Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלקה ואיבוד שליטה על הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בשעות הערב נסעתי בעיר, הכבישים מעט רטובים, באתי לקחת פנייה בצומת ולא במהירות גבוהה(אם הייתה גבוהה לא הייתה לי שום בעיה להגיד), מהירות יחסית סבירה מינוס, סובבתי את ההגה(אם כי נראה לי שפה הייתה הטעות שלי, סובבתי אותו ממש מהר) כדי להשתלב לנתיב השמאלי(כביש עם 2 נתיבים) ופתאום האוטו התחיל לאבד שליטה ולהחליק לי, ישר ניסיתי לייצב וליישר את ההגה וקיבלתי היגוי טוב יותר(אני חושב שהESP פעל), למזלי זאת באמת לא הייתה מהירות גבוהה והצלחתי לייצב את הרכב.

עכשיו קרה משהו מוזר, המשכתי לנסוע והרגשתי שהבלמים מקרטעים לי, גם שמעתי רעש ממש ממש מוזר(ולא של החלקת צמיגים) מהאוטו, והאוטו ממש נסע לאט ז"א לא סחב משהו למשהו כמו קילומטר קילומטר וחצי, גם נהיה יותר קשה לסובב את ההגה, אז נתתי טיפה יותר גז והרגשתי שהאוטו מתחיל להשתחרר...

מה לדעתכם זה יכול להיות? פעם ראשונה שזה קורה לי... וגם מה הסיבה שהרכב מחליק כ"כ בקלות? זה לא שחתכתי ב40-50 קמ"ש כי אז אני מניח שהדרך להתהפכות הייתה מהירה מאוד..

הרכב הוא אלפא רומיאו 159 אם זה עוזר במשהו...

תודה ושבוע טוב.

פורסם

אפשרות שלא ממש הגיונית לאור הנסיבות, אבל אולי הבקרת משיכה נכנסה לפעולה? (מונעת העברת כח לגלגלים בעת איבוד אחיזה)

פורסם

בקשר לסיבה להתנהגות מוזרה של הרכב - לא יודע, רק תבדוק טוב שזה לא פסיכולוגי מהלחץ של ההחלקה.

בקשר להתהפכות - אלפא 159 זה לא סובארו ג'אסטי, בשביל להפוך אותה לא מספיק כביש חלק, גם אם אתה ב100 קמ"ש.

בקשר להחלקה - כשהכביש נרטב אחרי שהיה יבש - הוא ממש חלק, ואולי היה שם כתם שמן\בוץ.

בכל מקרה - קורס נהיגה מתקדמת יעשה לך רק טוב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מה לדעתכם זה יכול להיות? פעם ראשונה שזה קורה לי... וגם מה הסיבה שהרכב מחליק כ"כ בקלות? זה לא שחתכתי ב40-50 קמ"ש כי אז אני מניח שהדרך להתהפכות הייתה מהירה מאוד.. .

להתהפך לא היית מתהפך במהירות כזו, בוודאות.

לפי התיאור שלך (מעבר נתיב בפנייה, כלומר, תמרון לא חריף), יכול להיות שההחלקה נוצרה בשל משהו על הכביש. ההתנהגות של הרכב לאחר מכן ("לא סוחב") מאשר את התחושה שהיה משהו חלקלק על הכביש, שנדבק לצמיגים והשאיר אותם חלקים, מה שגרם ל-ESP להפחית את הכוח העובר למנוע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק את מצב הצמיגים ומערכת ההיגוי שלך, רכב עם בקרת משיכה, מערכת היגוי תקינה וצמיגים תקינים לא צריך להתנהג כך במהירות סבירה בכביש רטוב, גם לא בסיבוב.

או שבאמת היה משהו על הכביש (כתם שמן) כפי שfalou ציין, או שהצמיגים / מערכת ההיגוי לא תקינים.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

• תוכן חדש...