרד (לנהג אין שליטה כזו).

למשל, היתרון בפעולת המערכת בחמיקה ממכשול הוא בכך שהמערכת יכולה לייצר היגוי-יתר ריגעי אשר יסייע בהפחתת התת-היגוי והגברת זווית ההפניה של החרטום אל נתיב המילוט, כך שגם כאשר יפנה הנהג את ההגה בחדות הוא יקבל מענה איכותי ואפקטיבי מהרכב. לחילופין, בעת בלימה בסיבוב או תוך מספר העברות משקל מצד לצד במהירות גבוהה, תייצב המערכת את הרכב תוך שמירה על עוצמת הבלימה המירבית.

דני G.

פורסם

דני, יש לך הסבר לגבי התופעה שתיארתי ? במקרים כאלה הABS מאריך את מרחק הבלימה בעשרות אחוזים לדעתי, ולא מדובר בתקלה או בתפעול לא נכון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...