רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,581 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 714 צפיות
שלום לכולם, יש לי סובארו ג'אסטי, (כן כן, ג'אסטי ואני עדיין אוהב מאוד את הרכב הזה) משנת 89 (אבל עם הצורה של שנת 91), אני ממש אוהב את הרכב רק שהוא, איך לומר, מכוער לאללה, יש לי כמה רעיונות לשיפור חיצוני אבל השאלה היא האם צריך אישורים לזה: 1. החלפת טמבון קידמי+אחורי לטמבון שאקח נניח מרכב אחר ואעשה לו התאמה. 2. החלפת גלגלי הסקטבורד האילו בגודל של 13" לגודל של 15". 3. בהנחה ומה שכתוב בס' 2 לא יכול לקרות, מה אם אכניס ג'אנטים גדולים על צמיגים בחתך נמוך כך שיהיו בגודל הכללי של הגלגל המקורי? (ואם למישהו יש איזה מושג קלוש גם לגבי מחירים אשמח מאוד לגלות). אני יודע שיש כמה פה שירימו גבה לגבי זה, אבל עובדתית, זה פשוט אחלה רכב, ומעבר לכך, אני רוצה לעשות את הרכב שלי לרכב "מיו…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אמנם מקור הידיעה הזאת הוא מהפייסבוק, אבל זה נכון? אני לא נהג שמרבה "להרדם" על השמאלי, ויותר מכך, אני ממש מתעצבן על כאלה שכן עושים את זה. סוף סוף אני רואה את האור בקצה המנהרה?
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 3 תגובות
- 696 צפיות
השאלה שלי היא כזאת: האם מצלמת מהירות שנמצאת בכביש עם שלט שמתיר לנסוע על 70 קמ"ש ומצלמת מהירות שנמצאת בכביש שבו מותר לנסוע על 100 קמ"ש - תתחיל לצלם מאותו טווח מהירות בשני הכבישים (גם המצלמה בכביש א' וגם זאת שבכביש ב' תתחיל לצלם כאשר אני יסע מעל 120 קמ"ש) או שבכביש שבו מותר לנסוע 70 קמ"ש המצלמה תתחיל לצלם (אני סתם זורק מספר) כאשר אני ינסע מעל 100 קמ"ש לעומת המצלמה בכביש שבו מותר לנסוע 100 קמ"ש אז המצלמה תתחיל לצלם נניח מ-120 קמ"ש? והשאלה השנייה היא מאיזה מהירות מתחילות מצלמות המהירות לצלם?
הודעה אחרונה מאת מאור דוידי BORA, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הרכב שלי ממודל יצור 90, במרץ הוא יהיה בן עשרים, חוץ מאישור בלמים שמעתי שצריך לעשות שתי טסטים ובדיקות רבות. אשמח לדעת מה החוק אומר בנושא. טסט כל חצי שנה ותשלום מלא על כל אחד או שזה מתחלק חצי חצי? (אני משלם אגרה 980), ולמכון טסטים אני צריך לשלם פעמיים? ואישור בלמים פעמיים?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השבוע לקחתי סיבוב בכביש שהיה רטוב(לוקח את הסיבוב הזה בדר"כ ב40-50, סיבוב לא חד) ואולי באתי קצת מהר מדי, אבל הקדימה של הרכב החליק לי ואם לא הייתי בולם ומחזיר את ההגה אז או שהייתי ממשיך למדרכה או שהESP הייתה נכנסת. השאלה שלי היא, למה לא הרגשתי את הרכב מסתדר לי לבד? קרה לי מקרים יותר מפחידים והESP הציל אותי בוא נגיד. אבל הפעם הרגשתי שהESP לא עבד. הרכב הוא אוקטביה אם זה עוזר, והכפתור של הESP היה דלוק, אני אף פעם לא מכבה את המערכת.או שיכול להיות שהמערכת נכנסת לפעולה רק כאשר הרכב מחליק ממש?
