רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,583 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/02/13/all-new-nissan-patrol-unveiled-in-the-uae/
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה מאיפה נתחיל זה היה לפני שנתיים גיל 19 הרצון היה רכב עם הרבה ''פוזה'' הייתה התלבתות בין הפיג'ו לבין היונדאי קופה . לבסוף הוחלט ללכת על הפיג'ו בגלל מנוע 2000 עדיף במקום אלנטרה בתחפושת מאוד יפה . אחרי חיפוש מעמיק יותר באינטרנט נמצאה הכלה פיג'ו 206CC בצבע תכלת יד שלישית עם 114000 קילומטרים שנת 2002 מנוע 2.0L גיר רגיל . אז בואו נתחיל בסיכום : -מנוע- אני מעדיף להתחיל איתו כי פשוט הפתיע אותי מאוד לטובה 138 סוסים צרפתיים שפשוט גרמו לי לחייך כמו ילד מפגר והרגשתי שעשיתי קנייה טובה מאוד בהשוואה ליונדאי . (כמובן שלא נסעתי על היונדאי ואין לי מושג דברים אל אני אומר ביחס למה שאמרו לי על היונדאי) נמשיך עם הפיג'ו המנוע באמת עשה את שלו על הצד הטוב ביותר העליות של ח…
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
סוגי תיבת הילוכים 1 2
מאת TAL1176- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
בבקשה ממכם אל תגידו לי לחפש באינטרנט ותנעלו לי אני חיפשתי . צריך שתסבירו לי בבקשה על התיבות הילוכים הבאות ותגידו לי אם זה נכון מה שאני חושב. אוטומט: P-חנייה. R-רוורס. D-נהיגה. N-לא יודע. 1ו2 -אני חושב מוסיף כח בעליות. טיפטרוניק:אוטומט שאפשר להעביר הילוכים אבל מה זאת אומרת יש גם דרייב וגם 12345 תפרטו לי יותר בבקשה. חצי אוטומט:אני לא יודע. רובוטית:ידני רק בלי קלאץ מה אפשר להעביר הילוכים ללא לחיצה על קלאץ
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 27 תגובות
- 8 אלף צפיות
רכשתי מרצדס CLK עם 2 מושבים "מוגדרים" מאחורה ז"א שיש מאחורה 2 חגורות בטיחות ברישיון הרכב לא רשומה לי הגבלה כמו "4 נוסעים ברכב". מבחינת מקום יכולים להצטופף מאחור 3 נוסעים כאשר הנוסע האמצעי אינו חגור. שאלתי היום את המוסכניק שלי והוא אמר שכל עוד אין הגבלה ברישיון הרכב אפשר לשנע גם 3 אנשים בלי שום קשר למספר חגורות הבטיחות כל עוד כל הנוסעים יושבים על המושב (ולא אחד על השני לדוגמא...) שאלתי היא, האם המוסכניק צדק או שהוא יצא "מוסכניק"?
הודעה אחרונה מאת <<TIBURON>>, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
צהריים טובים, לאחרונה התחלתי להתעניין יותר בכל מכשירי הניווט השונים והחלטתי לקנות אחד לעצמי. אני מחפש מכשיר לניווט בארץ בלבד, התקציב הוא עד 800, וכמה שפחות יותר טוב. המכשיר ישמש לניווט פשוט מיעד ליעד, לא ניווט שטח או משהו בסגנון. כמו כן אשמח אם מישהו יסביר לי, ברגע שאני קונה מכשיר ניווט ב800 שקל, האם אני צריך לקנות גם תוכנת ניווט למכשיר? אין לי שום ניסיון בGPS חוץ מה WAZE שזאת תוכנת ניווט חינמית למכשירי סלולריים, כך שאני לא יודע איזה תוכנה יותר טובה. תודה מראש על ההמלצות.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם יש קטעים בכביש הערבה שעדיין סגורים בעקבות גשמי הזעף שירדו? ומה עם כביש מצפה רמון? והאם מישהו יודע האם הכביש לאילת דרך שיזפון פתוח? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם קיימת אפשרות להוריד את הרכב מהכביש עקב ליקויי בטיחות? הכוונה להורדה ע"י שוטר או בוחן,אבל ללא הקנס המתלווה.
