Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי ממודל יצור 90, במרץ הוא יהיה בן עשרים, חוץ מאישור בלמים שמעתי שצריך לעשות שתי טסטים ובדיקות רבות.

אשמח לדעת מה החוק אומר בנושא.

טסט כל חצי שנה ותשלום מלא על כל אחד או שזה מתחלק חצי חצי? (אני משלם אגרה 980), ולמכון טסטים אני צריך לשלם פעמיים? ואישור בלמים פעמיים?

פורסם

האגרה מתחלקת לשתיים. כל חצי שנה 490.

בכל טסט צריך להוציא אישור שנקרא "אישור רכב מיושן" במקום "אישור בלמים".

ההבדל הוא שבודקים במוסך גם היגוי, נזילות וכו'(לפחות תיאורטית..).

במכון זה כמובן כל פעם בפני עצמה. אכלת אותה.:wink:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

לרגע נבהלתי שאצטרך לשלם אגרה פעמיים, נרגעתי.

כמה עולה לעשות אישור רכב מיושן?

והאם אני יכול להוציא אותו במוסך הקבוע שלי?

ואם בודקים לי היגוי ונזילות וכו' בבדיקה הזו, אז מה הטעם לבדוק אותם שוב במכון? הם כבר קיבלו אישור.

פורסם

רגע- לא היית צריך להתחיל עם הסיפור הזה אחרי 19 שנה כבר?:roll:

בכל מיקרה- כן, כל האישורים הנדרשים יכול לתת לך מוסך הקבוע שלך, אין יותר מדי מה להבהל מהסיפור, סתם תוספת של בזבוז זמן קצת- אבל לא נורא, מתרגלים לחיות עם זה מהר, לא משהו קריטי, לטעמי לפחות (ויש לי כבר שנים של ניסיון עם הרבה רכבים כאלה!8) )

מה הטעם לבדוק- נו, בחייך- גם המכון צריך להרוויח, לא?:wink:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

חודש לפני שנגמר לך הטסט, ישלחו לך חידוש רשיון, כמו שהיה מאז ומתמיד. רק שעכשיו זה יקרה כל חצי שנה.

אגב, עלות האישור נעה בין 100 ל-200 ש"ח, תלוי במצב רוח של המוסכניק.:wink:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה אבל הטסט מתקרב ויש לי שאלה על האישור תנועה, מה הכוונה בבדיקת היגוי?

מה בודקים בתחום הזה?

הכוונה היא לציריות משולשים צמיגים?

איך בודקים נזילות, ובכלל נזילות של מה? שמן מים נוזל מסויים?

אשמח לדעת מה בודקים בידיוק בשביל להיות מוכן.

פורסם

הדבר הזה תקף רק לרכבים בני 20 שנה ומעלה? מסקרן אותי לדעת כי הרכב שלי משנת 92 ועוד מעט יש לי טסט.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

רק תיקון קטן

אישור בלמים ורכב מיושן ומציאים פעם בשנה - לא לפני כל טסט.

המהדרין מוציאים לפני כל טסט - לטעמי, אלא אם אתה מקבל את זה בחינם מהמוסכניק שלך [לו אתה גם ככה משלם לא מעט כי יש לך רכב ישן] אין סיבה להוציא על זה עוד כסף.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

מעלים את האוטו על הלפט.

מפרקים גלגלים. בודקים עובי רפידות בלמים ומצב הדיסקים/דרמים.

מנקים עם לחץ אוויר את הבלמים.

בוקדים ויזואלית, שאין נזילות ממשאבות בלם, ושצינורות גמישים לגלגלים לא סדוקים/יבשים.

בודקים, שאין חופשים במערכת היגוי, בודקים, שאין נזילות מבולמי זעזועים, מעיפים מבט על גומיות אבק בציריות ובהגה,

בודקים שתושבות בולמים קידמיים ובוקשות במשולשים שלמות ולא קרועות. פחות או יותר אותן בדיקות, שעושים בטסט, רק עם הרמה מלאה של הרכב ופירוק גלגלים. ומשקיעם יותר זמן.

אם הכל תקין, לוקחים לך 100-200 שקל (+מע"מ) וחותמים על האישור לטסט.

אם משהוא לא תקין, המוסך רשאי לא לשחרר לך את הרכב, לפני שאתה מתקן.

כלומר הוא יכול לשחרר לך אותו על גרר.

עריכה - הנסיך - מה שאתה אומר, לא נכון. אני בטוח ב 100%.

זה היה נכון לגבי רכבי אספנות, לפני שה עברו לטסט פעם בשנה.

רכב מיושן "רגיל" חייב אישור לפני כל טסט חצי שנתי.

פורסם

לפני כמה חודשים הלכתי למוסך כלשהוא לצורך אישור תקינות למכונית בת 20, ולא פירקו גלגלים ולא נעליים.

הרימו, הסתכלו בעין בלתי מזויינת וזהו. כך עשו שם גם בשנה שעברה, כשעוד היה צריך רק אישור בלמים.

פורסם
הקדימו לי את התשובה.

באיזה זכות\סמכות יש לבעל מוסך לא לשחרר לי את הרכב?

לפני חצי שנה הלכתי לבדוק את הברקסים האחוריים אצלי ברכב, בעל המוסך אמר שהוא לא ישחרר אותי לפני שאני מסדר את הבעיה.

אז יש סמכות.

• תוכן חדש...