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
קיבלתי שלילה של שנתיים בבית משפט מחוזי ת"א עכשיו בפרוטוקול שלי רשום שלילת רישיון לשנתיים ולא רשום מימתי עד מתי הלכתי למישרד רישוי והפקידה אמרה לי בישביל להתחיל את השלילה אני צריך להפקיד את הרישיון שלי אבל אני עדייין לא עשיתי אותו אז איך אני אמור להתחיל את השלילה?!?!?! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Bmwmaloi, -
- 1 תגובות
- 646 צפיות
קניתי במזל טוב אוטו חדש (חודש על הכביש)- מאזדה 3 Sport spirit 2000 עם כל החבילה קיבלתי גם צמיגים בפרופיל נמוך- 200/50/17. הצמיגים של חברת Toyo/Proxes x32 -89w הבעיה שהצמיגים רועשים בצורה נוראית, קשה לשמוע רדיאו בוליום נמוך. האם הצמיג הנוכחי באמת נחשב לרועש והאם יש צמיגים שיכולים לשפר את העניין מודה מראש, מיכאל
הודעה אחרונה מאת alesly, -
http://www.gizmag.com/soundracer-v8-video-review/14019/ נראה כמו פתרון מעניין. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחרונה מי ששם לב אני מנסה למצוא דרכים וסיבות לכמות הדלק שהסמארט עושה (1 ל14 בתוך העיר, שזה גבוה יחסית). אז ניסיתי כל מיני דרכים. עכשיו, כשהשעון טורים עובד, אני רוצה להתחיל לנסות את הנהיגה על ידני. אני נוסע בתוך העיר, אני שומע שהטורים לא יעברו את ה3500 טור וכשהם יורדים מ2000 טור אני מוריד הילוך. לפני שהיה לי שעון טורים והייתי מעלה ומוריד הילוך לפי מה שאני שומע רק אז האוטו היה מרגיש את הבלימה ומאט את הרכב משמעותית ומרגישים את ההורדת הילוך, עכשיו, כשאני יודע מתי להוריד אז אני אפילו לא מרגיש את זה מרוב שאני מנסה מדוייק. למרות שאני בטוח שהמחשב יכול לנהל את העברת ההילוך בגיר (הרובוטי) יותר טוב ממני אני רוצה לנסות את המצב הידני. אני רואה שכשאני על האוטומט- המ…
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום בשעות הערב נסעתי בעיר, הכבישים מעט רטובים, באתי לקחת פנייה בצומת ולא במהירות גבוהה(אם הייתה גבוהה לא הייתה לי שום בעיה להגיד), מהירות יחסית סבירה מינוס, סובבתי את ההגה(אם כי נראה לי שפה הייתה הטעות שלי, סובבתי אותו ממש מהר) כדי להשתלב לנתיב השמאלי(כביש עם 2 נתיבים) ופתאום האוטו התחיל לאבד שליטה ולהחליק לי, ישר ניסיתי לייצב וליישר את ההגה וקיבלתי היגוי טוב יותר(אני חושב שהESP פעל), למזלי זאת באמת לא הייתה מהירות גבוהה והצלחתי לייצב את הרכב. עכשיו קרה משהו מוזר, המשכתי לנסוע והרגשתי שהבלמים מקרטעים לי, גם שמעתי רעש ממש ממש מוזר(ולא של החלקת צמיגים) מהאוטו, והאוטו ממש נסע לאט ז"א לא סחב משהו למשהו כמו קילומטר קילומטר וחצי, גם נהיה יותר קשה לסובב את ההגה, אז נתתי ט…
הודעה אחרונה מאת Toothpick, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, נניח טנדר מגנום, משקל מותר 1000 ק"ג, אם אני רוצה לשנות את זה סתם דוגמא ל1200, ביצעתי שינוי במערכת המתלים של הרכב ע"מ שיעמוד בעומס של 1200 ק"ג, יש אפשרות לשנות ברשיונות הרכב או שאין סיכוי ? תודה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 692 צפיות
בתנאים אופטימלים.ואם שלי אוכלת 7ק"מ לליטר,מה יכולה להיות הבעיה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אחרי חיפוש בפורום מצאתי את השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=297146&highlight=%D7%A9%D7%98%D7%A8+%D7%9E%D7%9B%D7%A8+%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2 אבל לא הבנתי עדיין מה ההליך. הסיפור הוא כזה: חבר קונה תורמת איברים מורדת מהכביש. (כך שלא תהיה "העברת בעלות"). האיברים להשתלה מיידית הם פנסים,חלקי פלסטיקה,לוח שעונים ועוד זוטות שהתבלו במשך השנים ונמצאים במצב מצויין ברכב התורם. המנוע הנוכחי במצב טוב ולא יוחלף כרגע. בבוא היום, אם וכשירצה להתקין את המנוע של התורמת, מה תהיה הפרוצדורה? כדאי להכין שטר מכר למנוע כבר עכשיו? את הרשיון האדום הוא אמור לקבל לידיו ולשמור ליום פקודה? המוכר הרי יעלם עם חופן השקלים שלו ולא יתעניין בנו בעוד שנה כשנרצה להשתמש במ…
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לי'לט. בן דוד שלי רוצה להתחיל ללמוד ואין לו במשפחה מישהו עם אוטו שיעזור לו עם כל התהליך של הלמידה,הוא ביקש ממני לבקש פה איזה סרטון וידאו או מאיזה אתר אם יש את כל השלבים הראשונים של הנהיגה,קלאטצ' בלם וכל שאר הדברים.. תודה.
הודעה אחרונה מאת Geler GasGroupie, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל המלצות לסוכני ביטוח שמבטחים (במחיר שפוי) BMW סדרה 6. תודה רבה, תומר.