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה שהבנתי שלאודי מנוע FSI . מה ההבדל בינו לבין הTSI . יתרונות וחסרונות.
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
- 0 תגובות
- 671 צפיות
אני מעוניין במחיר המחירון של יונדאי אלנטרה 2005 אוט 4 דלתות נכון ל1.1.2008. יש למישהו מושג איך אני משיג צילום של מחירון ינואר 2008 ? תודה.
הודעה אחרונה מאת shay-t, -
- 3 תגובות
- 838 צפיות
אני לא ידוע אם אני במקום הנכון אבל בכל זאת . אני מחפש מקום שקונה רכבים לפירו,מאיזור צפון. וכמה אני יכול לקבל על דייהו נובירה 01 נוסע בלי תאונות ובלי בעיות ?
הודעה אחרונה מאת papula, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 773 צפיות
היום אישרה ועדה של הכנסת את הצו שיאפשר לבצע יבוא מקביל של רכבים ובשאיפה לייצר תחרות בשוק. התחרות אמורה להביא לירידת מחירי הרכב בארץ - מדובר במטרה ראויה ביותר וצעד חשוב בדרך ליבוא מקביל. להלן לינק לאתר הכנסת בו תוכלו לקרוא את דברי ההסבר לצו, את נוסח הצו המוצע וכן מכתב של שר התחבורה מר ישראל כ"ץ בנושא.http://www.knesset.gov.il/agenda/heb/vaada.asp?id=54892 אגב השם המלא של הצו הינו: צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (יבוא רכב ומתן שירותים לרכב) (תיקון), התש"ע-2010 מה אתם אומרים זה יזיז משהו בשוק התקוע שלנו? אני מאוד מקווה שכן....
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איפה ? מתי ? אפשר להגיע ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tau, -
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/02/10/2011-ford-edge-gets-three-engine-choices-more-ambitious-sport-m/ בקרוב על מדרכות ארצנו?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 2 תגובות
- 728 צפיות
שלום! אני משתמש חדש באתר. שזה הגיוני, כי רק היום החלטתי שאני רוצה להוציא רשיון. אני בן 21 ועד עכשיו לא טרחתי ללמוד לנהוג, אבל עכשיו אני מפסיק להתעצל. מישהו יכול להמליץ לי על מורה טוב בתל אביב?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
לפני מספר דקות ראיתי את הייעוץ ה"טוב" שנתן דני פרומצ'נקו בערוץ 2 למקרה שדוושת התאוצה נלחצת עד הסוף ואינה חוזרת למקומה. ההצעה שלו כוללת 3 שלבים: להעביר לניוטרל, לכבות מנוע ולעצור בצד. החלק הראשון נכון. החלק השני קצת בעייתי - אם אני מכבה מנוע, אין לי תגבור להגה, אין תגבור לבלמים ואני "תקוע" עם רכב שממשיך ישר ובקושי עוצר. מאוד בטיחותי וחכם, מר פרומצ'נקו, אבל בדיוק בסדר ההפוך... הייתי רוצה לדעת מכח מה הפך מר פרומצ'נקו ל"גורו" בענייני רכב. גם אני חובב רכב, אפילו נלהב, אבל מכאן ועד ייעוץ בענייני רכב ובטיחות עוד רחוקה הדרך!
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני מקבל עכשיו טלפון מאמאשלי שאיזה נהג עם גרר נסע ודיבר בטלפון חתך אותה ונכנס לנתיב שלה והגרר נכנס לנו באוטו (טויטה ראב 4) הבנאדם בשיא חוצפתו פשוט ברח! אינני יודע עדין את גודל המכה,הדבר היחדי שאני יודע שהיא בדלת. ממש מעצבן שיש נהגים כאלו חוצפנים. לא קרה לו כלום אז הוא פשוט קם והולך -גועל נפש! אמא שלי הספיקה לקחת את המס' רכב ,השאלה אם זה עוזר איכשהו? אפשר לתבוע את היבטוח שלו ? תודה לעוזרים דור .
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קיבלתי שלילה ל-5 חודשים על עבירת מהירות , איפה אני יכול להפקיד את הרישיון ? אני גר בירושלים.