הודעה אחרונה מאת tomerw, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 597 צפיות
מבקש שתסבירו לי את כל התנאים לגריטת רכב. לא מצאתי מקור מידע מסודר ואמין. מאיזה שנה? מה התנאים? וכו'
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מיועעדת ל 2 אנשים בלבד עם מנוע טורבו http://www.bild.de/BILD/auto/2010/02/vw-in-micro-car-concept/mini-in-aus-brasilien-wird-er-der-neue-kaefer.html הגרמנית אומרים שזה יהיה להיט כמו החיפושית המקורית ותהיה זולה במיוחד +4 מנועים היברדים בתוך הגלגלים וצורכת רק 2 ליטר , מזכירה לי קצת את האוטוביאנקי Y10
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 5 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
ראשית אקדים שאכן חיפשתי בפורום תשובות בנושאים הנ"ל , אלא שהתשובות לא היו חותכות. מידע : קיבלתי אגרת חידוש רשיון לרכב ושילמתי אותה. (כתוב שהתוקף של הרשיון רכב החדש הוא עד 1/07/2011) 1.איך אני יכול לדעת מתי פג הטסט הקודם שלי ?? כדי להיות בטוח , האם יש משרד שניתן לברר דרכו ? (רישוי וכדומה?) 2.במידה ופג התוקף של הטסט שלי , מה עלי לעשות כדי לנסוע ברכב כדי לעשות טסט או להיכנס למוסך ? מה הפרודצודה החוקית המדויקת ? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
מה עלה בגורלו של המחקר של הינשוף?
מאת Guest SOSROS- 2 תגובות
- 863 צפיות
שלום רב לפני מספר חודשים היתה כתבה בעיתון, ובטלוויזיה. על מכשיר הינשוף שנימצא לא אמין, ומושפע ממשקאות אחרים חוץ מאלכוהול. מישהו יודע מה התקדמות עם המחקר?, או עם החקיקה? תודה רבה בן
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב, באזור קריות - נהריה - כרמיאל. ביטוח לרכב כמובן. במחיר סביר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Jenek, -
- 4 תגובות
- 954 צפיות
עקב ויכוח עם אבא שלי: יש אפשרות להוריד רכב מהכביש (יותר נכון לא להעביר אותו טסט) אם הוא לדוגמא בן 20 שנה או יותר?
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם בסוף שבוע ראיתי משהו באוטו שלי שאני לא בטוח שהוא תקין, ראיתי שאיפה שממוקם הפנס ערפל השמאלי אין את השני מכסים עליונים בעוד שבפנס הימני יש אז רק רציתי לדעת אז זה תקין או לא תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3851416,00.html תקראו מעניין ביותר.
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום קיבלתי את הדף של הרשיון בפעם הראשונה ושמתי לב שיש טעות בשם ובשם משפחה באנגלית, למי פונים או מתקשרים כדי לתקן לפני שמגיעה הכרטיס עצמו ? תודה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה נראה לכם ?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.worldcarfans.com/110021924657/2011-vw-crosspolo-revealed--available-for-order-in-germany
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, דרוש כיסוי למראה חיצונית ימנית של מאזדה2. לדעתכם זה משהו שניתן לקנות את החלק ולהרכיב לבד? אם כן, היכן ניתן לרכוש את החלף? אם לא, יש המלצה על מוסך מאזדה מורשה והגון באיזור ת"א, בני ברק, הרצליה? תודה מראש, סקיי
הודעה אחרונה מאת skydiver135, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים יקרים, חרשתי על הפורום בכל הקשור למצלמות המהירות החדשות ואני חייב לומר שאני די מבולבל כי לא הצלחתי למצוא תובנות חד משמעיות לגבי אופן ההתמודדות מולן. חוץ מזה, מזה זמן מה שאני חושב להתקין ולנטיין. כעת עולות מספר שאלות : 1. פרוייקט המצלמות החדשות, באיזה שלב הוא? 2. האם יש איזשהו מאגר מיקומים של המצלמות החדשות? 3. עד כמה יעיל\רלוונטי הולנטיין מול המצלמות החדשות? אני יודע שהנושא נטחן בעבר ולאחר חיפושים בפורומים עדיין לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית לשאלות האלו... מודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Scnell, -
עוצמת בלם יד
מאת mich123-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לאחרונה שמתי לב כי כאשר אני משלב להילוך D, ובלם היד מורם, כשאני עוזב את דוושת הבלם (שירות) הרכב מתקדם (ללא לחיצה על הגז) האם יכול להיות שבלם היד כל כך חלש? הרכב הוא יונדאי I30. תודה מראש!
-
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/02/18/opel-flextreme-gt-e-concept-adds-volt-drivetrain-to-larger-car/
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 398 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- 3n
- llaavvii
- סולל הדרך
- ברווז
- fatboy1340
- flytomars
- Night Driver
- Jacko123
- איציק נ.
- dinnnn
- PYA
- gpm11