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- 6 תגובות
- 896 צפיות
האירו נפל בכ 7% בממוצע בחודש האחרון , ושערו עומד על כ 5.1 ש"ח.. היבואנים אשר בעבר מיהרו לעלות את מחירי הרכבים כאשר האירו עשה את דרכו מעלה, סותמים את פיהם , ולפתע כאשר האירו יורד מטה, לזה הם אינם מוכנים לבצע תיקון מטה. במידה והיבואנים היו מתרגמים את החלשות האירו במחירי הרכב או אז הנחה מינימאלית של 5K על רכבים בעלות של 120K הייתה המינימום שבמינימום. אותו מונופול אשר העלה את הרכבי קובוצה 2 לשעבר ל 120K ממשיך לעשות את הכסף על הציבור. מענין אם היה יבוא מקביל ואו לפחות 2 מתחרים על אותו יצרן, איזה תחרות היתה נוצרת בשוק הרכב. איפה הממונה על ההגבלים העסקים על מנת לחקור מונופול שבשתיקה ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. ברשותי רכב מסוג דייהטסו שרייד שנת 93. הרכב טופל אך לאחרונה התגלתה אצלו בעיה במנוע, מכיוון והחלפת מנוע יקר יותר מהרכב עצמו החלטתי לרדת מהרעיון ולחפש רכב חדש. נשאלת השאלה, מה אני יכולה לעשות עם הרכב ועם הטסט? האם יש אפשרות לקבל עליו החזר ? האם חוק הגריטה תקף רק לרכבים שקיימים 20 שנה? אשמח לתשובה מהירה
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 40 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
וולקסוואגן טוארג החדש בדרך. מה דעתכם? בחסות autoblog.com כמובן.
הודעה אחרונה מאת Yosssi, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
החל מה 1.3.10 תכנס לתוקף תקנה חדשה, איסור הנסיעה בנתיב השמאלי יותר מ 40 שניות. העונש 1000 שח ו 10 נקודות. נסיעה תתור בנתיב לצורך פניה שמאלה או , לעקיפה בלבד.ניידות סמויות יאכפה את התקנה החדשה. אני קיבלתי את זה במייל האם מישהו יכול לאשר את התקנה ההזויה הזו. יום טוף
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 2 תגובות
- 595 צפיות
אבי רכש לפני כשבוע רכב חדש שאמור להיות מסופק עוד שבוע לערך מסוכנות פורד(פוקוס טרנד איקס).היום התקשר אחד הסוכנים וטוען שאבי צריך לשלם עוד 4000 ש"ח כי המיסים השתנו.האם זה הגיוני שאחרי שמשלמים על רכב את הכל פתאום מבקשים עוד כסף? אבי פטור ממיסים..האם קרה למישהו?
הודעה אחרונה מאת yaya24, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 861 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ואין לי עדין 18 אני יכול לשים את הבעלות של הרכב שאני קונה על שמי? לא ולא אני לא שם את הרכב על אמא או אבא שלי
הודעה אחרונה מאת BarMan, -
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, בעקבות מספר שרשורים על הנחות הניתנות על כרטיסי תדלוק, החלטתי לבדוק את הנושא. הגעתי עם רשת המחזיקה מספר תחנות סונול באזור כפר סבא (חלקן ממוקמות בגישה מכביש 4) להסדר כדלקמן: הנחה של 35 אגורות על 95 אוקטן (מהמחיר בפיקוח), ללא צורך בתדלוק עצמי הנחה של 110 אגורות על 98 אוקטן (ממחיר המחירון שהינו כרגע 8.49) שטיפה חיצונית חינם על צבירת 100 ליטר דלק אין דמי מנוי חודשיים אני מתדלק אצלם במשך תקופה ארוכה והדלק שלהם מצוין. במידה והנכם מעוניינים להצטרף, נא לפנות אלי בפרטי. למען הסר הספק, אין לי כל רווח אישי מהעניין ואני מציע זאת אך ורק על מנת לסייע לחברי הפורום. שי
הודעה אחרונה מאת samc, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קניתי רכב לפני כחודש יד שניה שנת 2002 הרכב היה נראה מצוין נסע טוב, והיה נראה בסדר גמור. לפני שבועיים שמתי לב שהחום מנוע עולה יותר ממחצית משעון החום, פניתי למוסך מורשה והם גילו שחסר מים, הם מילאו מים ואמרו שיש נזילה ולאחר 500 ק"מ של נסיעה אכנס שוב למוסך לבדוק. היום בבוקר שמתי שוב לב שהחום מנוע עולה יותר ממחצית שעון החום, נכנסתי למוסך, ולאחר בדיקה התברר שיש נזילה ברדיאטוד ובצינור נוסף, עלות התיקון כ- 1,600 שקלים. כשהתקשרתי למגרש המכוניות שמכר לי את האוטו, הבעל הבית טען שזה לא קשור אליו, והתקלה נוצרה לאחר שקניתי את האוטו. שאלתי היא: האם רכב שנקנה ולאחר שבועיים + 2.000 ק"מ נסיעה יכול להיות שנזילה תיווצר ברדיאטור ובצנרת הסובבת אותה והאם התקלה אכן נופל…
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה 1400 שנת 2008 ידנית אני תמיד מתדלק 95 נטול עופרת האם אני יכול לתדלק 98? גם אם נשאר לי דלק במיכל? ואני אשמח שתגידו לי מה ההבדל ביניהם! תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת GTI2000, -
-
בעקבות ההצלחה המסחחרת משהו של המפגש הראשון לפני 8 חודשים, גובר הביקוש למפגש נוסף. משום מה אדון פרנקוס היה אמור לדאוג לזה אבל מאז שהוא קנה את הרובר נעלמו עקבותיו {פרס כספי למוצא}. אז ככה גם הפעם אני לפני מכירת הרכב רק שעכשיו אני באמת יכול למכור ואין לי את התירוץ של העיקול על הרכב שבוטל סוף סוף. אז יאללה למהר לקבוע תאריך מיקום ולהוציא לפועל. יעקוב, אלעד, יוסי, אדי, בקיצור כול בעלי הרוברים למיניהם. {יוגב מכר אבל הוא מוזמן גם עם העונדה}. כמובן שלא חייב רובר בשביל להגיע, כול חברי הפורום מוזמנים. כול מי שיש לו רעיו להוסיף מוזמן. הנה קצת תמונות מפעם קודמת, מקווה שנעלה את הרמה הפעם.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 8 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום,אבד לי רישיון לחידוש רכב,ששולם כבר בדואר,האם אפשר להתקשר למענה טלפוני ולבקש רישיון חדש? ומה הפרוצדורה עם בנק הדואר?תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bennnn, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום אני נוסע לי להנאתי על כביש מספר 2 (החוף) לכיוון צפון. מהירות נסיעה חוקית, אורות דולקים וכו'. במראה האמצעית אני רואה רכב משטרה מתקדם לעברי הרכב חולף ע"י, בזווית העין אני מבחין בו במראת צד וזהו... במקום שהוא יעבור אותי הוא ממשיך לנסוע על ידי אף לאף. אבי שנוסע במושב מאחור אומר לי שהשוטר מדבר איתי... כאילו דא, החלון שלו סגור גם החלון שלי סגור, למי בדיוק השוטר מדבר? אני מסובב את הראש הצידה ואכן השוטר מסמן לי על החגורת בטיחות, אני מותח אותה קלות כדי להראות לו שאני חגור הוא מסמן גם להורי (אימי שיושבת מקדימה וכאמור אבי שיושב מאחור) הם מראים לו שגם הם חגורים ואז הוא מאיץ קלות ונעלם לעבר האופק. אז לעזאזל, איזה מן בדיקה זאת ? הוא רוצה לבדוק אותי, בבקשה תפעיל סירנה…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
ניסאן מציגה: הג'וק 1 2
מאת TheOne23-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לכתבה: http://www.nihoncar.com/en/news-1231-Nissan+Juke,+bringing+the+Small+Car+market+To+Life.html
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 379 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- PASHUT
- zaf
- Night Driver
- beresford
- itaimoto
- גרנד פריקס
- tan tan
- לירון .ה.
- Pavlik
- garicho
- danielos